Evlilik bunu mu gerektiriyor?

Arkadaşlar..

Gece yarısına kadar bunları dinledim.
Senin hatan şu, dilin keskin, tavrın tepkili.
Haklısın ama tavrınla kendini haksız ediyorsun.
Bunları değiştirmeden huzur bulamazsın.
Kendini mutlu etmek için değiştir kendini diyoruz dediler.

Ama ilk duyuşum değil.

Hep bunları dinliyorum yıllardır.

Mutlu olmak için içime sinmeyen, yapıma aykırı bir yumuşak tutum mu edinmeliyim yani?
Aklım almadı gitti..

Agresifsiniz yani? Bence o zmn konu degisir. Hakkiniz olan biseyi agresifleserek cirfeklestirmeye gerek yok.
Cunku bende oyleyim.
Hakliyken haksiz duruma dusunuyorum eger sesimi yukseltirsem. Evli degilim ama cevremde bunu cok duyarim. Agresifim bildigin. Buda hic dogru bisey degildir. Senin yaptiginida tasvip etmiyorum. Degissen hayat daha yasanilir olur etrafin icin. Bunu sana " kocan icin yapmalisin" diye demiyorum. Bunu sana insanlarla iletisimini duzeltmen icin diyorum. Bi zaman snra agresif olmandan kaynakli etrafinda kimse kalmiycak. Bazende susmasini bilmeli insan. " benim yapim bu yumusak olamam" demek isin kolayina kacmaktir. Bu resmen " ben katilim insanlari öldurmektn zevk aliyorum, benim yapim bu hakim bey, birdn bire sevecen olamamki anlayin beni" diyen katil zanlisinin sozlerine benzer. "yapim bu" diyip ceza almaktan kurtulmak varmidir?
Sen " yapim bu benim degisemem" diyip yaptiginin normal oldugunu soylemene hakkin varmidir?

Çok ilginç.
Naz, cilve meselesini hiç düşünmedim de sana şöyle karşıdan baktığımda hiç öyle höt höt agresif bir kadın bu olduğunu düşünmemiştim.
Aksine yumuşak başlı, sakin biri sanmıştım.
Hakkın olan neydi, neyi alamadın, iftar sonrası düzgün okumadım galiba anlamadım. Ama gerçekten öfkeli biri olabildiğine çok şaşkınım gerçekten.

Asla taviz verme hatirlatim hanımlar erkekler size Allahin emanetisir denmiyor kadindir erkege emanet olan çocuk çocuk davranmasin şu erkekler anası sanıyor her önüne gelen kadını halbuki kendileri fedakarlık yapıp insan olsa kadın nelerden vazgeçmez ki beceremiyorlar.!

Ülkemizde genelde bu sekılde malesef
Erkekler direkt konusan kadınları pek sevmiyor
Biraz mıymıy olacaksın
Cilveli olacaksın
Azıcık salak gbi konusacaksın, saf gbi:)
Bnm de cevremde gördüğüm en mutlu kadınlar bu sekılde olanlar.
Direkt dediğiniz gbi çat çat konusunca erkekler bunalıyor , sıkılıyor ve adınız dırdırcıya , sorun cıkartan bir eşe çıkıyor

benim anlamadigimda bu biliyomusunuz asil miymiy safca konusmalar sözü döndürüp dolastirip birtürlü söylememeler beni sikar asil dirdir bu bence ama erkek beyni degisik calisiyor. kendilerinin sözde üstün oldugunu sözde tüm kontrolün onlarda oldugunu hissettir ne yaparsan yap....taktik ya taktik yapamiyorum bitürlü....

Agresifsiniz yani? Bence o zmn konu degisir. Hakkiniz olan biseyi agresifleserek cirfeklestirmeye gerek yok.
Cunku bende oyleyim.
Hakliyken haksiz duruma dusunuyorum eger sesimi yukseltirsem. Evli degilim ama cevremde bunu cok duyarim. Agresifim bildigin. Buda hic dogru bisey degildir. Senin yaptiginida tasvip etmiyorum. Degissen hayat daha yasanilir olur etrafin icin. Bunu sana " kocan icin yapmalisin" diye demiyorum. Bunu sana insanlarla iletisimini duzeltmen icin diyorum. Bi zaman snra agresif olmandan kaynakli etrafinda kimse kalmiycak. Bazende susmasini bilmeli insan. " benim yapim bu yumusak olamam" demek isin kolayina kacmaktir. Bu resmen " ben katilim insanlari öldurmektn zevk aliyorum, benim yapim bu hakim bey, birdn bire sevecen olamamki anlayin beni" diyen katil zanlisinin sozlerine benzer. "yapim bu" diyip ceza almaktan kurtulmak varmidir?
Sen " yapim bu benim degisemem" diyip yaptiginin normal oldugunu soylemene hakkin varmidir?

Çok ilginç.
Naz, cilve meselesini hiç düşünmedim de sana şöyle karşıdan baktığımda hiç öyle höt höt agresif bir kadın bu olduğunu düşünmemiştim.
Aksine yumuşak başlı, sakin biri sanmıştım.
Hakkın olan neydi, neyi alamadın, iftar sonrası düzgün okumadım galiba anlamadım. Ama gerçekten öfkeli biri olabildiğine çok şaşkınım gerçekten.

24 saat höt höt, sert bir tip değilim ben.
Buradaki yorumlarımdan da ne kadar iyi niyetli, naif bir insan olduğum anlaşılıyor haliyle.
Şaşırmanızı anlıyorum bu yüzden.

Özümde aşırı iyi niyetli, çok verici biriyim.
Örneğin sevdiklerim için hasta yatağımdan kalkıp onlara koşabilirim, yeter ki sana ihtiyacım var desin.
İsteyince olmazları olduran, şartları zorlayan bir yapım var çünkü seviyorumdur.

Bana bir iyilikle geleni 10 iyilikle karşılamaya çalışırım başka türlüsü içime sinmez.

Bir topluluk var arabaya sığmıyoruz, bir kişi yürümeli mi?
O kişi kesinlikle ben olmalıyım. Diğer türlüsü içim rahat etmiyor.
Bu da küçük bir örnek.

Benim sorunum, höt hötlüğüm haketmediğim bir durumla karşılaşınca başlıyor.

Bir iyiliği unutmayıp 10 la karşılık verdiğim gibi bir kötülüğü de uzun yıllar kapatamıyorum.
Kin tutuyorum, içimde büyütüp intikam isteği duyuyorum.
Bencilliğe tahammül edemiyorum ve tam da bu noktada çıkıyor bu höt höt nomu.

Yalnız değilim, bu kadar özverili olduğum için çevrem çoktur.
Arkadaşım yok diye ağlarlar ya mesela benim dostum çoktur arkadaşı geçtim.
Ama aynı şekilde bu iyiliklerime karşılık beni çok üzen iyi bir arkadaşlığımı da silebilirim yine.
Bir konu yetebiliyor, içimde bitirdiysem eskisi gibi olmuyor bir daha.

Bir zaman tepemin tasını attıran kaynım, eşimin benim yaşadığım şehre gelmesi konusuna ( onun işi için tehlikeli diye) ''Ben kardeşimi sokakta bulmadım.'' sözünü etmesi üzerine çok ciddi kavga ettim ve kendisiyle konuşmadım yıllarca.

Şimdi bugün eşimin şark görevi geldi ve ben eşimin ciddi son hatası üzerine '' Gitmiycem, gitsin tek başına.'' dedim diye yine kaynım '' Yapma nomu, tek bırakma onu.'' diyebiliyor.

Hiç utanmada yok millette arkadaş.

Ben bu bencilliklere tahammül edemiyorum işte.

Şimdi bu herif haketmiyor mu?
'' Beni annem sokakta bulmadı hadi yavrum hadi anan, baban gitsin onunla çok zorlarsa karını, çocuğunu bırak sen git.'' lafını?

Hani '' Seni çok yanlış tanımışım nomu, çok özür dilerim çok iyi kızmışsın valla.'' demiş olmasa neler neler diyeceğim de.

Ben haksızlığa uğramış hissedip eşiyle bunun tartışmasını yapan bir kadınken kötüydüm.
Ben eşimin hatalarını affeden, ona destek olan kadınım diye çok iyi kadın oldum bakınız.

Nefret ediyorum bu düzenden!

Doğrularım kesin, net.

Ne istediğini bilen çok açık bir insanım.
Nasıl isteyeceğimi mi bilmiyorum yoksa insanlara mı fazla geliyor açıklığım çözemedim.

Arkadaşlarımın kendini değiştir deme nedeni başkalarını mutlu etmem değil zaten.
Onlar benim vericiliğimden fazlasıyla memnun. O kadar iyiyim ki bence, haklı höt hötlüklerime bile göz yumabiliyorlar.

Ama ben bu yorucu süreçte çok yıpranıyorum.
Huzursuz ve mutsuz oluyorum.

Arkadaşlarım işte bu nedenle kendini değiştir, höt hötlüğü tamamen bırak diyorlar.

Uzun oldu kusura bakmayın.

Anlatabiliyor muyum kendimi bilmem ki..

Görünürde eşinizi affettiniz ama her ay en az iki konunuz var evlilikten şikayet üstüne. Bence boşanmanız sizin için en hayırlısı olacak çünkü hissediyorum içinize sinmeyen bir şeyler var. Nereye kadar böyle gidecek ki ?

Eşimle ilgili yeni bir sorun yok.

Eşim bana şu son büyük hatayı yapmadan evvel de içime sinmeyen bir şeyler hep vardı.
Her kadının sorunu olan eş ailesi sorunu.

Ben bunu o kadar büyüttüm ki o zaman hiç susmadım, eşime rahat vermedim.

Şimdi arkadaşlarımın yorumu şu:
Şu son olayı bir kenara bırakarak söylüyorum sen başından beri de büyüten, şikayet eden biriydin.
Hepimiz bir şeyler yaşıyoruz, saçma kv, görgüsüz kp derdi çekiyoruz.
Ama susuyoruz mesela, aramız bozulmasın diye eşimizle huzursuzluk yaşamayalım diye.

Senin sorunun bunları büyütmen, abartman, sert tepkiler vermen.
Bunu değiştirmeden asla mutlu olamazsın.

Aynen onlar da diyor nereye kadar böyle gidecek?
Sen aynı senken ancak yılların geçecek, bir bakışını, tutumunu değiştirsen belki her şey güzel olacak.

Ama fırsat vermiyormuşum.

Açıkça söylemek gerekirse benim bu forumda okudugum konulardan sonra gerçekten kendini prangalardan kurtarıp kendi istediği hayatını yaşamasını cani gonulden dilediğim iki üye vardi biri mügehatun biri siz
o belki çok acı bir şekilde gerçekle yüzleşere kurtuldu o adamdan
dilerim siz de sizi bağlayan şeylerden kurtulup istediğiniz hak ettiğiniz daha güzel hayatı sizi anlayabikecek insanlarla yaşarsınız

Teşekkür ederim.
İnşallah dediğiniz gibi olur.

Artık hangisi hayırlısı olacaksa onu yaşamaya razıyım..
Allah benim için hayırlı olan kararı içime sindirsin.

benim anlamadigimda bu biliyomusunuz asil miymiy safca konusmalar sözü döndürüp dolastirip birtürlü söylememeler beni sikar asil dirdir bu bence ama erkek beyni degisik calisiyor. kendilerinin sözde üstün oldugunu sözde tüm kontrolün onlarda oldugunu hissettir ne yaparsan yap....taktik ya taktik yapamiyorum bitürlü....
Erkekler evli olduğu eşleri sessiz olsun istiyor. Aldattığı kadınlara bakarsakta özgüveni yüksek kadınlarla aldatıyor. buna ne demeli

Buradaki yorumlarımdan da ne kadar iyi niyetli, naif bir insan olduğum anlaşılıyor haliyle.

Örneğin sevdiklerim için hasta yatağımdan kalkıp onlara koşabilirim, yeter ki sana ihtiyacım var desin.
İsteyince olmazları olduran, şartları zorlayan bir yapım var çünkü seviyorumdur.

Bana bir iyilikle geleni 10 iyilikle karşılamaya çalışırım başka türlüsü içime sinmez.

Bu da küçük bir örnek.

Bir iyiliği unutmayıp 10 la karşılık verdiğim gibi bir kötülüğü de uzun yıllar kapatamıyorum.

Ama aynı şekilde bu iyiliklerime karşılık beni çok üzen iyi bir arkadaşlığımı da silebilirim yine.

Bir zaman tepemin tasını attıran kaynım, eşimin benim yaşadığım şehre gelmesi konusuna ( onun işi için tehlikeli diye) ''Ben kardeşimi sokakta bulmadım.'' sözünü etmesi üzerine çok ciddi kavga ettim ve kendisiyle konuşmadım yıllarca.

Şimdi bugün eşimin şark görevi geldi ve ben eşimin ciddi son hatası üzerine '' Gitmiycem, gitsin tek başına.'' dedim diye yine kaynım '' Yapma nomu, tek bırakma onu.'' diyebiliyor.

'' Beni annem sokakta bulmadı hadi yavrum hadi anan, baban gitsin onunla çok zorlarsa karını, çocuğunu bırak sen git.'' lafını?

Hani '' Seni çok yanlış tanımışım nomu, çok özür dilerim çok iyi kızmışsın valla.'' demiş olmasa neler neler diyeceğim de.

Ben haksızlığa uğramış hissedip eşiyle bunun tartışmasını yapan bir kadınken kötüydüm.
Ben eşimin hatalarını affeden, ona destek olan kadınım diye çok iyi kadın oldum bakınız.

Doğrularım kesin, net.

Nasıl isteyeceğimi mi bilmiyorum yoksa insanlara mı fazla geliyor açıklığım çözemedim.

Arkadaşlarımın kendini değiştir deme nedeni başkalarını mutlu etmem değil zaten.
Onlar benim vericiliğimden fazlasıyla memnun. O kadar iyiyim ki bence, haklı höt hötlüklerime bile göz yumabiliyorlar.

Arkadaşlarım işte bu nedenle kendini değiştir, höt hötlüğü tamamen bırak diyorlar.

Kaynının söylediği söz benim kıyısından dahil olduğum aile için nasılsın iyi misin? Demek kadar normal bir söz.sevemiyorum ve ısınamıyorum 7 yıldır...olmayınca olmuyor...hem kaynına ne o ne karışıyor sizin karar vermeniz gereken birşeye..işine baksın küflü sözde kardeşini kolluyor.

Benim asıl sorunum iyi niyetli olduğum için herkesi kendim gibi sanarak başta çok güvenmek.
Olsun yaa senin canın sıkılmasın kıyamam demek.
Sonra işimi garantilemediğim için haksızlığa uğradığımda delirmek, kırmak dökmek.
Elimde bir avuç mutsuzluk ve etrafımdan duyduğum bu sözler oluyor sonuç
hah tam olarak yaşadığım, tam olarak sorunum bu. Kolay kolay tartışmam, ama haksızlığa uğruyorsam laflarım çok keskin.Bana da öyle deniyor kendimi ifade ediş tarzımdan haklıyken haksız duruma düşüyormuşum. yok yaaa, bana bunu yaşatan haksızken sırf ben bunu dile sert getirdiğim için mi birden haklı oluyor? Yapım bu değişemiyorum.Neden öyle sert tepkiler veriyorum kimse düşünmüyor ama bunu. İçten pazarlığım yok, düz insanım ben.Ve evet darbeyi beklemediğim için, o anın şokuyla ya da kızgınlığıyla kendi hakkımı sert bir uslübla arıyorum, ben buyum değişemem ki...

Kaynının söylediği söz benim kıyısından dahil olduğum aile için nasılsın iyi misin? Demek kadar normal bir söz.sevemiyorum ve ısınamıyorum 7 yıldır...olmayınca olmuyor...hem kaynına ne o ne karışıyor sizin karar vermeniz gereken birşeye..işine baksın küflü sözde kardeşini kolluyor.

Kaynın kardeşinin tayinine ne hakla karışıyor anlamadım.Eşiniz sanki kendi kararını veremeyen küçük çocuk sizde onun bakıcılığını üstlenmiş anne gibi yaklaşımları.

Ne hakla mı? :)

Anası haddini, sınırını bilir.
Bunun dışında babası, abisi hatta kardeşi hiç biri haddini bilmez.
Karışma hakkını kendilerinde çok rahat görürler.

Aslında ana sebep kp. O kadar huysuz ve huzursuz ki onun korkusuna hepsi saçmalıyor.
Aman annemi hırpalamasın. Bizim yüzümüzden onunla uğraşmasın halleri bunlar.

Eşim evet başta küçük bir çocuk gibi bunlara sadece seyirci kaldı.
Yaptığı tek şey gözyaşlarımı silip uyduruk sözler vermekti..

Sonra zaten hepsiyle kavga edip kötü olduğum için eşek gibi duracak yeri bildiler.
Adam yerine koymuyordum çünkü.

Parasını kuruşuna kadar cebimden verdiğim mobilya seçimine bile karışıp eşimle beni birbirimize düşüren adam bu kaynım.

Ne hakla kısmı da beni delirten kısım zaten.

Sonra da ''Çok höt hötsün nomu, böyle mutlu olamazsın.'' diyorlar.

Arkadaşlar..

Gece yarısına kadar bunları dinledim.
Senin hatan şu, dilin keskin, tavrın tepkili.
Haklısın ama tavrınla kendini haksız ediyorsun.
Bunları değiştirmeden huzur bulamazsın.
Kendini mutlu etmek için değiştir kendini diyoruz dediler.

Ama ilk duyuşum değil.

Hep bunları dinliyorum yıllardır.

Mutlu olmak için içime sinmeyen, yapıma aykırı bir yumuşak tutum mu edinmeliyim yani?
Aklım almadı gitti..

Bu da küçük bir örnek.

Doğrularım kesin, net.

Birebir beni anlatmışsınız kendimi bu kadar güzel anlatamazdım. Çok çok iyi anlıyorum sizi , o insanların dediği gibi olmak iki yüzlülük gibi geliyor değil mi , ben buyum ya hu buyum içim dışım bir ! Evlilik politika mı, neden sürekli idare etmek zorundayız herkesi neden , neden haksızlığa nankörlüğe susmadığımız için höt höt oluyoruz neden neden neden !
Tüm insanlara sırtımı dönesim var, çekip gidesim var insan olmayan bir yere...
Daha bugün oturup hüngür hüngür ağladım, hakkım olanı almak için kırk takla atmak zorundamıyım diye.
Çözüm bulursanız bir gün bana da yazın.
Tamam diyorum bende politik olucam yüze gülüp arkadan iş çeviricem yok mümkün değil olmuyor ki , mutsuzluk devam ediyor.

Birebir beni anlatmışsınız kendimi bu kadar güzel anlatamazdım. Çok çok iyi anlıyorum sizi , o insanların dediği gibi olmak iki yüzlülük gibi geliyor değil mi , ben buyum ya hu buyum içim dışım bir ! Evlilik politika mı, neden sürekli idare etmek zorundayız herkesi neden , neden haksızlığa nankörlüğe susmadığımız için höt höt oluyoruz neden neden neden !
Tüm insanlara sırtımı dönesim var, çekip gidesim var insan olmayan bir yere...
Daha bugün oturup hüngür hüngür ağladım, hakkım olanı almak için kırk takla atmak zorundamıyım diye.
Çözüm bulursanız bir gün bana da yazın.
Tamam diyorum bende politik olucam yüze gülüp arkadan iş çeviricem yok mümkün değil olmuyor ki , mutsuzluk devam ediyor.
Politik ben de olamam, düz insanlar bu yüzden kaybediyor sanırım
Hatta ben şuna da kızıyorum
Ben bir kadin olarak itiraz edersem inatçı, huysuz oluyorum ama aynısını erkek yapsa kararlı duruş oluyor. Ben de bunu çok defa anlatmaya çalışırım, "ben netim kardeşim ne dediysem o, kararimdan vazgecmem" bu inat değildir, netliktir ama bu netligi erkek yaparsa hak, kadın yaparsa nazlı ya da inatçı!

benı genelde eşim altdan alır :D
aılelere karsı hep bı mesafe olmasından yanayım
esın eger senı bı konuda elestırıyorsa kı kendısının objektıf oldugunu dusunuyorsan bunu goz ardı etme derım
bızım en yakınımız onlar
benım esım benı elestırdıgınde haklı buluyor o sıvrı yanlarımı torpulemeye calısıyorum bu benı daha sakin bı ınsan yapıyor ve dolayısıyla daha mutlu oluyorum

Kadının bazı şeyleri görmezden gelmesinin tek nedeni eşini sevmesidir.Öyle olması gerektiği icin degil, o üzülmesi diyedir..Ve erkekte aynı fedakarlığı göstermelidir..

' Aman yuvam yıkılmasın.! ' diye gösterilen aşırı fedakarlık,eşin karaktersizliğini göz ardı etmek,tabiri caizse annelik yapmak, 'yuvayı dişi kuş yapar ' saçmalığıyla her sorumluluğu üstüne almak,huzur adına sesini çıkartmamak kendini kandırmaktan başka birşey değil..

Zaten eşler birbirini olduğu gibi sevemiyorsa, ağlamak isterken,yalandan gülüyorsa ,üçüncü şahıslar için evin huzurunu bozuyorsa o evlilikte sıkıntı var demektir..

Evlilik dedikleri, kazik kadar bir adami, artik annesi yoruldugu icin, evlatlik almaktir.

Hemen saldirmayin sevgili KK ahalisi, gaza geldim su an, cünkü cok sacma seyler yasatiyorlar ama biz kadinlara!

Onun ailesi, onun gururu, onun siniri, onun anasi babasi ayisi dayisi.. Peki ya ben? Öff bu nedir ya!
Konuyla alasız bir yorum yapıcam ama şu sözü çok beğendimm :KK9:

Back
X