• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik için acele mi ediyorum sizce

nazenin vaveyla

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
19
Puanlar
8
erkek arkadaşımla yaklaşık 1 yıldır birlikteyiz. ben 27, o 30 yaşında. ikimizin de düzenli işi ve ekonomik bağımsızlığı var. önümüzde evlilik kararını ertelemeyi gerektirecek bir sınav, atama ya da benzeri bir süreç de bulunmuyor. bu süre boyunca haftada ortalama 3-4 gün görüştük ve artık birbirimizi yeterince tanıdığımızı düşünüyorum. buna rağmen ilişkimizle ilgili uzun vadeli planlar, evlilik veya ailelerin tanışması gibi konular hiç gündeme gelmedi. erkek arkadaşım evlilikten bahsetmiyor, benim ailemle tanışmak yönünde bir girişimi de olmadı. ben de bu konuyu açarsam “evlilik meraklısı”, “acele eden” ya da ilişkiyi evliliğe zorlayan biri gibi algılanmaktan çekindiğim için şimdiye kadar özellikle sessiz kaldım ve herhangi bir baskı kurmak istemedim. ancak kendi açımdan ilişkimizin bir yön ve hedef kazanmasını istiyorum. bu nedenle yıl sonuna kadar evlilik teklifi ya da evliliğe yönelik somut bir adım gelmezse, ilişkiyi yeniden değerlendirmeyi, kendimi duygusal olarak geri çekmeyi veya onunla açık bir konuşma yapmayı düşünüyorum. evlilik ve çocuk sahibi olmak benim bu hayattan beklediğim ve hedeflediğim şeyler . bu nedenle ilişkinin nereye gittiğini uzun süre belirsizlik içinde bırakmak istemiyorum. buradaki kaygım yalnızca evlenmek değil; hayatla ilgili temel beklentilerimin ve zaman planlamamın bu ilişkiyle uyumlu olup olmadığını anlayabilmek. bu noktada beklentilerim sizce makul mü? bir yıllık ilişki sonunda evlilik yönünde adım beklemem acelecilik olarak mı değerlendirilir?

Bence evlilik için konuşmak en doğal hakkınız, kadınlar olarak evlilik meraklısı görünmeyecegim diye bu konuşmayı yapmaktan kaçtıkça niyetinde evlenmek olmayan insanlarla zaman harcıyoruz. Bir insanın gelecek planı evlenmek aile kurmak olabilir en doğal hakkı, ve bunu söyleyebilir, ben geleceğimi bu şekilde planlıyorum bir aile hayatı ve düzeni istiyorum sen nasıl bir gelecek planlıyorsun diye sorulabilir, gelecek planlarınız uyuşmuyorsa zaten yolları ayırmak en doğrusudur. Ayrıca bu tarz evlilik konuşması açmayan insanlar konu açılınca sizi kaybetmemek ama zaman da kazanmak için bahaneler uydurur dikkat edin, şunu bekliyorum o bitsin aileler tanışır vs gibi. Ama o tarihler hep ertelenebilir, sevgi duygusunu çok önde tutup bu oyalama olursa gerçeklerle yüzleşmek lazım. Konuşmadan ayrılmayın çok yarım kalır aklınızda kalır, ama konuştuktan sonra da süreyi çok uzatmasina müsaade etmeyin derim

Öte yandan geçtiğimiz aralık ayında 2026’nın sonuna doğru evlenme teklifi etmeyi düşünüyorum sana diye bir kez söyledi ama ne kadar ciddiydi kestiremedim .

Benim kocam da bana evlenme teklif edeceği zamanı söylemişti:) ama bizim şöyle bir fark bar tanıştıktan 1 sene sonra felan askere gidecekti o yüzden askere gitmeden evlenme teklif edicem sana demişti.
Ben de, daha çok var şimdiden böyle bir şeyin sözünü vermek doğru değil demiştim.
O da, eğer o zamana kadar teklif etmemişsem, ayrıl benden çünkü vazgeçmişim demek olur demişti.

Ve gitmeden teklif etti gerçekten:)

Eğer sene sonuna kadar teklif etmezse ayrıl gitsin. Söylediği şeylerin arkasında durmayan adamdan hayır gelmez.

Bence bu durum 30 yasindaki insanlar icin gecerli degil. Yetiskin bi insan aile denetimiyle gorusecek degil biriyle, gorustugu insan özeli olarak kalabilir kendisi tanistirmaya karar verene kadar. Benim ailem erkek arkadaslarimi tanimak isterdi ama kucuktum 16-18 yaş arasi kiminle gezdigimi bilmek kontrol etmek normaldi 🙄 ama bu insanlar yetiskin öyle kiminle geziyor cocugum getir ben bi kontrol edeyim olayi o yasta olmaz ki
Kontrol amaçlı değil kastettiğim. Denetim hiç değil. Bambaşka bir bakış açısı benimki. Benim sevdiğim insanı onlar da tanısın. Dışardan bi gözle yorumlasınlar vs. Benim görüşüm bu.

Öte yandan geçtiğimiz aralık ayında 2026’nın sonuna doğru evlenme teklifi etmeyi düşünüyorum sana diye bir kez söyledi
Sanki küçük çocuğa paramız olunca alırız der gibi. Bu zamanlamayı neye göre kime göre yapmış? İçinden düşünebilir, hesap kitap yapabilir ama dışından söylemesi saygısızlık. Evlenmek isteyen niyeti olan bugün teklif eder ama yavaştan alalım, eşyayı düğünü nikahı vs adım adım gidelim der. Ya da şu kadar birikim yapalım ondan sonra alınacakları ödenecekleri hesaplayalım der. Bu sürece sizi de dahil eder, kafasına göre bekle yıl sonunda teklif edicem demez. Ya etmezse, yıl sonu dedim ama erkenmiş derse?

Evlilik meraklısı olmakla ilgisi yok, zaman değerli. Siz haklı olarak önünüzü görmek hazırlanmak istiyorsunuz. Ben yerinizde olsam bu konuyu açarım, ne demek istedin derim. Düz nikah bile yapıp geçseniz bir sürü hazırlığı planlaması var. Evlilik bütçe zaman ve plan gerektiriyor. Kafalar düşünceler uymuyorsa hiç o yola girmeyin. Sana şu kadar zaman sonra evlenme teklif edicem diyen birinin peşine takılmamanızı tavsiye ederim.

erkek arkadaşımla yaklaşık 1 yıldır birlikteyiz. ben 27, o 30 yaşında. ikimizin de düzenli işi ve ekonomik bağımsızlığı var. önümüzde evlilik kararını ertelemeyi gerektirecek bir sınav, atama ya da benzeri bir süreç de bulunmuyor. bu süre boyunca haftada ortalama 3-4 gün görüştük ve artık birbirimizi yeterince tanıdığımızı düşünüyorum. buna rağmen ilişkimizle ilgili uzun vadeli planlar, evlilik veya ailelerin tanışması gibi konular hiç gündeme gelmedi. erkek arkadaşım evlilikten bahsetmiyor, benim ailemle tanışmak yönünde bir girişimi de olmadı. ben de bu konuyu açarsam “evlilik meraklısı”, “acele eden” ya da ilişkiyi evliliğe zorlayan biri gibi algılanmaktan çekindiğim için şimdiye kadar özellikle sessiz kaldım ve herhangi bir baskı kurmak istemedim. ancak kendi açımdan ilişkimizin bir yön ve hedef kazanmasını istiyorum. bu nedenle yıl sonuna kadar evlilik teklifi ya da evliliğe yönelik somut bir adım gelmezse, ilişkiyi yeniden değerlendirmeyi, kendimi duygusal olarak geri çekmeyi veya onunla açık bir konuşma yapmayı düşünüyorum. evlilik ve çocuk sahibi olmak benim bu hayattan beklediğim ve hedeflediğim şeyler . bu nedenle ilişkinin nereye gittiğini uzun süre belirsizlik içinde bırakmak istemiyorum. buradaki kaygım yalnızca evlenmek değil; hayatla ilgili temel beklentilerimin ve zaman planlamamın bu ilişkiyle uyumlu olup olmadığını anlayabilmek. bu noktada beklentilerim sizce makul mü? bir yıllık ilişki sonunda evlilik yönünde adım beklemem acelecilik olarak mı değerlendirilir?
Biz de 1 yıl görüşüp evlendik.Eşime kalsa bir yıl daha ya da daha fazla görüşürdük ama ailem baskı yapmaya başlamıştı.Neden gelip istemiyor dalga mı geçiyor diye.Evlilik konusunu da ilk ben açtım.Evlilik meraklısı olduğumu düşündüğünü sanmıyorum..27 yaş evlilik için ideal bir yaş olarak düşünülür çoğu kişiye göre ama ben bir kadının yumurtalarını dondurup (çocuk düşünüyorsa)35 e kadar evlenmemesi gerektiğini düşünüyorum.Ama siz sanırım evlenmeyi ve biran önce çocuk sahibi olmayı düşünüyorsunuz .Oturun açık açık konuşun.Anladığım kadarıyla farklı bakış açılarına sahipsiniz.

ekşi sözlükte bir başlık var ama ben o başlığı çok mantıklı buluyorum:

kendinizi kullandırtmayın. bir akıllı osanki. sen gençsin daha yarın birini bulursun artık erkekler bulamıyor.

en erken zamanda karşına al konuş ve bu başlığı at ona. ya evlenelim ya da ben ayrılmak istiyorum de. olumsuzsa bitir yoluna devam et. bir sene kısa bir zaman değil

Kontrol amaçlı değil kastettiğim. Denetim hiç değil. Bambaşka bir bakış açısı benimki. Benim sevdiğim insanı onlar da tanısın. Dışardan bi gözle yorumlasınlar vs. Benim görüşüm bu.
Kaç yaşında ve kaç yıllık bir beraberlikten sonra evlendiniz?

Biz de 1 yıl görüşüp evlendik.Eşime kalsa bir yıl daha ya da daha fazla görüşürdük ama ailem baskı yapmaya başlamıştı.Neden gelip istemiyor dalga mı geçiyor diye.Evlilik konusunu da ilk ben açtım.Evlilik meraklısı olduğumu düşündüğünü sanmıyorum..27 yaş evlilik için ideal bir yaş olarak düşünülür çoğu kişiye göre ama ben bir kadının yumurtalarını dondurup (çocuk düşünüyorsa)35 e kadar evlenmemesi gerektiğini düşünüyorum.Ama siz sanırım evlenmeyi ve biran önce çocuk sahibi olmayı düşünüyorsunuz .Oturun açık açık konuşun.Anladığım kadarıyla farklı bakış açılarına sahipsiniz.
Neden 35? Yani tamam 21-22 yaşında evlenmesin kimse ama 20’lerin sonu 30’ların başı evlenmek için erken zamanlar değil ki. Üstelik kolay yoldan gebelik şansını neden zora soksun insanlar? Hatta belki binlerce lira para dökmek zorunda kalsınlar çocuk sahibi olmak için?
Evet kimse yaşım geçiyor diye yanlış insanla evlenmesin önlemini alsın ama 35 yaşına kadar beklemenin mantığını cidden çözemedim.

ekşi sözlükte bir başlık var ama ben o başlığı çok mantıklı buluyorum:

kendinizi kullandırtmayın. bir akıllı osanki. sen gençsin daha yarın birini bulursun artık erkekler bulamıyor.

en erken zamanda karşına al konuş ve bu başlığı at ona. ya evlenelim ya da ben ayrılmak istiyorum de. olumsuzsa bitir yoluna devam et. bir sene kısa bir zaman değil
Aynı şeyi ben demiştim eşime.Ciddi düşünmüyorsan herkes yoluna baksın .Evlilik niyetin yoksa devam etmek istemiyorum dedim.Tanışmamızın 3.ayında dedim.Çünkü ben çok değerliyim ve zamanım da çok kıymetli.

Kaç yaşında ve kaç yıllık bir beraberlikten sonra evlendiniz?
27 yaşında evlendim. Biz ilk görüşte aşık olduk 6 ay içinde evlendik. İlk zamanlar eşimi evleneceğim adam olarak yansıtmadım kimseye ama eve gelip alırken gördüler konuştular yani arkadaşlarımı tanıştırırım herkesle bunu kastetmiştim. Bu çok normal benim için normal olan bu. Herkesin dinamiği farklı olabilir.

Neden 35? Yani tamam 21-22 yaşında evlenmesin kimse ama 20’lerin sonu 30’ların başı evlenmek için erken zamanlar değil ki. Üstelik kolay yoldan gebelik şansını neden zora soksun insanlar? Hatta belki binlerce lira para dökmek zorunda kalsınlar çocuk sahibi olmak için?
Evet kimse yaşım geçiyor diye yanlış insanla evlenmesin önlemini alsın ama 35 yaşına kadar beklemenin mantığını cidden çözemedim.
Burda herkes kendi fikrini söylüyor ya ben de kendi fikrimi söyledim.İsteyen 35 te isteyen 40 ta isteyen 20 de evleniyor.Hayatımı kolaylaştıran biriyle evlenmeme rağmen bazen bekarlığımı özlüyorum.Çünkü evlilik başlı başına sorumluluk.35 e kadar sorumluluğun altına girmeye gerek yok BANA GÖRE.

Aman bekarlık da zor. Eğitim seviyesi yüksek iş yerlerinde bile kişiler hakkında “zaten hiç evlenmemiş” denildiğini defalarca duydum. Sadece akraba ortamında değil iş ortamında bile bir statü meselesi maalesef.
Desinler ne yapalım , elalem ne der diye rahatımızı bozmaya gerek yok

27 yaşında evlendim. Biz ilk görüşte aşık olduk 6 ay içinde evlendik. İlk zamanlar eşimi evleneceğim adam olarak yansıtmadım kimseye ama eve gelip alırken gördüler konuştular yani arkadaşlarımı tanıştırırım herkesle bunu kastetmiştim. Bu çok normal benim için normal olan bu. Herkesin dinamiği farklı olabilir.
Ben tanıştırmak deyince erkek arkadaş olarak yemeğe davet etmek vs. gibi algıladım😅 Aslında insanın kendi deneyimi ile paralel olabilir mi diye de düşündüm. Genelde çocukluk aşkıyla ya da lisedeki sevgilisiyle evlenen arkadaşlarımda gördüm erkek arkadaş olarak tanıyıp, bilmeyi, beraber yemek yemeyi vs. onun için merak ettim.
Benim de babam erkek arkadaşlarımı bilirdi, denk gelirse ayaküstü tanışırdı ama kimseyi özellikle tanımak istememişti. Hatta eşimle erkek arkadaşım olarak tanıştığında da “Bu sürekli bizim eve gelip duracak mı?” falan demiş anneme😂

Evleneceğimiz kişi ve tarih, dünyaya doğarken net olan kader planımızdaki konulardan biridir.

Hani çırpınsak da, endişe kaygı yaşasak da bizim kontrolümüzde olan bir konu olmadığı için boşuna bu endişeyi taşımamanızı tavsiye ederim.

Yani bu konu sizin onunla konuşup niyetinizi belirttiğiniz için olmayacak. Planınızda olduğu için olacak veya olmayacak. Çocuklar bile belli sayı ve cinsiyet olarak. Bunlar zamana dayalı gerçekleşmeyi bekleyen konular. Hani çocuk yaşım geçmesin vs.. hayır, onlar zaten çoktan belirlendi.

Çocuk demiş 2026 sonu diye zaten. Bence kendinize biraz telkin verin. Sizin bu beklentili enerjiniz ona iyi bir enerji olarak gitmez. Zaten onunla olmayacaksa bir şey bahane olur ve biter.

Ayrıca 1 sene öyle krize girecek kadar uzun bir zaman değil bence. Bir ömür hem kendisiyle hem de ailesiyle evleneceğinizi bilerek, sizin de kontrollü ve dikkatli davranmanızı tavsiye ederin.

Hergun neler duyuyoruz, insan cocugunun gezdigini tanimali demek baska burada yazdiginiz yorum baska hicte ayni bakisla yazilmis degil. Sevgilisini tanistirmak ve aile yorumu almak istemek kisisel bir tercih, sizin tercihiniz yani

Aynen evlilik meraklısıyız var mı bir diyecekleri

Kadın evlenmek istemesin evlilik diye bunaltmasın

Kadın okusun çalışsın kocası kadar maaş alsın.

Kadın çocuk doğursun çocuğa baksın evi temizlesin temizlemiyorsa temizleyecek birini bulsun.

Kadın bakire olsun sadece kocasıyla sevişsin. Ama her zaman değil sadece kocası istediği zamanda sevişsin

Kadın namusunu korusun uysal olsun evi düzenli olsun bakımlı olsun.

Yetti be
tam da istenilenleri yazmışsınız
helalll valla bu kadar isabetli yazılır :D

Burda herkes kendi fikrini söylüyor ya ben de kendi fikrimi söyledim.İsteyen 35 te isteyen 40 ta isteyen 20 de evleniyor.Hayatımı kolaylaştıran biriyle evlenmeme rağmen bazen bekarlığımı özlüyorum.Çünkü evlilik başlı başına sorumluluk.35 e kadar sorumluluğun altına girmeye gerek yok BANA GÖRE.
Neden bu kadar reaksiyon verdiniz anlamadım😅
Gerekçelendirmeden fikrinizi yazmışsınız evet bende kendimce bir tabana oturtamadığım için nedenini sordum. Siz kendinizce “bence” yine hiçbir mantık çerçevesine oturmayan bir cevap verdiniz ama uzatmayacağım.

Hergun neler duyuyoruz, insan cocugunun gezdigini tanimali demek baska burada yazdiginiz yorum baska hicte ayni bakisla yazilmis degil. Sevgilisini tanistirmak ve aile yorumu almak istemek kisisel bir tercih, sizin tercihiniz yani
Gayet aynı şey. Benim çevremde böyle. Gizli saklı ilişki yaşayan yok. Olanları da görüyoruz adam evli çıkıyor söyledikleri yalan çıkıyor vs. Ben eski sevgilimin ailesiyle de görüşürdüm. Yemeğe çağırırlardı. Abisiyle ablasıyla sinemaya giderdik. Hiç evliliği düşünmedik.
Hep belirttim zaten benim normalim bu diye. Ama konu sahibi için eğer haftada 3 4 gün görüştüğü kişinin ailesi hiç merak etmediyse veya kendi ailesi gel oğlum bi 5 dk muhabbet edelim sonra çıkarsınız demediyse ordan geliyor bu rahatlık demek istedim.

Bence evlilik bu kadar matah bir şey değil ,evliliği toz pembe gösteriyorlar ama çok fazla uyum ve fedekarlik gerekiyor .Bence evlilik olacaksa erkek çok sevmeli ve hazır hissetmeli diye düşünüyorum .İnanın evlilik bence çok zor ailesi ,koca vs .Bekarlık gerçekten sultanlık

Ben buna %100 katiliyorum.

Erkek ultra hevesli degilse, daha bastan bakariz yeaaaa seklindeyse kacin kizkardeslerim, o evlilikten hayir gelmez. Irem Helvacioglu muydu, gordunuz yani evlendigi adam dugune soytari gibi , saga sola baka baka geldi, kundaktaki bebekleri arkasina bakmadan terk etti gitti. her seyden once erkekte heves olacak, evlilikte zaten her sey kadina yikiliyor bir zamandan sonra erkegin en azindan baslarda hevesli olmasi onemli.

Yani bu isi toptan bosver konu sahibesi bana kalirsa, hayat dersi olarak cebine koy. Evlilik icin acele etmiyorsun bence yasim geldi diye, hic alakasiz birini zorla ittirsem mi diye dusunuyorsun su an. Itilen, kakilan haydi evlenecek misin soyle bakalim denilen iliskilerdne bence hayir yok, mutsuz ve bos evliliklere donusuyorlar. Benim 1 numarali kriterim mesela erkegin gonlumu hos tutmasiydi, pesimden kossun, hevesli oldugunu belli etsin, deger verdigini net, somut gostersin ... aynen boyle biriyle birlikteyim. bence bununla evlenicem diye pesinden kosan biriyle olmalisin sen de.

Son düzenleme:
Back
X