• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik çokmu zor?

Niye illa bir üstünlük ariyorsunuz ben de bunu anlamıyorum? Güç iktidar savaşına döndürülürse bu evlilik değil başka bir şey olur. Ki ben tabii canım ver kartını demedim zaten. Bu kadar sert yapılan genel yorumlara eleştirim.

Siz benim yazdıklarımı okuyor musunuz? Ben üstünlük olmamalı her iki taraf birbirini törpülemeli illa biri üstün olacaksa niye bu hep erkekler oluyor, kadınlar değil yazıyorum. Sizin yazdıklarımı okuduğunuzdan/anladığınızdan şüpheliyim. Lütfen bu konuşma burada bitsin ve benden alıntı yapmayın artık. Sonucu olmayan tartışmalara gerek yok.

Bugün nişanlımla evi nasıl tadilat edelim diye konuşuyoduk daha doğrusu sürekli gündemimizde bu artık..Oda örnek bi ev bulalım ona uygun yapalım dedi neyse o bulmuş bitane gerçekten güzel bir ev..Mutfak dolaplarını ben beyaz istiyodum o evinkide beyazdı ama hem tezgah hem dolapların ara kısmıda beyazdı bu kadarı fazla bence arası renkli taşlar olmalı dedim vay efendim öyle güzel olmazmış artık evler böyleymiş biraz şakayla karışık bana baskın olduğunu onun dediğinin daha güzel olduğunu söyledi zaten beni mutlu edecek şeyi yaptırcakmış ben sinir oldum cevaplarımda biraz sert oldu haliyle..

Sonra evlenince değişeceksen haber ver dedi bende ne gibi dedim saygı konusunda dedi bana sesinin yükselmesinden hoşlanmıyorum lütfen evlenincede yükselmesin dedi..Sonra evlenince para mevzumuz nasıl olucak dedim oda hanım eşine teslim etmeli dedi nasıl yani kendi maaşım için senden izinmi alıcam dedim,evlenince senin benim maaşım diye bişey yok ben zaten para veririm kredi kartında olucak hem ne istedinde almadım dedi benim maaşım dediğin an ayıp edersin sen daha evlilik psikolojisinde değilsin,senin erkeğine saygı duyup onun koltuğunun altına bırakman lazım kendini evi erkek idare eder dedi..

O kadar çok şey konuştukki evlilikle ilgili aklımda bunlar kalmış,gergin bi konuşma geçti aramızda evlilik gerçekten zormu

Nisanliniz cok cok cok geri kafali, simdiden buyuk bir darbe yapip bu 15. yy dan kalma kafa yapisini degistirmeniz lazim. Ben nisanlinizin bu dusuncesini sizi somurmek ozgurlugunuzu elinizden almak kendisini her anlamda bagimli kilmak olarak goruyorum. Ortak hesap mi acarsiniz yoksa evin masraflarini paylasirmisiniz yada kocanizin maasiyla gecinip sizinkini biriktirirmisiniz bilmiyorum ama bunun cozumu kesinlikle maasi kocanin eline saymak degildir.

Ne siz o ekonomik ozgurluk noktasina gelene kadar verdiginiz emekleri goz ardi edebilirsiniz nede ailenizi sizi bun gunlere bir erkegin kolesi olasiniz diye getirdi.

Erkeklerin evlenince bir halt olacaklarini sanmalarina gicik oluyorum. Laflara bak ego ya bak daha simdiden kabarmis hindi gibi
``erkeğine saygı duyup onun koltuğunun altına bırakman lazım kendini evi erkek idare eder dedi``

Bunu diyen adam en denir biliyormusunuz :madem o kadar erkeksen karinin kazandigi maasa tenezul etmezsin,evini kendi maasinla idare edersin.

Oyle adama boyle cevap yakisir. Evlilik psikolojisi neymis , ameliyatla beynini aldirip kendini kocana teslim etmek miymis ?

Her ne konuda şaka bile yapıyorsa,arkasında gerçeklik payı vardır,kendi eşimden biliyorum.Hep şakadır söyledikleri ama ben biraz yumuşak başlı olsam o şakaların hepsini gerçeğe çevirir gibi geliyor bana.Sakın şaka yapıyor vs diyip alttan almaya,görmezden gelmeye kalkma.İnsanın aklına geliyorsa vardır bir köşesinde zira ki dilinden çıkıyordur.Kavgaya ağır söze gerek yok.Tavrın net olsun yeter.

esınden gelcek maasın hesabını yapan erkeklerden hoslanmıyorum. cogu da senın benım param mı olacak mesaajıyla yapıyor bunu.. bır bayan zaten esıne destek olmaktan haz duyar ama bu görev degıl.. !

evet kadinlari bunu diyerek sindiriyorlar azicik safsa kadinda hemen kaniyor. Neymis evliligin geregi buymus, senin maasin benim maasim olmazmis, kocada toplanacakmis tum para.

Uyanin hatunlar uyanin Turkiyede bankacalik bayagi ilerledi kimsenin haberi yoksan soyleyim, ORTAK HESAP diye bir kavram var artik, ve ayrica bir banka hesabina bagli 2 kart cikarabilirsiniz. Boylece hem aylik harcamalarinizida sinirlandirirsiniz, birikiminizde elinizde kalanda belli olur.

Korktugunuz ne ? Para harcamak mi ? sorumluluk almak mi ? Evin islerinin sorumlulugunu almak mi ? Ev yonetimi mi ??
Bunlari yapamayacaksaniz evlenmeyin zaten !!

Doğru iki insan birbirini bulduğu an evlilik zor değil. Ben açıkçası "senin erkeğine saygı duyup onun koltuğunun altına bırakman lazım kendini evi erkek idare eder dedi."özellikle kırmızı ile boyadığım yere takıldım. Çok istiyorsa karpuz alsın koltuğunun altına böyle mantalide evlilik mi olur. Ayrıca mutfağın fayans detayına kadar hükmeden erkekle pek mutlu bir evlilik düşünemiyorum ben en azından ben asla böyle biriyle mutlu olmam. Benim eşim ben sorsam bile genel yorumlar onun dışında mutfak banyo vs dekorasyonunun detayına asla bu kadar girmez.Her zaman son sözü söyler tabi ki sen bilirsin karıcım olarak :)
Ha bu demek değildi çok pısırık hiç bir şeye karışmayan bir erkekle evliyim. Asla değil her şeye beraber karar veririz ama ana rengi seçip tezgahla dolap arasındaki taşın rengi gibi bir detayda da karıcım sen daha çok zaman geçireceksin sen nasıl istersen öyle olsun demeyi tercih eder. Bu evlenmeden öncede böyleydi halada böyle.

eşinin maaşını isteyen adamdan hayır gelmez. bu kafadaki bir adamın bırak maaşını istemeyi sen istemezsen çalışma ben sana gül gibi bakarım demesi lazımdı. çıkar dünyası işte.

yeni nesil erkekler rahatlarına düşkün.

eşinin maaşını isteyen adamdan hayır gelmez. bu kafadaki bir adamın bırak maaşını istemeyi sen istemezsen çalışma ben sana gül gibi bakarım demesi lazımdı. çıkar dünyası işte.

yeni nesil erkekler rahatlarına düşkün.

Boyleleri hem erkeklik taslar hem karisini 8-5 calistirir hem etrafindaki erkeklerden kiskanir hem kiyafetine karisir is yerindekilerle muhabbetine kadar karisir yinede maasina el koyar, yinede aksam evde onune yemek konmazsa ariza cikarir, cocukmus ev isleriymis elinide surmez. Alin size ozet cikardim.

Bugün nişanlımla evi nasıl tadilat edelim diye konuşuyoduk daha doğrusu sürekli gündemimizde bu artık..Oda örnek bi ev bulalım ona uygun yapalım dedi neyse o bulmuş bitane gerçekten güzel bir ev..Mutfak dolaplarını ben beyaz istiyodum o evinkide beyazdı ama hem tezgah hem dolapların ara kısmıda beyazdı bu kadarı fazla bence arası renkli taşlar olmalı dedim vay efendim öyle güzel olmazmış artık evler böyleymiş biraz şakayla karışık bana baskın olduğunu onun dediğinin daha güzel olduğunu söyledi zaten beni mutlu edecek şeyi yaptırcakmış ben sinir oldum cevaplarımda biraz sert oldu haliyle..

Sonra evlenince değişeceksen haber ver dedi bende ne gibi dedim saygı konusunda dedi bana sesinin yükselmesinden hoşlanmıyorum lütfen evlenincede yükselmesin dedi..Sonra evlenince para mevzumuz nasıl olucak dedim oda hanım eşine teslim etmeli dedi nasıl yani kendi maaşım için senden izinmi alıcam dedim,evlenince senin benim maaşım diye bişey yok ben zaten para veririm kredi kartında olucak hem ne istedinde almadım dedi benim maaşım dediğin an ayıp edersin sen daha evlilik psikolojisinde değilsin,senin erkeğine saygı duyup onun koltuğunun altına bırakman lazım kendini evi erkek idare eder dedi..

O kadar çok şey konuştukki evlilikle ilgili aklımda bunlar kalmış,gergin bi konuşma geçti aramızda evlilik gerçekten zormu
nişanlın madem seni mutlu etmek istiyor, neden itiraz ediyor mutfak dolabının rengine?
bir de hafiften alttan tehdit etmiş, saygı konusundan bahsederek.

çalışan kadınlar evi geçindirmek zorunda değil ama yardımcı olur bence.
dinen de böyle, toplumsal açıdan da böyle.
evin geçimi erkeğe aittir, kadın çalışıyorsa herhalde parayı sokağa atacak değil, eşine yardımcı olacaktır da nişanlının tavrı hiç hoş değil.
benim eşim de elinden geleni esirgemez ama onun işine gelmeyen bir şey istediğimde "israf, lüzumsuz, gerek yok" der. halbuki benim için tam tersidir. bazen zıt düşüyoruz işte, sonra geriliyoruz.

Onu asla kabul etmez :) kendi evlerinde öyle oluyormuş annesi babasına veriyomuş hiçbi sorun yaşanmamış o yüzden öyle olması gerektiğini düşünüyor
sizin evde nasıl oluyor?

Oda böyle diyor birbirimizi 1,5 yıldır tanıyoruz ben daha idareciyim sende bunu biliyosun seni asla mağdur etmem sen sadece kendini teslim et gerisini bana bırak diyor :))
vay, özgüvene bak.
sen şimdiden değişmeye hazır ol. nişanlın seni adam edecek, aklına koymuş. yani kendi istediği gibi biri olman için uğraşacak.

Abisi ve yengesi uzman doktorlar,yengeside maaşını abisine bırakıyomuş anneside babasına bırakıyomuş iki aileyede bakıyorum gayet mutlular bendemi sorun var ya

sen de sizin aileden, çevreden farklı örnekler getirseydin ya.
Erkeklerin evlenince bir halt olacaklarini sanmalarina gicik oluyorum. Laflara bak ego ya bak daha simdiden kabarmis hindi gibi
``erkeğine saygı duyup onun koltuğunun altına bırakman lazım kendini evi erkek idare eder dedi``

Bunu diyen adam en denir biliyormusunuz :madem o kadar erkeksen karinin kazandigi maasa tenezul etmezsin,evini kendi maasinla idare edersin.

Oyle adama boyle cevap yakisir. Evlilik psikolojisi neymis , ameliyatla beynini aldirip kendini kocana teslim etmek miymis ?

madem o kadar erkeksen karinin kazandigi maasa tenezul etmezsin,evini kendi maasinla idare edersin.

güzel cevap.

Ağzı böyle der ama hareketleri öyle değil yani alsa bile beni mağdur edeceğini sanmıyorum çok verici bir insan kendisi ama böyle demesi benimde hoşuma gitmedi
Madem senin benim maaasim diye bisey yokmus ne diye maasini ona veriyorsn o zaman..ortak butcemiz olur der anlarim, evlilik zor degil arkadasimdaaa,ben erkegim benim koltugumun alti,benim lafim sozum diyen adamla zor..uyar aklini basina alsin, hic cekinme ne o oyle calisicam kocamdan harclik alicam az sacmalasin biraz..

Eğer senin maaşını alıp seni süründürmeyecekse - ki maaş kartını alıp kadını süründüren erkek çok var - tamam alsın, iktisatı becerebilecekse evet yapsın.Sende rahat edersin. Yani bu tamamen ikinize bağlı bir olay .
Kesin yargılı olmamak gerek, "çok çekersin, asla verme, bu kafayla olmaz" gibi cümleler seni yanıltmasın derim.
Ben elime geçen üç beş kuruşu hep eşime verdim, aramızda senin paran benim param konusu olmadı hiç, çalışmadığım dönemde dahil hiç bir zaman bir şey alırken para harcarken ona danışmadım. Çünkü bende evimizin iktisatını düşündüm oda. İkimizde neden aldın gittin ettik demedik. Zaten ne olması gerekiyorsa onu yaptık.
Yani, bu herkeste farklılık gösterir. Sen nişanlını herkesten iyi tanırsın.

Ayrıca beyaz dolap beyaz fayanslara ahsap tezgah cok tarz oluyor, kuzenım yaptırdı gecenlerde ve mımarla calıstı yani pro gözünden işler böyleydi tavsiye ederim :D

eğer sen kendi fikirlerini beyan edemeyeceksen bu nasıl bir evliliktir yahu çok saçma delisi bişi. ben bu yapıda bir insanı oracıkta bırakır giderdim. bu erkek egemen topluluktan nefret ediyorum bu kadar ataerkil yaşamamalılar...

HAYATINA RENK KATMAYA GELMELİ KURALLAR KOYMAYA DEĞİL...

Senin için zor olacağa benziyor. Sana bir sürü işaret geldi ama inatla görmek istemiyosun hadi hayırlısı. Geçtiğimiz ağustosa kadar paramız benim hesabımda birikti eşim kendinden artanı hesabıma gönderdi. Daha mı az erkek oldu sanki. Adam olan biri de adamlığını ispat etmeye gerek duymaz. Daha bir güne kadar ağzından ben erkeğim, evde erkeğin sözü geçer vs laflar duymadım. Duysam şöyle bir irkilirim zaten şok olurum. Etrafta da ben erkeğim.... diyen adamcıklar türedi. Azalarak bitmesi dileğimle...

Benimke evlenmeyi dusunen biri bana demistiki....sozumde durursan gul gibi gecinir gideriz....canim yaa ne anlayisli biri

Ben ne mi yaptim? Evlenmedim gusel gusel reddettim o hala dusunedursun

senin benim olmaz ama kuzenimin calistiginda esi parasini sormadi bile erkek gecindirir evi baska sebepleride var ama bi yuzdendende degil ama evlenince kadinlarin calismamasi taraftariyim alistirmayin evlenen ba ka cak...ha ben ayaklarimin uzerinde durucam derseni o ayri ama kimse kadini altin yumurtlayan olarak gormesin evde calis iste calis koca kahri cek ailesinin kahrini cek cocuk buyut ee baska derdin?

çok haklısınız..şimdiki aklım olsaydı hiiiç çalışmazdım. çünkü değmiyor yorulmaya. ama işi de bırakamıyorum artıkk

benim maaşım dediğin an ayıp edersin sen daha evlilik psikolojisinde değilsin,

Kusura bakmayın ama başka bir yerimle güldüm yani.
Pardon da kendisi sizin maaşınıza bile benim maaşım deyip alabiliyor ama siz deyince evlilik psikolojisinde olmuyorsun.
Evet bence de evlilikte senin aran benim aram yok.
Ama yok diye de bütün maaşlar erkekte toplanacak değil.
Benim mantığımda maaşlar evde birleştirilir ve bir yere koyulur.

Evlilik psikolojisinde olmayan nişanlınız bence.
Kaldı ki böyle bir adamla da ömür geçmez.

eger çalışıp eve para getiren kendi ayakları üstünde durabilen bi bayansan asla taviz verme maaşınıda verme bütün kararlarınız ortak olsun şimdiden baskı altına girersen ömrünün sonuna kadar öyle devam edersin:KK67:

Vallahi doğrusu evlilik hayatın en güzel yönü. ..en yakın arkadasin sirdasin sevgilin hep yanında ....asla yalnız değilsin. ..zor günde de bol günde de başbaşa olmak güzel ...ama bu mantık erkekte tehlikeli. ...aynı zamanda sorumluluk kabul etmesi de güzel de mecburi olmamaliydi. ..tahkimkar olunmaz yani saygı gerektirir evlilik. .
Nikah düğün korkusu yaşıyor bence Nişanlın. Hayırlısı bakalım. .

Siz benim yazdıklarımı okuyor musunuz? Ben üstünlük olmamalı her iki taraf birbirini törpülemeli illa biri üstün olacaksa niye bu hep erkekler oluyor, kadınlar değil yazıyorum. Sizin yazdıklarımı okuduğunuzdan/anladığınızdan şüpheliyim. Lütfen bu konuşma burada bitsin ve benden alıntı yapmayın artık. Sonucu olmayan tartışmalara gerek yok.

Yorumlarinizi her okuduğumda ben de aynı şeyi sizin için düşünüyorum hanimefendi. Yorumlarimi bir daha alintilamazsaniz ben de burda kesecegim zaten.

Back
X