devlet alir ama koruyucu aileye verir (insallah) o aile ona kendi bebegi gibi bakar. senin de ayda 1 görme hakkin olur. duzenli görürsen bazen haftasonu saatlik alma hakkin olur, zamanla bazen yilda birkac kere haftasonlari alma hakkin doğar. bebegin kütüğü sende, korumasi devlette, bakimi koruyucu ailede olur. "alabilir miyim" dersen cocugun üstün yararina gore o ailede mi daha iyi biyolojik annesinde mi kurul karar verir. alabilirsin de alamayabilirsin de.
ya da daha kötü ihtimalle devlet alir ama koruyucu aileye veremez bebegin sefil olur, bakicisi degise degise, yasi buyudukce ev degistire degistire. o zaman almak istesen muhtemelen verirler eger ekonomini duzeltip bagimliliktan kurtulduysan. ama o kadar kucuk bir bebegi yuzde 90 koruyucu aileye verirler ki olmasi gereken de bu.
bu islerin icindeydim. evlilik disi cocuk doğurup "bir gun alirim" diye birakan cok kadin gördüm, alabilen bir kadin görmedim.
ailesi zaten asla kabul etmez, "yeniden evlenirim esim kabul eder" diye hayaller kurarlar esler kabul etmez, kadin yeni esten cocuk yapar eskisini hepten unutur. cocuk bir kosese bekler durur... evlilik disi küçük yasta dogum yapan bir kadinin böyle ekonomisi kötü bir ülkede okuyup meslek sahibi olup ailesi kabul etmese bile hem kendine hem bebege bakabilmesi imkansiza yakin.
bos hayallerle ömründen çalmayın, verin cocugu mutlu bir ailesi olsun, onlarla huzurla yaşasin. eminim iciniz daha rahat eder