• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik erteleniyor mu.. hayaller iptal mi..

En uygun fiyatli şeyleri alin gecici olarak, dugunu ertelemek istemiyorsaniz. Biz öyle yapmistik. Eliniz bollasinca yenilersiniz. Mesela yatak odasi 11bine bile vardi, biz 1500e almıştık. Tabi bulana kadar ne cok gezdik. Bide şimdiden cok ayrintiya girmezsiniz. Salona yemek masasi vs takimlarindan almak gibi.. catal bicak tabak takimlarini bile marketlere indirimli gelenlerden almistik.

Erken kapama da banka faiz i alamadigindan yine erken kapatırsiniz diye önyargılı olmuştur.
Eşyaları arrik heryer senetle veriyor bence de ertelemeyin

Bu mayista girtlaga kadar borcla evlenmek zorunda misiniz? Seneye mayis olsun,gec olsun guc olmasin der atalarimiz. Bu kadar buyuk bir dert degil,Allah saglik guc kuvvet versin hepsi yapilir. Siz acelecisiniz

Borcu erken kapatmak sanki kredi puanını olumlu etkiliyordu ya. Ben öyle hatırlıyorum. Ya kredi puanınız çok düşük ya da banka vermek istemedi. Bence başka banka ile görüşün ve kredi puanınızı da öğrenin.

Bence yettigi kadar yapin. Mesala mobilyalardan bazilarini salon takimi. Beyaz esya bulasik makinesini sonra alin. Halilarida hemen almaniz gerekmez bence. Benim gorumcemin evlendiginde hic bir seyi yokmus. Sonradan yavas yapmislar. Canim onemli olan huzur mutluluk. Kendinizi asiri borca sokmayin. Dugunede yaomayiverin olmadi nikahda gelinlik giyersin. Cunku inan ustuneze buyuk borc yaparsaniz huzurunuz olmaz.

mütevazi şekilde yapsanız herşeyi. bazı şeyleri ikinci el alıp daha sonra tamamlasanız mesela. bu şekilde masraflar yarıya düşer. bunada yetmez derseniz adınıza üzüldüm allah yardımcınız olsun. mesela yatağı sıfır alıp yatak odasını ikinci el alabilirsiniz. durumunuz olunca sıfır alırsınız. masa vs onlarda ikinci el alınabilir bence.

Bu mayista girtlaga kadar borcla evlenmek zorunda misiniz? Seneye mayis olsun,gec olsun guc olmasin der atalarimiz. Bu kadar buyuk bir dert degil,Allah saglik guc kuvvet versin hepsi yapilir. Siz acelecisiniz
Hayırlı işler özellikle yuva kurmak vs acele olmasi iyidir tabi karar aşamasını gectilerse.

Merhabalar herkese..
O kadar hayal kurmuştuk ki, kredi çekecektik evlenecektik eşyalarımızı balayımızı herşeyimizi ayarladık..
Herşey hayal ettiğimiz gibiydi. Evimizi bile tuttuk. Eşyalar beğenildi, kredi çekip gidip alacaktık.
Herkese düğün mayısta dedik.
Bugün bankaya gittim. Kredi borcum , kredi kartı borcum olmamasına rağmen istediğimiz miktarda kredi alamadık.
Sebebi de, son zamanlardaki yüksek tutarlı borçlarım. Bu borçlarım bir gün bile gecikmedi. Hatta erken kapattık , fakat banka niçin vermedi anlamadık.
Hayallerimiz hayal oldu kaldı, ne yapacağız bir çaremiz yok. Ertelenmesini hiç istemiyorduk. Çok zor durumdayız. Dokunsanız ağlayacağım resmen.
Tefeci bile düşündü nişanlım ama asla.
Yapabileceğimiz bişey var mı?
Öneriniz..
İnanın çok moralim bozuk..
valla herşeyde bir hayır vardır. düğün hazırlıklarını azıcık erteleyin. bu kadar hayal boşuna mı gidecek derseniz ? bugun gider ama yarın bu hayaller genew kurulur. hayal bu yaa bugun olmzsa yarın olur... siz birbinizi isteyip sevdikten sonra ha bugun ya 1 sene sonra ne olcak ki ?

biz düğünümüzü ordu evinde yapacağımız için düğün bin tl masraflı
o masraf bile değil ki..
Acik acik sorucam bankaniz ykb mi son zamanlarda bi sapitti onlar

2 evi olan yakinimada yas bahane edip adam tapuyla gitmis kira geliride o bankaya gelio vermemisler kizinin hicbiseyi yok bir maasi (ozel sektor garantisi yok) ona vermisler mesela sonra kizmis o bankadan herseyi almis tum hesaplari kapatmis eskide ticari musteriymis kallavisinden kart falan birakmamis musteri genel merkezden aramislar neden hersey kapandi falan diye anlatmis vermeyen kredi sorumlusu baska subeye postalanmis uzun yillarin musterisi ve bankaya gosterilen teminatlara gore insiyatif kullanip verebilirmis vermemis sanirim bir kac musteriye daha yapmis o yuzdende sube degisiminde etkisi olmustur
Sizde bi genel
Merkezinize sorun derim sacma geldi olup bitiolar kredi vermek icin ne istegim var ne basvurum 20bin ozel kredi cikti diye ariyorlar beni mesela

Ben daha evlenme planları yapmadım ama ertelemek yerine bazı şeylerden vazgeçmeyi tercih ederdim. Hatta benim görüşüme göre yeni eve çıkacak iki insan için her eşyanın iyisinden yenisinden alınması gereksiz. Hangi eşyayı nasıl kullanacaksınız o bile belli değil henüz. Bunun için ilk evlendiğimde bazı eşyaları ikinci el alıp paramız oldukça araştırıp beğendiğimizi almak daha mantıklı geliyor bana. İkinci el alınan eşya da tekrar satılır öğrencilere

Eskiler hep bi koltuk bi yatakla evlendim, zamanla hepsini karı koca çalışıp aldık der ve bununla övünürler. Bence gayet de haklılar. Siz de öyle yapabilirsiniz. Bazı şeyleri erteleyin.
Tatile Eylül de gidin. Benim en sevdiğim tatil ayıdır eylül. Ya da oturma odası, bulaşık makinesi televizyon gibi bazı eşyaları erteleyebilirsiniz.

Daha uygun bütçe ile yaparsınız yine ertelemeyin bence, kredi çıkmadı diye ertelemek üzücü olur. Kredi işlerini eskisine oranla ne kadar sıkı tutuyorlar yao_O eskiden hafta başı ararlardı kredi kartı verelim kredi verelim diye.

Ankara bursa İstanbulda iseniz rapsodi mobilyaya da bakın. 3 sene önce 8.5 bine bütün mobilyalarımı(yatak odası, yemek odası, oturma grubu) ordan almıştım. Tayinci insanlar olacaksanız zaten büyük paralar yatırmaya gerek yok mobilya ve beyaz eşyaya çünkü her taşınmada gerçekten mahvoluyor eşyalar:KK51:

Daha uygun bütçe ile yaparsınız yine ertelemeyin bence, kredi çıkmadı diye ertelemek üzücü olur. Kredi işlerini eskisine oranla ne kadar sıkı tutuyorlar yao_O eskiden hafta başı ararlardı kredi kartı verelim kredi verelim diye.

Ankara bursa İstanbulda iseniz rapsodi mobilyaya da bakın. 3 sene önce 8.5 bine bütün mobilyalarımı(yatak odası, yemek odası, oturma grubu) ordan almıştım. Tayinci insanlar olacaksanız zaten büyük paralar yatırmaya gerek yok mobilya ve beyaz eşyaya çünkü her taşınmada gerçekten mahvoluyor eşyalar:KK51:
Modalife gibi yerlerde ise 4 beş bine orta düzeyini almak mümkün bence yeterli hatta 2990 a olan 3 luyu alırım ben olsam kiracı ysa. Benimde eşyalarım mafoldu

Balayinda da Mayıs haziran bodrum hersey dahil 5 gun 400 600 arası çok iyi aile otelleri var Rosso Verde ye bakın yemekleri de harika. Bitti gitti.

95 limisin ? Ya küçüksün evlılık ıcın ah ah gez toz bekarlıgın tadını çıkar üzülme ertele bence canım hayırlısı budur belki

Back
X