evlilik için erken mi sizce? yorumlarınızı bekliyorum.

ro_man

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
44
0
16
İstanbul
merhaba arkadaşlar.hayatımda en uzun ilişkimi yaşıyorum şuan.19.12.2011 tarihinde bir ilişkiye başladım.aynı meslekteyiz aynı kültüre ve mezhebe sahip iki insanız.bense 21 yaşındayım.ben bu sene başladım işe.üniversiteyi yeni bitirdim.ve biter bitmez onunla tanıştım.onun mesleği çoktandır var.evlilik içinde hazır.ama benim ailem daha beklememizden yana.hayatımda ilk kez bi insanı bu kadar uzun süre tanıyacağım için.2 yıl beklememizden yanalar.onun ailesi ise bu kışa yakın yani 2012 kışı söz istiyor ve 2014 baharına yakın düğün istiyolar.sizce çokmu beklemiş olurum? onunla evlenmeyi gerçekten istiyorum.ama aileminde bir bildiği vardır diye düşünüyorum.bu konular açılınca hep tartışıyoruz.annelerimiz falan tanıştılar zaten.ne yapmalıyım sizce? artık bu konuda uzlaşmak istiyorum onunla?

Son düzenleme:
Bence 8 ay bi söz için çokta erken değil
Eğer gerçekten çok iyi tanıdığına inanıyorsan
Kendi sevginden ve onun sevgisinden de gerçekten eminsen
Zaten düğün 2014 te olmayacak mı ?
Ama bence 2014 çok uzun 2013 ün temmuz ağustos aylarında olamaz mı acaba ?

Son düzenleme:
Cnm eğer gerçekten seviyorsan neden olmasın sonuçta okulun bitmiş, meslek sahibisin, sevgilinde öyle.. ikinizde hayatlarınızı yoluna koymuş insanlarsınız. Bu senin için bi avantaj bile bence genç yaşta hayatını yoluna koymuşsun.. Eğer erkek arkadaşınla anlaşabiliyırsanz ve ailesylede ilişkilerinz iyiyse bence çok fazla uzatmanın bi anlamı yok.. Dedikleri gibi yapablrsnz.. Çok uzayınca heyecan gidiyor

Son düzenleme:
ı

Merhaba canım ben de biraz daha tanımanı tavsiye ederim hem kendisini hem de ailesini iyice tanı. Aile de çok önemli bi konu.

evet düğün 2014 olucak.ama özellikle annem daha çok erken diyor.o kadar sıkıntılı durumdayım ki.iki arada kaldım.

evet düğün 2014 olucak.ama özellikle annem daha çok erken diyor.o kadar sıkıntılı durumdayım ki.iki arada kaldım.

evet düğün 2014 olucak.özellikle annem bu konuda çok sert.istiyorsan şimdi gelsin istesinler diyor.ama onlarında böyle konuşmalarına üzülüyorum.iki arada kaldım.çok zor bir durum ya

Bence 8 ay bi söz için çokta erken değil
Eğer gerçekten çok iyi tanıdığına inanıyorsan
Kendi sevginden ve onun sevgisinden de gerçekten eminsen
Zaten düğün 2014 te olmayacak mı ?
Ama bence 2014 çok uzun 2013 ün temmuz ağustos aylarında olamaz mı acaba ?

nasibinde ne zaman varsa zaten o zaman evlenırsın.

bana kalsa olur aslında.sadece sevgilim bir tartışmamızda "ayrılalım yada ne yaparsan yap" diyebiliyor bana.ama sonra birden vazgeçiyor pişman olup özür diliyor.bu durumlarda çok korkuyorum ondan.evliyken böyle şeyler yaşamak soğutur aslında beni.

[/B]
Sevgilinle bu konuyu kesinlikle konuşmalısın oyuncak değil bu
Her kavga da ayrılalım diyip ondan sonra özür dilemesin
Bu durumda ben de olsam korkarım yani acaba ozaman da yapar mı diye
Haklısın korkmakta yani..

konuştuğumda dediği şey "sevgiliyken ayrılmak kolay.insan evliyken yada nişanlıyken daha başka hisseder " diyor.bana kalırsa sadece zorunluluk hissedeceği için benimle beraber olucak.

konuştuğumda dediği şey "sevgiliyken ayrılmak kolay.insan evliyken yada nişanlıyken daha başka hisseder " diyor.bana kalırsa sadece zorunluluk hissedeceği için benimle beraber olucak.

Ayrılmak isteyen insan sevgiliyken de evliyken de kolay ayrılsın bence
Sevgili de olsan evli de olsan ayrılık zordur ve zorunluluk olmamalıdır
Ayrılmıyorsan sevdiğin için ayrılmamalısın bence

ben bu 8 ay içinde hiç bişekilde ondan ayrılmayı düşünmedim.dile bile getirmedim.çünkü onsuz olamıyacağımı biliyorum.o sinirlendiğinde gözü hiçbişey görmeyenlerden.bi 1 dklığına telefonu kapatıp açsak hemen pişman oluyor.saçma sapan yakıştırmalar bile yapabiliyor.o anda bile bırakamıyorum onu.

Adamın tavırlarına bakarsak annenizi dinlemeniz en doğrusu,olması gereken de bu.

aralık ayına kadar beklicem bakalım hala ayrılalım diyebilirse yada kötü yakıştırmalarda bulunursa naparım bilemicem ama devam etmez uslu olursa söz kesilmesini isticem.gerçekten insan sevince hiçbirşeye dayanamıyor.bir seni seviyorum demelerine bile dayanamaz hala geliyoruz.allah yardımcımız olsun.kızlar lütfen dua edin bana çok ihtiyacım var.

Bence söz yapmayın önümüzdeki yaza nişan düşündüğünüzü söyleyin bu süreçte hem nişana kadar tanıımış olursunuz hem de ertesi sene evlenebilirsiniz ..

Söz ve düğün arası bu kadar uzun olursa o ilişkinin cılkı çıkar.
Madem düğün 2014te olcak o zaman aceleye ne gerek var
Düğün ne zaman olcaksa nişan ve sözle arasının 8-9 ay arası olması daha uygun olur.
Çünkü iş resmiyete bindiği aileler devreye girdiği zaman durumlar karışır. 2 yıl bu karışıklığa dayanmak zor olucaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…