Merhaba arkadaşlar,
Diğer belediyeleri bilmem ama biz başvurumuzu kadıköy' yaptık ve internetten bakıp aldığım evrakların hepsini atmak durumunda kaldım şimdi size sırayla anlatıyorum. Bu arada benim ikametgahım Ataşehir nişanlımınki Kadıköy.
1. 7'şer adet fotoğrafımızı çektirdik.
2. Fotoğraflarımızı alıp ilk iş Dr. Rana Beşe Sağlık Polikinliği'ne gittik. (
RANA BEŞE SAĞLIK POLİKLİNİĞİ) Önce kan verdik sonra akciğer filmlerimizi çektirdik. (Sabah 08:30-10:00 arası giderseniz gün içinde en geç 14:30'da sonuçlarınız çıkmış olacak. Ücreti kişi başı : 70 TL) (Bağlı olduğunuz sağlık ocaklarında da ücretsiz olarak yaptırabiliyorsunuz ama 2 gün sonra sonuçları alıyorsunuz. Ben çalıştığım için hepsini bir günde halletmem gerekiyordu o yüzden sorun etmedim)
3.14:30'da sonuçlarımızı aldık ve Kadıköy Belediyesine gittik Giriş katında sağlık raporlarımızı onaylattık.
4. Evlendirme dairesine müracaat kısmına gittik, Belgelerimiz kontrol edildikten sonra Evlenme ehliyet belgemizi doldurduk ve günümüzü aldık.
5. Nüfus Kağıdı fotokopilerinizi unutmayın.
Hepsi bu kadar.
Bu sırada ben Ataşehirde oturduğum için gidip ikametgah çıkartmıştım, Ataşehir kaymakamlığa gidip Nüfus kağıdı örneği çıkarmıştım. Bunların hiçbiri lazım değil arkadaşlar.
Yani anlayacağınız test sonuçlarını beklemek olmasa toplamda 1 saatlik bir iş.
Şimdiden mutluluklar dilerim:)