• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik için acele mi ediyorum sizce

nazenin vaveyla

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
19
Puanlar
8
erkek arkadaşımla yaklaşık 1 yıldır birlikteyiz. ben 27, o 30 yaşında. ikimizin de düzenli işi ve ekonomik bağımsızlığı var. önümüzde evlilik kararını ertelemeyi gerektirecek bir sınav, atama ya da benzeri bir süreç de bulunmuyor. bu süre boyunca haftada ortalama 3-4 gün görüştük ve artık birbirimizi yeterince tanıdığımızı düşünüyorum. buna rağmen ilişkimizle ilgili uzun vadeli planlar, evlilik veya ailelerin tanışması gibi konular hiç gündeme gelmedi. erkek arkadaşım evlilikten bahsetmiyor, benim ailemle tanışmak yönünde bir girişimi de olmadı. ben de bu konuyu açarsam “evlilik meraklısı”, “acele eden” ya da ilişkiyi evliliğe zorlayan biri gibi algılanmaktan çekindiğim için şimdiye kadar özellikle sessiz kaldım ve herhangi bir baskı kurmak istemedim. ancak kendi açımdan ilişkimizin bir yön ve hedef kazanmasını istiyorum. bu nedenle yıl sonuna kadar evlilik teklifi ya da evliliğe yönelik somut bir adım gelmezse, ilişkiyi yeniden değerlendirmeyi, kendimi duygusal olarak geri çekmeyi veya onunla açık bir konuşma yapmayı düşünüyorum. evlilik ve çocuk sahibi olmak benim bu hayattan beklediğim ve hedeflediğim şeyler . bu nedenle ilişkinin nereye gittiğini uzun süre belirsizlik içinde bırakmak istemiyorum. buradaki kaygım yalnızca evlenmek değil; hayatla ilgili temel beklentilerimin ve zaman planlamamın bu ilişkiyle uyumlu olup olmadığını anlayabilmek. bu noktada beklentilerim sizce makul mü? bir yıllık ilişki sonunda evlilik yönünde adım beklemem acelecilik olarak mı değerlendirilir?

erkek arkadaşımla yaklaşık 1 yıldır birlikteyiz. ben 27, o 30 yaşında. ikimizin de düzenli işi ve ekonomik bağımsızlığı var. önümüzde evlilik kararını ertelemeyi gerektirecek bir sınav, atama ya da benzeri bir süreç de bulunmuyor. bu süre boyunca haftada ortalama 3-4 gün görüştük ve artık birbirimizi yeterince tanıdığımızı düşünüyorum. buna rağmen ilişkimizle ilgili uzun vadeli planlar, evlilik veya ailelerin tanışması gibi konular hiç gündeme gelmedi. erkek arkadaşım evlilikten bahsetmiyor, benim ailemle tanışmak yönünde bir girişimi de olmadı. ben de bu konuyu açarsam “evlilik meraklısı”, “acele eden” ya da ilişkiyi evliliğe zorlayan biri gibi algılanmaktan çekindiğim için şimdiye kadar özellikle sessiz kaldım ve herhangi bir baskı kurmak istemedim. ancak kendi açımdan ilişkimizin bir yön ve hedef kazanmasını istiyorum. bu nedenle yıl sonuna kadar evlilik teklifi ya da evliliğe yönelik somut bir adım gelmezse, ilişkiyi yeniden değerlendirmeyi, kendimi duygusal olarak geri çekmeyi veya onunla açık bir konuşma yapmayı düşünüyorum. evlilik ve çocuk sahibi olmak benim bu hayattan beklediğim ve hedeflediğim şeyler . bu nedenle ilişkinin nereye gittiğini uzun süre belirsizlik içinde bırakmak istemiyorum. buradaki kaygım yalnızca evlenmek değil; hayatla ilgili temel beklentilerimin ve zaman planlamamın bu ilişkiyle uyumlu olup olmadığını anlayabilmek. bu noktada beklentilerim sizce makul mü? bir yıllık ilişki sonunda evlilik yönünde adım beklemem acelecilik olarak mı değerlendirilir?
Evlilik olmasa bile insan birlikte olduğu kişinin ailesiyle tanışmak ister birkaç ayda. Aynı şekilde sizin veya onun ailesi de mi tanışmak istemedi sevgiliyle. Bence güvenlik açısından çok garip bir durum. Hiç mi haberleri yok??

Bu konuda aslında o kadar çok doluyum ki .. konuşacak kimsem de yok . Bugün oturduğumuz yerde ilkokuldan sınıf arkadaşımı gördüm çocuğu ile birlikte . Söyledim bak bu benim ilkokul arkadaşım diye. Aa bak yaşıtların çoluk çocuğa karışmış aşkım falan diyor dalga mı geçiyor anlamıyorum sinir geliyor artık . Öte yandan geçtiğimiz aralık ayında 2026’nın sonuna doğru evlenme teklifi etmeyi düşünüyorum sana diye bir kez söyledi ama ne kadar ciddiydi kestiremedim . Ne olduğu belli olmayan aptalca bir ilişkinin içinde olma korkusu sarıyor zaman zaman .
Evlilik teklifi dediğin sürpriz olur. Bu yılın sonuna doğru evlilik teklifi etmeyi düşünüyorum demesi tuhaf geldi bana.

Öte yandan geçtiğimiz aralık ayında 2026’nın sonuna doğru evlenme teklifi etmeyi düşünüyorum sana diye bir kez söyledi
boyle seylere de sinir oluyorum. neyi soyluyor erkenden yapacaksan yap bir zahmet
bos bos konusan erkeklerden nefret

Bu konuda aslında o kadar çok doluyum ki .. konuşacak kimsem de yok . Bugün oturduğumuz yerde ilkokuldan sınıf arkadaşımı gördüm çocuğu ile birlikte . Söyledim bak bu benim ilkokul arkadaşım diye. Aa bak yaşıtların çoluk çocuğa karışmış aşkım falan diyor dalga mı geçiyor anlamıyorum sinir geliyor artık . Öte yandan geçtiğimiz aralık ayında 2026’nın sonuna doğru evlenme teklifi etmeyi düşünüyorum sana diye bir kez söyledi ama ne kadar ciddiydi kestiremedim . Ne olduğu belli olmayan aptalca bir ilişkinin içinde olma korkusu sarıyor zaman zaman .
Bak bu da çok eğriti ogeliyor bana, çocuk oyalar gibi yıl sonu sana evlilik teklif etme planım var ne demek. Evlenme teklifi etmek jesttir süprizdir kıza haber verilerek plan gibi yapılmaz. Hadi yıl sonuna kadar aileler tanıştıralım adım atalım falan dese neyse. Sanki zaman kazanma oyalama taktiği gibi. Bence ilişkinizi bir gözden geçirin.

Ailelerimizin haberi var tabii ki sadece tanıştırma / tanışma girişimi olmadı bu süreçte hiç.
Sizden uzakta mı yaşıyorlar? Bilmiyorum ama bana çok tuhaf geldi iki ailenin de karşı tarafla tanışmamış olması. Genelde aileler öne atar ne zaman tanışacağız ne zaman isteyeceğiz diye.

Evlilik olmasa bile insan birlikte olduğu kişinin ailesiyle tanışmak ister birkaç ayda. Aynı şekilde sizin veya onun ailesi de mi tanışmak istemedi sevgiliyle. Bence güvenlik açısından çok garip bir durum. Hiç mi haberleri yok??
Sizden uzakta mı yaşıyorlar? Bilmiyorum ama bana çok tuhaf geldi iki ailenin de karşı tarafla tanışmamış olması. Genelde aileler öne atar ne zaman tanışacağız ne zaman isteyeceğiz diye.
alt tarafi sevgililer aileler neden tanişsin ki?
her sevgilini ailenle muhatap etmek ya da her sevgilinin ailesiyle tanismak da sacma.
iş oraya evrilirse tanışılır zaten, acelesi ne?

ailelerimiz aynı şehirdeler ikimiz de ailemizle yaşıyoruz zaten şu an. Zaten benim ailem artık yok mu evlilik planınız ne düşünüyorsunuz diye sormaya başladı. bilmiyorum ne zamana kadar bekleyebilirim ki.. ailem acele ettirmez ama haftada 3-4 gün görüştüğüm insanın da niyetini bilmek istiyorlar haliyle .

alt tarafi sevgililer aileler neden tanişsin ki?
her sevgilini ailenle muhatap etmek ya da her sevgilinin ailesiyle tanismak da sacma.
iş oraya evrilirse tanışılır zaten, acelesi ne?
Ben öyle düşünmüyorum. Çok sinirli uç tipler değilse aileler bilmeli tanımalı bence. Neler duyuyoruz okuyoruz hergün. Haftada 3 4 kez görüşüyorlar. İnsan çocuğunun normal arkadaşlarını bile tanımalı bilmeli. Bir yıl olmuş bir de.

Ben öyle düşünmüyorum. Çok sinirli uç tipler değilse aileler bilmeli tanımalı bence. Neler duyuyoruz okuyoruz hergün. Haftada 3 4 kez görüşüyorlar. İnsan çocuğunun normal arkadaşlarını bile tanımalı bilmeli. Bir yıl olmuş bir de.
niye bilsin aile cocugunun normal arkadasini, sanki lise talebesi.
denk gelirler elbet gorusurler ama bence gereksiz bir atraksiyon.
ailemin her eski sevgilimle tanismasini istemezdim. Ben de her eximin ailesiyle tanismak istemezdim. bugune kadar tanistim gerci coguyla ama bir yararlarini görmedim, tanismasam daha iyiydi😂😂

Bu adam çok kolpa geldi bana ya. Yıl sonunu bekleme al karşına konuş. Ay ne der diye düşünme, rahatça konusamadigin insanla evlenme zaten.

Evlilik teklifi dediğin sürpriz olur. Bu yılın sonuna doğru evlilik teklifi etmeyi düşünüyorum demesi tuhaf geldi bana.
Sizin evlenmek isteyip istemediğimizi anlamaya çalışıyor. Kimse evlilik teklifinin reddedilmesini istemez. Akli basinda adam evlilik teklifi kabul edilecekse teklif eder. Evlilige sıcak baktiginizi belli edin en azından.

Bence bu durum 30 yasindaki insanlar icin gecerli degil. Yetiskin bi insan aile denetimiyle gorusecek degil biriyle, gorustugu insan özeli olarak kalabilir kendisi tanistirmaya karar verene kadar. Benim ailem erkek arkadaslarimi tanimak isterdi ama kucuktum 16-18 yaş arasi kiminle gezdigimi bilmek kontrol etmek normaldi 🙄 ama bu insanlar yetiskin öyle kiminle geziyor cocugum getir ben bi kontrol edeyim olayi o yasta olmaz ki

Sizin evlenmek isteyip istemediğimizi anlamaya çalışıyor. Kimse evlilik teklifinin reddedilmesini istemez. Akli basinda adam evlilik teklifi kabul edilecekse teklif eder. Evlilige sıcak baktiginizi belli edin en azından.
Konu sahibi ben değilim. Yanlış alıntı olmuş ama bence 1 sene boyunca haftada 3-4 kere görüşen bir çift az çok belli eder kendini. Sohbet ederken laf arasında konu geleceğe ve hayallere gider. Hangi şehirde yaşayacağız diye bir konuşulur. Kimisi çocuk sahibi olmak istediğinden bahseder ,hatta isimlerini bile düşünür hayal kurarken. Ama her ilişkinin dinamiği farklı olduğu gibi insanların ilişkilerden beklentisi de farklı. Ben daha önce en az 2 sene tanışma olmalı, evlenmeye tam karar verince de aileler arasında tanışma olup öyle kaynaşmalı diye düşünüyordum. Şimdi ise 1 yıl yeterli diyorum. Kimse kimseyi boş yere oyalamasın bu kadar basit.

Bence evlilik bu kadar matah bir şey değil ,evliliği toz pembe gösteriyorlar ama çok fazla uyum ve fedekarlik gerekiyor .Bence evlilik olacaksa erkek çok sevmeli ve hazır hissetmeli diye düşünüyorum .İnanın evlilik bence çok zor ailesi ,koca vs .Bekarlık gerçekten sultanlık

Aralık ayında şak diye teklif etmeyi mi düşünüyor. Önceden enine boyuna konuşulması gereken şeyler yok mu evlilikle ilgili. Kusura bakmayın gerçekten sürpriz evlilik teklifi bana normal gelmiyor. İnsanın hayatının en önemli kararı konuşulması gereken bir sürü şey var. Sevgililik gibi değil ki.

Bence evlilik bu kadar matah bir şey değil ,evliliği toz pembe gösteriyorlar ama çok fazla uyum ve fedekarlik gerekiyor .Bence evlilik olacaksa erkek çok sevmeli ve hazır hissetmeli diye düşünüyorum .İnanın evlilik bence çok zor ailesi ,koca vs .Bekarlık gerçekten sultanlık
Aman bekarlık da zor. Eğitim seviyesi yüksek iş yerlerinde bile kişiler hakkında “zaten hiç evlenmemiş” denildiğini defalarca duydum. Sadece akraba ortamında değil iş ortamında bile bir statü meselesi maalesef.

Karşınızdaki kişi bence sizin gibi ciddi düşünmüyor.Ciddi düşünseydi evlilik konularını açardı.Şuanlık evlilik sorumluluğuna girmek istemiyor bence.10 yada 14 sene beraber olup evlenmeyip ayrılanlarda var.Bence siz azda olsa çıtlatın eğer evliliğe yanaşmazsa ayrılırsınız

Back
X