Evlilik çok zorken gurbete gidenler nasıl dayandınız

Nehir-derin2

Bal oğlum 🥰Lokum kızım😘🤲
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
4.989
5.513
158
34
Dert değil ama az önce bi arkadaş gurbetle ilgili bi konu açınca içim cız etti, ben tanıdık vasıtasıyla eşimle tanıştım ailemde sevdi onayladı evlendim, daha 22 yaşımdaydım yeni memur olmuştum, 21 de nişanlandım, ailemden him uzağa gitmedim yine yakınım arabayla 5 dk ihtiyacım olduğunda annem hemen gelir, aile bağlarımız kuvvetli, severiz sayarız birbirimizi, eşimde görüşür onun ailesine de yakınız. Ama yinede ailemle bekar olarak keşke daha çok vakit geçirseydim, gezip tozsaydım evlenene kadar hep okul iş bulma stresi derken rahat zamanım geçmedi, evliliğide erken yaşamışken bu düşünceler alıyo beni ya bide gurbette olsaydım, aşk insanın gözünü kör ediyo aman aynı evde oluyum da dünya dursun istiyosum evlenmekte güzel ama ne bileyim sorumluluk yoruyo bazen yinede kızlar gözünüzü açın öyle erkenden evlenmeyin diyorum evlilik uzun bekarlık kısa diye bi söz duydum çok hoşuma gitti:)

Bende 22 yasimda evlendim. Evlendikten sonra ne kadar genc yasta evlenmisim dedim kendi kendime. Severek evlendim aslinda ama yinede insan eski hayatini özliyo. Gurbet de olmak ne kadar zormus..

ah ahh bende 22 de evlendim uzağa. insan neleri özlemiyor ki. bide gidilen şehirde iyi agirlanmamak kaynana görümce ve cevrelerinden gelen sıkıntılar. şu internette olmasa ne yapardim.
Allah size yardım etsin, ne zor biri için şehir değiştirmek ailene gitsen bile zamanın sınırlı o günler hemen akar gider hep bayanlar ödün veriyo bazı şeylerden, bende bebek var bide o olunca annemle biyere gidecek olsam eşim bebek hastalanır dediği an ben hemen neden erken evlendimki şimdiki aklım olsa diye başlıyorum

Bende 22 yasimda evlendim. Evlendikten sonra ne kadar genc yasta evlenmisim dedim kendi kendime. Severek evlendim aslinda ama yinede insan eski hayatini özliyo. Gurbet de olmak ne kadar zormus..
Demi ne kadar küçük bi yaş sanki öyle yaşlarda evlenmek gerekiyomuş gibi hissediyo insan 30 da evlenmek vardı şimdi:)

Sen erken evlenmişsin demek ki, yaştan ziyade kendini hazir hissetmek anlaminda, yoksa evlilik 'dayanilmasi katlanilmasi' gereken bir şey degil

Sen erken evlenmişsin demek ki, yaştan ziyade kendini hazir hissetmek anlaminda, yoksa evlilik 'dayanilmasi katlanilmasi' gereken bir şey degil
Evet ama işte yaş küçük olunca kendini hazır hissediyosun farkında değilsin hiçbişeyin sanki nişanlılık gibi olacak sanıyosun ailen yanında hazır yemek hazır ütü temizlik falan ah ah:)

tesekkur ederim. hemde cok zor. camdan bakar disariyi izler izler aglardim. evin icinde bir o odaya bir bu odaya gezer dururdum. benimde kızım var 2 yasini gecti bir arkadaşım o ..neyse ki eşim çok iyi. ne zaman istersem gonderir ama yol cocukla zor oluyor. hatta 1 ay kalirim sıkıntı olmaz. Eşim benim istedigimi ister hep sağolsun. kendisi gec saatlere kadar çalıştığı icin daha zor oldu. neden erken evlendim ki deme canım iyi yapmışsın hatta. biseyler zamaninda güzel . kizina büyük annemi olacaktin. büyüyor işte ne güzel. insan her yaşta hassasliklar yasar tecrübe etmedigi konularda. o sebeple gecte evlensen bişey degismeyecekti. memursun oda iyi. bende okul bitirdim evlilikte. kpss ye girecem artik atanana kadar nasipse :)

Evet ama işte yaş küçük olunca kendini hazır hissediyosun farkında değilsin hiçbişeyin sanki nişanlılık gibi olacak sanıyosun ailen yanında hazır yemek hazır ütü temizlik falan ah ah:)
Bilmiyorum ki, oyle zannetmeyenler de var, hele gunumuzde benim tum arkadaslarim bekar, yaslari 27 28lerde. Bence tercihlerimizle mutlu olmayi ogrenmek lazim. Ben de evliyim ama 30dan once bebek dusunmuyorum, o sorumluluk gelince tekrar geri gitmeyecegi icin hala hazir degilim mesela, goze alamam suan.

Bencede hazır değilsen yapma ben çocuk çok severdim benimde olsun dedim ne olacak ki ailemde yanındayken dedim annem yapma dedi dinlemedim şimdi özgürlüğümü kısıtlıyo diye eşimi bunaltıp duruyorum ne gece uykusu var ne gündüz çok zahmetli

Benim eşim öyle anlayışlı olurmuydu bilmiyorm belki yakın diye kalmıyorm istememde zaten ama hastayken falan annemde kalırım çocuğa en azından o bakar bende dinlenirim, memurum ama ne fayda ücretsiz izin aldım bebek büyütüyorum:) komşum yok arkadaşım yok çok zor ya

Niye öyle düşünüyorsun ki canım benim. Bende 22 yaşında evlendim. Ama hiç pişman değilim. Tabiki evlilik zor mesela arkadaslarla buluşuyoruz onlar oturuyor ben kalkıyorum yemek yapmam lazım eşim gelcek diye :) ama yine de iyi ki evlendim. Eğer kocandan memnunsan ruh eşim diyebiliyorsan herseye deger canim

Aynen oyle. Ust komsuyla yan komsu yakin zamanda dogum yapti, bebek aglamasindan uyuyamadigim oldu dusun bir de baska dairede olmama ragmen. Ama sen de suan anneligin keyfini cikarmaya calis, yani esini bunalttiginda, onun gerginliginin geri donusumu yine seni etkiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…