evlilik hayalleri kuruyoruz herşey çok güzel ama.....yaş farkı..o bunu bilmiyor:((

Bence kendi kendine kafanda büyütmüşsün olayı. Kesinlikle doğruyu anlatmalısın. Sonuçta evlenecek olsanız bunun ağarlığını ömrün boyunca taşıyacaksın. Sürekli karşına gelecek.Evlenseniz hastalığı var, sağlığı var, çocuk çoluk..

Güvenini kaybetmeden şuan konuş. Sonuçta bunu sende onu kaybetmemek için yada sevdiğin için yapmışsın. Anlayacaktır.
Eğer ailesi sorun çıkaracaksada onların bilmesine gerek yok. Bunu oturup birlikte halledin. Kendini yıpratıyorsun.

gerçekten seviyorsa anlattığında sorun etmeyecektir. 5 yaş o kadar da önemli değil. benim teyzem de eniştemden 7 yaş büyüktür mesela.

herkese tşk ediyorum beni o kadar iyi anlamışsınızki...bir arkadaşımız ise o anın mutluluğuna kapılmışsın yazmış yanii gerçekten duygularmı okumuş((sürekli her fırsatta beni sevdiğini söylüyor ama ben yinede korkuyorum..nasıl ne şekilde anlatayım nasıl söyleyim..sizinde dediğiniz gibi konuyu önemsemiyor gibi anlatmalıyım..eğer sana bişey açıklayacağım dersem kendi gözündede bunun önemliği olabileceğini düşünüyorum..bir an oluyor mesaj yazıyorum sonra siliyorum..peki ya benden soğursa ben ne yaparım yaa utanıyorum yaşımdan,ondan büyük olmaktan çok utanıyorum..ama bir taraftanda düşünüyorum sevgi dediğin şey bir yaş mevzusu için bitebilirmi??bir an önce ne olacaksa olsun istiyorum ama o cesareti bulamıyorum...

hayat aslında bu gibi şeyleri dert etmeyecek kadar kısa ve güzel....

neden böyle söyledim??? herşey düzelip siz hayatınıza devam ettiğinizde bu kez de boşu boşuna bu kadar üzüldüğünüz için dertleneceksiniz...gerçek sevgi inanın herşeyin üstesinden gelir...ve evet kesinlikle bu yaşanan şeyi büyütmeden h,ç vahlanıp sızlanıp ezilmeden "evet yapmamam gerekiyordu ama yanlış söyledim, kendini benim yerine koyup, beni anlamanı bekliyorum" tarzında konuşmalısınız...yanlış yaptığınızı farkettiğinizi (yaptığınızın yanlış olduğunu siz zaten biliyorsunuz suçluluk psikolojisi ile kendinizi sakın ezmeyin) ve düzeltmek istediğinizi anlasın...bir de kimse ne yaşanacağını bilmez "kesinlikle olmaz" düşüncesini kafanızdan hemen atın bir kere yaşamadan bilemezsiniz...belki kimse için bu kadar büyük sorun olmayacak...ama şimdi durust ve kararlı olmalı....

bu arada benim eşim benden 4 yaş küçük o 31 ben 35....3 yıllık çok mutlu bir evliliğimiz var....inanılmaz badireler atlattık (yaş yüzünden değil) ve sevginin önüne gerçekten hiçbirşeyin ama hiçbirşeyin geçemeyeceğini ispatladı canım kocam...ama söylediğim gibi şimdi dürüst ve dik olma zamanı...

herşey hayırlı ve gönlünüzce olsun

cnm ailesi tutucu ve sürekli arıyorlar sana 90 doğumlu kız bulduk diye..bunu öğrendiğinde segilim büyük hayal kırıklığı yaşarsa diye korkuyorum..çünkü yaşa önem verdiğini biliyorum..beni korkutan işte bu..beni sevdiğini söylüyor ama bilemiyorum bunu duyunca fark çok olduğundan uzaklaşacaktır..en mutlu anımızda bile hüzün var içimde...bunu söylemeliyim o cesareti toplamalıyım ama nasıl..bunun üzerine benden soğursa buna nasıl dayanacağım bilmiyorum

ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. ben de nişanlımla buna benzer bir durum yaşadım. onun önem verdiğini düşündüğüm bir konuda yalan olmasa da tam dürüstlükle herşeyi söylememiş gibi hissettim. birkaç kişiye danıştım konuyu, önemsenecek birşey olmadığını eğer bu kadar rahatsız oluyorsam söyleyip rahatlamamı salık verdiler.

ben de sizin gibi ne kadar söylememin doğru olduğunu bilsem de sanırım nişanlımı kaybetmekten korktuğum için söylemeyi geciktirdim, bu da ara ara aklıma geldikçe beni rahatsız etti. sonra geçenlerde bir gün kendi kendime ''eğer bu konudan ötürü benden vazgeçecekse şimdiden vazgeçsin, yapacak birşey yok'' dedim ve size anlattığım teknikle başka bir konudan bahsederek laf arasında bunu da söyleyip geçiştirdim, ha yine de rahat olmak için mesajla anlattım =D

ve sonuç: nişanlım hiç önemsemedi bile. konuyu açmadı yorum bile yapmadı...bu da onun bunu önemsemediğini gösteriyor (az çok nelere tepki verdiğini biliyorum çünkü) ve o kadar rahatladım ki...dedim ki yok yere kendime eziyet etmişim...biz kadınlar böyleyiz işte, gereksiz şeyleri abartıp duruyoruz... bu yüzden size tavsiyem eğer söylemek için cesaret arıyorsanız karşı tarafı kaybetmeyi göze alın. yapacak birşey yok, eğer gerçekten böyle yaklaşırsanız durumun düşündüğünüzden çok daha basit ve kolay atlatılacak olduğunu da görürsünüz =)

inşallah herşey gönlüne göre olur,

benim nacizane fikrim. erkekler geç olgunlaşıyor.
onunla sen yaşayacaksın. eğer evlilik ve evliliğin getirdiği diğer sorumlulukları üzerinde taşıyacaksa sen bilirsin.
ama benim fikrim ya yaştaş, ya da erkek biraz büyük olmalı, çünkü gerçekten geç olgunlaşıyorlar.

benim gözümün önünde örneğim var. ablam.........

Abimle yengem arasındada 4 yaş var ne olacak ki ? Kimse dert etmedi vallahi. Bence yaşı dert etme ama ortada bir yalan var. Onu hazmedermi bilmiyorum

:)) bende ilk tanıştıgımızda bi yaş büyük söylemiştim yaşımı ne safmışım yaa
bi kaç gün sonra açıklamıştım. durum ortaya elbet çıkıcak yani, niye sakladınız?
ehliyet, kimlik vs görücek yanınızda söylemeseniz de.

Ben de hayatim boyunca benden buyuk biri ile evlenecegimi dusunmustum, erkekler gec olgunlasir diyordum vs. Bir de sarisin erkeklerden hoslanmam diyordum.
Su an evliyim.. Esim benden 4 yas kucuk ve de sarisin mavi gozlu Ve de ben coook mutluyum.. hicbir seye degismem..
Ayrica cevremde de benim gibi kendinden genc biriyle evlenen pek cok kisi oldu.
Evliligin surmesi, mutlulugunuz yasa bagli degil hic alakasi bile yok. Bu cok kucuk bir ayrintidir benim aklima bile gelmiyor esimden buyuk oldugum, bahsi dahi edilmeyecek kadar onemsiz bir ayrinti su an bizim icin.
Yani diyecegim su, onemli olan onun kisiligi karakteri. Eger iyi tanidiysan anlasiyorsaniz tamam iste daha ne olsun. Yalniz bir an once soylemelisin durumu, bence anlayisla karsilayacaktir.

Ya da mahkeme ile yasinizi kucultup bir yalani yasayacaksiniz omur boyu onca zahmete ve strese degmez. Durumu guzelce izah edin sebeplerini soyleyin. Seviyorsa zaten anlayisla karsilar, diger turlu ise zaten sizin icin dogru kisi degil demektir. Kaybedeceginiz birsey yok o halde su durumda. Cesaretinizi toplayip konusun diyorum

cnm annem büyütmüş demeyi bile düşünüyrum ama ne olur kızmayın biliyorum öğrenince benden soğucak vazgeçecek..abisinden bile yaş olarak büyüğüm((çok utanıyorum ne yapacağım bilemiyorum

insan yaşından utanır mı, hem de bu yaşta? Allah uzun uzuuuun ömürler versin. sen niye utanıyorsun yaşından erkekler geç olgunlaşır, onu bu yaşıyla kabul ettiğin için yatsın kalksın dua etsin bence =) hem kadın büyük olursa zengin olur derler bizim oralarda eskiden kadının büyük olduğu evlilikler de azımsanacak sayıda değilmiş; benim babaannem dedemden 5 yaş büyüktü, daha da geç öldü. tövbe tövbe.. hem yalan söylemen çok anlamsız olur. 5 yıl yanlış yazıldı mı diyeceksin. kaç yılında liseden mezun olduğundan anlaşılmaz mı yani aslında 12 yaşında mı bitirdin liseyi =) bence önemsiz bir şeyden bahseder gibi söyle ya da kimliğinde görmesine izin ver ya da okul arkadaşından ve onun yaşından bahset. "sen kendini ezik hissetme diye söylemedim" deyiverirsin

annem babam ayrıydı ve reşit olmam için annem büyütmüş demeyi düşündüm ama ne kadar inandırıcı olur bilemiyorum..dürüst davran diyeceksiniz ama kendi yaşımı kabullenip,annem aile nedenlerinden büyütmüş demezsem o benden vazgeçecek çünkü onu tanıyorum.beni seviyor evt ama yaş meselsini öğrenince gerçekten soğur uzaklaşır benden(((( ben onsuz yaşayamamki yalvarırım destek verin bana

annem babam ayrıydı ve reşit olmam için annem büyütmüş demeyi düşündüm ama ne kadar inandırıcı olur bilemiyorum..dürüst davran diyeceksiniz ama kendi yaşımı kabullenip,annem aile nedenlerinden büyütmüş demezsem o benden vazgeçecek çünkü onu tanıyorum.beni seviyor evt ama yaş meselsini öğrenince gerçekten soğur uzaklaşır benden(((( ben onsuz yaşayamamki yalvarırım destek verin bana

bence doğruyu söylemen gerekir sen yaşımı büyülttüler dersen ve sonrasında gerçeği öğrenirse bu kez yalancı durumuna düşeceksin.hemde bu yalanı sonsuza kadar taşıyabilecekmisin?belki önce tepki verir ama seni seviyorsa affeder.evlendikten sonra öğrenmesi daha çok sorun olur.bende 2 yaş küçük birisiyle ilişki yaşadım yaş hiç sorun olmadı.bence dürüstçe söyle kaybedeceksen kaybedersin ama bu vicdan azabıyla yaşamak daha zor olur.

erkek arkadaşın bu konuda ne düşünüo? yani hiç ağzını aradın mı yaş konusunda büyük olmakla alakalı.eğer o bunu takıcak biri değilse ailesinin gazına geliceğni filan da düşünmüyorum ben açıkcası.elbette söyliyceksin bunun kaçışı yok.nikah masasında mı öğrenck yani..
canım herşey olucağna varırmış..nolursa olsun cesaretini toplayıp söylemen lazım.sende bilincindesin olayın.yalan yalan üstüne olmaz...

Yapmaaa lütfen bir an önce söyle . Yalan yalanla örtülmez , tam evlilik noktasına gelmişken de hadi ben büyüğüm dersen o da sende daha çok üzülürsünüz . yazık feriha misali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…