Konu biraz istemem yan cebime koy kıvamında gidiyor.
Evlilik fikri nasıl birden bire oluşur, ancak evcilik oynama hevesin varsa...Benim de evim olsun, döşeyeyim dizeyim, evimin hanımı olayım, çocuk seveyim...sonra gelinlik, düğün falan, prensesler gibi, çok heyecanlı vs tarzı bir pembe hayaller kuran birisiysen, aa 23, 24, 25 gidiyorum... evlenmeliyim ben artık diye bir evlilik fikri oluşabilir. Bak burada onlarca konu var, aday bile yokken, niye ben evlenemiyorum tarzında ciddi dert yananlar.
Hayatından bir şikayetin yoksa, mutlu bir bireysen zaten, evlilik fikri ancak sana bunu düşünderecek bir adam hayatına girdiğinde oluşuyor. Her günün her gecen onunla geçsin diyorsun, o zaman evlilik cazip bir hal alıyor. Yoksa çekilir mi o kadar sorumluluk + hayatına müdahil olacak onca akraba?
Ben 30++ yaşındayım, hala aa yaşım geçiyor mu, ya evlenemezsem diye bir telaşım yok mesela. Görüştüğüm insanlar elbet oldu ama kimseye bir görüşme ile umut vermiş olurum diye endişelerim olmadı hiç. Geç mi kalıyorum diye konu açtığına göre, o treni kaçırıyor muyum diye bir endişen var zaten. Git gör ne olacak. Çok matrak olabiliyor. Sonuçta yep yeni bir insan ile muhatap oluyorsun. 1 kere yemek yedin diye hiç bişey vaad etmiş olmazsın. Onu da senin gibi birileri ısrarla o masaya gönderiyor muhtemelen. Bu kadar kafanı yoracak bir durum yok. Git eğlen. İkinizin birbirinizden çarpılıp hızlıca evlilik sürecine girmeniz çok az bir ihtimal zaten. O kadar çok etkilenip cidden tanımak istersen de, oh ne ala...güzel heyecanlar bunlar.