Evlilik Hakkında ?

Konuşsalarda fayda yok. Biz teyzemlerle birlikte ayni evde yaşadik uzun yıllar birlikte büyüdük. Ama ne zaman bu kizin olayo çıktı bizden herkesten uzaklaştı kuzenim. Bizim haddimiz değil olumsuz bir sey dememize ragmen tavir yapıyor. Onunla artik konusamiyoruz zaten kaybetttik onu gibi. Ben teyzem icin uzuluyorum zaten. Belki mutlu olurlar insallah olurlar zaten ama işte. Aması da var bu işin. Benim diger teyzem cok iyi fal bakar. Baya tanınmış birisi kendisi. Ne dese çıkar cinsten. Tabi batıl inanç biz keyfine eglencesine baktiyoruz kahve içip. Teyzem ne zaman baksa bu iş olcak evlencekler onlar vazgecmez ama anlasamayip kisa sure sonra ayrilik var diyor. Teyzeme soruyorum nasil biliyon diye nasili mi var olan ortada zaten diyor. Fallara umut bagladilar :)
Ailenin rızasını almadan kaçmayla neticelenen evliliklerin çoğu bir süre sonra çatırdıyor

Kaç yaşında bunlar
Dertleri neymiş.
Aileye inatmı gidiyorlar anlamadım kaçmak falan çok salakça geliyor.Şimdi herşey tozpembe yarın birbirlerinden nefret ederlerse şaşırmayacağım.

Onlara kesinlikle olmaz şeklinde değilde daha ılımlı yaşınız küçük evlilik için erken denilse daha mi iyi olur o aradada karşılarına başkaları falan çıkar soğurlardı belki.

26 yasindalar. Kucukte değiller. Herkes diyor bunu olmaz bu iş ortalik karışır diyorlar. Daha şimdiden kizin babasi annesine diyormus o kızın bir sey yaparsa senide onu da gebertirim diye. Adam yapar da korkuyorlar da. Seni boşarim gidersim kizinla diyormus. Teyzeme diyor annemler bak bu kiz gelince o adam görümceni döver eder evden kovar oda basiniza kalir kizida kalır hayatın biter diyorlar. Gorumce mi bakican diyorlar bu saatten sonra. Gorumcede kizini bekliyor. Kizi kacsin gitsin bende arkasindan abimin evime gelirim diye. Ay ay valla bir cocugunu vazgeceremedi teyzem sulale boyu başına kalacaklar. Teyzemde saf simdi durumun ciddiyetini bilmiyor. Teyzemler annemler hep uyariyor bak 30 yildan sonra evliligin mahvolur diye. Ama işte bizi dinleyen yok artık hayatlarini kendileri mahveder. Birde Allah korusun cocuk sıkıntılı olursa vicdan azabini nasıl cekerler bilmem. Cunku doktor demiş bunlara sakat dogma orani % bilmem kac diye. Göz göre göre evleniyorlar. Hamipe kalirsa kontorle giderlermis ederlermis. Gitsen de sakatlik oluşunca napcan aldircan mi çocuğu sanki. Yaslarida buyuk ama cahil cahil is yapiyorlar.

26 yasindalar. Kucukte değiller. Herkes diyor bunu olmaz bu iş ortalik karışır diyorlar. Daha şimdiden kizin babasi annesine diyormus o kızın bir sey yaparsa senide onu da gebertirim diye. Adam yapar da korkuyorlar da. Seni boşarim gidersim kizinla diyormus. Teyzeme diyor annemler bak bu kiz gelince o adam görümceni döver eder evden kovar oda basiniza kalir kizida kalır hayatın biter diyorlar. Gorumce mi bakican diyorlar bu saatten sonra. Gorumcede kizini bekliyor. Kizi kacsin gitsin bende arkasindan abimin evime gelirim diye. Ay ay valla bir cocugunu vazgeceremedi teyzem sulale boyu başına kalacaklar. Teyzemde saf simdi durumun ciddiyetini bilmiyor. Teyzemler annemler hep uyariyor bak 30 yildan sonra evliligin mahvolur diye. Ama işte bizi dinleyen yok artık hayatlarini kendileri mahveder. Birde Allah korusun cocuk sıkıntılı olursa vicdan azabini nasıl cekerler bilmem. Cunku doktor demiş bunlara sakat dogma orani % bilmem kac diye. Göz göre göre evleniyorlar. Hamipe kalirsa kontorle giderlermis ederlermis. Gitsen de sakatlik oluşunca napcan aldircan mi çocuğu sanki. Yaslarida buyuk ama cahil cahil is yapiyorlar.

26 olduklarını duyunca çok şaşırdım .Hani küçük desen küçük değiller.

Her koyun kendi bacağından asılır başlarına geleceklerden bundan sonra kendileri sorumlu.

Kızın babası abes geldi bu kadar ters gittiği için belkide , kız kaçmayı düşünüyor.Güzellikle konuşsalar ikna olabilirdi.

Kızlar selam.
Sorun gerçekten ciddi.
Benim cok sevdigim teyzemin oglu evlenecek.
Evlenecegi kız öz hala kızı.
Tabi kimseyi ilgilendirmez kiminle evlenecegi zaten biz bu konuda laf edemeyiz.
Ama teyzemin eşinin yani enistemin buyukleri istemiyor.
Sizide torunlarida evlatliktan red ederiz diyorlar ki yaparlar.
Istememe sebepleri bizim aile de kuzen yigen kardes buyur. Gecmisten bu yana bir tane bile akraba evliligi yoktur. Yani aile yapisi olarak skandal bir şey gibi.
Ama işte birbirlerini kucuklukten gormedikleri icin yetiskin olunca gelip gitme oluyor ve bir sekilde sevmisler.
Teyzemler istiyor bu işi. Çünkü saygi duyuyor. Ama cok uzgun fikir istiyoruz bir akil istiyoruz.
Şimdi büyük baba da hasta çok.
Kaçıp gelecek kız. Kızın baba tarafida istemiyor. Kaçıp gelince ya ortalik iyice karışirsa. Ya ilerde anlayamayip bitirirlerse geride donemez kiz ailesi red edecem diyor.
Sizce bu işi nasil halledilir. Herkes konustu ikna etmeye çalıştı beklediler kac sene ikna olsunlar diye yok olmuyorlar.
Perişan halde teyzem.
Kızlar başına gelen yada fikri olan soyler mi ?
Birde akraba evliliği zor diyorlar. Biz bilmiyoruz ilk defa olacak ama oyle bosanma vs olunca aile ters dusermis. Zaten bastan aile ters duscek. Valla cok zor kizlar. Bem teyzemi cok seviyorum annem yarısı o benim bana soruyor nasil olcak diye bende çözüm yolu bulmaya calisiyom.
siz nerelisiniz merak ettim ?

Sağlık açısından sıkıntı doğurabileceğini bir yana koyuyorum.
Diğer yanda akraba evliliği b.ktandır net!

Çiftler anlaşamayınca bütün aile birbirine giriyor ne gerek var?
Hele akraba evliliği olmayan bir ailede olması büyükler için cidden kabul edemeyecekleri bir şey oluyor.
Büyüklere hak verdim.

Özellikle bu konudaki gelin olacak kız için konuşuyorum boşanma vs durumunda en çok o yıpranacak. Hele evden kaçıp gitmesi düşünmek istemiyorum.

Allah akıl fikir versin.
Bence bu sevdadan vazgeçsinler. (Sevda dedim ama siz öyle dediğime bakmayın:skandal:)

Kuzenlerimi sokakta gorsem tanimam, birbirimizi pek fazla görme sansimiz olmadi ama ne olursa olsun onlar benim kuzenim, bilincaltim bunu bilir. bana tuhaf geliyor ve aileler hakli istememekte.

Sağlık açısından sıkıntı doğurabileceğini bir yana koyuyorum.
Diğer yanda akraba evliliği b.ktandır net!

Çiftler anlaşamayınca bütün aile birbirine giriyor ne gerek var?
Hele akraba evliliği olmayan bir ailede olması büyükler için cidden kabul edemeyecekleri bir şey oluyor.
Büyüklere hak verdim.

Özellikle bu konudaki gelin olacak kız için konuşuyorum boşanma vs durumunda en çok o yıpranacak. Hele evden kaçıp gitmesi düşünmek istemiyorum.

Allah akıl fikir versin.
Bence bu sevdadan vazgeçsinler. (Sevda dedim ama siz öyle dediğime bakmayın:skandal:)

Yoldan geçene bile anlatinca olmicak dua amin demeyin diyor. Herkes ama herkes olmicagini biliyor. Insallah insanlarin yuzunnu kara çıkarırlar. Ama kumar gibi oynuyorlar hayatlarıyla. Acikcasi ben ilk duydugumda yıkıldim. Ben onu oyle kuzenine yigenine bakacak biri olarak asla düşünemedim. Hep biz kardes diye buyuduk. Ayni evde yaşadık. Yazık dedim içimden.

Kuzenlerimi sokakta gorsem tanimam, birbirimizi pek fazla görme sansimiz olmadi ama ne olursa olsun onlar benim kuzenim, bilincaltim bunu bilir. bana tuhaf geliyor ve aileler hakli istememekte.

Bizim soyumuzda bile yoktur akraba evliligi kavrami. Buyukler duydu ve yuzune tukurmusler. Biz size boyle mi ogrettik yaziklae olsun sizin gibi insanalara diye. Kardes diye buyutulduk nasil koynuna gircen diye bir ton laf saymislar.

Back
X