Burda hiç arkadasi yok hepsi memleketinde bizim oraya gitmemiz gerekiyor suan ailemden dolayı ben de bunu yapamam
annesiyle babasıyla tanışmasanız bile - buna bişey demiyorum anne-baba durumları çok ciddiye bindiriyor, herkes için uygun olmayabilir, illa gerek de yok bence kısa sürede bir adım atılmayacaksa
ama kardeşi, yakın bi kuzeni, sizin oraya gelen-giden arkadaşı, bulunduğunuz yerde bir iş arkadaşı da mı yok bu adamın? bu biraz tuhaf değil mi?
siz de 29 yaşındasınız, koca kadınsınız aileniz sevgiliyi bilmiyor mu ki başka şehre gidemiyorsunuz?
benim eskiden çalıştığım bir işyerinde bir kadın çalışanımız vardı üniversite zamanında sevgilisi varmış (başka x bir şehirde okumuş üniversiteyi), adamdan bahsederken "x yerde 4 sene tek mi takılacaktım, tabi sevgili yapmıştım" derdi, sonra evlendiği adamsa devlette nöbet mesai vs nedeniyle maaşı iyi olan bir işte çalışıyordu onu anlatırken de "tabi ki maaşı iyi koca aldım yoksa niye evleneyim". çok rasyonel bir ablamızdı.
hani böyle gittiği yerde canı sıkılmasın, birlikte takılsın, seks de yapsın diye sevgili yapan insanlar var...biraz öyle bir tını var konunuzda.
ama bu tınıyı şerh düştükten sonra elbetteki evlilik kolay değil
hem karşındakinden emin olmak zor
hem de bu kişi kaç senedir çalışıyor? ne kadar biriktirmiş olabilir? evi arabası vs var mı kenarda bişeyler?
hiçbir şey yoksa elde, aileden de yoksa /yapmayacaklarsa evlenmek cidden çok zor...kimseye 2 sene geçti evlenek denemez yani.
60-70 bin alsa en kötü 20 bin kira verse, hadi faturalar da dahil olsun (ev arkadşıyla filan yaşamıyorsa?) en kötü ayda 20 bin kendine harcasa, (o da 1 sene flörtte neredeyse hiç düzgün bir yere gidememek şehir dışı filan yapmamak, araba olmaması gibi şartlarda) ayda 25-30 kalsa 1 senede 300-350 bin sıka sıka birikiyor
bu para sadece düğün salonuna (ortalama türk düğünü yapılacaksa) gider. bitti. çoook iyi maaşı var birikmişi çok, ailesi varlıklı ve çocuklarına yaparlar diyorsanız o ayrı.
yukarıda bahsettiğim konuya geri dönmüş olacam ama arkadaş/kuzen bişeyler tanısanız en azından etrafında insanlar nasıl ve kaç yaşlarında evleniyor. ne altın yapılıyor ne eşya alınıyor ne harcanıyor, çocuğun ortalaması dünyası nedir bir fikriniz olurdu.