Eşinle sorun yaşarsanız 3 kuruş nafaka vermemek için direnecektir. Affedemeyeceğiniz şeyleri kendi ayaklarınız üstünde duramadığınız için affetmek zorunda kalabilirsiniz. Yaşlılığınızda keşke emekli maaşım olsaydı diye hazırlayabilirsiniz.yani bu karar sizinle ilgili eşinizle değilKızlar selamm...
Uzun süredir aklımda olan bir şeyi yapmaya karar vermeye başladım, sizin de görüşlerinize ihtiyacım var,
Üniversite mezunuyum eşim de öyle, ama atanamadigi için eşim esnaflık yapmaya başlamış 1,5 yıl önce evlendik, evlenmeden önce bende bir kere kpss denedim ama çok ümidim olmadığı için fazla çalışmamıştim, eşim de pek istekli değildi atanmam konusunda.
Şuan 3 aylık bir kızım var çocuk olmadan önce özel okullarda çalıştım ama çok zor gerçekten çöl yıpratıcı oluyor. Şimdi hala teklifler geliyor ama küçük çocukla nasil yaparım bilmiyorum.
Ailem tekrar kpss ye çalışıp atanmam konusunda çok ısrarcı hatta annem ben bütün gün bebeğe bakarım sen yeterki ders çalış ve atan diyor. Aslında hiç düşünmezken artık aklıma yatmaya başladı, okulöncesi mezunuyum yarim gün çalışacağım hemde kızıma daha güzel bir hayat sunabilecegim ama atanırsam yada bu sürece girersem evliliğim zarar görebilir çünkü dediğim gibi eşim bu konuya pek sıcak bakmıyor. Ama yaşam sartlarimizin daha güzel olması için atanmak çok mantıklı geliyor.
Siz olsanız ne yapardınız?
Doğru, ben bunu unutmuşum.Öğretmen olarak kpss den atanılmıyor artık. Ags diye birşey çıktı. Her ilde de olmayacakmış
Zaten sınava seneye gireceğim atanma süreci vs. Derken bebeğim 2,5 3 yaşında olur ama yurtta kalma süreçleri nasıl olur onu bilmiyorum kayseriye çok yakınım gitgel yapabilecek konumdayim yani ama kalmak zorunlu mu olur bilmiyorum ayrıca 2 yıl mı ben 6 ay diye duymuştumDoğru, ben bunu unutmuşum.Vaveylay önce sınavdan yeterli puan alınacak. Sonra ülkenin belli şehirlerinde 2 sene eğitim görülecek. Hatta bunun için Kayseri'de yeni bir alan yapılmış, içinde yurt ve derslikler var. 2 sene boyunca öğretmen adayına (?) her ay asgari ücret verilecek. Bu 2 senenin sonunda tüm derslerden başarılı olunursa atanmaya hak kazanılacak.
Kyk yurdunda bebekle zaten kalınmaz, farklı bir şehirde asgari ücretle evin geçindirmek imkansız.
Heves kırmış olacağım ama 3 aylık bebeği olan biri için şartlar çok zor.
Akademide eğitim 14 ay sürecek diye biliyorum ayrıca eşinizin esnaf olması hiç önemli değil sözleşmeli olarak atanacaksınız 3+1 yıl çalışmanız gerekiyor tayin isteyebilmek içinZaten sınava seneye gireceğim atanma süreci vs. Derken bebeğim 2,5 3 yaşında olur ama yurtta kalma süreçleri nasıl olur onu bilmiyorum kayseriye çok yakınım gitgel yapabilecek konumdayim yani ama kalmak zorunlu mu olur bilmiyorum ayrıca 2 yıl mı ben 6 ay diye duymuştum
İnternette şöyle yazıyor; ( sanırım sonraki yıllar için AGS olacak, KPSS değil)Zaten sınava seneye gireceğim atanma süreci vs. Derken bebeğim 2,5 3 yaşında olur ama yurtta kalma süreçleri nasıl olur onu bilmiyorum kayseriye çok yakınım gitgel yapabilecek konumdayim yani ama kalmak zorunlu mu olur bilmiyorum ayrıca 2 yıl mı ben 6 ay diye duymuştum
Kayseriyi örnek olarak verdim, başka şehirlerde de bu egitim verilecekmiş, bilmiyorsanız internetten bakabilirsiniz, hepsi aklımda değil.Zaten sınava seneye gireceğim atanma süreci vs. Derken bebeğim 2,5 3 yaşında olur ama yurtta kalma süreçleri nasıl olur onu bilmiyorum kayseriye çok yakınım gitgel yapabilecek konumdayim yani ama kalmak zorunlu mu olur bilmiyorum ayrıca 2 yıl mı ben 6 ay diye duymuştum
Çocuklarımın ikisi de bebekti (3 aylık ve 1,5 yaş). Akşam çocukları yatırınca gece 2-3’e kadar ders çalışırdım. Aylarca bu rutinde devam ettim. Siz de yapabilirsiniz umudunuzu kaybetmeyinYaa gerçekten mi ne güzel, nasıl başardınız surecinizden bahseder misiniz?
Eğer gerçekten böyle düşündüğüne eminseniz bunu neden düşündüğünü sorunun kendisi mi yoksa siz mi olduğunu çözüm.Aslında esimin düşüncesi şu yönde gibi, ben esnafim sen atanıp memur olursan aramızda dengesizlik olur artık beni beğenip istemezsin küçük görürsün, böyle düşündüğünü düşünüyorum açıkça söylemedi ama bana öyle geliyor
Valla bu nalattığınız komple adamın keyfinin düşünülmesi oluyor. Biraz da erkeklerin rahatı bozulsun. Şahsen hiçbir erkeğin bir kadına mesleğini yapma ya da ders calısma , ise girme deme hakkı yok. Bir defa zaten eşitsizlik var. Boşansa mağdur kadın. Ya da kavga etseler kadın alttan alıyor vs. Babam erkekler olursa okur okumazsa bir iş bulur kızların tek şansı okumak derdi.haklı da. Bir defa konu sahibinin mevcut hayatı evde her iş kendine bakıyordur. Esnaf eşin gekip evde yardım ettiğini sanmıyorum. Hatta muhtemelen adamın tatili vs yoktur. Konu sahibinin rahat para harcayabildiğini kendine araba alabileceğini vs de pek sanmıyorum. Ekonomik özgürlük günümüzde herşey. Bebeği büyüyene kadar evde kalsa bu kez çok çok daha zor olacak atanma çalısma vs. Kaynana derken erkeklerin bir kaynana derdi çektiği yok valla. Kafının kay8nvalidesi ile erkeğinki hiçbirzaman aynı olmuyor. Gelinden beklenti had safhada herzaman. Damattan ise karısını dövüp aldatmad8ysa iyi adam. Gerçi ona da bir kereden birşey olmaz bosansan yaslı adamla evlendirirler gibi absürt yorum yaparlar.kadın en kötü 1 sene ders çalışacak
atıyorum eşiyle gezmeyecek ya da eşine göre plan yapmayacak )ki esnaf adam zaten uzun saatler çalışıyordur, genelde öyle olur) kadın ev ve çocuğu idare ediyordur tahminen) bunlar bitecek hatta bir de k.valide hayatlarına dahil olacak (illa k.valide gidip geliyordur ama her gün çocuk bakmıyordur)
bişey olsa "sınavdan sonra"ya bıakılacak ona göre planlanack -şu anda yüksek ihtimalle herşey adama göre planlanıyordur
belki 1 sene sonra atanacak puanı da olmayacak 2. sene gerekecek, belirsiz
bulundukları kentte kontenjan olacak mı o da belirsiz.
ha cidden makul bir adam olsa eşinin rahat (yarım gün) bir işte güzel bir gelir elde etme şansı var, çocuklarına büyük bir gelecek şimkanı bu, buna yok demez de işte bazı erkekler böyle
okul öncesinin başka şehre atanma ihtimali yok gibi bir şeyKPSS bir kere daha denenebilir bence. Anneniz de yardımcı olacakmış. Yalnız başka şehre atanırsanız, eşiniz esnaf gelemeyecek. Ne yapacaksınız?
Zaten sınava seneye gireceğim atanma süreci vs. Derken bebeğim 2,5 3 yaşında olur ama yurtta kalma süreçleri nasıl olur onu bilmiyorum kayseriye çok yakınım gitgel yapabilecek konumdayim yani ama kalmak zorunlu mu olur bilmiyorum ayrıca 2 yıl mı ben 6 ay diye duymuştum
bunlara takılmayınAkademide eğitim 14 ay sürecek diye biliyorum ayrıca eşinizin esnaf olması hiç önemli değil sözleşmeli olarak atanacaksınız 3+1 yıl çalışmanız gerekiyor tayin isteyebilmek için
3.yıl sonunda eş durumu tayini istenebiliyor.İsteğe bağlı il dışı tayinler 3+1in sonunda oluyor.Eşi özel olduğu için sgk prim gününe bakılıyor.(son 2 yılda 360 gün sigortalı olması gerekiyor ve fiilen çalışması) .3 yıl değil bildiğim.şu an 3+1 var.yani 1 sene de kadrolu olarak çalışmak gerekiyor.ama bundan sonra da eş durumu tayini olmuyor.sen puanına göre tercih verebiliyorusun sadece.devlet eşi görmüyor.gerçi özel sektördeki eşin 10 yıl sigortasını düzenli ödeme şartı vardı sanırım.onlara bir bakmak lâzim.
nereden araştırdınız bunu çok merak ettimBen araştırdım ama yanlış mı bilmiyorum esnaf eşlerinde 1 yıl sonra eşin vergi levhası olduğu şehre Ataman yapılıyormuş esnaflara has bir durummus bu
yok canım 10 sene şartı yoktu hiçbir zaman3 yıl değil bildiğim.şu an 3+1 var.yani 1 sene de kadrolu olarak çalışmak gerekiyor.ama bundan sonra da eş durumu tayini olmuyor.sen puanına göre tercih verebiliyorusun sadece.devlet eşi görmüyor.gerçi özel sektördeki eşin 10 yıl sigortasını düzenli ödeme şartı vardı sanırım.onlara bir bakmak lâzim.
çocuk şu anda 3 aylıksaKyk yurdunda bebekle zaten kalınmaz, farklı bir şehirde asgari ücretle evin geçindirmek imkansız.
Heves kırmış olacağım ama 3 aylık bebeği olan biri için şartlar çok zor.
evlilik zaten %90 durumda komple erkek keyfine hizmet eden bir kurumValla bu nalattığınız komple adamın keyfinin düşünülmesi oluyor. Biraz da erkeklerin rahatı bozulsun. Şahsen hiçbir erkeğin bir kadına mesleğini yapma ya da ders calısma , ise girme deme hakkı yok. Bir defa zaten eşitsizlik var. Boşansa mağdur kadın. Ya da kavga etseler kadın alttan alıyor vs. Babam erkekler olursa okur okumazsa bir iş bulur kızların tek şansı okumak derdi.haklı da. Bir defa konu sahibinin mevcut hayatı evde her iş kendine bakıyordur. Esnaf eşin gekip evde yardım ettiğini sanmıyorum. Hatta muhtemelen adamın tatili vs yoktur. Konu sahibinin rahat para harcayabildiğini kendine araba alabileceğini vs de pek sanmıyorum. Ekonomik özgürlük günümüzde herşey. Bebeği büyüyene kadar evde kalsa bu kez çok çok daha zor olacak atanma çalısma vs. Kaynana derken erkeklerin bir kaynana derdi çektiği yok valla. Kafının kay8nvalidesi ile erkeğinki hiçbirzaman aynı olmuyor. Gelinden beklenti had safhada herzaman. Damattan ise karısını dövüp aldatmad8ysa iyi adam. Gerçi ona da bir kereden birşey olmaz bosansan yaslı adamla evlendirirler gibi absürt yorum yaparlar.
Canım ben çok bilmşyorum da bi yardımcı olur musun bana?nereden araştırdınız bunu çok merak ettim
erkek arkadaşı (şimdi nişanlılar) öğretmen olan bir arkadaş daha var
ona da bi türlü anlatamadık
sözleşmeli öğretmen 3 sene bir yere gi-de-mez. nerden araştırıp buluyorsunuz böyle şeyleri anlamıyorum
o da şey diyordu "asaletin onaylanınca memurun tayin hakkı oluyormuş o da 1 senede onaylanıyormuşş"
evet aday memurluk ve asalet onaylanması diye bişey var ama sözleşmeli öğretmenlerde 3 sene tayin hakkı yine yok yine yok. asaletin onaylanınca kadrolu olmuş olmuyorsun.
esnafa özel bir tayin durumu zaten hiçbir zaman yoktu (bu sözleşmeli uygulaması gelmeden önce de yoktu yani)
eşlerin 2si de memursa kimin kime tabi olacağı diye bir konu söz konusu, bu diğer eşin nerede memur olduğu ve ne memur olduğu ile alakalı
yok memur değilse de
ister SGKlı olsun ister esnaf ister banka kasası ister vırt ister zırt fark eden bişey yok, son 1 sene primi ödediyse, siz onun yanına isteyebiliyorsunuz. ama onun yanına isteme hakkınız dolduktan sonra istebiliyorsunuz o da şu anda bildiğim kadarıyla 3 sene sonra kadroya geçiliyor 1 sene de kadrolu çalışılıyor o yüzden adı 3+1,
3. seneden sonra mı o 1i de çalışıp 4. seneden sonra mı il dışı eş durumu istenebiliyor onu bilmiyorum
yok canım 10 sene şartı yoktu hiçbir zaman
son 1 senesini aralıksız ödemiş olan gerekiyordu, seneler önce (sözlemeli öğretmenlik yoken) kaç tane kuzenim bu şekilde eş durumuyla geldi batıya (eşi veteriner, eczacı vs. yani bağkurlu) eminim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?