Aslında esimin düşüncesi şu yönde gibi, ben esnafim sen atanıp memur olursan aramızda dengesizlik olur artık beni beğenip istemezsin küçük görürsün, böyle düşündüğünü düşünüyorum açıkça söylemedi ama bana öyle geliyorBenim eltilerimden birisi de öğretmen, pnlar şöyle yapmışlar ilk görev yerini puanı düşük olduğu için yaşadığımız şehire yakın köylerden birine yapmış sonra hizmet puanı artınca kendini yaşadığımız şehre çektirdi. En sonunda ikametgah durumundan dolayı oturduğumuz mahalledeki bir okulda hatırşadığım böyle. Ben öğretmen değilim ama anladığım kadarıyla sizi istemediğiniz sürece tayin hakkınız olmuyor diye biliyorum Eşinizin çekincesi bu esnaf olduğu için düzenini bozmak istemiyor. O yüzden eşiniz de çalışmamızı kısıtlama getireceğini düşünmüyorum çünkü özelde de çalışıyormuşsunuz.
Evet ama eğer atanma sürecine girersem ciddi bir çalışma sarf etmem gerekir eşim de destek olmazsa evliligimiz cok yıpranır belki de bitme noktasına gelir, atanmak buna değer mi bilmiyorum o kadar kafam karışık ki, ailem atanmadigim taktirde ilerde çok pişman olacağımı söylüyor galiba haklılar daSiz elinizden geleni yapın eşiniz yeterli puanı aldığınızda kabullenecektir. Ders çalışırken çaba sarfedeceksiniz aynı şekilde anneniz çocuğunuza bakacak. Bu kadar emeği ve umarım alacağınız yeterli puanı da görmezden gelip boşver evde otur demez diye düşünüyorum
Aslında esimin düşüncesi şu yönde gibi, ben esnafim sen atanıp memur olursan aramızda dengesizlik olur artık beni beğenip istemezsin küçük görürsün, böyle düşündüğünü düşünüyorum açıkça söylemedi ama bana öyle geliyor
Onun için ilk başta yüksek puan almaya çalışacağım ki istediğim şehri seçme şansım olabilsin, kolay bir şey değil ama imkansız da değil, bir de esnaf eşleri için bir hak var 1 yıl sonra esnaf eşin yanına direk geçiş yapabiliyorsunKPSS bir kere daha denenebilir bence. Anneniz de yardımcı olacakmış. Yalnız başka şehre atanırsanız, eşiniz esnaf gelemeyecek. Ne yapacaksınız?
Benim çevremde de dediğiniz durumda olan çok fazla kişi var, insaAllah dediğiniz gibi olur çok teşekkür ederimAçıkçası ben denkliği maddi durumlarda aramam eğitimde hayata bakış açısında eşiniz de bu konuyu kazandıktan sonra konuşabilirsiniz size düzgün davranıyorsa duygusal fiziksel ihtiyaçlarınızı maddi manevi ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa. Niye sevmeyeceksiniz niye beğenmeyeceksin niye küçük göreceksiniz ki benim eltimin eşi, eltim öğretmen olarak göreve başladığında markette kasiyer olarak çalışıyormuş ve bundan hiç gocunmuyorlar. Öğretmen olarak göreve başladığınızda eşinizin bu korkularına yönelik güzel bir konuşma yapabilirsiniz ben size köstek olacağını düşünmüyorum Benim eşim de aynı şekilde düşünüyor o yüzden ister istemez alttan alta o fikrini bana söylüyor ben atanırsam başka şehre gidersem onu bırakacağım düşünüyor. Eğer ben de atanırsam düzgün bir şekilde kendisiyle konuşmayı düşünüyorum o yüzden sizi çok iyi anlıyorum.
Aslında esimin düşüncesi şu yönde gibi, ben esnafim sen atanıp memur olursan aramızda dengesizlik olur artık beni beğenip istemezsin küçük görürsün, böyle düşündüğünü düşünüyorum açıkça söylemedi ama bana öyle geliyor
En baştan hayat görüşlerimin uymadığı biriyle evlenmezdim.şu aşamada ise tercihlerimin sonucuna katlanırdım.Kızlar selamm...
Uzun süredir aklımda olan bir şeyi yapmaya karar vermeye başladım, sizin de görüşlerinize ihtiyacım var,
Üniversite mezunuyum eşim de öyle, ama atanamadigi için eşim esnaflık yapmaya başlamış 1,5 yıl önce evlendik, evlenmeden önce bende bir kere kpss denedim ama çok ümidim olmadığı için fazla çalışmamıştim, eşim de pek istekli değildi atanmam konusunda.
Şuan 3 aylık bir kızım var çocuk olmadan önce özel okullarda çalıştım ama çok zor gerçekten çöl yıpratıcı oluyor. Şimdi hala teklifler geliyor ama küçük çocukla nasil yaparım bilmiyorum.
Ailem tekrar kpss ye çalışıp atanmam konusunda çok ısrarcı hatta annem ben bütün gün bebeğe bakarım sen yeterki ders çalış ve atan diyor. Aslında hiç düşünmezken artık aklıma yatmaya başladı, okulöncesi mezunuyum yarim gün çalışacağım hemde kızıma daha güzel bir hayat sunabilecegim ama atanırsam yada bu sürece girersem evliliğim zarar görebilir çünkü dediğim gibi eşim bu konuya pek sıcak bakmıyor. Ama yaşam sartlarimizin daha güzel olması için atanmak çok mantıklı geliyor.
Siz olsanız ne yapardınız?
Eğer gerçekten istiyorsanız eşinizle bu konuyu güzelce konuşun. Zamanında amcam da yengemin memur olmasını istememişti. Şimdi pişman oldu ne vardı da karıştım diyor. Bu hayatta isteklerimizle varız eğer olmaması sizi üzecekse eşinizi ikna etmeye çalışın derim benEvet ama eğer atanma sürecine girersem ciddi bir çalışma sarf etmem gerekir eşim de destek olmazsa evliligimiz cok yıpranır belki de bitme noktasına gelir, atanmak buna değer mi bilmiyorum o kadar kafam karışık ki, ailem atanmadigim taktirde ilerde çok pişman olacağımı söylüyor galiba haklılar da
Aa aaa yeni mi gelmiş o kural.hiç öyle birşey bilmiyorum.Onun için ilk başta yüksek puan almaya çalışacağım ki istediğim şehri seçme şansım olabilsin, kolay bir şey değil ama imkansız da değil, bir de esnaf eşleri için bir hak var 1 yıl sonra esnaf eşin yanına direk geçiş yapabiliyorsun
Yani çok uygunsuz bir konuma çekmişsiniz hayatınızı.biz de ne diyeceğimizi bilemedik dolayısıyla.sağlıklı bir ilişkide kimsenin aklına bu tarz ihtimaller gelmemeli.siz diyorsunuz ki eşim bu tarz düşünebilir.eee böyle bir ihtimal varsa böyle bir evlilik baştan olmamalıydı.şimdi bir de küçük çocuk?.Ne yapmaya çalıştınız bilmem.nasil olsa atanamıyorum bari bu adamla evleneyim başka ne yapacağım mi dediniz?Evet ama eğer atanma sürecine girersem ciddi bir çalışma sarf etmem gerekir eşim de destek olmazsa evliligimiz cok yıpranır belki de bitme noktasına gelir, atanmak buna değer mi bilmiyorum o kadar kafam karışık ki, ailem atanmadigim taktirde ilerde çok pişman olacağımı söylüyor galiba haklılar da
hiç öyle bir kural duymadımOnun için ilk başta yüksek puan almaya çalışacağım ki istediğim şehri seçme şansım olabilsin, kolay bir şey değil ama imkansız da değil, bir de esnaf eşleri için bir hak var 1 yıl sonra esnaf eşin yanına direk geçiş yapabiliyorsun
Öyle bir durum yok.İlk atandığın yerde 3 yıl kalacksınız.3.yılın bitiminde eş durumu tayini istiyorsunuz.Onun için ilk başta yüksek puan almaya çalışacağım ki istediğim şehri seçme şansım olabilsin, kolay bir şey değil ama imkansız da değil, bir de esnaf eşleri için bir hak var 1 yıl sonra esnaf eşin yanına direk geçiş yapabiliyorsun
Eşim niye sıcak bakmıyor. Hayat senin hayatın. Ben olsam koşarak kabul ederdim annenizin teklifini. Bir erkegin sizin hayatınoza emeğinize karışmasına izin vermeyin. Haddi değil. Zaten mesaisi de iyi neden istemiyor tayin ya da kendi esnaf diye . İki türlü de hem size hem bebeğinizin geleceğine haksızlık. Hayat bu bosansanız ortada kalırsınız. Bir erkeğin ağzından çıkacak lafa asla emanet etmeyin hayatınızı. Anneniz ne kadar iyi bir kadınki kızını bu denli düşünüyorKızlar selamm...
Uzun süredir aklımda olan bir şeyi yapmaya karar vermeye başladım, sizin de görüşlerinize ihtiyacım var,
Üniversite mezunuyum eşim de öyle, ama atanamadigi için eşim esnaflık yapmaya başlamış 1,5 yıl önce evlendik, evlenmeden önce bende bir kere kpss denedim ama çok ümidim olmadığı için fazla çalışmamıştim, eşim de pek istekli değildi atanmam konusunda.
Şuan 3 aylık bir kızım var çocuk olmadan önce özel okullarda çalıştım ama çok zor gerçekten çöl yıpratıcı oluyor. Şimdi hala teklifler geliyor ama küçük çocukla nasil yaparım bilmiyorum.
Ailem tekrar kpss ye çalışıp atanmam konusunda çok ısrarcı hatta annem ben bütün gün bebeğe bakarım sen yeterki ders çalış ve atan diyor. Aslında hiç düşünmezken artık aklıma yatmaya başladı, okulöncesi mezunuyum yarim gün çalışacağım hemde kızıma daha güzel bir hayat sunabilecegim ama atanırsam yada bu sürece girersem evliliğim zarar görebilir çünkü dediğim gibi eşim bu konuya pek sıcak bakmıyor. Ama yaşam sartlarimizin daha güzel olması için atanmak çok mantıklı geliyor.
Siz olsanız ne yapardınız?
Değil mi? En çok da onu düşünüyorum zaten sen yeterki ders çalış ben sana bütün imkanları sunarım diyor.Ay ben kıyamam anacığına "sen yeterki çalış ben yaparım" bu anne olmaktır.
Eşin dostun evladın bunu demez kolay kolay
Kazanımlarının menfatini belki en az annen görecek ama en çok isteyen o
Annenin hatrı içinde olsa dene bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?