evlilik hayatı hakında bilgi :(

crnenc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
838
391
103
33
arkadaslar 10 aylik bı ılıskım var seneye degıl bı dahakı sene evlenıcez buyuk bı ıhtımal allah nasıp ederse ama ben evlılık hayatından sorumluluklardan evlılıgın sorumlulugunu alamamakdan cok korkuyorum yemek yapmayı cok ıyı bılmıyorum esımı doyuramazsam dıye korkuyorum belkı sıze komık gelebılır ama boyle nolur yardım edın evlılık nasıl bısey :)

Annesi misiniz doyuracaksınız anlamadım? Daha evlenmenize çok varmış oturup bunu mu dert ettiniz şimdi? Evlenilecek adam mı bir bakın, tanıyın önce evlenince bir değişiyorlarmış ki yemek yapmamanız yanında hiç kalır :)

Ah keşke evlilikte tek dert bunlar olsa canım. Ben evlendikten sonra öğrendim yemek ve temizlik yapmayı yemek yapmak çok basit ve kolay yani korkulacak birşey degil bunları bu kadar dert etme.

Internetten yemek tariflerini al yap ve kocani doyur

Kocanızı doyurmak mı sizin sorumluluğunuz anlamadımki bu adamları böyle alıştırmayın ya. Evlilik bi hayatı paylaşmaktır. Elin adamını doyurmaya kıyafetlerini yıkamaya mı evleniyoruz?

Komik geldi ama kusura bakma
Adama elinle mi yedireceksin çocuk gibi. Sen yapamazsan kalkıp o yapsın. Yemek illa kadının işi mi?
Ayrıca ben de bekarken pek mutfağa girmezdim. Sevmezdim tencere yemeği yapmayı ama senin evin senin mutfağın olunca o özgüven geliyor merak etme. Bırak eşimi ben bile kendime şaşırmıştım.

Yemek konusunda biraz klasik olacak ama, her şeyin başı yağ, soğan, salça :)))) bunu hazırlayıp içine ne koyarsan onun yemeği olur :) haşlayıp kuru fasulye koyarsan mis gibi kuru fasulye yemeği, bezelye, nohut, patates aklına ne gelirse artık :) hepsini bir çırpıda öğrenmiş sayılıyorsun.

Pilav zamanla rayına oturur ama aslında hiç zor olmadığını göreceksin :) bende evlenene kadar hiiiçbir şey bilmezdim. Tek bildiğim makarna ve menemen yapmaktı.. Ama evlendikten sonra öyle bir heves oluyor ki insanda :)

Yemek yapmak dünyanın en kolay işi :) en basitinden fırın tepsisini yağlarsın, içine patates, domates, patlıcan, biber, soğan, sarımsak ne bulduysan doğrarsın. Güzelde bir salçalı sos yapar dökersin. (Sos; salça, baharatlar ve su karışımı) oh mis :) istersen tavuk da atarsın içine. Verirsin fırına pişsin :) inan bana hiç gözünde büyütmeye değmez..

Önemli olan aranızda ki muhabbet :) an olur yemeğin olmaz, çok yorgunsundur ya da bir şeyler sebep olmuştur yemek yapamamışsındır akşam kahvaltısı eder o günü geçiştirirsiniz. Bir akşam kızartma yaparsın, makarna yaparsın. Böyle günler de olucak. Sürekli kral sofrası hazırlaman gerekmiyor :) rahat ol canım benim

Evlilikle anneliği birbirine karıştırmışsınız bu bir. Daha 10 aylık bir ilişkide gelin güvey oluyorsunuz bu da iki. İki seneye kim öle kim kala, ne malum cidden evleneceğiniz?

Biraz akışına bırakın şu hayatı, dereyi görmeden paçaları sıvamayın hemen.

Sana şu kadarını söyleyim senin sorduğun o yemek yapma bilme işi emin ol evliligin en kolay yeri orası gerisini sen düşün

daha evliliğe bilmemkaç sene var doğmamış çocuğa don biçmek niye?
kaldı ki senden önce adam açlıktan ölüyo muydu? doyurur karnını merak etme. onun karnını doyurmak evlilik birliğinde sizn asli göreviniz filan değil.

Abartısız bi yumurta bile kıramazdım çorba gibi makarna yapmışlığım var anne evinde annem sağolsun ev işi ve mutfak konusunda aşırı titiz olduğu için öğrenme aşamasına giriş yapamamıştım hevesim olduğu halde.
Evlenince eşim durumuma az çok hakimdi sağolsun ilk mutfak deneyimlerimde yalnız bırakmadı beni alışana kadar kötü olsada güzel diye heveslendirdi beni hep.
Eşin anlayışlı sende hevesli olursan korkucak bişey yok konu sahibi

Doğru kişi değil herhalde, ben hayatta evlenemem benim ruhum tek kişilik diye ortalıkta geziyordum. Sonra nası oldu analmadım evlendim :) çatpat kendimce bir şeyler yapıyorum,hatta çalıştığım halde kapasitemin üzerinde iş görüyorum. :) nasip olunca dilin lal oluyor, hiç bir şey düşünmüyorsun.

tesekkur ederım ınsallah oyle olur hanı bılmedıgı ıcın ınsan korkuyo sevınce oluyo hersey dıyenlerden degılım nedense

oyle mı dıyosun ya ne bılım bu ısın altından kalkamazsam dıye cok korkuyorum

siz anne gibi yaklaşırsanız bir süre sonra sizi kadın gibi değil anne olarak görmeye başlar.
ayrıca temizlik, yemek ve giderler ne erkeğe ne kadına aittir.
herşey ortak yapılmadığı sürece köle olmaktan öteye geçemezsin.

Iki sene var daha ogrenirsin.. kocani doyurursunda cocuklar olunca mesele degisiyo bence, cunku cok yemek seciyolar yaaa ):

Doyurmak ?

İnternette yemek tarifi var bakar yapar afiyetle yersiniz
2 sene kim öle kim kala...
Evlilik yemek temizlikten ibaret değil en kolay şey yemek kısmı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…