Evlilik, çocuk, atanmak....

Burada
Fırıncı marketcı pazarcı kırtasıyecı hepsı havalı.
Hele bır fırıncı var asırı kazanıyor.
Adam bı yılda kaç tane ev aldı.
Fırıncılar çok kazanıyor. İki de bir sizi alintiliyorum ama :) Eşim de o sektörde sadece ev değil. Arsa,araba ne varsa. Yatırımlar yatırımlar...

Merhaba. Eşinizin sizi desteklemiyor olması aşağılık kompleksine sahip olduğunun net kanıtı. Belki buna biraz sizin atanınca daha fazla sosyalleşecek olmanız,yeni insanlar,ortam vs.derken kıskançlık faktörü de eklenebilir. Özgüvenli ve size saygılı bir koca olsaydı atanmanız için elinden geleni maddi manevi yapardı. (Kitap,hoca,kurs desteğinin yanında ev işlerine destek, çocuk bakımında sorumluluk almak gibi vs…) Neyse ki aileniz anneniz arkanızda da size ders çalışıp atanma fikriyle gelmişler ve çocuğa da bakacağını söylemiş. Dünya iyisi harika bir adam da olsa, çok zengin de olsa bir kadın çalışacak, kendi ayakları üstünde duracak. Katılmayan olabilir, benim fikrim bu yönde. O yüzden anneniz sizi destekliyorken bir an önce başlayın. Eş kişisi madem destek olmayacak o evde yokken gün içinde çalışın, yemeği temizliği erkenden halledin akşam da normal rutininiz neyse onu yapın. Ha çalıştığınızı muhakkak bilecektir, eğer onunla münakaşaya girmek istemiyorsanız biraz sallayarak “ya öyle ara ara bakıyorum işte zaten çalışamıyorum pek” söylemlerinde bulunun gerekirse bu işi ciddiye aldığınızı anlamasını istemiyorsanız İmkan hep var çalışmak isteyene. Eğitim koçluğu yapan biri olarak yazdım bunları. Hem eş desteği olmadan, hem çocuklu kadınların nasıl güzel çalıştıklarına şahit biriyim. Başarılar diliyorum, denemezseniz kaybedersiniz

Maası düşük adamın ve sızın atanmanız şu sıstemde zor gıbı.
Mülakat vs var sonra ıkı yıl asgarı ücret.
Özelde kresler var oraları deneyebılırsınız.
Orda çalışıyorum zaten asgari ücret tam gün çalışma ve ciddi anlamda yorucu atanmak çok mantıklı ama basarabilir miyim bilmiyorum

Çoook teşekkür ederim evet mutlaka deneyeceğim eşim ne tepki verirse versin başarılı olabilir miyim bilmiyorum ama deneyeceğim

Çalışırsanız atanirsiniz formülü basit. Eşinizin kişisel komplekslerini düşünmeyin aileniz ve kendiniz için yaklaşın olaya. Bebeğiniz çok küçük şuan çalışmaya başlamanızı önermem. Ben iki yıldır çalışıyorum evi kendimi hatta eşimi bile çok ihmal ediyorum. Çocuğunuz biraz büyüdükten sonra başlamanız daha iyi olacaktır. Anneniz bebeğinize anne olamaz

Tabii ki de anne olamaz sadece bir kaç saatlik o bebeği oyalarken ben ders calisabilirim ve uyuduğu zamanlar vs.

Hocam ben farklı bir noktaya değinmek istiyorum. Vakti zamanında kendisi elinden gelen çabayı göstermiş, nasip olmamış. Ailesi de anladığım kadarıyla çocuklarının arkasında duran bir aile kızlarını okutmuşlar, kızlar çalışmış ve atanmak nasip olmuş onlara. Eşinizin de ataması olmayınca aile yine çocukların arkasında durmuş ve dükkan açmışlar. Biraz eşinizin burada (elinden geleni çabayı gösterdiyse) nasibini kabullenmesi gerekiyor. Aslında eminim biliyordur ama insan bazen hayatına uygulamakta zorlanabiliyor veya imtihanı oluyor bu konuda bence siz de elindekilerin kıymetini görebilmesi açısından onunla istişare edebilirsiniz. İş noktasında da dükkan sahibi olmayıp, başka bir yerde asgari ücrete çalışabilirdi veya yine aile aynı işine devam edip çalışan pozisyonunda kalabilirdi. Biraz olayın olumlu yönlerine bakmak gerekiyor. Türkiye şartlarında yaşıyoruz neticede. Belki sataşını arttırması veya dükkan portföyünü geliştirmesi açısından siz de fikirlerinizle destek olabilirsiniz. Babası iyi bir esnafsa çünkü insanın esnaf kumaşının olması çok farklı bir şey en azından bir süre dükkanda oğluna da yardımcı olabilir.

Evet çok haklısınız teşekkür ederim, babası da yanında zaten eşim şimdiye kadar kendini tamamen okula adapte ettiği için esnaflikta zorlanıyor bunu kendisi de kabul ediyor insaAllah zamanla alışıp başarılı olacaktır üstüne eğer bende atansam ona yardımcı da olabilir bakalım hayırlısı olsun

Orda çalışıyorum zaten asgari ücret tam gün çalışma ve ciddi anlamda yorucu atanmak çok mantıklı ama basarabilir miyim bilmiyorum
Atanınca uzun süre eşinizden ayrı yaşamnız gerekecek. Bunu bir çok kili yazdı sizin dediğiniz gibi bir yıl sonra eş durumu tayini imkanı yok. Bunun için bir planınız var mı? Küçük bir çocuğunuz da var. Eşiniz sizin yanınıza taşınmayı kabul eder mi? Anneniz bakmaya gelebilir mi çocuğa

İlk hedefim yüksek puan alıp yaşadığım şehre atanmak olacak sonrasında çevre iller ayrıca yaşadığım şehrin bazı köyleri doğu görevi olarak bile geçiyor, eşim yanıma gelemez ama annem çocuğa bakmaya gelebilir artık şuan ki amacım düzenli bir şekilde çalışmak olacak sonrasında ne olur orasını bilmiyorum zaten kalbim çok acıyor kendime de acıyorum insanlar önce atanıp sonra evlenip çocuk sahibi oluyor ben de durum tam tersi oldu neden böyle yaptım bilmiyorum hiç.

Atanmasi çok da zor bir bölüm değil. Hükümet yemiyor içmiyor ilahiyat mezunu ve sınıf öğretmeni atıyor. En çok alım yapılan bölüm. Hatta ev hanımları AÖF den ilahiyat okuyor atanırım diye.
Atanamamak kocanızın sorunu sizin değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…