• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik çokmu zor?

Evlilik zor ama böylesi bir adamla imkansız.
Kadın hiçbir suretle eşine gelir hesabı vermek ve ev geçindirmek zorunda değil. İstesen alır çuvala koyar çatıdan aşağı atarsın paranı. Hiçbir şey diyemez.
Heeee, senin maaşın benim maaşım olmasın diyorsa, o sana versin maaş kartını. Sen ona harçlık ver, bakalım öyle nasıl oluyormuş :)
Onu asla kabul etmez :) kendi evlerinde öyle oluyormuş annesi babasına veriyomuş hiçbi sorun yaşanmamış o yüzden öyle olması gerektiğini düşünüyor

Dövmeye nerden getirdiniz konuyu hanımefendi ne alakası var?Cevap verme şeklim çok sert haksız oldum bianda nasıl daha yumuşak olupta istediğimi yaptırabilirim diye konu açtım

Daha nişanlıyken taktik soruyosun bu iyi değil

Dövmeye nerden getirdiniz konuyu hanımefendi ne alakası var?Cevap verme şeklim çok sert haksız oldum bianda nasıl daha yumuşak olupta istediğimi yaptırabilirim diye konu açtım

Bir de haksiz olmussunuz cevap verme sekliniz cok sert oldugu icin. Bravo!

Olezegim.

Bu kadar erkek egolu, sürekli sizi baskılayarak bir şeyler ispatlamaya çalışan adamla zor işiniz. Evinizde sürekli bir "ben erkeğim, sen kadınsın, bilmemne" uyarıları olacak. Eşitlik filan hak getire. Aynı o sözlerini her olayda zeytinyağı gibi üste çıkmak için tekrarlayacak. Böylesiyle evlilik zor tabii ki. Siz kadın değil, bir insan olarak bile hakkınızı alamazsınız o evde. Kendi kazandığınız maaşa "benim" dedirtmiyor adam, ötesi var mı?

Sadece ses yükseltme konusunda haklı. Ses yükseltilmesinden ben de hiç hoşlanmam. Cinsiyet gözetmeksizin kimse kimseye ses yükseltmemeli evde diye düşünüyorum.

Benim evliligim hic zor degil cunku esimin bana saygisi var ve maasima goz dikmedi. Evin hanimi sensin ev ortak zevkimiz ama son karar senin dedi. Ben erkegim harcarim cope gitmesin, maasimin artanini sen biriktir ya da bankaya koyalim dedi. Kendi maasimla kocamdan harclik mi alicam? Ben erkegim bana saygi duy parani ver ben baskinim otur evinde son karar benim vs boyle evlilik mi olur? Cariye misiniz kole mi?

Bu kadar erkek egolu, sürekli sizi baskılayarak bir şeyler ispatlamaya çalışan adamla zor işiniz. Evinizde sürekli bir "ben erkeğim, sen kadınsın, bilmemne" uyarıları olacak. Eşitlik filan hak getire. Aynı o sözlerini her olayda zeytinyağı gibi üste çıkmak için tekrarlayacak. Böylesiyle evlilik zor tabii ki. Siz kadın değil, bir insan olarak bile hakkınızo alamazsınız o evde. Kendi kazandığınız maaşa "benim" dedirtmiyor adam, ötesi var mı?
Sen ben kavramı bitmiş artık bizmişiz..Ama beni düşündüren hiçbi şekilde elimi cebime attırmaz şu güzelmiş beğendim desem bikaç güne elimdedir yada o an zorla alır 1,5 senedir bu böyle evlenince değişirmi

Evliliğin zorluğu kiminle evlendiğine göre değişiyor.
Ben şu an sınavlara falan hazırlanıyorum adam akıllı iş bulamadım bir türlü. Buna rağmen işsizsin sen yıka temizle pişir demiyor eşim. Bana zor gelmiyor çünkü temizliği izin günlerinde beraber yapıyoruz, yemekten sonra bulaşığı da beraber hazırlıyoruz. Ha ama hayat müşterektir diyen höt zöt etmeyen biriyle böyle.
Şimdiden güç savaşına giren, kadın işi erkek işi diyen biriyle evet işin zor.
Tabii maaş işinde "benim maaşım" değil "bizim maaşlarımız" demelisiniz, bütçe ortaktır da daha aynı eve girmeden didişmek sizin için zor olacağını gösteriyor sanki.

Benim evliligim hic zor degil cunku esimin bana saygisi var ve maasima goz dikmedi. Evin hanimi sensin ev ortak zevkimiz ama son karar senin dedi. Ben erkegim harcarim cope gitmesin, maasimin artanini sen biriktir ya da bankaya koyalim dedi. Kendi maasimla kocamdan harclik mi alicam? Ben erkegim bana saygi duy parani ver ben baskinim otur evinde son karar benim vs boyle evlilik mi olur? Cariye misiniz kole mi?
Yok arkadaşım gözünü dikmedi ben açtım konuyu çalışıp çalışmamayı bana bırakıyor,ben zaten harçlık istemek zorunda kalmıcakmışım o bırakıcakmış kartınıda vericekmiş bilmiyorum ya

Onu asla kabul etmez :) kendi evlerinde öyle oluyormuş annesi babasına veriyomuş hiçbi sorun yaşanmamış o yüzden öyle olması gerektiğini düşünüyor

E tabi gördüğü şeyi isteyecek. Sen de ailenden gördüğün şekli anlat, ben kimseye maaşımı falan vermiyorum de kestir at. Nasılsa geriye dönüş yapacak adam üç kuruş maaş için seni bırakacak değil. Bırakırsa da bıraksın, o zaman sevin çünkü adam pintinin önde bayrak sallayanı demek oluyor..

Yok arkadaşım gözünü dikmedi ben açtım konuyu çalışıp çalışmamayı bana bırakıyor,ben zaten harçlık istemek zorunda kalmıcakmışım o bırakıcakmış kartınıda vericekmiş bilmiyorum ya

Tövbeler olsun, yataktan kalkınca komodinde para mı göreceksin Nuri Alço filmi mi evlilik mi bu ay ben şok. Vermesin kartını falan bak gönlünü alıp ikna edecek seni, taviz tavizi getirir yapma etme güzelcim nolursun.

Valla calismaniz sizin hayriniza olur yoksa boyun egmek zorunda kalirsiniz. Sizin paranizi niye size birakiyo ya? Kartini da vermesin gerek yok, siz maasinizdan harcayin kalanini evin ortak giderlerine yatirirsiniz madem evlenmekte israrcisiniz. Maasinizi verdiniz mi kendi paraniza muhtac kalirsiniz.

"Hanim maasi esine teslim etmeli" mantigiyla hareket eden bir insanla evlilik zor degil, imkansiz.
Abartmayalim bence.. Doğru bir davranış olmasa da imkansız değil:KK52:

30 yıllık annemle babam böyle geçiriyor. Babam zevkine sefasına para harcayan bir adam asla değildir.

çocuklarina, evlerine gidiyor o paralar.

Kim evi idare ediyorsa onda kalabilir bence.

Kocası sorumsuz bir tanıdığımda 20 yıldır kadın alır parayi kadın idare ediyor.

30 yıllık annemle babam böyle geçiriyor. Babam zevkine sefasına para harcayan bir adam asla değildir.

Oda böyle diyor birbirimizi 1,5 yıldır tanıyoruz ben daha idareciyim sende bunu biliyosun seni asla mağdur etmem sen sadece kendini teslim et gerisini bana bırak diyor :))

Ya şöyle, dediğin doğru. Yani bütçe ortak tamam, ama adam benim bi taraflarımı yırtarak kazandığım parayı elimden alacak "bununla geçin" diye bana sakız parası verecek. Sonra da ben "çalışan ekonomik özgürlüğü olan kadın" olacağım. Çalışma eşinin eline bak daha iyi bence.

Ben de evliyim, çalışıyorum da. Birbirimizin maaşına karşımayız, ama birbirimizden habersiz bişey de almayız, o da ben de birbirimizin kart borcunu cartını curtunu biliriz. Napcaz ki yani, adamdan kaçırıp kumara mı yatırıcam ya da o benden alıp pavyona mı gidecek. Hani daha evlenmeden bunların tartışılması adamın bu konu hakkında ne kadar direteceğini baştan gösteriyor. İş burada patlıyor bence (:

Konu sahibi sonuna kadar diret arkandayız :KK49:

Ya şöyle, dediğin doğru. Yani bütçe ortak tamam, ama adam benim bi taraflarımı yırtarak kazandığım parayı elimden alacak "bununla geçin" diye bana sakız parası verecek. Sonra da ben "çalışan ekonomik özgürlüğü olan kadın" olacağım. Çalışma eşinin eline bak daha iyi bence.

Ben de evliyim, çalışıyorum da. Birbirimizin maaşına karşımayız, ama birbirimizden habersiz bişey de almayız, o da ben de birbirimizin kart borcunu cartını curtunu biliriz. Napcaz ki yani, adamdan kaçırıp kumara mı yatırıcam ya da o benden alıp pavyona mı gidecek. Hani daha evlenmeden bunların tartışılması adamın bu konu hakkında ne kadar direteceğini baştan gösteriyor. İş burada patlıyor bence :-)

Konu sahibi sonuna kadar diret arkandayız :KK49:
Abisi ve yengesi uzman doktorlar,yengeside maaşını abisine bırakıyomuş anneside babasına bırakıyomuş iki aileyede bakıyorum gayet mutlular bendemi sorun var ya

Kendi maaşınla harçlık alman olmaz ki.. Zaten eşinden para istememek için çalışmıcak mısın yada okuduysan o yüzden okumadın mı?

Abartilacak bir durum goremiyorum. Bir onceki nesilden ornek vermissiniz ama umarim nesiller arasindaki farkliligin farkindasinizdir.

Her ikisinin calismasi demek, evi her ikisinin idare edecegi anlamina gelir. Niye idareyi tek kisiyle sinirladiniz anlamadim.

Ben maas karti ese teslim edildiginde es bu parayi zevk ve sefasi harcayacak diye kaygilanmam, ekonomik ozgurlugum elimden alinir diye kaygilanirim.

Hem calisayim, hem de maas kartimi esime teslim edip gunluk harcliklara talip olayim. Pardon?!?!?!

Back
X