• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik - İş - Farklı Şehirler ...

coffee91

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
25.045
866
168
33
Merhabalar , önceki konularımdan bilenler olur belki ama kısaca özet geçeyim ;

Yaklaşık 2 yıldır görüştüğüm erkek arkdaşımla inşallah kışa doğru söz-nişan yapmayı düşünüyoruz , erkek arkadaşımla farklı şehirlerdeyiz , ailelerimiz önceden tanışıyor çok görüşülmese de iki ailede birbirini tanıyor,

Ben şu an çalışıyorum (belediyeye bağlı bir şirket imkanları oldukça güzel , garantili bir iş ve tayin olma gibi bir şansım da yok sadece bulundğum şehirde olan bir şirket çünkü) , erkek arkadaşım okuyor şu an seneye yurt dışında gemilerde çalışmaya başlayacak ve inşallah evlendiğimiz zaman eşim sürekli yanımda olamayacağı için ailesinin oturduğu apartman da oturma kararı aldık başından beri bu yönde düşüncelerimiz çünkü sevdiğim de seni tek bırakıp gitmem aklım kalır diyor ,

Sorun da şu ki annem başından beri bunu kabul etmiyor yani işimi bırakıp onun yaşadığı şehire gitmemi orda yaşamamı kabul etmiyor , burda bizim olduğumuz şehirde ev tutarsanız olur yoksa kesinlikle kabul etmem diyor , bu konuda çok katı diye de açtıgım konuda söylemiştim ,

Bende benim yanlız kalmamı istemediği için , eşimin ailesiyle zorluk çekerim diye düşündüğü için istemiyor diye düşünüyor öyle sanıyorum ama ,

Dün yine bu konular açıldı kendi aramızda teyzem de vardı ve annem ben seni düşündüğümden değil işi bırakıp gidemezsin , ilerde bir geleceğin olmaz , böyle bir işi bir daha bulamazsın , işten çıkmana kesinlikle müsade etmem , yoksa olmaz olur biter gibi laflar etti ve ben çok kırıldım , üzüldüm bu konuyu çok dert ediyordum ama ben tek kalırm diye istemiyor sanıyordum ama hiçte beni düşündüğü için değilmiş daha da bi üzüldüm ,

Ne yapacağımı bilmiyorum ben kararlıyım ama kararıma saygı duymuyor , hiç bir zaman benim fikirlerime ne istediğime önem vermedi zaten her konuda bu böyle , her zaman beni kendisine yakıştırmadığını falan da söyler mesela :( çok canım sıkkın bu yüzden :( uzun olduysa kusuruma bakmayın ama pek anlatabileceğim kimsem yok :(

peki sen neden şu an yaşadığın şehirde yaşamaya devam etmeyi düşünmüyorsun? senin ailene yakın bir ev tutarsınız ve yalnız kalmamış olursun.
bu dediğimi hiç aklından çıkarma en kötü anne, en iyi kayınvalideden iyidir.
burda okuyor musun eşinin aile apartmanında oturanların yaşadıklarını?

peki sen neden şu an yaşadığın şehirde yaşamaya devam etmeyi düşünmüyorsun? senin ailene yakın bir ev tutarsınız ve yalnız kalmamış olursun.
bu dediğimi hiç aklından çıkarma en kötü anne, en iyi kayınvalideden iyidir.
burda okuyor musun eşinin aile apartmanında oturanların yaşadıklarını?

Öyle bir düşüncemiz var zaten yani eğer ki erkek arkadaşım da yakın yerlde daha kısa süreli gidip gelen gemiyle bir iş ayarlarsa kesin öyle yapacağız zaten ama böyle 5-6 aylık seferler olursa bırakmam seni tek diyor bu konu çok sorun olacak gibi bilmiyorum ne olacak ,
Öyle tabiki okuyorum sadece annemin öyle demesine çok üzüldüm onu anlatmaya çalışıyorum
Yani annemin beni düşündüğü için istemediği falan yokmuş

Son düzenleyen: Moderatör:
canım anneni yanlış anlamış olabileceğini düşünüyorum. birde olaya şu açıdan bak Allah korusun,Allahım yazdıysa bozsun ama ya evliliğiniz yürümezse. annen ayaklarının yere sağlam basmasını istiyordur. Ve eşin dışarıda olacağı için eşinin annesi ile iyi geçinmek zorundasın ve yine eşin yanında olmadığı için herşeyine daha fazla karışacaklardır. Tabiki ordada iş bulabilirsin ama şartlar aynı olmayabilir. İyi düşünmeniz gerekiyor en doğru kararı vermeniz gerek

canım anneni yanlış anlamış olabileceğini düşünüyorum. birde olaya şu açıdan bak Allah korusun,Allahım yazdıysa bozsun ama ya evliliğiniz yürümezse. annen ayaklarının yere sağlam basmasını istiyordur. Ve eşin dışarıda olacağı için eşinin annesi ile iyi geçinmek zorundasın ve yine eşin yanında olmadığı için herşeyine daha fazla karışacaklardır. Tabiki ordada iş bulabilirsin ama şartlar aynı olmayabilir. İyi düşünmeniz gerekiyor en doğru kararı vermeniz gerek

Eevet çok doğru , bunları bende düşünüyorum ama çok katı yaklaşıyor bu konuda yani hiç bir hevesimde ortak olmuyor , kışa doğru nişan düşünüyoruz bu konuyu konuşmuyor bile hevesle çeyiz için bir şey gösteriyorum meesela üff deyıp bakmıyor çok kırılıyorum ,
Benim elimde mesleğim var sonuçta zaten şu an mesleğimi değil başka bir iş yapıyorum ama orta yolu bulmuyor yani

burada eşinin ailesiyle yakın oturanların çektiği sıkıntıları okumanı öneririm o zaman anneni daha iyi anlarsın bu devirde hergün binlerce kadın cnayetinin yaşandığı ülkede işini gücünü bırakıp eşinin ailesinin yanına gitmek enayiliktir bence iki aileye de eşit mesafede bir yer olması gerekiyor annen haklı şimdi ona güveniyorsundur elbette ama yarın ne olacağı belli olmaz gazetlerdeki kadınlar da bir zamanlar eşlerine sonsuz güveniyorlardı.

kendi şehrinde işine devam et evlenecekseniz öyle kabul etsin seni yoksa bile bile lades dersin sorunlara.

Merhabalar , önceki konularımdan bilenler olur belki ama kısaca özet geçeyim ;

Yaklaşık 2 yıldır görüştüğüm erkek arkdaşımla inşallah kışa doğru söz-nişan yapmayı düşünüyoruz , erkek arkadaşımla farklı şehirlerdeyiz ,

Ben şu an çalışıyorum (belediyeye bağlı bir şirket imkanları oldukça güzel , ve tayin olma gibi bir şansım da yok sadece bulundğum şehirde olan bir şirket çünkü) , erkek arkadaşım okuyor şu an seneye yurt dışında gemilerde çalışmaya başlayacak ve inşallah evlendiğimiz zaman eşim sürekli yanımda olamayacağı için ailesinin oturduğu apartman da oturma kararı aldık başından beri bu yönde düşüncelerimiz çünkü sevdiğim de seni tek bırakıp gitmem aklım kalır diyor ,

Sorun da şu ki annem başından beri bunu kabul etmiyor yani işimi bırakıp onun yaşadığı şehire gitmemi orda yaşamamı kabul etmiyor , burda bizim olduğumuz şehirde ev tutarsanız olur yoksa kesinlikle kabul etmem diyor , bu konuda çok katı diye de açtıgım konuda söylemiştim ,

Bende benim yanlız kalmamı istemediği için , eşimin ailesiyle zorluk çekerim diye düşündüğü için istemiyor diye düşünüyor öyle sanıyorum ama ,

Dün yine bu konular açıldı kendi aramızda teyzem de vardı ve annem ben seni düşündüğümden değil işi bırakıp gidemezsin , ilerde bir geleceğin olmaz , böyle bir işi bir daha bulamazsın , işten çıkmana kesinlikle müsade etmem , yoksa olmaz olur biter gibi laflar etti ve ben çok kırıldım , üzüldüm bu konuyu çok dert ediyordum ama ben tek kalırm diye istemiyor sanıyordum ama hiçte beni düşündüğü için değilmiş daha da bi üzüldüm ,

Ne yapacağımı bilmiyorum ben kararlıyım ama kararıma saygı duymuyor , hiç bir zaman benim fikirlerime ne istediğime önem vermedi zaten her konuda bu böyle , her zaman beni kendisine yakıştırmadığını falan da söyler mesela :( çok canım sıkkın bu yüzden :( uzun olduysa kusuruma bakmayın ama pek anlatabileceğim kimsem yok :(

merhaba,
çok zor ve çok iyi düşünüp verilmesi gereken bir karar bence senin durumun...
benim babamda gemide çalıştığı için benim çocukluğum babasız geçti maalesef ayda bir yada 6 ay 1 senede bile geldiği oluyordu eve ve baba kavramını hiç bilmedik taki emekli ola kadar...
sen hiç tanımadığın bir şehirde hiç tanımadığın insanlarla nasıl bir hayat yaşayacağını sorgula bence önce çok zor ve yıpratıcı çünki,eşin herdaim yanında olmıyacak olmasınıda göz önünde bulundur bece,bu durum seni ve evliliğini çok yıprata bilir.allah yardımcı olsun.

Eevet ben bunları biliyorum farkındayım zaten günü geldiğinde konuşulur bir orta yolu bulunur elbet ama annemın tavrı çok katı onu demek istiyorum çok üzülüyorum bu duruma onu anlatmaya çalışıyorum ,

Hiç bir heyecanıma ortak olmyor hiç bir konuda bna sen nasıl istiyorsun diye sormadı , :(

annen kötülüğünü istiyor sanıyorsun dimi?!
arkadaş yazmış : en iyi kayınvalide en kötü anneden iyidir.

şu an deli gibi sevip aşık olduğun insanın evlendiğin an neye dönüşeceğini inan ki hiiiç bilemezsin.neden işini gücünü bırakıp onun anasının binasında oturma fedakarlığını sen gösteriyosun ki? bırak o gelsin senin şehrine madem evlenmek istiyor.

biz kadınlar olarak zaten bi evlilikte yeterince savunmasızız.bu yüzden evlenmeden önce kendmizi olabildiğince garantiye alalım ki evlendiğimizde yaşayacağımız sorunları asgariye indirelim..

canımm sanma ki eşin gidince kayınvaliden sana bebek gibi bakacak..ya hizmetçi olacaksın ya da yok sayılan el kızı..kanma böyle şeylere anacığını dinle işinden falan da vazgeçme bu devirde.

annenin tavrı yanlış olabilir ama bu söylediklerinde hakkı var tutup hiç bilmediğin bir yere gitme sakın! sonra çok pişman olursun. niye hep kızlar erkek ailesinin şehrine gidiyor ki öyle bir kuralmı var?

Annen seni düşünüyor ve sonuna kadar katılıyorum. Şöyle düşün o kadar çok sorun okuyoruz ki buralarda. Ya eşinin ailesi seni arkasız görüp üzerse. Ya da şöyle düşün başkalarının himayesinde yaşamak kolay mı? Kendi ailenin orda ev tutman en mantıklısı. Bile bile lades gibi olur bu. En güzel zamanlarını eşin olmadan geçireceksin, bir de üzerine aile hasreti. Bir arkadaş olarak gör beni, hiç kolay değil hasret çekmek. Kendimi senin yerine koyarak düşündüm ailemden uzağım çok zor. Bir de eşim yanımda olmadan kafayı yerdim..

Annen gayet haklı işini bırakman saçma. Bir de eşinin ailesiyle kalmaya çok gönüllü gibisin burdaki başlıkları okuman gerek. Kim beraber yaşamışta huzurlu olmuş. Evde tek kalırsın çocuk degilsin sonuçta ama iş kolay gelmez. Baktın kayınvalideyle oturmak cazip degil başka eve geçerim dersin öyle şey kolay olmaz bir de çalışmadığın için sana söz hakkı vermezler. Bence annen o sözlünde ailesinde birşeyler hissettiki sağlama almadan kendini evlenmeni istemiyor gayette haklı. Bence sen çok pembe gözlükten bakıyorsun.

merhaba,
çok zor ve çok iyi düşünüp verilmesi gereken bir karar bence senin durumun...
benim babamda gemide çalıştığı için benim çocukluğum babasız geçti maalesef ayda bir yada 6 ay 1 senede bile geldiği oluyordu eve ve baba kavramını hiç bilmedik taki emekli ola kadar...
sen hiç tanımadığın bir şehirde hiç tanımadığın insanlarla nasıl bir hayat yaşayacağını sorgula bence önce çok zor ve yıpratıcı çünki,eşin herdaim yanında olmıyacak olmasınıda göz önünde bulundur bece,bu durum seni ve evliliğini çok yıprata bilir.allah yardımcı olsun.

Anlıyorum , bunlarda ayrı bir dert tabıkı benım için düşünmüyor olur muyum ,

Tanımadığım bir şehir değil zaten baya yakın akrablarımın olduğu yıllarca yaşadığımız bir şehir orası da bize yabancı bir yer değil zaten ailesini de tanıyoruz ailece , hiç bunları konuşmadık hiç zorlanırsın , zor olur demedi , farklı şehir olmaz demedi , tek dediği şey işi bırakamazsın bu kadar ...

bence annenız haklı. zaten sevdığınız sızden uzaklarda olacak. hanı işi sebebıyle ailesının olduğu yerde oturmayacaksınız madem neden siz ailenızın olduğu yerde oturmuyorsunuz kı..... hemde guzelım işiniz varken. hayır sebep ne. ne gerek var o zaman erkek ailesının olduğu yere gıtmeye
yerınde olsam madem eşın yanında olmayacak kesınlıkle kendı ailemın olduğu yerde ev ısterdım

Anneler,bizim göremediklerimizi görürler diye boşuna dememişler...

bence annene cephe almak yerine git elini öp,sana doğru yolu gösterdiği için..

Anneler,bizim göremediklerimizi görürler diye boşuna dememişler...

bence annene cephe almak yerine git elini öp,sana doğru yolu gösterdiği için..

Cephe almadım sadece olanları anlatıyorum , yani zaten kafam o kadar karışıkken güzelce destek olmuyor sert davranıyor , katı konuşuyor daha da üzülüyorum güzelce karşısına alıpta anlatmıyor bir kere olsun konuşmadık bu konuları , sadece konusu açılınca işi bırakamzsın diyor ve başka bir şey söylemiyor ... Ne kadar zorluklar yaşayacağımın bende farkındayım zaten ama böyle olmasına üzülüyorum

Madem aklı kalacak kendi annene yakın bi'evde otur hem daha çok rahat edersin. Şimdi eşin de olmayacak yanında bi'yere gitsen lafı olacak, eve girdiğin saate bile karışacaklar belki de yok mu böyle aileler dolu var.

Eşin yok diye aynı apartmanda sürekli içiçe olacaksınız. Giydiklerin bile söz konusu olacak bazen.

Burda bu kadar benzer konular varken bunu düşünmen bile yersiz bence.

Anneni yanlış anladığını ya da annenin kendisini yanlış ifade ettiğini düşünüyorum. Kaldı ki söylediği cümlede bile sizin gelecek hayatınızı düşündüğü apaçık ortada. O şehre gittiğinizde öyle güzel imkanları olan bi'iş bulabilecek misiniz?

Madem aklı kalacak kendi annene yakın bi'evde otur hem daha çok rahat edersin. Şimdi eşin de olmayacak yanında bi'yere gitsen lafı olacak, eve girdiğin saate bile karışacaklar belki de yok mu böyle aileler dolu var.

Eşin yok diye aynı apartmanda sürekli içiçe olacaksınız. Giydiklerin bile söz konusu olacak bazen.

Burda bu kadar benzer konular varken bunu düşünmen bile yersiz bence.

Anneni yanlış anladığını ya da annenin kendisini yanlış ifade ettiğini düşünüyorum. Kaldı ki söylediği cümlede bile sizin gelecek hayatınızı düşündüğü apaçık ortada. O şehre gittiğinizde öyle güzel imkanları olan bi'iş bulabilecek misiniz?

Eevet öylee , mesela erkek arkadaşımın ailesi de ona başka yerden ev alın benim olduğum şehirden mesela bize de farklı bir yer olur falan diiye söylüyor ama erkek arkdaşım kabul etmiyor yani ailesinin illa bizimle aynı apartmanda oturun diye direttiği yok ama aynı apartman da olmazsa aklım kalır diyor sürekli zamanı gelince belki o da böyle düşünmeyecektir ama çok bunladım bu konudan artık :(

Annen seni düşünüyor ve sonuna kadar katılıyorum. Şöyle düşün o kadar çok sorun okuyoruz ki buralarda. Ya eşinin ailesi seni arkasız görüp üzerse. Ya da şöyle düşün başkalarının himayesinde yaşamak kolay mı? Kendi ailenin orda ev tutman en mantıklısı. Bile bile lades gibi olur bu. En güzel zamanlarını eşin olmadan geçireceksin, bir de üzerine aile hasreti. Bir arkadaş olarak gör beni, hiç kolay değil hasret çekmek. Kendimi senin yerine koyarak düşündüm ailemden uzağım çok zor. Bir de eşim yanımda olmadan kafayı yerdim..

Off biliyorum farkındayım , zaten erkek arkadaşıma çok kızıyorum başka bir meslek mi yoktu diye , ama işte meslek konusunda yapacak bir şey yok , çok üzülüyorum içimi kimse bilmiyo anlamıyor

Back
X