Evlilik Hakkında ?

MerveOkanAsk

Sevişerek Aşktan Ölünür ☆
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2016
1.167
1.879
48
Kızlar selam.
Sorun gerçekten ciddi.
Benim cok sevdigim teyzemin oglu evlenecek.
Evlenecegi kız öz hala kızı.
Tabi kimseyi ilgilendirmez kiminle evlenecegi zaten biz bu konuda laf edemeyiz.
Ama teyzemin eşinin yani enistemin buyukleri istemiyor.
Sizide torunlarida evlatliktan red ederiz diyorlar ki yaparlar.
Istememe sebepleri bizim aile de kuzen yigen kardes buyur. Gecmisten bu yana bir tane bile akraba evliligi yoktur. Yani aile yapisi olarak skandal bir şey gibi.
Ama işte birbirlerini kucuklukten gormedikleri icin yetiskin olunca gelip gitme oluyor ve bir sekilde sevmisler.
Teyzemler istiyor bu işi. Çünkü saygi duyuyor. Ama cok uzgun fikir istiyoruz bir akil istiyoruz.
Şimdi büyük baba da hasta çok.
Kaçıp gelecek kız. Kızın baba tarafida istemiyor. Kaçıp gelince ya ortalik iyice karışirsa. Ya ilerde anlayamayip bitirirlerse geride donemez kiz ailesi red edecem diyor.
Sizce bu işi nasil halledilir. Herkes konustu ikna etmeye çalıştı beklediler kac sene ikna olsunlar diye yok olmuyorlar.
Perişan halde teyzem.
Kızlar başına gelen yada fikri olan soyler mi ?
Birde akraba evliliği zor diyorlar. Biz bilmiyoruz ilk defa olacak ama oyle bosanma vs olunca aile ters dusermis. Zaten bastan aile ters duscek. Valla cok zor kizlar. Bem teyzemi cok seviyorum annem yarısı o benim bana soruyor nasil olcak diye bende çözüm yolu bulmaya calisiyom.

Aile başta gelir.
Ailenin rızası olmadan nasıl içine siniyor yahu kaçıp gelecekmiş birde.
Birde hala kızı bu yani, halanın görümcesinin kızı değil.

Ortalık karışır bu konuda. Neyse ben fikrimi yazayım.
Akraba evliliğine karşıyım, ama bu ikisi kuzen gibi büyümemiş. Birbirini görmemiş sanıyorum. Bu durumda aşık olmuş olabilirler.

Zaten yapılabilecek bir şey de yok, konuştuk kararları kesin diyorsunuz. Hukuken engel yok. Öyle uygun görüyorlarsa öyle evlenecekler. Siz de en fazla görüşmezsiniz olur biter.

Tabi ki kaçıp gelmesin,zor olan durumu daha da zorlaştırır bu.

Akraba evliligini ben de tasvip etmiyorum ama koca koca insanlara da söz geçmiyo işte.

Ailenizde sözü geçen bi büyük varsa onu devreye sokabilirsiniz.

aile herseyin basidir koca herzaman bulunur akraba evliligi ozellikle bizdede yoktur cunku gercekten kardesimizdir nerde buyudugumuzun bi onemi olmaz birde akraba evliliklerinde sakat dogum mutlaka olur 2 de olmazsa 3 te kesin derler ne kadar dogru bilemem

Ailede yoksa kabullenmeleri zaman alir hatta uzun bir sure gorusmezler sonra belki ofkeleri dinerse affederler..kafaya koydularsa evlenirler bu durum daha da birbirlerine ceker ..ama bana gorede yanlis akraba evliligi biton sorun hem saglik acisindan hem ailevi

Kizin kendi annesi babasi istemiyor mu?onu anlamadi..dedeler istemiyor onu anladim.
Evet teyzemin kayinvalidesi ve kayinpederi istemiyor. Yani enistemin buyukleri istemiyor. Kızın da baba tarafi istemiyor. Ama anne istiyor. Cok sacma degil mi ?
Ama bizim ailede gercekten yok akraba evliliği ve duyan bazi kisiler aa hic beklemezdik yazik kardes onlar yan gozle mi bakmislar diye konusunca iyice istemediler

Etrafımızda anne babası akraba olan insanlar vardır illaki o yüzden çok sert bir şey söylemeyeceğim ama o kadar insan arasından neden kuzen? Üstelik o kadar sakıncası varken...
Baştan birbirlerine dusman gibiydiler. Hic konuşmaz etmediler. Sonra sonra ne olduysa olmuş. Kimse inanamadi zaten. Dugun vs her sey hazir zaten tek kizin kacip gelmesi var.

Kızlar selam.
Sorun gerçekten ciddi.
Benim cok sevdigim teyzemin oglu evlenecek.
Evlenecegi kız öz hala kızı.
Tabi kimseyi ilgilendirmez kiminle evlenecegi zaten biz bu konuda laf edemeyiz.
Ama teyzemin eşinin yani enistemin buyukleri istemiyor.
Sizide torunlarida evlatliktan red ederiz diyorlar ki yaparlar.
Istememe sebepleri bizim aile de kuzen yigen kardes buyur. Gecmisten bu yana bir tane bile akraba evliligi yoktur. Yani aile yapisi olarak skandal bir şey gibi.
Ama işte birbirlerini kucuklukten gormedikleri icin yetiskin olunca gelip gitme oluyor ve bir sekilde sevmisler.
Teyzemler istiyor bu işi. Çünkü saygi duyuyor. Ama cok uzgun fikir istiyoruz bir akil istiyoruz.
Şimdi büyük baba da hasta çok.
Kaçıp gelecek kız. Kızın baba tarafida istemiyor. Kaçıp gelince ya ortalik iyice karışirsa. Ya ilerde anlayamayip bitirirlerse geride donemez kiz ailesi red edecem diyor.
Sizce bu işi nasil halledilir. Herkes konustu ikna etmeye çalıştı beklediler kac sene ikna olsunlar diye yok olmuyorlar.
Perişan halde teyzem.
Kızlar başına gelen yada fikri olan soyler mi ?
Birde akraba evliliği zor diyorlar. Biz bilmiyoruz ilk defa olacak ama oyle bosanma vs olunca aile ters dusermis. Zaten bastan aile ters duscek. Valla cok zor kizlar. Bem teyzemi cok seviyorum annem yarısı o benim bana soruyor nasil olcak diye bende çözüm yolu bulmaya calisiyom.
Benim fikrim bu tabi kıza söyle kaçmasın çok pişman olur yanlış anlama sizi tanımam etmem sizden dolayı pişman olur demiyorum.Demek istediğim hani bi maneviyat vardır ya anne baba sözü çocuk iyi de olsa anne ve babanın rızası olmadıktan sonra o iş olmaz.nerelisiniz Can'ım

Birbirlerini buyuyene kadar görmeyen bütün kuzenler de asik olup evleniyorlar nedense çok ilginç.:işsiz:
Ben büyüyene kadar da kuzenimi görmesem o benim zihnime kardeş olarak yerlesmis olur.Ailenin bunda etkisi çok büyük tabi..

Inanin ben tiksinirim. O derece buyuk konuşuyorum. Benim babamin aklindan bile "biz kizimiza abi diye bakiyoruz Kuzenleri kardes biliyoruz bizim kizimiza yan gözle bakmicagi ne malum " diye dusunmus ve anneme demiş. Açıkçası haklı. Ben boyle bir sey gormedim aile gecmisimde.

Ailede yoksa kabullenmeleri zaman alir hatta uzun bir sure gorusmezler sonra belki ofkeleri dinerse affederler..kafaya koydularsa evlenirler bu durum daha da birbirlerine ceker ..ama bana gorede yanlis akraba evliligi biton sorun hem saglik acisindan hem ailevi

Aileyi de gecti teyzem en cok cocuk olursa Allah korusun sakat doğar mi diye korkuyor. Doktora sormuslar sözde doktor bilemeyiz şimdiden ihtimal artıyor akraba evliliğin de demiş. Yani bile.bile gidiyorlar.

Aileyi de gecti teyzem en cok cocuk olursa Allah korusun sakat doğar mi diye korkuyor. Doktora sormuslar sözde doktor bilemeyiz şimdiden ihtimal artıyor akraba evliliğin de demiş. Yani bile.bile gidiyorlar.
Benim yakin arkadasim amcasinin ogluyla evlenmis, aileler çok karsi cikmis ama iki tarafi da silip evlenmisler. Hamileydi biz tanistigimizda. Surekli doktorlara gidiyorlardi cocukta bir problem olup olmadigiyla ilgili, çok sukur saglikli bir kizlari dunyaya geldi. Sonrasinda yine hamile kaldi bu defa çok da onemsemediler ne yazikki engelli bir cocuklari oldu. Sonrasinda kavgalar, dayaklar derken bosandilar. Kiz ailesine de donemedi öyle ortada engelli cocuguyla kaldi, hayat mucadelesi vermeye calisiyor

Ben büyükleri haklı buldum maalesef. Benim fikrim tabiki savunanda olabilir. Ama akraba evliliğine karşı olmak biyana iğrenç bulanlardanım. Maalesef uzakta olsa akrabalarımız arasında bunu yapanlar var. Saygı duyuyorum tabiki beni alakadar etmez ama mesafemi de bozmam. Yani karşı olan affetse dahi bi uzaklık olur illaki.
Fikrimi yazma sebebimde buydu zaten karşı olan biri olarak duruşumu yazmak istedim örnek olarak

Sakat doğumlara yol açması bi yana akraba evliliği benim cevremde çok var. Benim jenerasyonumda olmasa da büyükler hala oğlu teyze kızı amca oğlu ooo herkes kuzenleriyle evlenmiş. Bu yüzden bana garip gelmiyor, çünkü kuzenler kardeş gibi de yetistirilmiyor. Kuzenin de olsa namahrem olarak ogreniyorsun belli bi yaştan sonra birbirlerinden sakiniyorlar.

Onun dışında ailelerin rızasının olmadığı her evlilik sıkıntılıdır bence. Benim yakin akeabam olmayan iki kuzen herkesin karşı çıkmasına rağmen evlendiler. aileler düğün vs yapmak istemediler ne haliniz varsa gorun dediler ama şimdi çocukları var mutlular.

Benim yakin arkadasim amcasinin ogluyla evlenmis, aileler çok karsi cikmis ama iki tarafi da silip evlenmisler. Hamileydi biz tanistigimizda. Surekli doktorlara gidiyorlardi cocukta bir problem olup olmadigiyla ilgili, çok sukur saglikli bir kizlari dunyaya geldi. Sonrasinda yine hamile kaldi bu defa çok da onemsemediler ne yazikki engelli bir cocuklari oldu. Sonrasinda kavgalar, dayaklar derken bosandilar. Kiz ailesine de donemedi öyle ortada engelli cocuguyla kaldi, hayat mucadelesi vermeye calisiyor

Off off hic sorma.
Herkes öyle diyor.
Tabi kimse boyle olsun istemez. Gunahsiz yavrulara. Belki akraba olmasa da boyle bir sey olabilir. Ama akraba evliligi ne olursa olsun risk daha fazla. Bilim açıklamış bunu artık. Birde duydugum hep birinci cocuk olmasa ikinci cocukta olabilir. Bizim tuhafiyenin de akraba evliligimis. Ikis bebek dogurmus. Kızı saglikli erkek cocugu icin doktor doktor uğraşıyorlar. Insan bunlari hic mi dusunmez. Hadi aileni ez geç ama ya cocuk riski de mi gozleri korkutmuyor acaba. Allah korusun.

Akraba evliliğini teoride reddetmemekle birlikte (inancım doğrultusunda), istisnai durumlar haricinde pratikte sakıncalı buluyorum.

Bir tanıdığım böyle bir evlilik yaptı. Ve çok mutsuz oldu. İlk çocuk sağlam ama ikinci çocuk malesef hasta.. Ve doktor üçüncüyü düşünmeyin demiş.

Aileyi riske atıp, kaçma filan zaten çok uç noktada şeyler. El ile barışamıyor insan böyle konularda, ki en kötü ihtimal görüşülmez dünürle ama öz akrabayla nasıl sorunlar olur hayal bile edemiyorum. Hep bir araya gelinecek sonuçta. Ve asla unutulmaz böyle şeyler. Şimdi cesaretliler ama ilerde ayak bağı olacak bu dertlerin her biri ve "keşke" diyecekler. İnsan bir süre sonra huzur ve sükunet ister çünkü.

Bence ailelere kulak vermek lazım.

Back
X