• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik, endise ve soru isaretleri

Aynen öyle, ve kac kez maddiyatci olmakla suclandim bunlari dile getirince...
bu tarz durumlarda kastedilenin alınan şey değil ,ikram ediliş biçimini anlattığında görgüsüz kesim hemen maddiyatçı yaftasını yapıştırır..işine gelmez zira ince düşünmek,ona göre daha fazlasını istemektesinizdir,içten içe hayiflanır gözü doymuyor bu gelinin diye de o kas kafasını çalıştırıp güzel bi kaseye koymayı akıl etmez meyveyi..özür dilerim nişanlınız ve ailesi en nihayetinde ,ağır konuştuysam affedin ama doğu kökenli bi ailenin kızı olarak bizim oralarda bunlara şark kurnazı derler,işlerine gelince biz bilmeyiz ,işlerine gelince neden yapılmadı edilmedi olur..yakmayın kendinizi tekrar söylüyorum,kimse bulunmaz bursa kumaşı değil

• Beğen
Reactions: anu
bu tarz durumlarda kastedilenin alınan şey değil ,ikram ediliş biçimini anlattığında görgüsüz kesim hemen maddiyatçı yaftasını yapıştırır..işine gelmez zira ince düşünmek,ona göre daha fazlasını istemektesinizdir,içten içe hayiflanır gözü doymuyor bu gelinin diye de o kas kafasını çalıştırıp güzel bi kaseye koymayı akıl etmez meyveyi..özür dilerim nişanlınız ve ailesi en nihayetinde ,ağır konuştuysam affedin ama doğu kökenli bi ailenin kızı olarak bizim oralarda bunlara şark kurnazı derler,işlerine gelince biz bilmeyiz ,işlerine gelince neden yapılmadı edilmedi olur..yakmayın kendinizi tekrar söylüyorum,kimse bulunmaz bursa kumaşı değil

Estagfurullah, ben de icimden ayni seyleri gecirmedim degil, cünkü her hangi birini ziyaret etmeye gittigimizde bile özen gösterilmesi gerektigini ögrendik biz, kaldi ki gelinin olacak kizin evini ziyarete gidiyorsun birazcik özen gösterir insan. Aileme karsi ben mahcup oluyorum, sanki bir mecburiyetim varmis gibi, biz damat aliyormusuz gibi bir his uyandiriyor ailemde. Icimde ki bütün heyecan bitti, haklisiniz siz...

Sagol canim aynen katiliyorum, beni ziyaret gel diyorum Hollanda'ya param yok diyor, ama tatile gidebiliyor. Isine gelince var isine gelmeyince yok..

Canim erkekler hep öyle.... Isine gelince var isine gelince yok...benim esimde öyle..isine gelince yada bana isi düsünce hayatim askim canim cicim ama sinirli falan olunca yanina yaklasmak bile istemiyorum ☺️

Bu adamla evlenirsen hayatını mahvedersin.
Evliliğinizin 3. ayında boşanmayı düşünürsün.

Hakkında hayırlısı

Konusmadiniz mi beyefendiyle? Rahatsiz oldugun konulari söyleyince ne diyor?

Konustum, insanlar neler neler yasiyor, herseyi kafana takiyosun, bana göre sIkinti yok, cok sükür hersey güzel gidiyor, ailelerimizin arasi iyi olmasa da evlenmicek miyiz, bence biz yeterince özenli davraniyoruz, insanin icinden gelmeli ziyaret etmek ya da jest/süpriz yapmak, memnuniyetsiz bir insansin vb. cümleler sarf ediyor konuyu actigimda. 8 ayar bilezigi dile getirdigimde maddiyatci olmakla sucladi. Annesinin hareketlerinde bi sIkinti olmadigini düsünüyor

olmaz bencede siz ziyarete gediğinizde kayınvalidenin memleketine gitmesi hiç hoş değil nezaketen bikaç gün geç gidebilirdi
sonuçta dünür olunucak sözlünüzün ailenizin yanına gelmemesi de ayıp iyi düşün evlenince daha çok üzülme

Türkiye de yaşayacağını söylüyorsun ya , yazık dedim.Çünkü şimdiden belli sonu.
Hani nişanlın gelseydi oraya hadi bi derece olur derdim .Ama senin canına okuyacaklar( psikolojik olarak) Çünkü duygusalsın, şu an taktığın şeyler varya evlenince devede kulak kalacak.
Sakın ama sakın evlenme . Pişman olacaksın.

Nisanlindan da ailesinden de bir cacik olmaz.

Benim esimin ailesi de mesela bu tarz incelikleri bilmezdi. Hic sorun etmedim. Cunku bana her firsatta ne deger verdiklerini biliyorum. Ki zamanla alistilar.

Taki konusunda da kayinvalidem ayri takicam diyordu. Ayri da takti, ama 8 ayara gucu yetti. (Diger tum bileziklerim 22 ayardi) Bir sey demedim. Esim diyeceginde de engel oldum. (Ayri takmasaydi o zaman neyin havasini atti diye kizmisti) Cunku kadin benim ceyizime annemden daha fazla sey aldi. (Bir kez olsun lafini da etmedi) Hala kizlarina ne alirsa bana da alir, tokasindan ayakkabisina.

Demek istedigim maddiyat maneviyatla tolere edilebilir. Ama sende bu durum yok. Size verilen bir deger yok.

Iliskiye emek verdim diye dusunme, cok pisman olursun.

canım bende nişanlılık döneminde çok sıkıntı çektim. evlendikten sonra evliliğim etkilendi bu durumlardan.
bana kalırsa ailen arkanda ise ayrıl. hiç bir şey senden ve ailenden önemli değil. saygı yok ki özen olsun görgü yok ki seni ve aileni düşünsünler hiç bekleme

Olmayınca olmuyor işte.

Senin için özen, değer belirten şeyler onların gözünde maddiyatçılık oluyor.

Ben çiçek, çikolata, takı kısımlarına takılmam.
Bana o dediğin bilezik bile takılmadı çünkü..

Ama hadi ailesi böyle, nişanlın da ailene gereken özeni göstermiyor.
Ve bunu daha şimdiden yapıyor.

Evlenmek, bu adam için ailenden uzaklara gitmek mantıklı görünmüyor.

Nisanlindan da ailesinden de bir cacik olmaz.

Benim esimin ailesi de mesela bu tarz incelikleri bilmezdi. Hic sorun etmedim. Cunku bana her firsatta ne deger verdiklerini biliyorum. Ki zamanla alistilar.

Taki konusunda da kayinvalidem ayri takicam diyordu. Ayri da takti, ama 8 ayara gucu yetti. (Diger tum bileziklerim 22 ayardi) Bir sey demedim. Esim diyeceginde de engel oldum. (Ayri takmasaydi o zaman neyin havasini atti diye kizmisti) Cunku kadin benim ceyizime annemden daha fazla sey aldi. (Bir kez olsun lafini da etmedi) Hala kizlarina ne alirsa bana da alir, tokasindan ayakkabisina.

Demek istedigim maddiyat maneviyatla tolere edilebilir. Ama sende bu durum yok. Size verilen bir deger yok.

Iliskiye emek verdim diye dusunme, cok pisman olursun.
negüzel kayınvaliden varmış,bravo ..

Neee 3 hafta geldi durdu ve seni 5.dk mi gördüüü. .

4 yillik bir iliskim var, 1 yil önce sözlendik. Egitimim dolayisiyla beklemek durumundayiz. Önümüzde ki Mayis ayinda dügün yapmayi planliyoruz ancak benim kafam cok karisik napicami bilmiyorum. Hollanda'da yasiyorum sözlüm Türkiye'de. Cok sevdik birbirimizi, evlenmek icin can atiyodum, yillarca evlenme teklifi etmesini bekledim. Hersey son dakkaya kaldi, evlenme teklifini bile sözümüzden bir gün önce etti. Is güclerini yola koymak istediginden dolayi beklemek zorunda oldugumuzu söyledi. Aileler isin icine karisinca her sey degisti, annesiyle daha önce tanismistim, ancak söz icin 1 haftaligina Türkiye'ye gittigimizde sözlümü devamli sIkistirdi "mürvercicegi" yanima gelsin, illa benimle görüsmek istiyormus ailemle tanismadan. Bunun mümkün olmicani söyledim, zaten 2 gün sonra evimize geleceklerdi tanismaya, ve ailemin bunu hos karsilamicani belirttim. Tanismaya geldiklerinde annesi oturur oturmaz bizi ne kadar yadirgadigini, hangi cagda yasadigimizi sordu ve ortamin gereksiz yere gerilmesine sebep oldu. Ilk intiba cok önemlidir, ve dogal olarak ailemin pek hosuna gitmedi bu tavir. Sonrasinda söz oldu, adetlerimize göre 1 tane taki takilir söz oldugu icin. Annesi koluma 8 ayar bi bilezik takti, durumlari müsait oldugu halde bunu bana layik gördü. Getirdikleri plastik cicegi konusmak bile istemiyorum. Aradan bir yil gecti, bu yaz 1 ayligina Türkiyeye gittigimizde, sözlümün annesi ayni zamanda memleketine bilet alip 3,5 hafta memleketine gitti. Ailem hos karsilamadi elbette, cünkü birbirimizi tanimak icin kisitli bir vakte sahibiz, ve annesi bunu umursamadan gitti. Hic birsey hayal ettigim gibi olmuyor, aileme gereken özeni göstermiyor ailesi. Ziyarete gittigimizde canli cicek, hos sepetlerde lokum cerez vs götürüyoruz, onlar gelirken torbada 1 kg kayisi 1 kg visne. Bunlarin hesabini yapio gibi gorunmek hic hos degil elbette, ama önemli olan o özeni gösterdigini belli etmek, ama yok. Sözlümde aileme karsi mesafeli, annesinin olmadigi 3,5 hafta boyunca sadece 5 dk ugradi gitti ailemin yanina. Bir iliskiyi canli tutmak adina yapilacak jestler sürprizler deseniz yok, benim icin ufak sürprizler, ufak jestler yap deyince, bunlari söyleyerek herseyin güzelligini kacirdigimi söylüyor. Uzun iliskilerde o heyecani sürdürmek icin biseyler yapmak gerekmez mi.. Ben onun icin ailemden cok uzaklara gitmeyi göze aliyorum, ve evet biliyorum Tûrkiye benim memleketim, ama benim butun ailem akrabalarimin buyuk kismi burada yasiyor. Napicami bilmiyorum, sabahlari icimde sIkintiyla uyaniyorum, bu evliligi gercekten isteyip istemedigimi bilmiyorum... :KK43:(
Bence dikkatki ol hollandaya gitmek icin seninle evlrnmek istiyor olabilir mi?

Back
X