Evlilik çelişkisi

streshanim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2016
713
1.514
113
Evlilikle kafayı bozmuş durumdayım. Yaş oldu 31. Herkes evlen artık evde kaldın diyip duruyor. Güzel ilişkim var. Evet düşününce kim istemez güzel bir yuva. Ben de anneliği tatmak isterim elbette. Ama bi yandan da bu yaşıma kadar rahata alıştım. Bundan sonra çok zor gelecek gibi hissediyorum. Baş edemezmisim gibi geliyor hem ekstra bi adamin çamaşırı ütüsü temizliği, ayni zamanda çocuk olunca onun bakımı vs. Bunları düşününce çalışan bir insan olarak altından kalkılamayacak bir işkence gibi geliyor korkuyorum açıkçası. Bi yandan sevgilim aşırı özenli disiplinli. Benim katladigim havluyu bile beğenmez alır tekrar kendisi yeniden katlar. Adamın evinde çorapları bile muazzam dizilmiş. Tek yaşayan bi erkek olarak hiç böyle düzenli adam ben hayatimda gormedim. Beni annem çok rahat yetiştirdi ve ben biraz dağınık bi insanım. Nasıl yürüteceğiz diye düşünüyorum ister istemez. Ya da ne bileyim ben sürekli onun akrabasına ailesine gelin olarak hizmet mi edeceğim? Bunlar evlilikten beklenen şeyler değil mi? Bu yaştan sonra nasıl alışacağım ben bunlara? Bu mantıkla hiç evlenmemem gerekiyor. Hiç evlenmeyince de toplum gözünde eksik, evde kalmış biri oluyorsun. Bu nasıl bir çelişki böyle? Siz bunlara nasıl alıştınız? Geç evlenip alışabilen var mı?

İyi işte ay ben senin gibi katlayamıorum yıkayamıorum sen süper yapıosun deyip işleri ona yaptırırsın...zaten beğenmiomuş kendi işini kendi yapar daha iyi ya

Misafir yanında da ay dur sen ayol sanki herişi kendi yapıo da ahahaha dersin elinden alırsın

Herkes kendi işini yapar,sakın diyim ben yaparım toplarına girmeyin. Titiz düzenli iliskiniz iyi de gidiyormuş daha ne ki ? Dağınıklık içinde ne kadar dağınık olabilirsiniz ki en fazla ? Kıyafet dolabınız dağınıktır onlar ayrı olur zaten

29 umda evlendim. Yazdığınız sorunların tek bir çözümü var; o da size çok değer veren bir adamla evlenmek. Erkek gerçekten seviyorsa gözü ne yemek ne çamaşır hiçbir şey görmüyor ve ailesi de kadına verilen değeri görünce bir adım geride duruyorlar.

Tam da bu mantıkla evlenmeme kararı aldım... kocanın koca koca donları var kal evde boşver dedi bir teyze bana... sedece koca değil ki ev işleri, yemek derdi e birde çocuk oldumu tamamdır nerden baksan hayatının 20 senesi kabus... valla düşünüyorum da bekarlık tam benlik
Rahatsan,huzurluysan millet evde kalmış dese ne olcak

Düşündüklerimi tam anlamıyla son paragrafınızda yazmışsınız. Sizin bu mantıkla hiç evlenmemeniz gerekiyor.
Ya kendinizi değiştirin ya da bu toplum baskısından kurtulun bir şekilde. Herkes evlenecek diye bir şey yok.
Evlilik daha çok çocuk için yapılan bir şey. (Tabi olayın bu tarafını da düşünün.)

Geç evlendim diyemem ama bu saydıklarınızın hiç biri benim görevim değil bizim evimizde. Hayat müşterek, ev müşterek o zaman işler de müşterek. Sabah kahvaltıyı eşim hazırladı ben portakal sıktım. Şimdi ben çamaşırları yıkayıp astım o ütü yapacak.

Ailesine de hizmet etmiyorum. Evime gelen her misafir gibi ağırlıyorum onları da ya da evlerine gittiğimde işin ucundan tutuyorum tabi ki ama bunları yedi yabancıya da yapıyorum zaten.

Ben de dağınık bir insanım, eşim yıllarca yalnız yaşamış, tertipli, düzenli, elinden iş gelen bir adam. Bu niye sorun olsun ki, aksine artı bence. Arada ortada bıraktığım şeyleri burnuma sokuyor sadece. Geçen mutfakta törpü bulmuş mesela balıkların tırnaklarını mı törpüleyecen diye soruyordu .
Evlilik o kadar korkulacak bir şey değil bence.

Biraz rahatlattiniz:))

Açıkçası 1-2 akraba beni korkuttu. Seninki çok düzenli, sen öyle değilsin. Adam her seyi simdi kendisi yapıyor evlenince senden bekleyecek sen nasıl yapacaksin diye korkuttular beni.

Açıkçası 1-2 akraba beni korkuttu. Seninki çok düzenli, sen öyle değilsin. Adam her seyi simdi kendisi yapıyor evlenince senden bekleyecek sen nasıl yapacaksin diye korkuttular beni.

İşini kendi görmeye alışmış adam senden bir şey beklemez. Bir de akrabalara çok güvenme bu tarz konularda. Geneli geleneksel ailelerde yetişmiş geleneksel insanlar, çoğu ev hanımı. Öyle görmüşler başka türlüsü akıllarına yatmıyor. Benim gayet genç kuzenlerim bile şaşırıyorlar çoğu zaman eşime ve yaptıklarına.

seviyorsanız birbirinizi hiç bi sorun olmaz canım benim.Kocam yapar yemeği ben ortalığı süpürürüm
hem iş bilen erkekmiş seninkisi daha güzel
bends çok daginigim ama kocam derli toplu
daginigim ama pis değilim titizim bi temizlik yaparım dip köşe her seferinde o et yer ben sebze ama gel gör ki evde hem et yemeği
yaparım hem sebze sofra da çeşitlilik oluyor ben biraz daha toplu oldum o da bana yardımcı oldu canım bu sorunlar sorun değil.Yeterki sevin sadık olun saygınız olsun gerisi para pul herşey gelip geçici sorunların. Evlilik güzel ama tabi sevgi saygı aşk varsa...

Konunuzu okurken tek bir şeye takıldım , eğer geleneksel bir aileniz varsa , sevgilinizin de öyle ise bu forumda gördüğüm kadarıyla hizmet vs bekleniyor
Ancak aileleriniz geleneksel o degilse yok öyle bir hizmet durumu
Ayrıca eşim çok düzenlidir ben daginimdir , alıştık birbirimize sorun yaşamıyoruz, evimizde de herşey ortaktır, hepimiz her işi yapıyoruz ekstra yorulmuyoruz

Ayni seyleri düsünüyorum.
Simdi kim cekecek aile ziyaretlerini? Gelinlere olan beklentileri?
Birde yas aldikca cok da secici olmaya basladim.. begenemiyorum adaylari.
Gözümde büyüyor bu konu. Bir yandan toplum baskisi. Icimden hic evlenesim gelmiyor bazen.

Belki de hic evlenmem gercekten..
Zaten genc anne olma hayallerim vardi o da suya düstü.
Yinede iyiki genc yasta evlilige adim atmak istedigim kisilerle olmadigina sükrediyorum.

Aynı endişeleri bende yaşıyorum. Tek bir farkla şuan hayatımda biri yok Ama cidden kafama çok takılıyor evliliği yapamazsam diye korkuyorum.

Evlenmeyi niye ille de hizmet etmek olarak goruyorsunuz canim konu sahibesi? Evlilige hayati birlestirmek, sevdigin insanla el ele gecirmek olarak bakarsaniz bence daha mutlu olursunuz. Evden geliceksiniz karsilayan biri olacak, beraber oturacaksiniz oh ne guzel. Ama siz derseniz ki yemek nerde diyen bir AYI olacak bunlarin yerine o zaman baska adam bakin derim

Son düzenleme:
Benim esim de sevgilin gibiydi. Adam deli hicbirseyi begenmezdi herseyi yapardi ama ben kendimi eve ait hissedemedim. Sonuc bosanmak oldu daral verdi bana. Cok uyi dusun derim. Yere su damlasa adam zipliuordu ruh hastasi titizliktsn. Iyy iyi ki defolmus

Aileni tebrik ederim bende bu kafadamim erkekte ev işi yapicak ve bunu lutuf girmicek ruhen istemesi lazim gecenlerde annem babam kardesim cay iciyolarmis babamin çayı bitince anneme kalk doksene demis annemde kadina gına geldi tabi kalk bi kerede kendin al demis babam kardesim gidince anneme ne derse begenirsiniz bidaha kızların yaninda bana bagarma hizmet et yoksa onlarda kocalarina hizmet etmex kafaya bak kardesimde ogretmen yani 29 yasinda ben etmem diye surekli çatışırız mesela babamla aile buyuk şans

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…