- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi murvercicegi
kv neden sana değer vermiyor biliyor musun?4 yillik bir iliskim var, 1 yil önce sözlendik. Egitimim dolayisiyla beklemek durumundayiz. Önümüzde ki Mayis ayinda dügün yapmayi planliyoruz ancak benim kafam cok karisik napicami bilmiyorum. Hollanda'da yasiyorum sözlüm Türkiye'de. Cok sevdik birbirimizi, evlenmek icin can atiyodum, yillarca evlenme teklifi etmesini bekledim. Hersey son dakkaya kaldi, evlenme teklifini bile sözümüzden bir gün önce etti. Is güclerini yola koymak istediginden dolayi beklemek zorunda oldugumuzu söyledi. Aileler isin icine karisinca her sey degisti, annesiyle daha önce tanismistim, ancak söz icin 1 haftaligina Türkiye'ye gittigimizde sözlümü devamli sIkistirdi "mürvercicegi" yanima gelsin, illa benimle görüsmek istiyormus ailemle tanismadan. Bunun mümkün olmicani söyledim, zaten 2 gün sonra evimize geleceklerdi tanismaya, ve ailemin bunu hos karsilamicani belirttim. Tanismaya geldiklerinde annesi oturur oturmaz bizi ne kadar yadirgadigini, hangi cagda yasadigimizi sordu ve ortamin gereksiz yere gerilmesine sebep oldu. Ilk intiba cok önemlidir, ve dogal olarak ailemin pek hosuna gitmedi bu tavir. Sonrasinda söz oldu, adetlerimize göre 1 tane taki takilir söz oldugu icin. Annesi koluma 8 ayar bi bilezik takti, durumlari müsait oldugu halde bunu bana layik gördü. Getirdikleri plastik cicegi konusmak bile istemiyorum. Aradan bir yil gecti, bu yaz 1 ayligina Türkiyeye gittigimizde, sözlümün annesi ayni zamanda memleketine bilet alip 3,5 hafta memleketine gitti. Ailem hos karsilamadi elbette, cünkü birbirimizi tanimak icin kisitli bir vakte sahibiz, ve annesi bunu umursamadan gitti. Hic birsey hayal ettigim gibi olmuyor, aileme gereken özeni göstermiyor ailesi. Ziyarete gittigimizde canli cicek, hos sepetlerde lokum cerez vs götürüyoruz, onlar gelirken torbada 1 kg kayisi 1 kg visne. Bunlarin hesabini yapio gibi gorunmek hic hos degil elbette, ama önemli olan o özeni gösterdigini belli etmek, ama yok. Sözlümde aileme karsi mesafeli, annesinin olmadigi 3,5 hafta boyunca sadece 5 dk ugradi gitti ailemin yanina. Bir iliskiyi canli tutmak adina yapilacak jestler sürprizler deseniz yok, benim icin ufak sürprizler, ufak jestler yap deyince, bunlari söyleyerek herseyin güzelligini kacirdigimi söylüyor. Uzun iliskilerde o heyecani sürdürmek icin biseyler yapmak gerekmez mi.. Ben onun icin ailemden cok uzaklara gitmeyi göze aliyorum, ve evet biliyorum Tûrkiye benim memleketim, ama benim butun ailem akrabalarimin buyuk kismi burada yasiyor. Napicami bilmiyorum, sabahlari icimde sIkintiyla uyaniyorum, bu evliligi gercekten isteyip istemedigimi bilmiyorum...(
çünkü nişanlın sana değer vermiyor, söylediklerini umursamıyor, senin boş konuştuğunu, her şeyi abarttığını saçmaladığını düşünüyor.
seni istemeye geldiklerinde plastik çiçeğin ne kadar abes olacağını en cahil insan bile bilir, hadi bilmiyor diyelim. seven insan özenir, en güzeli en iyisi olsun diye uğraşır. senin nişanlın onu dahi umursamamış. "aman çiçek çikolata işte. kız isteme dediğin iki kelam bir yüzük" diye gereksiz seremoni diye düşünüyor muhtemelen.
ailenle görüşmemesi ise muhtemelen seni alıyorlar ya, kızın ailesine ne gerek var düşüncesi. böyleleri senin ailenle sık sık telefonda görüşmene de laf eder, haberin olsun.
torbayla erzak getirmeleri de, "elimiz boş gelmedik daha ne istiyorsunuz, gözünüze dizinize dursun, siz özenerek getiriyorsunuz ya gösteriş için" demek onlar için.
özetle nişanlının sana tavırları düzelmeden aile düzelmez. bir de o aile içinde yapayalnız olacaksın, iyi düşün taşın, tekrar ailenle otur, enine boyuna konuş derim.