• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik gerçekten zor bi işmiş :( :( :(

Açık konuşucam bana çok uygunsuz geliyor bu tavır.
Kendi eli ayağı yok muymuş da uyuyan insanı uyandırıp kahvaltı hazırlatıyor?
Tamam insanın içinden gelir, kalkar hazırlar.
Ya da "sana çay yaptım buyur" falan der.
Ama resmen senden hizmet bekliyor.
Çok ayıp.

Şaşıranlar olmuş da var böyle insanlar
Misal ben örneğim
Sabah 8de kalkıcam ama bana mısın demiyor
Yok uyku yok
Zımba gibiyim :27:
Olabiliyor yani her insanın bünyesi, genetik kodu, biyolojik saati farklı

Eşine ya erken yatarım yada kahvaltı falan yok de.
Kendi bilir çok bencil biri eşin dünya kendi etrafında dönüyor sanki te allahım. Hizmetçi almış heralde kendine

Ayyy gidiim öpeyim bi eşimi:) evlendiğimiz ilk zaman sordum kahvaltı hazırlamamı istermisin diye. O zaman bende çalışıyordum. Hayır, ben sabah uyanır uyanmaz bişey yiyemiyorum. Hiç gerek yok dedi. Sonra ev hanımı oldum. Şimdide arada kek, poğaça fln yaparım giderken iş yerie götürür orda yer. Yapmadığım zamanlarda ya duşardan alır, yada evde kendine sandwich yapar. Artık sabahları kalkmıyorum bile. Bir kızım var ve hamileyim. Oda kıyamaz. Giderken hissederim, yanağıma öpücüğünü kondurur gider:KK15: MaşaAllah kocama:)

Ayyy gidiim öpeyim bi eşimi:) evlendiğimiz ilk zaman sordum kahvaltı hazırlamamı istermisin diye. O zaman bende çalışıyordum. Hayır, ben sabah uyanır uyanmaz bişey yiyemiyorum. Hiç gerek yok dedi. Sonra ev hanımı oldum. Şimdide arada kek, poğaça fln yaparım giderken iş yerie götürür orda yer. Yapmadığım zamanlarda ya duşardan alır, yada evde kendine sandwich yapar. Artık sabahları kalkmıyorum bile. Bir kızım var ve hamileyim. Oda kıyamaz. Giderken hissederim, yanağıma öpücüğünü kondurur gider:KK15: MaşaAllah kocama:)

Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Ev hanımıysanız bu sorun olmamalı. Şimdiden büyük konuşmayayım ama evlenince ev hanımı olacaksam bu ismin hakkını vermek için bile elimden gelenin fazlasını yaparım ki sabah erken kalkmanın benim için lafı bile olmaz. .

kahvalti bahane sanki? esin memnuniyetsiz biri mi? yani tmm hazirlasan guzel olur da, insaniz, kalkamadin diye agzindan burnundan getirmek nedir?

Ev hanımıysanız bu sorun olmamalı. Şimdiden büyük konuşmayayım ama evlenince ev hanımı olacaksam bu ismin hakkını vermek için bile elimden gelenin fazlasını yaparım ki sabah erken kalkmanın benim için lafı bile olmaz. .

Ve hiçbir erkek bunun için seni yuceltmicek ne kadar gayretli her gün ev işi yapıyr demiyecek tam tersine adamı öyle alistirdigin içini iki gün hasta yatsan üçüncü gün karnım ac yemek yap diyecek sensiz o evde çöp bile kaldirmayacak :KK34:

Ve hiçbir erkek bunun için seni yuceltmicek ne kadar gayretli her gün ev işi yapıyr demiyecek tam tersine adamı öyle alistirdigin içini iki gün hasta yatsan üçüncü gün karnım ac yemek yap diyecek sensiz o evde çöp bile kaldirmayacak :KK34:

Öyle ama burası Türkiye ve evleneceğimiz erkekler de böyle. Toplum değişmeye başladıysa da bazı algılar hiç değişmeyecek. Değişse bile biz bunu göremeyeceğiz maalesef. Annelerimize bir bakın. Ne demek istediğimi anlarsınız.

eşim 8de işe gider 7de kalkar kahvaltısını eder.. çok şükür eli ayağı var.. çocukken de kendi hazırlarmış bekarken de.. çok şımartılmış adamlar var bence eşiniz de öyle.. kahvaltı hazırlamadığınızda kıyamet koparmak ne demek? içerliyor, bekliyor deseniz tamam.. ama kızıyor.. uyandırıyor..
evlilikte uyku düzeni bile önemli walla.. biri çok erken biri çok geç kalkıyorsa huzur kalmıyor çoğu zaman.. buna katılıyorum.. bu ayarlanması gereken bir durum.. ilerde çocuk olunca hele çok önemli..

Öyle ama burası Türkiye ve evleneceğimiz erkekler de böyle. Toplum değişmeye başladıysa da bazı algılar hiç değişmeyecek. Değişse bile biz bunu göremeyeceğiz maalesef. Annelerimize bir bakın. Ne demek istediğimi anlarsınız.

Neden degismesin algılar eslerine anlayışli olan evde yardimci olan erkekler de var ancak adama herseyini eksiksiz hazirlayacagim diye kosturursan hep öyle ister öyle alışır toplum böyle diyip annelerimize bakacak olursak eş değil hizmetçi aldiklarini baştan kabul etmiş oluruz kendimize saygimiz olmalı yok öyle yağma anlayışı hep kadından beklemeyecek tavrini en baştan belli etmeli insan Türk erkegi böyledir diyip kadere razıyım modunda olmamali

Sonra işte konuda olduğu gibi ben isteğim de yatacak istediğim de kalkacak gece yarısına kadar uyumama izin vermeyip onu getir bunu götür isleri yaptıracak şımarık bi adam ortaya çıkar.

Neden degismesin algılar eslerine anlayışli olan evde yardimci olan erkekler de var ancak adama herseyini eksiksiz hazirlayacagim diye kosturursan hep öyle ister öyle alışır toplum böyle diyip annelerimize bakacak olursak eş değil hizmetçi aldiklarini baştan kabul etmiş oluruz kendimize saygimiz olmalı yok öyle yağma anlayışı hep kadından beklemeyecek tavrini en baştan belli etmeli insan Türk erkegi böyledir diyip kadere razıyım modunda olmamali

Sonra işte konuda olduğu gibi ben isteğim de yatacak istediğim de kalkacak gece yarısına kadar uyumama izin vermeyip onu getir bunu götür isleri yaptıracak şımarık bi adam ortaya çıkar.

Yooookkk. O kadarına ben de eyvallah etmem. Ben standart şeyleri yapmakta tereddüt etmem. Zaten karşımda böyle bir erkek de istemem.

Simdi canim ben de yeni evliyim ve esim kahvalti delisi bense cok nadir kahvalti yaparim. Ama ben de o da calisiyorken hemen cok hizli bi sekilde domates salatalik peynir ve biberi dogruyodum buyukce bi tabaga yumurta da ben giyinirken haslaniyodu onu cayla veriyordum. Su an calismiyorum. Haslanmis yumurta yerine yagda yumurta yapiyorum, inan bana onbes dk mi aliyor. Cayi kettleda sallama olarak ver, arkadasin dedigi gibi aksamdan dogra malzemeleri ama adamdan iki dkda olsa once kalk, erkekler bunu onemsyor, zoruda degilsin elbet, ama olmezsin. O gidnce de uykuna devam et.

Benim babam da erkek valla.
Ama annemden once kalkar kahvaltisini eder.
Kalkar yemegini isitir yer kendi aciktiysa.
Annemin de icinden gelir ona meyve soyar, kahve yapar falan.

Ama asla bana yemek hazirla dedigini duymadim.
Egitmis demek ki kadin.

Bir kez de "host" dedigini diyebildigini bilmem.

Annemden ogrenecek cok seyim var galiba.

Back
X