evlilik hayalleri kuruyoruz herşey çok güzel ama.....yaş farkı..o bunu bilmiyor:((

canım erkekler bunu pek sorun etmezler gerçi şimdi o insanıda tanıyan sensin yanlış bişeyde söylemek istemiyorum.
bu arada başımdan geçen bi olayıda anlatim sana bende 29 yaşındayım ve 2 sene kadar önce 20 yaşında (benim gözümde çocuk olan çünkü kendimden küçük kimseyle bişeyler yaşamadım yaşayanıda yadırgamıyorum yanlış anlaşılmak istemem) birisi bana taktı diyorum bak aramızda bu kadar yaş farkı var hadi onu geçtim sana bişey hissetmiyorum kardeşim gibi görüyorum bana dediği lafa bakarmısın izin versen kardeşin gibi olmadığımı anlayacaksın ölürmüsün öldürürmüsün :)
baştan keşke söyleseymişsin bu kadar bağlanmadan senin için daha kolay olurdu ama bence söylemelisin çünkü bunu saklayamazsın mutlaka ortaya çıkar dediğin gibi bunu sorun edecek birisi ise evlendikten sonra bunu duyarsa senden boşanmak isteyebilir bu daha kötü olur bence şimdi söylemelisin.

senin adına üzüldüm..keşkelerle başlayan cümleler kurmayacgm çünkü bi işe yaramıcak..bence bir an önce bu konuyu erkek arkadışnla konuşmalısın..bunu neden sakladıgını anlatmalısın.onu kaybetmekten korktgunu bilmeli.ona bugune kadar dürüst davranmadıgın için kızacaktır mutlaka ama kısmetınızde warsa zaten olur bi şekilde ..ayrıca siz aranızda anlaştıktan sonra ailesi ondan büyük oldugunu bılmek zorunda diil diye düşünüyorum..hakkınızda hayırlısı olsun inşallah..

seni gerçekten seviyosa yaş farkınızı pek sorun edeceğini sanmıyorum.. ama tabi ona oturup açıklaman gerek. aileler işin içine girmeden. dediğin gibi sorun eden olursa sanıyorum ailesi olur. onları da ikna etmek artık sevgiline düşer.. o yüzden senin bir an önce durumunu açıklaman gerek. nası biri olduğunu bilmiyorum ama umarım bana nası yalan söylersin filan diye sinirlenmez bazıları hassas oluyo bu konularda çünkü..

bence erkek daima büyük olmalı
ben kendimden herzaman yaşı büyük olan birini isterim zamanında 4-5 yaş küçük olan birine istediler ama ben görüşmek dahi istemedim ben yaşımdan çok çok ufak gösteriyorum onlar yaşımın sorun olmayacagını söylediler ama kabul etmedim
ama bu konuda herkes farklı düşünür kendinden yaşça küçük olan biriyle ilişki yaşayanlarıda yadırgamam tercih meselesi

Son düzenleme:
canım bi fırsatını bulduğunda söyleyeceksin mecburen. başka türlüsü mümkün değil ki ...önünde sonunda çıkacak ortaya, şimdi olmasa evlenme kararı aldığınızda işlemler sırasında öğrenecek. ne yapabilirsin ki, sırf duyup seni terk etmesin diye sen ondan önce davranıp onu mu terk edeceksi yani ... benim aklıma takılan tek şey 24 yaşında olması... psikologlar erkeklerin 30 dan evvel evlenmemesi gerektiğini söylüyor, anca olgunlaşıyorlarmış, yoksa yaş farkı bana göre önemli değil. Hz. Hatice validemiz Peygamber efendimizden 15 yaş büyüktü. ( bu arada kendimden küçük biriyle flört ettiğim falan sanılmasın ama hayat bu büyük konuşmamak gerek onu anlatmaya çalışıyorum )

aman allah iyiliğinizi versin soruna bak ya aranızda yaş farkı olmasına takacağını sanmıyorum bugüne kadar söylememenize takacaktır
benim arkadaşımın sevgilisiyle arasında 9 yaş var çocuk 28 kız 37 38 falan ama yan yana durduklarında sanki çocuk büyük kız küçük gibi duruyor
ve anlaşabildikten sonra kağıt üzerine yazılmış çizilmiş rakamların ne önemi var
eltimde kocasından büyük 2 yaş bana garip gelmiyo önemli olan olgunluk ve fiziksel olarak uyumlu olabilmek geri kalanııvır zıvır boş ver
sen bugüne kadar sakladığın için nasıl özür dileyeceğini düşün erkekler sevdiğinde yaşa maşa bakmazlar çok örneği vardır çevrede

canım bence hemen bir yolunu bulup söylemen lazım bak benim komşum eşinden 2,5yaş büyük severek evlenmişler tatlı bir kızları var ama eşinin ailesi her fırsatta kadının yüzüne vuruyorlar...ama senin arkadaşının aileside aynısını yapacak diye bişey yok mutlaka güzel bir dille doğruyu söylemen lazım o kabul ederse gerisi hikayeeeee........

cnm söyleyeceğim ama nasıl??nasıl anlatacağım

anladığım kadarıyla size hiç yaşınızı sormamış, tahminde bulunmuş sadece. ha sordu da siz farklı birşey söylediyseniz durum değişir ama sormadıysa da tahmin ettiyyse o zaman uygun bir zamanda yaş konusu açıldığında ya da siz açın, bir arkadaşınızdan söz edin mesela, minyon tipli yaşını göstermeyen bir arkadaşınızı örnek verin, sonra da herkes onu 20 küsür sanıyor ama 30 larında aslında diye şakayla karışık söyleyin. sonra da aslında beni de hep daha küçük sanıyorlar, kimse 29 olduğuma inanmıyor deyip sanki önemsemediğiniz bir konuymuş gibi söyleyin. eğer bunu bilmiyordum falan derse öyle mi deyip geçiştirirsiniz.

evlilikte dürüstlük çok önemlidir, eğer daha geç öğrenirse daha kötü olabilir. bu çok önemli bir konu değil, canınızı sıkmayın bu kadar. ama yakın zamanda fırsat kollayıp söylemeye çalışın. dediğim gibi siz konuyu önemsemiyor gibi davranırsanız karşı tarafta üstünüze düşmez, ama sanki önemli bbirşeyi bilerek saklamış gibi davranırsanız size güveni sarsılabilir...bu yüzden söylerken geçiştirin. zaten erkekler bu tarz şeyleri fazla önemsemezler, rahat olun

uyumu sagladiktan sonra 5 yasin bir önemi yok
sizde saglamissiniz belliki sanmiyorum sorun edecegini
ayni seyi o yapmis olsaydi siz nasil davranirdiniz
sahsen ben cok kötü karsilamazdim

Nişanlımla ilk tanıştığımızda yaşını sordum. söyledi. ben senden 7 yaş büyüküm dedim güldü. sonra bu arkadaşlıktan aşka dönmeye başladığında söyledim "ben senden 7 yaş büyüğüm biliyorsun değilmi diye. Biliyorum, ve birdaha bu konuyu açmanı istemiyorum dedi. bir süre sonra evlenme teklif etti. ama ben senden dememle yeter dedi yeter, seden başka sorun eden yok.. ailemde biliyor, akrabalarımda, bende... yeter sus bir daha açma bu konuyu dedi. peki dedim. nişanlandım. nişanlım benden bayağı küçük olduğu için, uyum sağlaması zor oldu. çok fırtınalar atlattık.. şimdi bir birimizi daha çok seviyoruz, bazen ben ona uyorum, bazen o bana uyuyor. geçinip gidiyoruz. ikimizinde tek düşüncesi : biran önce hayırlısı ile yuvamızı kursak :)

yaş problem değil, anlaşabildikten sonra sorun yok. önemli olan dürüstlük. bence deki ben ilk tanıştığımızda ilişkimizin bu noktaya geleceğini tahmin etmiyordum. Bu noktaya geldiğindede cesaret edemedim. Ben senden 5 yaş büyüğüm de sus. İnan erkekler hayatlarını birlikte geçirecekleri kadını bulunca hiç bir şeye bakmıyorlar. Bence söyle kurtul. :)

Canım ben de eşimden 5 yaş büyüğüm.1 senelikte evliyiz ben 29 o 24 yasında :)
Bizimkinde tam tersi olmustu eşim bana 2 yas küçük olduğunu söyledi benden başlarda , o benimkini biliyordu yani ama o kadar cok sevmişki beni benim bile haberim yoktu neyse ilişki başladı vs sonra birgün söyledi ama o kadar yerin dibine girdiki ya ben reddedersem diye , sonra ben şaka yaptım biraz dedim yalan söyledin olmaz...O an yıkıldı kahroldu diyebilirim , onun içtenliğine kıyamadım.Biz birbirimizi seviyoruz ee anlaşıyoruz demekki sorun yok dedim.Bana asla yalan söylemeyen biri.Geçmiştede şimdiye kadarda hiç yalan söylemedi.Sadece küçük bir yalan söyledim o da bu ilişkiye şans ver diye dedi..Neyse hiç bir sorun yok..Ben ailesi ile tanıstığım gün direkt annesinin yüzüne gider gitmez bakın ben oğlunuzdan 5 yaş büyüğüm sorun olacaksa söyleyin hiç ciddiye binmesin bu ilişki dedim.Anneside asla dedi :) Hayat sizin hayatınız bizim için hiç sorun olmaz.O günün üstünden 2 sene gecti 1 senedirde evliyiz ve hiçbiz zaman yaş konusu açılmadı..Ben de kişisel olarakta fiziksel olarakta bir kompleks yok gerekirse soran herkese söylüyorum ve inanmıyorlar yaşıt gibi duruyoruz..Her neyse bunun karakterle bilmemneyle alakası yok kısmet bu şekilde oldu..Hani bazı arkadaslar ben anlaşamam vs diyorlarya zekilik konusunda kültür konusunda birçok kişiden daima üstün oldum yani kader kısmet canım.İstiyorsanız anlaşıyorsanız sorun yok...Ha bu 10 yaş olsa bilemem ama bu şkilde sorun yok yani..Biran önce sevdiğin insana doğruyu söyle kabul eder ya da etmez bilemem ama doğru söylemek en güzelidir daima.

canım belki olduğundan küçük çıkarsın kemik yaşında. git bir kemik yaşını ölçtür. eğer küçük çıkarsa, mahkeme ile yaşını değiştirirsin..

o sizi bu halinizle sevmiş, bence öğrendiğinde de sorun çıkmaz. ha ailesi çıkarır mı bilemem; ama bana önemli bir mevzuu gibi gelmedi. önemli olmamalı sevenler için. sadece kırılabilir daha önce söylemedğin için. kolay gelsin, bir an evvel söyleyin bence...

Ne olursa olsun bu defa dürüst olmayı deneyin ve sevgilinize anlatın.

Ha anlattıktan sonra ruh hali nasıl olur,size olan güveni sarsılır mı bilemem.

Ama bu defa dürüst olmak zorundasınız...İnsanları kandırmayın.

Küçük yalanlar,büyük yalanları doğurur.

bence yaş hiç problem değil benim etrafımda bu şekilde evlenen çok arkadaşım var
gayet de mutlulular bir sıkıntıları yok
ama senin saklaman yanlış olmuş
ayrıca gerçek yaşını öğrenince niye ayrılacağını düşünüyorsun ki
insan biri kendinden daha önce dünyaya geldi diye ayrılır mı hiç

keşke en başından dürüst olsaydın ayrıca 5 yaş çok büyük değil yani en başından söyleseydin seni kabul etmeyecekmiydi yanide yalan söyledin bence sen anı düşünmüşsün o anın mutluluğuna kabılmışsın keşke biraz ileriyide düşünseydin benim tahminimce bunu duyunca senden ayrıla bilir çünkü 1 yıl boyunca kandırmışsın halende kandırmkatasın sen çok büyük bi şe kalkışmışsın cnm ya yol yakınken doğruyu söyle belki seni affeder yada gün geldiğinde gerçek ortaya çıktığında daha kötü üzülürsün kendini her duruma hazırla

ya ne olacak sankı o sizi nufus cuzdanınızda ki yasınızı mı sevıyor....söyleyın sızı görende 20 yas buyuksnuz sanır....benım eşimin iş arkadası bayan kendınden 8 yas kucuk bırı ıle evlı ve cocuk cıdden kucuk duuryor....ama no problem yeterkı kafalar uyuşsun.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…