sabah onunla çıkıp onunla giriyorum akşam 8e doğru, eğer bişey derse kalk yap der geçerim kimse kusura bakmasın..
çalışıyorum ve kira kredi derken eve yardımcı bile almıyorum bi zahmet kaldırsın poposunu beğenmiyorsa yapsın.
Benim eşim düzeni, temizliği seven titiz biri. Ben çalıştığım için hoşgörülüdür birçok şeye karışmaz ama bir düzensizlik eksik gördü mü hemen uyarır güzelce. İlk haftalarda eve tam alışamadığım için bazı şeylere bakamıyordum. Çürüyen ya da yerinde olmayıp ortada duran şeyler oluyordu. O zaman hemen tepki vermişti ben de o kadar yıllık evli, tecrübeli veev hanımı annesinden gördüğü şeylerin aynısını benden beklememesi gerektiğini söylemiştim. O zaman ikna oldu, ben yapamıyorsam kendi yapıyor.
kızlar işiniz zor öyle ise..benim kocam öyle değildir. bana yardım için evi süpürür..bulaşıkları tezgahta hiç bırakmaz
hem hiç eve de bakmaz yapmış mı yapmamış mı diye.ki ben bırakmamaya çalışırım zaten..ama olur ya insanın canı bazen hiç bişey yapmak istemez..ozamanlar da da beni hiç sıkmaz uyumluyuz o konuda...
Benimkide dağınıklığı vs sevmez.. Benmikisi sadece bir varsayım bir düşünce ilerde böyle olurmu acaba diyorum herşeye dır dır edermi?? Aslında çok üzerime düşer falan ama evlendiğimizde ne olur bilemiyorum tabiki.. Çünkü bazen bize geldiğinde ben bişi yapıyo olurum şunu şöyle yap falan demeye çalışır babamda o şekilde olduğu için katlanamıyorum kızıyorum tersliyorum benim işime karışma çok biliyorsan kendin yap diyorum o benim tavrımı anlıyor zaten.. Gerçi çalışan bir bayan olmayı düşünüyorum kesinlikle ev hanımı olmaktan yana bir düşüncem yok akşama kadar canım çıkacak zaten bide kalkıp o durumda bi laf ederse beynini patlatırım vallahi koca moca demem aaaaa
ben 4 yıllık evlıyım saolsun benımkıde bısey demez hatta yapma yorma kendını fazla der arada soylenır dagınıksın fılan dıye ama yanı kızmaz takılrı oyle calısıyorum bende sonucta cok ta tıtız deılım normal yanı hersyeede yetısemıyorum 20 aylık bı oglum var hemen dagılıyo ev tabı ama calısmasan bazı seyelrı beklerdımsana da fazla yardımcı olmazdım dıyor
ıyyyyyyyy öyleydi benim kocamda.....
anne babası olmadı için yıllarca yalnız yaşamış her haltı bilirdi...
bende tabi yeni gelin misafir gibi takılırdım..
delirtiyodu benim hiçbişeye dokunmama izin vermiyodu..
çamaşır bulaşık makinelerine fln dokundurmazdı bozarım diye...
tepem attı bigün bi bağırdım buna...
"ne herşeye karışıyosun kaynanammısın sen benim yapa yapa alışıp öğrenicem işte rahat bırak biraz beni" diye....
şimdi istersem yaparım istemezsem yapmam ilgisini bile çekmiyo hemen alıştı tabi rahatlığa...
kendi halimde kalınca herşey güzel oldu alıştım...
hem iş hem ev yürütmeye başladım...
şimdi benden başka kimsenin yemeğini beğenmez...
başta onada takmıştı....
güzelce anlat rahat bıraksın seni alışırsın zamanla kurarsın kendi düzenini...
anlamazsa bağırırsın..
benim de eşim mesleginden dolayi 5 sene boynca hep kendi işini kednisi yapmiş. ben cok begenirdim onun cantasini duzenlemesine bile cok guzel yemek yapar .cani isterse tabiki istemesse oturdugu yerden kalkmaz sen ne kadar dersen de cvp bile vermez evlendikten sonra kendini iyice saldi ben varim diye herseyini ben topluyorum ben veriyorum corabina varincaya kadar sabah erkenden hazirlarim. işi geregi gunluk evden cikarken ayri işe gidince ayri corap giyer bıktım corab gormekten artik:)tabiki evlilik cok zor gercekten de dediğiniz gibi benim yaptiğim yemeklere hiç karişmadi evlendiğimiz gunden belli cok begenir annemden bile gzel yapiyorsun der halbuki ben evleninceye kadar yemek yapmadim temizliği önemsemez pek sen yapiyorsun nasil olsa der. işinin adi ne der zamnla otruyo hersey şimdi daha ii yapiyorum yapmassam yemek dişardan alir birseyler aman ne yapiyim dimi benimde canimin istemediği zamnlar oluyo
valla ben bu konuda şanslıyım eşim aksine ne yapıyosun yoruyosun yapma başına vuranmı var otur evde yanlızsın gelen giden de yok der ama tabi ben rahat edemiyorum bazene takılır bana bugün salmışın yine canın mı istemedi der
hatta ben bazen okadar yorgun oluyorumki çocuk ev işi bazen susmuyo bıcırık yetişemiyorum arıyorum yemek yapamicam sanırım bu akşam ne yapsak diyorum boşver yorma bakarız bişiler olmadı dışarı çıkarız diyo oyyyy kocacım benim çok seviyorum seni
size çok üzüldüm eşim öyle olsa katlanamazdım heralde zor ya o ne öyle ben iş yaparken eşim evde olsun bile istemem ki bırak bana karışcak bide allah yardımcınız olsun.
arkadaslar bugün hic bi kursium felan yoktu bütün gün evdeydim sayilir ama daha yani akli basinda bi temizlik felan yapmadim hic de icimden gelmedi esimde 2 vea 3 saate gelckmis masallh hersei de bilio bi süzer önce etrafi ne yapmisim ne yapmamisim gözü kapali bilir sizinkilerde ölemi
valla benimki pek öyle laf yapmaz.. ben genelde haftalık temiz yaparım çalıştıgım için
isterse bişey desin tut kadın o zaman diyorum napiyim yaniii o kadar geliyo elimden
ama genelde temizliğimi sürekli yapmaya çalışırım ben daha çok dikkat ederim
bende eşimden yana şikayetciyim o benden değilD benimki çooook dağınık daaaaaa
benim eşimde hiç dikkat etmez ev günlerce temizlenmese umrunda olmaz,hatta ben yapıncada ev temiz daha yeni temizledin boşver dinlen der ama ben rahat edemem yaparım.
eşimin abisi kaynım çok titizdir,eltime şurayı temizle,burası toz olmuş,ne zamn temizlik yapcan diye habire iş çıkartır,eltimde çalışan insan sonuçta.işten geç gelcekse kaynım kendi yaparmış temizliği o derece
çok zor bir durum yazılanları okudukça iyi ki eşim karışmıyormuş dedim kendi kendime