Evlilik, çocuk, atanmak....

Eşinle sorun yaşarsanız 3 kuruş nafaka vermemek için direnecektir. Affedemeyeceğiniz şeyleri kendi ayaklarınız üstünde duramadığınız için affetmek zorunda kalabilirsiniz. Yaşlılığınızda keşke emekli maaşım olsaydı diye hazırlayabilirsiniz.yani bu karar sizinle ilgili eşinizle değil

Tamam 1 değil 3 yıl olsun. Öğretmenlikte bir dolu izin var tatil var. Gidip gelinerek düzen kurulabilir. 3 yıl sabredilecek bir zaman bence. Beyfendi kendi düzeni bozulsun istemiyor. İleride eşinizle ayrılık olsun, eşinize bir şey olması durumu olsun memuriyeti garantilemediniz, sınavı tekrar denemediniz diye pişman olursunuz.

Valla milletin arayipta bulamadığı yalvarıp da yaptiramadigi fırsat kendi ayağı ile size gelmiş anneniz çocuğu tüm gün ben bakarım diyor daha nolsun . Bugünün yarını da var memuriyetinizi elinize almak için tüm şartları zorlayın .

Öğretmen olarak kpss den atanılmıyor artık. Ags diye birşey çıktı. Her ilde de olmayacakmış
Doğru, ben bunu unutmuşum. Vaveylay önce sınavdan yeterli puan alınacak. Sonra ülkenin belli şehirlerinde 2 sene eğitim görülecek. Hatta bunun için Kayseri'de yeni bir alan yapılmış, içinde yurt ve derslikler var. 2 sene boyunca öğretmen adayına (?) her ay asgari ücret verilecek. Bu 2 senenin sonunda tüm derslerden başarılı olunursa atanmaya hak kazanılacak.

Kyk yurdunda bebekle zaten kalınmaz, farklı bir şehirde asgari ücretle evin geçindirmek imkansız.
Heves kırmış olacağım ama 3 aylık bebeği olan biri için şartlar çok zor.

Zaten sınava seneye gireceğim atanma süreci vs. Derken bebeğim 2,5 3 yaşında olur ama yurtta kalma süreçleri nasıl olur onu bilmiyorum kayseriye çok yakınım gitgel yapabilecek konumdayim yani ama kalmak zorunlu mu olur bilmiyorum ayrıca 2 yıl mı ben 6 ay diye duymuştum

Akademide eğitim 14 ay sürecek diye biliyorum ayrıca eşinizin esnaf olması hiç önemli değil sözleşmeli olarak atanacaksınız 3+1 yıl çalışmanız gerekiyor tayin isteyebilmek için

İnternette şöyle yazıyor; ( sanırım sonraki yıllar için AGS olacak, KPSS değil)

Milli Eğitim Akademisi'ne girişler, KPSS puanına göre yapılacak ve bu sistem ilk defa 2025 KPSS puanıyla uygulanacaktır. Eğitim programı dört dönemden oluşacak ve her dönem 10 ila 14 hafta sürecektir. Bu süreçte öğretmen adaylarına günümüz itibarıyla 23 bin TL'ye tekabül eden bir ödeme yapılacaktır.

Sıkça sorulan sorular

Kayseriyi örnek olarak verdim, başka şehirlerde de bu egitim verilecekmiş, bilmiyorsanız internetten bakabilirsiniz, hepsi aklımda değil.

Akademinin ders programı nasıl olur bilmiyorum. Mesela dersler akşam 8_9 da bitiyorsa sizin gidiş geliş yapmanız çok zor olur . Ee akşam o saatte değil de daha erken saatte dersler bitiyor diyelim. Ee bu sefer sabah erkenden okulda olmak gerekir. Yani en başta ulaşım çok sıkıntı olur.

Mesela benim yaşadığım ilçeye çoğu memur il merkezinden gidiş geliş yapıyor. Gidiş geliş toplam 3 saat. İl merkezine giden minibüsün kalkış saati uymuyor ve yer kalmıyor diye kimisi işe kendi aracıyla gidip geliyor.

İşte en başta şu ulaşımı iyi ayarlamak lazım.

Önceden sadece KPSS ile atanmak bile ayrı zordu, şimdi şu akademiyi çıkardılar. Yazık!

Eğer gerçekten böyle düşündüğüne eminseniz bunu neden düşündüğünü sorunun kendisi mi yoksa siz mi olduğunu çözüm.

Allah bebeğinizi sağlıkla, huzurla büyütmeyi nasip etsin öncelikle Hayatta işler her zaman planladığımız gibi gitmez bugünümüz iyiyse geleceğimizin de iyi olmasını umut edebiliriz ancak hiçbir zaman garanti veremeyiz. Allah muhafaza bir şey olsa eşinizle yollarınız ayrılsa çocuğunuzun bakımına dair birçok şey sizin sorumluluğunuzda olacak ve vereceği nafaka da çoğu şeye yetmeyecek bunu bilin.
Hiçbir şey olmasa ülkenin ekonomik durumu ortada. Çocuğunuzun eğitimi için ya da yaşam koşullarınızın rahatlığı için eşinizin kazancı ömür boyu yetebilir mi? Hayatta inişler olur çıkışlar olur sabit bir maaşın garanti olması bence iyi olur.

Benim yakın arkadaşım da birkaç kez denedi kpss'yi olmayınca evlendi ve eşi de öğretmendi ama ticaretle uğraşıyordu. Kız hamileyken girdi sınava, eşi hep destek oldu kazanması için ve atandı. Şu an çok da mutlular bu konu hiç sorun olmadı eşiniz siz atanınca bu duruma alışır merak etmeyin. Bazı erkekler statü ya da maddiyat olarak yükseldiklerinde hemen başka kadın arayışına girebiliyor belki o da erkek kafasıyla düşünmüştür bu konuda ama kadınlarda buna çok rastlanmaz kimse atandı diye çocuğunun babası, hayat arkadaşıyla yolunu ayırmaz mutlu yuvasını bozmaz. Arkanızda anne desteği gibi çok kıymetli bir şey var bunu hiçe saymayın lütfen. Çocuklar da zamanla büyüyor, kendi hayat yolculuklarında evden uzaklaşıyorlar. Çalışmak ve sevdiği işi nispeten rahat koşullarda yapmak sosyalleşmeyi ve ekonomik refahı da arttırdığı için insana o kadar iyi hissettiriyor ki. Kendi potansiyelinizi heba etmeyin. Ben başaracağınıza inanıyorum deneyin mutlaka.

Bir de atandıktan sonraki süreçleri naçizane tavsiyem şimdiden düşünüp kendinizi yormayın. Kervan yolda düzülür diye bir laf vardır bir şekilde sınav sürecinde destek olan ailenizin akademi döneminde daha hassas ve yardımcı olacaklarını düşünüyorum ben. Çocuğuna bakamayız idare edemeyiz bırak akademiyi boş ver diyeceğini sanmam kimsenin o saatten sonra.

Son düzenleme:
Valla bu nalattığınız komple adamın keyfinin düşünülmesi oluyor. Biraz da erkeklerin rahatı bozulsun. Şahsen hiçbir erkeğin bir kadına mesleğini yapma ya da ders calısma , ise girme deme hakkı yok. Bir defa zaten eşitsizlik var. Boşansa mağdur kadın. Ya da kavga etseler kadın alttan alıyor vs. Babam erkekler olursa okur okumazsa bir iş bulur kızların tek şansı okumak derdi.haklı da. Bir defa konu sahibinin mevcut hayatı evde her iş kendine bakıyordur. Esnaf eşin gekip evde yardım ettiğini sanmıyorum. Hatta muhtemelen adamın tatili vs yoktur. Konu sahibinin rahat para harcayabildiğini kendine araba alabileceğini vs de pek sanmıyorum. Ekonomik özgürlük günümüzde herşey. Bebeği büyüyene kadar evde kalsa bu kez çok çok daha zor olacak atanma çalısma vs. Kaynana derken erkeklerin bir kaynana derdi çektiği yok valla. Kafının kay8nvalidesi ile erkeğinki hiçbirzaman aynı olmuyor. Gelinden beklenti had safhada herzaman. Damattan ise karısını dövüp aldatmad8ysa iyi adam. Gerçi ona da bir kereden birşey olmaz bosansan yaslı adamla evlendirirler gibi absürt yorum yaparlar.

KPSS bir kere daha denenebilir bence. Anneniz de yardımcı olacakmış. Yalnız başka şehre atanırsanız, eşiniz esnaf gelemeyecek. Ne yapacaksınız?
okul öncesinin başka şehre atanma ihtimali yok gibi bir şey

konu sahibi eşinizin kafasındaki biri tez zamanda siz en az iki çocukla evde cebelleşirken sizi beğenmeyip dışarı kayacak zaten
o yüzden tez vakitte ayaklarınızın üzerinde durun

Akademide eğitim 14 ay sürecek diye biliyorum ayrıca eşinizin esnaf olması hiç önemli değil sözleşmeli olarak atanacaksınız 3+1 yıl çalışmanız gerekiyor tayin isteyebilmek için
bunlara takılmayın
bu ülkede bugünden yarına neler değişiyor
erken seçim ihtimali de var

Böyle diyen anneyi ya bekarken dinlemediniz ya da anneniz çalışıp atanmanin kolay olduğunu sanıyor.

3.yıl sonunda eş durumu tayini istenebiliyor.İsteğe bağlı il dışı tayinler 3+1in sonunda oluyor.Eşi özel olduğu için sgk prim gününe bakılıyor.(son 2 yılda 360 gün sigortalı olması gerekiyor ve fiilen çalışması) .

Ben araştırdım ama yanlış mı bilmiyorum esnaf eşlerinde 1 yıl sonra eşin vergi levhası olduğu şehre Ataman yapılıyormuş esnaflara has bir durummus bu
nereden araştırdınız bunu çok merak ettim

erkek arkadaşı (şimdi nişanlılar) öğretmen olan bir arkadaş daha var
ona da bi türlü anlatamadık

sözleşmeli öğretmen 3 sene bir yere gi-de-mez. nerden araştırıp buluyorsunuz böyle şeyleri anlamıyorum

o da şey diyordu "asaletin onaylanınca memurun tayin hakkı oluyormuş o da 1 senede onaylanıyormuşş"

evet aday memurluk ve asalet onaylanması diye bişey var ama sözleşmeli öğretmenlerde 3 sene tayin hakkı yine yok yine yok. asaletin onaylanınca kadrolu olmuş olmuyorsun.

esnafa özel bir tayin durumu zaten hiçbir zaman yoktu (bu sözleşmeli uygulaması gelmeden önce de yoktu yani)

eşlerin 2si de memursa kimin kime tabi olacağı diye bir konu söz konusu, bu diğer eşin nerede memur olduğu ve ne memur olduğu ile alakalı

yok memur değilse de

ister SGKlı olsun ister esnaf ister banka kasası ister vırt ister zırt fark eden bişey yok, son 1 sene primi ödediyse, siz onun yanına isteyebiliyorsunuz. ama onun yanına isteme hakkınız dolduktan sonra istebiliyorsunuz o da şu anda bildiğim kadarıyla 3 sene sonra kadroya geçiliyor 1 sene de kadrolu çalışılıyor o yüzden adı 3+1,
3. seneden sonra mı o 1i de çalışıp 4. seneden sonra mı il dışı eş durumu istenebiliyor onu bilmiyorum

yok canım 10 sene şartı yoktu hiçbir zaman

son 1 senesini aralıksız ödemiş olan gerekiyordu, seneler önce (sözlemeli öğretmenlik yoken) kaç tane kuzenim bu şekilde eş durumuyla geldi batıya (eşi veteriner, eczacı vs. yani bağkurlu) eminim.

Kyk yurdunda bebekle zaten kalınmaz, farklı bir şehirde asgari ücretle evin geçindirmek imkansız.
Heves kırmış olacağım ama 3 aylık bebeği olan biri için şartlar çok zor.
çocuk şu anda 3 aylıksa
sınava girene kadar 15 aylık

sınavdan hemen sonra akademi 1 haftada başlamıyordur kimse yazın başlatmaz hatta bence

çünkü ders verecek hocalar kazan kaldırır buna
anca eylülde başlar ve sanırım modül modül olacakmış --bu akademi işi nasıl olacak bilen var mı emin de değilim de neyse. ben formasyon alan kişiler biliyorum
her sene başka bir düzen çıkıyor formasyon kaç senelerdir olan bişey daha 3 tane aynı sistemle alan duymadım.

neyse akademi bitene, atama olana, işbaşı yapana kadar çocuk 2.5-3 yaşa gelicek gibi duruyor.

evlilik zaten %90 durumda komple erkek keyfine hizmet eden bir kurum

Canım ben çok bilmşyorum da bi yardımcı olur musun bana?
Ben istanbulda görev yapıyorum eşim de istanbulda hatta çalıştığımız ilçeler de aynı ama evimiz farklı bir ilçede, işimize uzak. Ben 3. Yılın sonunda oturduğum ilçeye tayin isteyebiliyor muyum? Yoksa 4 yılı mı tamamlamam gerek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…