• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik gerçekten hastalıkta ve sağlıkta yanında olmak mı?

HeraVenus

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2017
315
197
18
37
Merhaba arkadaslar , uzun zamandan beri panik bozukluk tedavisi görüyorum (eşimle evlenmeden önce de görüyordum ve en beter hallerimi gördü).... evliliğimizde ataklarım yeniden nüks etti.. ama eşim bir türlü anlamıyor.. ''kafan da bitiyor'' ..''iradesizsin'' bence sana rahatlık batıyor gibi laflar söyledi... çok üzüldüm... bunlar ın dısında eşim çok iyi biridir.. beni sever bende onu severim... ama hastalığıma tahammülü yok .. inanın yaşayanlar bilir elimde olan birşey değil bu... panik atak depresyon yaşayan arkadaslar evlilikleriniz de sizin de bu tip sorunlarınız oldu mu ? Nasıl çözüm buldunuz... önerilerinize ihtiyacım var

Tedavi oluyor musunuz?
Büyük konuşmayayım da bana da ruhsal ,psikolojik sorunlarını çözemeyenler iradesiz vs gibi geliyor.Hem tedavi olmuyorlar hem de gerekli çabayı göstermiyorlar,ki gerçekten hasta iseniz tedavisi mümkün olmayan hastalık yok günümüzde.
Tedavi görüyorum evet.. bahar aylarından dolayı sanırım hastalığım yeniden nüks etti.... '' iradesiz'' demeniz gerçekten çok yanlış bir kelime.. bunu hastalığı tam anlamıyla bilmediğinizden dolayı , yazdığınızı düşünüyorum.. yine de cevap için teşekkür ederim.

Olay tamamen, özellikle ülkemizde psikiyatri hastalarının hastalık olarak görülmemesinden kaynaklanıyor.
Kalp krizi geçiren bir kişiye, biraz iradeli olursan kalp krizi geçirmezsin demek ile aynı şey. Ancak eşinize bunu nasıl anlatabilirsiniz bilmiyorum. Genel bir bilinç sonuçta söz konusu olan.

Hastalık ne olursa olsun erkeklerin huyu bu. Kendileri en ufak bi gripte yataklara düşerken karşısındaki insanın taş gibi sağlam olmasını, hep neşeli, sağlıklı, hiç sorunu olmayan biri olmasını istiyolar ve bu hastalık kelimesini duymaktan sıkılıyolar.
Eşi hasta oldu diye sinir krizlerine giren tripler atan erkekler var, kadının elinde ya hasta olup olmamak. Tahammülsüz erkekler bu konuda o yüzden sizi anlamasını beklemek yerine kendinizi toparlamaya kendi kendinize yenmeye çalışın derim.

Olay tamamen, özellikle ülkemizde psikiyatri hastalarının hastalık olarak görülmemesinden kaynaklanıyor.
Kalp krizi geçiren bir kişiye, biraz iradeli olursan kalp krizi geçirmezsin demek ile aynı şey. Ancak eşinize bunu nasıl anlatabilirsiniz bilmiyorum. Genel bir bilinç sonuçta söz konusu olan.
O kadar güzel açıklamıssın ki bunu yaşamayan bilemez... panik bozukluk beraberinde depresyonu da getiriyor... ve herşey daha da zorlaşıyor... ama işte bu ülkemizde psikiyatrik hastalıkların hastalık olarak kabul görmemesinden kaynaklanıyor çok haklısın..

Hastalık ne olursa olsun erkeklerin huyu bu. Kendileri en ufak bi gripte yataklara düşerken karşısındaki insanın taş gibi sağlam olmasını, hep neşeli, sağlıklı, hiç sorunu olmayan biri olmasını istiyolar ve bu hastalık kelimesini duymaktan sıkılıyolar.
Eşi hasta oldu diye sinir krizlerine giren tripler atan erkekler var, kadının elinde ya hasta olup olmamak. Tahammülsüz erkekler bu konuda o yüzden sizi anlamasını beklemek yerine kendinizi toparlamaya kendi kendinize yenmeye çalışın derim.
Valla o hasta olduğunda elimden geleni yaparım hizmette eksik etmem... ya kadınlar ?? Kendi kendime yenmeye çalışıyorum.. ona yansıtmamaya çalışıyorum.... ama maalesef haftasonu awm ye dışarı çıktığımız da kalabalıkta boğuluyorum başım dönuyor isteristemez anlıyor... offf off çok zor .... bu arada şöyle komik bi olay yaşadım allah inşlh senin de başına verirde görürsün dediğim de tövbe de diyor :)))) neden tövbe diyim ki dedim :) nasıl olsa kafada bitiyormuş iradeyle alakalıymış dedim olursa da kafanda bitirirsin dedim birşey diyemedi :)

bu fiziksel bir rahatsızlıkla aynı gibi geliyor bana bobrek tası dusuren birine iradesizsin ondan boyle oluyor vs demek ne kdr sacmaysa psikolojik rahatsızlık gecirene demek de sacmalık her iki hastalık turunde de hastaneye gidip tedavi olursunuz karsınızdaki insanların size bu tarz olumsuz elestirilerle gelmesi yanlıs iyileseceksin olucak iyi dusun gibi seyler diyerek yardımcı olması lazım

bende de evlendikten 6 a
Merhaba arkadaslar , uzun zamandan beri panik bozukluk tedavisi görüyorum (eşimle evlenmeden önce de görüyordum ve en beter hallerimi gördü).... evliliğimizde ataklarım yeniden nüks etti.. ama eşim bir türlü anlamıyor.. ''kafan da bitiyor'' ..''iradesizsin'' bence sana rahatlık batıyor gibi laflar söyledi... çok üzüldüm... bunlar ın dısında eşim çok iyi biridir.. beni sever bende onu severim... ama hastalığıma tahammülü yok .. inanın yaşayanlar bilir elimde olan birşey değil bu... panik atak depresyon yaşayan arkadaslar evlilikleriniz de sizin de bu tip sorunlarınız oldu mu ? Nasıl çözüm buldunuz... önerilerinize ihtiyacım var
bende evlendikten 6 ay sonra panik atak rahatsızlığı yaşadım ama eşim bana hep yardımcı oldu tedavi olurkende tıpki sizin eşiniz gibi bu senin kafanda bitiyor dedi sürekli bende eşime kulak verdim salmadım kendimi mücadele etttim.gerçekten çok uzun süre sürseydi banada eşime de hayat zindan olurdu.hastalığınızi iyleştirmek sizin elinizde hep söylerim bunlar bize beynimizin oynadığı oyunlar korkmucaksınız üzerine gideceksinizin hastalığın ben böyle böyle telkinlerle yendim ve rabbime çok dua ettim çok şükür bugünüme.

Canım bunu yaşamayan bilmez , eşinin ve bunu yaşamayan insanların anlamasını bekleme sakın çok üzülürsün . Bende senin gibi en ağır hallerinde yaşadım bekardim ozaman sokağa çıkamaz hale geldim , annem sağolsun çok destekti ama derler ya ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar . Ben bu söze inanıyorum esin bile olsa bazen seni anlamıyor somut bir hastalık olmadığı için insanlar sen yapiyosun sen ediyosun diyorlar buda ayrı bir dert oluyor kime ne anlatcan. Nasıl atlattin dersen bende ölüm ve sevdiklerimi kaybetme korkusu vardı bu zamanla takıntı halini aldı , doktora gittim bı ilaç kullandım ama hafif biseydi sadece o takıntılar kafamdan gitti ve hep kendi kendime destek oldum , panik atak geldiğinde kolonya yada naneli şeker yiyodum nefesimi rahatlatiyordum önce ve o an mutlaka hemen başka şeylere veriyordum kendimi , temizlik yemek yapmak vs. Asla o düşüncelerin bana gelmesine izin vermiyordum. Çok zor günlerdi eriyordum günden güne ama allahima binlerce şükür toparlandim . Bide nazara falan inanirmisin bilmem ama bana ondanda olmuştu içim daraliyordu sürekli , hep dualar okudum hergun ayetel kursi çektim oda manevi olarak rahatlattı. Hala arasıra panik atak gibi oluyorum ama sukurki şuan öyle değilim . Birde bı yazar demişti panik atak sadece beyninizin size oynadığı bir oyundur . O an sakın ben niye boyleyim diye dusunmeyin hemen kendinizi başka şeylere verin , yürüyüş özellikle çok iyi geliyor .İnsanları ve eşini kafana takma , beni sevmiyor diye düşünme . Somut hastalikk olmadığı için inanmiyorlar ancak bilmiyorlarki en zoru akıl ruh sağlığı ile ilgili rahatsızlıklar , Allah şifa versin...

Depresyonun ve panik atagin birer hastalik olduguna inanmiyorum kendi adima. Cunku %100 ilacla ve terapiyle gececek birsey degil,biraz da bizim elimizde. Ben de yasadim ayni durumlari ve cabayla gecti biraz da. Sizin durumunuzu bilmiyorum, belki de cabaladiginiz halde iyilesemiyorsunuzdur, bu nedenle size bir sey demem soz konusu degil. Kendi adima cevapladim bu nedenle. Umarim siz de en yakin zamanda iyi olursunuz

Psikolojik hastalıklar 'Görünmez hastalıklar' olduğu için yaşamayan için kabullenmesi ve empati kurması zor oluyor ne yazık ki, 'rahat battı, şımarık' vs diye suçlanıyor insanlar. Tedavi görüyorsan beraber de doktora gitmeyi deneseniz? Senin için ne kadar zorsa, seninle beraber olan kişi için de zordur, bu konuda hiç bilgisi var mı? Evinizde bu konuda hiç kitap var mı? Senin hastalığın hakkında bilgi sahibi olmadan seni anlayabilmesi çok zor. Seni anlamak istiyor mu, merak ediyor mu hastalığnı?

Valla o hasta olduğunda elimden geleni yaparım hizmette eksik etmem... ya kadınlar ?? Kendi kendime yenmeye çalışıyorum.. ona yansıtmamaya çalışıyorum.... ama maalesef haftasonu awm ye dışarı çıktığımız da kalabalıkta boğuluyorum başım dönuyor isteristemez anlıyor... offf off çok zor .... bu arada şöyle komik bi olay yaşadım allah inşlh senin de başına verirde görürsün dediğim de tövbe de diyor :)))) neden tövbe diyim ki dedim :) nasıl olsa kafada bitiyormuş iradeyle alakalıymış dedim olursa da kafanda bitirirsin dedim birşey diyemedi :)
İste malesef kadınlarla bir olmuyolar. Baksana kendine örnek verilmesini bile istemiyo ama empati yapmaktanda kaçıyo. Çoğu bu düşüncede çünkü

Panik bozukluk anksiyete bende geçirdim ve bu hayatın her döneminde tekrarlayan birşey ve bazı dönemler çok çekilmez geçebiliyor.
Ancak bir eşin her ne hastalık olursa olsun eşine destek olması gerekir.
Siz Allah korusun panik atak değilde kanser olsaydınız eşiniz ne yapardı hiç bilmiyorum.
Değer vermeyen biri eşiniz hiç kusura bakmayın. Bencil ve egoist.
Ruhsal hastalıkları hastalık görmeyen bu insanlarada şaşıyorum iradesizsin ne demek?
Bir böbrek hastası böbreği alınsa yaşar ama ruh öyle değil asıl bunun sağlığı daha önemlidir önemsenmelidir.
Çok cahil insanlar var gerçekten toplumumuzda.

Ben de kasımdan itibaren iki ay boyunca panik ataklar geçirdim, terapiyle bayağı düzeldim ama kaygı bozukluğu durumum hala devam ediyor farklı nedenlerden dolayı. Erkenden bu durumu kontrol altına almayı öğrensem de bazen insan o gücü kendinde bulamıyor. Eşim bu süreçte genel olarak çok anlayışlı ve yardımcıydı. Ara ara bunaldığı olduğunda ise ben sineye çekmiyordum söylediklerini, tavırlarının yanlış olduğunu belli ediyordum. Kısacası, benim şu anda böyle bir rahatsızlığım var, bunu atlatmam zaman alabilir ve sen de buna göre davranmalısın demekte direttim. O da öyle yaptı sağ olsun, aramızda bir sorun olmadı. Eğer bu şekilde aşamasaydık terapistimle konuşup bir gün eşimi de terapiye götürecektim. Siz de eşinizi yanınızda psikoloğa ya da psikiyatriste götürüp durumunuzu bir de ondan duymasını sağlayabilirsiniz. Faydası olacaktır.

Evli degilim.
Sabah ise gicedegi halde gece 3lere 4lere kadar beni sakinlestiren biri var hayatimda. Olmasaydi cok cok daha kotu bir durumda olurdum biliyorum. Ben de panik bozukluk hastasiyim. Yasamayan bilemez. Esinize uzaktan cok garip cok basit geliyor olabilir aslinda biraz arastirsa hayal etmeye calissa ne yasadigimizi. Daha anlayisli olmasi gerekir. Öldürmeyip süründüren bir hastalik.

Terapi alıyorsanız terapistinize eşinizden bahsedip eşinizle bir seans yapmasını isteyebilirsiniz, durumunuzu anlatarak size yardımcı olmasını, empati kurmasını sağlayabilir. Eşinizin size destek olmaması sizin için yıpratıcı olur, insan desteğe ihtiyaç duyuyor.

Back
X