Evlilik dışı doğacak bebegin sosyal hizmetlere verilmesi

yarenseyret_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2025
15
-22
1
19
Merhabalar,
Evlilik dışı hamile kaldım ailemden gizledim devlet hastanesinde doğum yapıcam 1 ay sonra Ailesinin haberi olmadığı ve öğrendikleri takdirde hoş karşılamayacaklarını düşündüğüm için hastanedeki hemşireye durumu anlatıp bebeğin bir süreliğin maddi-manavi durumumu toplarlayana kadar devlet korunmasında yurda verilmesini talep edecem bunun üzerine hastanenin sosyal hizmetler yetkilisi gelip rapor tutup işlemleri başlatırlarmı herhangi bir sorun çıkarmı bebeği terk etmiyorum veya evlatlık verilmesini istemiyorum bebeğe bakacam ama şuan götürebilecek bir yerim olmadığı için bir süreliğine devlet yurtdunda kalmasını istiyorum.

Gizliliğiniz korunur. Seçenekleri sosyal hizmetler görevlisi ile konuşursunuz. Daha önce de konu açmıştınız hatırladım sizi.

Ŵ

Yaşım 19 öğrendiğimde ise 4 aylıktı geçmişti süresi
En azından çocuğu devlete güvenli bir yere teslim edeceksin , bu anlamda bebek için biraz da olsa sevindim lakin o bebek senin kokunu arayacak sık sık gitmen süt vermen gerekiyor bunları yapabilecek misin , kuzenim sevgi evlerinde çalışıyor ve o bebeklerin hali içler acısı, ağlaya ağlaya uyuyorlar , çok fazla bebek olduğu için bakıcılar kucaklarına almıyor, perişan halde bebekler , lütfen bebeğini sosyal hizmetlere versen bile sık sık git , emzir ilgilen , umarım bebegin babası ile hızlıca evlenirsin ve bebeğini oralarda anasız bırakmazsın, yaşın da küçükmüş ah be kızım yaaa, bebeğin babası ne diyor, evlilik falan düşünüyor musunuz yakın zamanda...

Ailenizden nasıl sakladınız 😳 çok zor bir durum bence ailenize durumu anlatın vermeyin devlete madem sonradan bakma düşünceniz var süt bebeği olacak yanınızda kalsın

En azından çocuğu devlete güvenli bir yere teslim edeceksin , bu anlamda bebek için biraz da olsa sevindim lakin o bebek senin kokunu arayacak sık sık gitmen süt vermen gerekiyor bunları yapabilecek misin , kuzenim sevgi evlerinde çalışıyor ve o bebeklerin hali içler acısı, ağlaya ağlaya uyuyorlar , çok fazla bebek olduğu için bakıcılar kucaklarına almıyor, perişan halde bebekler , lütfen bebeğini sosyal hizmetlere versen bile sık sık git , emzir ilgilen , umarım bebegin babası ile hızlıca evlenirsin ve bebeğini oralarda anasız bırakmazsın, yaşın da küçükmüş ah be kızım yaaa, bebeğin babası ne diyor, evlilik falan düşünüyor musunuz yakın zamanda...
Babası kim bilmiyorum

ugusturucudan kurtulmayı düşünmüyorsan çocuğun hayatını da mahfetme geri almayı düşünme, durumu söylersin zaten alırlar bagımlı bi annenın elinde çocuk bırakmazlar . Konu açıp durma ara aile ve sosyal hizmetleri bilgi al bu kadar zor olmamalı . Milletin sinirleriyle oynamayın ya almışsın eline telefon konu açıp açıp bi çocuğun hayatının kararını burdan gelecek yorumlarlamı almayı düşünüyorsun . belli yani bakmayacaksın atacaksın vicdan muhasebesi yapacak durumda da değilsin ara bilgi al sosyal hizmetlerden .

Insallah Rabbım bi kapı açsın kurtul o illetten gerçekten çocuğunu o zaman almak ıcın çabalarsın

devlet alir ama koruyucu aileye verir (insallah) o aile ona kendi bebegi gibi bakar. senin de ayda 1 görme hakkin olur. duzenli görürsen bazen haftasonu saatlik alma hakkin olur, zamanla bazen yilda birkac kere haftasonlari alma hakkin doğar. bebegin kütüğü sende, korumasi devlette, bakimi koruyucu ailede olur. "alabilir miyim" dersen cocugun üstün yararina gore o ailede mi daha iyi biyolojik annesinde mi kurul karar verir. alabilirsin de alamayabilirsin de.
ya da daha kötü ihtimalle devlet alir ama koruyucu aileye veremez bebegin sefil olur, bakicisi degise degise, yasi buyudukce ev degistire degistire. o zaman almak istesen muhtemelen verirler eger ekonomini duzeltip bagimliliktan kurtulduysan. ama o kadar kucuk bir bebegi yuzde 90 koruyucu aileye verirler ki olmasi gereken de bu.
bu islerin icindeydim. evlilik disi cocuk doğurup "bir gun alirim" diye birakan cok kadin gördüm, alabilen bir kadin görmedim.
ailesi zaten asla kabul etmez, "yeniden evlenirim esim kabul eder" diye hayaller kurarlar esler kabul etmez, kadin yeni esten cocuk yapar eskisini hepten unutur. cocuk bir kosese bekler durur... evlilik disi küçük yasta dogum yapan bir kadinin böyle ekonomisi kötü bir ülkede okuyup meslek sahibi olup ailesi kabul etmese bile hem kendine hem bebege bakabilmesi imkansiza yakin.
bos hayallerle ömründen çalmayın, verin cocugu mutlu bir ailesi olsun, onlarla huzurla yaşasin. eminim iciniz daha rahat eder

Her şeye kafası çalışan, her halti bilen insanlar bı korunmayı bilmiyor. Uyuşturucu parasını nasıl buluyorsun sen, ailenle yasamiyorsun orda burdasın zaten aileni bahane edip durma, ver o zavallı bebeği de sokakta seninle olmasından iyidir. Seninle kalırsa sonu seninle aynı olacak zaten. Tekrar tekrar konu açmanin anlamı yok.
Millete de acitasyon yapma, sonra alacakmista bilmem ne... Almayacaksin belli yani, düzen kurmaya niyetin olsa zaten aylardır bı planın olurdu.

Çocuğu devlete ver, geri de alma. Zaten bağımlısın babası desen belli değil, sonradan alıp nasıl bakacaksın? En azından evlatlık verilir bi ailenin göz bebeği olur. Doğursanda annesi olmayacaksın, annelik böyle olmaz seneler sonra ağlaya zırlaya çocuk arıyolar bide en sevmediğim şey. İnsanların hayatlarını maf ediyolar

Ailenizden nasıl sakladınız 😳 çok zor bir durum bence ailenize durumu anlatın vermeyin devlete madem sonradan bakma düşünceniz var süt bebeği olacak yanınızda kalsın
Yahu sallıyor . hangi aile ne ailesi kadın arkadaşının minibüsünde uyuyormuş geceleri ugusturucu kullanıyormuş çocuğun babasının bile kim olduğunu bilmiyor ailenin umrumda mı ?

Çok önemsediği ailesi mi var sanki daha yorumda ıkı gun önce ailem ugusturucu kullanıyordu Benı attılar kimsesiz bıraktılar diyordu simdi ailesinin yaptığından farklı bisey yapmıyor yani . Ailemden sakladım diyor sanki aileyle yaşıyor da insanlara nasıl ailen durumunu farketmedi modu veriyor

Allah aşkına çocuğu geri alma. Mahvedersin hayatını. Devlete ver ve unut emin ol seninle yaşayacağı hayattan daha iyi bir hayatı olur. Zaten alamazsın da, bagimliligin var, babası kim bilmiyorsun kopuk bir hayatın var. En iyi ihtimal yeni biriyle tanissan hatta evlensen bile o adam çocuğu kabul etmez veya etse bile işkence eder çocuğa. Neler okuyoruz duyuyoruz. Neler neler gelir o çocuğun basına Allah'ım korusun. Doğumdan sonra bebeği ver ve bebeğin hayatından tamamen çık. Bebek için yapabileceğin en iyi şey bu.

devlet alir ama koruyucu aileye verir (insallah) o aile ona kendi bebegi gibi bakar. senin de ayda 1 görme hakkin olur. duzenli görürsen bazen haftasonu saatlik alma hakkin olur, zamanla bazen yilda birkac kere haftasonlari alma hakkin doğar. bebegin kütüğü sende, korumasi devlette, bakimi koruyucu ailede olur. "alabilir miyim" dersen cocugun üstün yararina gore o ailede mi daha iyi biyolojik annesinde mi kurul karar verir. alabilirsin de alamayabilirsin de.
ya da daha kötü ihtimalle devlet alir ama koruyucu aileye veremez bebegin sefil olur, bakicisi degise degise, yasi buyudukce ev degistire degistire. o zaman almak istesen muhtemelen verirler eger ekonomini duzeltip bagimliliktan kurtulduysan. ama o kadar kucuk bir bebegi yuzde 90 koruyucu aileye verirler ki olmasi gereken de bu.
bu islerin icindeydim. evlilik disi cocuk doğurup "bir gun alirim" diye birakan cok kadin gördüm, alabilen bir kadin görmedim.
ailesi zaten asla kabul etmez, "yeniden evlenirim esim kabul eder" diye hayaller kurarlar esler kabul etmez, kadin yeni esten cocuk yapar eskisini hepten unutur. cocuk bir kosese bekler durur... evlilik disi küçük yasta dogum yapan bir kadinin böyle ekonomisi kötü bir ülkede okuyup meslek sahibi olup ailesi kabul etmese bile hem kendine hem bebege bakabilmesi imkansiza yakin.
bos hayallerle ömründen çalmayın, verin cocugu mutlu bir ailesi olsun, onlarla huzurla yaşasin. eminim iciniz daha rahat eder
Çok doğru dedin valla bunlar ne zannediyor verdik bakıyorlar yok ya nası baksınlar ınsanlar kendı 1 tane doğurdukları çocuklarına zor bakıyorlar.
bakıcılar sanki kucaklarında mı gezdiriyorlar her bırının ayrı ayrı masajıyla gazıyla mı ilgileniyorlar bınlerce bebek veriyorlar yuvalara devlet her çocuğa bir bakıcı koymuyor ki başına ağlaya ağlaya canları çıkıyor minicik bedenlerın .

Çok doğru dedin valla bunlar ne zannediyor verdik bakıyorlar yok ya nası baksınlar ınsanlar kendı 1 tane doğurdukları çocuklarına zor bakıyorlar.
bakıcılar sanki kucaklarında mı gezdiriyorlar her bırının ayrı ayrı masajıyla gazıyla mı ilgileniyorlar bınlerce bebek veriyorlar yuvalara devlet her çocuğa bir bakıcı koymuyor ki başına ağlaya ağlaya canları çıkıyor minicik bedenlerın .
neyse ki koruyucu ailelik var, bebekleri küçük çocukları çok tutmuyorlar. ama tabii o da sans isi. bazi cocuklar gidebiliyor bazilari gidemiyor

19 yaşındasın, bebeğin babası belli değil, demekki birden fazla ilişkiye girdiğin kişiler var. Uyuşturucu bağımlısısın. Neler okuyorum ben böyle. Bunun gerçek olmamasını dilerdim. Yazık günah değil mi o bebeğe? Daha sen kendin çocuksun, maddi durumun yok. En iyisi devlet korumasında kalsın, yazık etme bebeğe. Bağımlılık için psikolojik destek almalısın acilen. İlişkiye gireceksen de bundan sonra korunarak ilişkiye gir. Birlikte olduğun kişiler neyin nesi, hastalığı var mı o da ayrı bir mevzu Kendine, bedenine hiç acımıyorsun belliki.

Yahu sallıyor . hangi aile ne ailesi kadın arkadaşının minibüsünde uyuyormuş geceleri ugusturucu kullanıyormuş çocuğun babasının bile kim olduğunu bilmiyor ailenin umrumda mı ?

Çok önemsediği ailesi mi var sanki daha yorumda ıkı gun önce ailem ugusturucu kullanıyordu Benı attılar kimsesiz bıraktılar diyordu simdi ailesinin yaptığından farklı bisey yapmıyor yani . Ailemden sakladım diyor sanki aileyle yaşıyor da insanlara nasıl ailen durumunu farketmedi modu veriyor
Derli toplu bir aile canlanmıştı gözümde 🥹 böyle bir durumsa bebeğin devlette kalması hatta iyi bir sile tarafından evlat edinilmesi daha mantıklı yazık yavruya

Back
X