• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik çokmu zor?

Eğer senin maaşını alıp seni süründürmeyecekse - ki maaş kartını alıp kadını süründüren erkek çok var - tamam alsın, iktisatı becerebilecekse evet yapsın.Sende rahat edersin. Yani bu tamamen ikinize bağlı bir olay .
Kesin yargılı olmamak gerek, "çok çekersin, asla verme, bu kafayla olmaz" gibi cümleler seni yanıltmasın derim.
Ben elime geçen üç beş kuruşu hep eşime verdim, aramızda senin paran benim param konusu olmadı hiç, çalışmadığım dönemde dahil hiç bir zaman bir şey alırken para harcarken ona danışmadım. Çünkü bende evimizin iktisatını düşündüm oda. İkimizde neden aldın gittin ettik demedik. Zaten ne olması gerekiyorsa onu yaptık.
Yani, bu herkeste farklılık gösterir. Sen nişanlını herkesten iyi tanırsın.

Ayrıca beyaz dolap beyaz fayanslara ahsap tezgah cok tarz oluyor, kuzenım yaptırdı gecenlerde ve mımarla calıstı yani pro gözünden işler böyleydi tavsiye ederim :KK70:

Muhteşem anlatmissiniz. Ben de bunu anlatmaya çalıştım. Ya ben anlatamadım ya onlar anlamadı. Çok güzel bir açıklama olmuş:)

Ben adamın anlattiklarinda biraz ataerkil ama çok da evlensem mi bu adamla diye düşündürecek mânâ çıkarmadım. Zaten eşlerin ikiside çalışıyorsa giderler faturalar vs ortak ödeniyor ve geri kalan da ortak harcanıyor. Ben maaşımdan ikiyüz kadarini kişisel harcamam için bırakıp gerisini eşime veririm ki faturaları ödeyen pazar market alışverişi yapan bizde hep esimdir. Belki nisanlinizda bu sorumluluklari üstleneceği için böyle demiş olabilir. Üslup ağır olmuş ama eğer tüm paranızı alıp nereye ne kadar harcadım o para sanat çok vs triplerine görecek biri değilse sorun olmaz diye düşünüyorum.

Evi erk k idare eder kafasında peki erkeğe saygı kafasında e ona da pekiama bu kafa yapısı ev kadının alanıdır,mutfak onun istediği gibi olmalı da demeli.evlenirsen bu adamla çok çekersin bu çok belli.çünkü herşeyi ben bilirim sen ne anlardın kafasındaki bi adamla evleniyorsun.

Muhteşem anlatmissiniz. Ben de bunu anlatmaya çalıştım. Ya ben anlatamadım ya onlar anlamadı. Çok güzel bir açıklama olmuş:)
Aslında sizin anlamadığınız durum şu;
Bu adam henüz evlenmeden kendinin sizden üstün olduğunu kabul etmenizi istiyor.
Yukarda arkadaşın yazdığı gibi örnekler yok mu var..
Bir arkadaşım var kartı kocasında . Kocası asla ne harcadığına ne yaptığına karışmaz . Ama bu arkadaşım evlendikten bir süre sonra kendi isteğiyle vermiş eşine kartını. Eşi hiç bu hesaplara girmemiş.
Sizin nişanlınız gibi tipler yani daha evlenmeden kartın nerde duracağının hesabını yapanlar , veya evlenince karısından baskıyla kartını alan tiplerin ben çok rastladım kadını mağdur ettiğine.
Çok çirkin bir istek farkında mısınız nişanlınızınki.
Evlilikte paralar ortaktır , sen faturaları ödersin, o market alışverişini yapar. Kalanıda sen ister harcarsın, ister biriktirirsin . Bu adam şimdiden senin önünü kesiyor.

Aslında sizin anlamadığınız durum şu;
Bu adam henüz evlenmeden kendinin sizden üstün olduğunu kabul etmenizi istiyor.
Yukarda arkadaşın yazdığı gibi örnekler yok mu var..
Bir arkadaşım var kartı kocasında . Kocası asla ne harcadığına ne yaptığına karışmaz . Ama bu arkadaşım evlendikten bir süre sonra kendi isteğiyle vermiş eşine kartını. Eşi hiç bu hesaplara girmemiş.
Sizin nişanlınız gibi tipler yani daha evlenmeden kartın nerde duracağının hesabını yapanlar , veya evlenince karısından baskıyla kartını alan tiplerin ben çok rastladım kadını mağdur ettiğine.
Çok çirkin bir istek farkında mısınız nişanlınızınki.
Evlilikte paralar ortaktır , sen faturaları ödersin, o market alışverişini yapar. Kalanıda sen ister harcarsın, ister biriktirirsin . Bu adam şimdiden senin önünü kesiyor.

Yanlış alıntı oldu galiba. Konu Sahibi ben değilim.

Evlilikte senin benim olmaz diyoruz ya "sen bana maasii verceksin ben hicbir seyini eksik etmem" demek de olmuyor asil burda senin benim ayrimi oluyor zaten? Senin olanı bana vereceksin ben idare edecegim mali isleri demek

Biz esimle otururuz paralarimizi birlestiririz toplami ikiye boler paylasiriz

O kendinde olan kismiyla fatura oder arabaya mazot alir vs ben kendimde olan kisimla market alisverisi yaparim vs

Birimizden birimizinki bitmeye yakinsa yine oturur bir paylasim yapariz

Evlenmeden once bu meseleleri hic konusmadik gerek duymadik kimse kimseye ustunluk kurmaya calismadi

Dediğim dedik insanlarla anlaşmak zordur, hem senin fikrini önemsemez hem de zaten beni kimse dinlemiyor diyerek duygu sömürüsü yapar.
Mutfakta yemek yapacak kişi sizsiniz, beğendiğiniz bir ortam olursa şevkiniz artar, nişanlınız bunu düşünemedi herhalde. Ayrıca sade beyaz göz yorar ve ruhsuz gözükür, doğal ahşap tezgahları çok beğeniyorum ama kullanışı zahmetliymiş, granitte de diğer taşlardan daha fazla radyasyon varmış bilginize.
Hayırlısıyla istediğiniz gibi bir eve sahip olmanız dileğiyle...

Arkadaşlar iki gündür bunun kavgasını yapıyoruz bugün dayanamadı işten erken çıkıp yanıma geldi saatlerce konuştuk,öncelikle şunu söyleyeyim yorumlar için teşekkür ederim yarısından çoğu daha evlenmeden maaşına göz dikmiş demiş ama durum öyle değil konuda eksik anlattım sanırım,benim işim yok dolayısıyla da maaşım, yani konuyu açan ben oldum daha maaşım olmadan maaşımın derdine düşmüş oldum ortaklık değilmiş benim konuşmalarım o öyle anlamış,demek istediği şuymuş çalışmaya başladığında tek elde birikir ama ikimizdede hesap olur ben seni parasız bırakmamki izin verde sana bakayım bu benim görevim maaşın olmadan ne olacağını sanıyosun yine senin herşeyden haberin olmayacakmı ama izin verde sana bakayım bu benim görevim bunu bikaç defa yineledi erkeklik egosu galiba..Mutfak mevzusuda ben seni kızdırdım telefonda gülmedikmi seni kızdırmaktan zevk alıyorum berbere giderken bile telefona kılıf alırken bile senin fikrini alıyorum nasıl aksini düşünürsün dedi sitem etti bide dün gece fikir uyuşmazlığı yaşıyoruz ayrılalım dedim oda her gece beni terk ediyosun farkındamısın lütfen böyle yapma dedi son durum bu..

Valla dikkatli ol. Bıktım ben artık şu erkek üstündür kafalarından. Hele bana bunu yapacak adam daha anasının karnından doğmadı, doğacağını da sanmıyorum. Benim gibi İktisat okumuş birine kalkıp böyle söyleyecek, yok maaşını ver bende dursun bilmem ne... Karşılaştırmalı üstünlük teorisini öne sürer kapatırım ağzını ya da kapının yolunu gösteriririm, bu kadar basit :)

Back
X