• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik - İş - Farklı Şehirler ...

Tabi ki annen seni düşünüyor.
İyi bir iş en iyi kocadan daha önemlidir çünkü bugün iyi olan kocanın
hep iyi kalacağının garantisini kimse veremez.

Aşıkken bunları göremezsin onun eşi olayım da her şeye katlanırım dersin.
Öyle sanırsın ama evlenince görürsün annenin seni düşündüğünü.
Aslında bu hayatta seni annenden daha çok düşünecek kimsenin
olmadığını o zaman anlarsın.

Eşler bile bencillik eder, o aşık olduğun adam gözyaşlarına karşı
taş gibi durur. Üzgünüm bunlar duymak istediklerin değil ama
gerçekler..

İyi bir işim vardı artık yok dersin duvarlar üstüne gelir.
O farklı şehirde canım cicim olan kv nin ve diğerlerinin değişimini görürsün
nasıl da farketmedim dersin.

Evliliğin sorumluluğu eşi ile her gece sarılıp uyuyanlara ağır gelirken sen aylarca
onun yokluğunda sevdiklerinden,işinden uzak onun ailesi ile burun buruna
gerçekten mutlu yaşayabilecek misin?

Eşim yanında bile olmayacak kusura bakma şeytan görsün yüzlerini.
Evet en iyileri bile kalsın istemem sen iyiysen iyi onlar.
Sen ufak bir kötü ol bilmeden,istemeden bile bak ne oluyor.
Ben kayınların yanında kocam benimleyken bile
iğrenç hissediyorum düşün.
Eşime hasret kalmayı tercih ediyorum onlardan kaçmak için.

Tek tavsiyem tek kalbinle değil,aklınla düşün ve anneni dinle..
Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar bunu aklından çıkarma..

gerçek dolu paylaşımlarınız için teşekkürler...

tahmin edebiliyorum;
Onu inanıyor, güveniyorsunuz. Onu çok seviyorsunuz, onun sizi asla üzmeyeceğini, üzemiyeceğini, gönlünüzü asla yıkmayacagını düşünüyorsunuz.
Bütün içtenlikle yazıyorum ki; inşAllah da hep düşündüğünüz gibi kalır.

Ama şunu unutmayın ki; bunun garantisi yok.

İnşAllah hayırlı bir çözüm yolu bulunur. Kolay gelsin.

Amin inşallah , çok teşekkür ederim
inşallah en hayırlısı kimsenin üzülmeyeceği bir çözüm bulunur ,

Ama erkek arkdşım bu yönden düşünmüyor işte anlatamıyorum hep masumane düşünüyor mutlu olacağımı düşünüyor ön yargılısın şimdi nasılda iyi olacak göreceksin diyor,

Masumane düşüncelerin yerini bir zaman gelebilir ki yerini !yüreğnizi parçalayan! gözünüzün yaşını durdurmayan!
acımasız bakışları ve düşünceleri ve sizi umursamaz davranışları alabilir. Sanki 'o' gitmis yerine bir başkası gelmiş. Artık onu tanıyamaz olmuşsunuzdur.

siz rahatlatan ve duymak istediğiniz şeyleri söyliyemediğim için üzgünüm.

Amin inşallah , çok teşekkür ederim
inşallah en hayırlısı kimsenin üzülmeyeceği bir çözüm bulunur ,

Ama inşAllah bütün samimiyetimle isteğim hiçbir zaman hayalkırıklığına ugramayın siz.
Herşey böyle güzellikle devam etsin.
iyi günde ve kötü günde hep birbirinizin yanına olun inşAllah.

Ama siz bir bayan olarak daha dikkatli düşünün inşAllah.
Hayırlı bir cözüm bulunur inşAllah.
Bakın bayanlar duygusal varlıklar biliyorum.

Ama daha sonra da daha çok üzülen siz olursunuz.
Bunun için siz dikkatli düşünün.

Rabbimiz kolaylık versin işinizde

Ama inşAllah bütün samimiyetimle isteğim hiçbir zaman hayalkırıklığına ugramayın siz.
Herşey böyle güzellikle devam etsin.
iyi günde ve kötü günde hep birbirinizin yanına olun inşAllah.

Ama siz bir bayan olarak daha dikkatli düşünün inşAllah.
Hayırlı bir cözüm bulunur inşAllah.
Bakın bayanlar duygusal varlıklar biliyorum.

Ama daha sonra da daha çok üzülen siz olursunuz.
Bunun için siz dikkatli düşünün.

Rabbimiz kolaylık versin işinizde

Aaminn , inşallah,

Ben nasıl ikna etmeliyim sevgilimi bilmiyorum ki onun düşünceleri hep bu yönde diyorum ya şimdi bir şey söyleyince istemiyo , beğenmiyor oluyorum , benim ve sizlerin düşündüğü gibi düşünmüyor ki çok güzel olacak bırakmam diyor sadece , ailesi de bana karşı şu An gerçekten çok iyi olduğu için ( tabi inşallah hep öyle olur ama ) ilerde de hep öyle olacak sorun yaşanmayacak diye düşünüyor ,

Ailenden uzakta şehir dışında üstelik eşinin ailesiyle aynı apartmanda yaşamak baya zor olacaktır iyi düşün öyle kararını ver derim herşeyde ön yargılı olursakta olmaz çoğu kişi kötü şeyler yaşıyor diye sen de yaşayacaksın anlamına gelmez ama eşin gemilerde çalışacak seni yalnız bırakacak ailesiyle ailesi bakalım sana nasıl davranacak. Aynı apartmanda değil de yakınlarda tutsanız belki daha iyi olur belki fırsat çıkar o senin şehrine gelir. İş bulursun canım bir şekilde deneyimin varsa ama yalnız kalman ve ailesinin güvenilir olması önemli eğer imkanın varsa git ailesiyle tanış bak nasıl insanlar gözlemle derim evlendikten sonra dönüşü zor çünkü.

Ailenden uzakta şehir dışında üstelik eşinin ailesiyle aynı apartmanda yaşamak baya zor olacaktır iyi düşün öyle kararını ver derim herşeyde ön yargılı olursakta olmaz çoğu kişi kötü şeyler yaşıyor diye sen de yaşayacaksın anlamına gelmez ama eşin gemilerde çalışacak seni yalnız bırakacak ailesiyle ailesi bakalım sana nasıl davranacak. Aynı apartmanda değil de yakınlarda tutsanız belki daha iyi olur belki fırsat çıkar o senin şehrine gelir. İş bulursun canım bir şekilde deneyimin varsa ama yalnız kalman ve ailesinin güvenilir olması önemli eğer imkanın varsa git ailesiyle tanış bak nasıl insanlar gözlemle derim evlendikten sonra dönüşü zor çünkü.

Evet canım , çok şükür okudum mesleğimi elime aldım , zaten en büyük korkum bu sıkıntı yaşamak yanlız başıma zorluk çekmek,

Zaten yakınlarda tutacak olsak benim olduğum şehirde tutacaz da aynı apartman istemesi beni tek bırakmak istemediğinden ,
Evet o fırsatın çıkması için dua ediyorum benım olduğum şehirde olsun diye ,

Ailesini tanıyorum canım erkek arkadaşımla sevgili olmadan önce aileler tanşıyordu zaten ailesini tanıyoruz , çok iyi insanlar hep öyleydiler çok düşünceli , iyi niyetliler , biz sevgili olduktan sonra da ailesi sevinmişlerdi , beni çok düşünürler , isterler de , annesi beni çok iyi anladığını yanlız bırakmyacağını söyler,

Aaminn , inşallah,

Ben nasıl ikna etmeliyim sevgilimi bilmiyorum ki onun düşünceleri hep bu yönde diyorum ya şimdi bir şey söyleyince istemiyo , beğenmiyor oluyorum , benim ve sizlerin düşündüğü gibi düşünmüyor ki çok güzel olacak bırakmam diyor sadece , ailesi de bana karşı şu An gerçekten çok iyi olduğu için ( tabi inşallah hep öyle olur ama ) ilerde de hep öyle olacak sorun yaşanmayacak diye düşünüyor ,

Bende seninle aynı durumdayım canım alıp götürecekti benimki biaralar beni sonra ben babama bu durumu anlattım öyle düşünüyoruz diye tanışmak istediğinde aldı yemeğe götürdü orda bayağı bi söylemiş o yemekten sonra benimkinin fikri değişmişti senin mesleğin ve kariyerin için burda kalmalıyız falan demeye başladı.
Eğer baban dominant bir karaketerse ikna edebilir yada başka bir bakış açısı sunabilir.Benim babam bayağı bir dominant etkili oldu sanırım :9: :9: :9:

Bende seninle aynı durumdayım canım alıp götürecekti benimki biaralar beni sonra ben babama bu durumu anlattım öyle düşünüyoruz diye tanışmak istediğinde aldı yemeğe götürdü orda bayağı bi söylemiş o yemekten sonra benimkinin fikri değişmişti senin mesleğin ve kariyerin için burda kalmalıyız falan demeye başladı.
Eğer baban dominant bir karaketerse ikna edebilir yada başka bir bakış açısı sunabilir.Benim babam bayağı bir dominant etkili oldu sanırım :9: :9: :9:

Hımm , seninki çok güzel olmuş canım :)

Babam öyle alıpta karşısına konuşacağını hiç sanmam , babam henüz bilmiyor o yüzden şidmi ne der ne tepki verir hiç bilmiyorum , ama o da işten çıkmamı istemeyecektir bundan eminim ,

İnşallah çözülür benımde hayırlısıyla

Masumane düşüncelerin yerini bir zaman gelebilir ki yerini !yüreğnizi parçalayan! gözünüzün yaşını durdurmayan!
acımasız bakışları ve düşünceleri ve sizi umursamaz davranışları alabilir. Sanki 'o' gitmis yerine bir başkası gelmiş. Artık onu tanıyamaz olmuşsunuzdur.

siz rahatlatan ve duymak istediğiniz şeyleri söyliyemediğim için üzgünüm.

off umarım öyle olmaz , ben en ufak bir kırıcı sözüne , kötü söze bile dayanamıyorum :(
Keşke o da bunu anlasa , böyle olmayacağınıı...

annen ne kadar haklı bır bılsen senın su anda gormedıgın herseyı goruyor o dahası ben sana kendı hayatımın en buyuk hatasını soyleyeyım mı esımın yurtdısında gorev yapmasına ızın vermek ıste benım en buyuk hatam bu ....sen hem esının yolunu bekleyecek hemde kv ıle yanyana olacaksın kolay degıl celık gıbı sinir olması lazım sende ki esı ıle beraberken bıle kv den neler cekıyor ınsanlar burda neler okuyoruz tabii bırde ımkan bulamayıp buraya yazamayanlar var....ınsallah hersey umdugun gıbı olur ama sakın annenı karsına alma sakın ben bu evlılık konularında yanılan ebeveyn gormedım hıc....rabbım yardımcın olsun

annen ne kadar haklı bır bılsen senın su anda gormedıgın herseyı goruyor o dahası ben sana kendı hayatımın en buyuk hatasını soyleyeyım mı esımın yurtdısında gorev yapmasına ızın vermek ıste benım en buyuk hatam bu ....sen hem esının yolunu bekleyecek hemde kv ıle yanyana olacaksın kolay degıl celık gıbı sinir olması lazım sende ki esı ıle beraberken bıle kv den neler cekıyor ınsanlar burda neler okuyoruz tabii bırde ımkan bulamayıp buraya yazamayanlar var....ınsallah hersey umdugun gıbı olur ama sakın annenı karsına alma sakın ben bu evlılık konularında yanılan ebeveyn gormedım hıc....rabbım yardımcın olsun

Sağol canım , evet ama benim izin gibi bir şansım yok mesleği o ve yurt dışında çalışmak zorunda :(

Annemi karşıma almıyorum da annem bni karşısına alıyor, ne yapacağım bilemiyorum , bu konuda çok sıkışıyorum gün geçtikçe , hele ki nişan zamanı geldiğinde daha kötü olacak o yüzden şimdiden çözmek gerek

Eylullcuuumm mesaj yazdim sana ama yeterli sayi olmadigindan sanirim gonderemiyorum yanlis anladin canim yaa:( ne rahatsizligi sana yazan benimm:)

sana inanamadım resmen..
annen nasıl seni düşünmüyor?
kadın en doğrusunu söylemiş.
hazır güzel bir işin var, yalnız başına değilsin, annenler yanında olacak.
eşin zaten gelicek iki ay sonra tekrar gidecek annenlerle eşinin arası bozulmaz bile
ancak sen kayınvalidenle aynı apartmana çıkıp, eşinde yokken napmayı düşünüyorsun?
dışarı çıkınca evlisin sen otur derlerse kocana mı söylüceksin kim bilir nerde olucak o
sürekli evine girip çıkacaklar.
annen seni doğup büyüten insan yeri geliyor annelerin bile söylenmesi sinir ediyor bizi, birde el olanlara bu hakkı neden veriyorsun.
anneni dinle. eşin yokken sana sahip çıkacak biri olmaz orda. yalnız olsam keşke dediğin an geri dönüşün olmucak evli olucaksın çünkü..
aşk biraz mantıkla güzel
:16:

ayrıca ben biraz soğuk biriyimdir öyle içiçe olmayı , lak lak gidelim gelelim edelim öyle şeyleri sevmem , bir küçük lafta altta kalamam ve mesela unutmam bana söylenen bir sözü , sürekli gitmek istemem evimde otururum aşağıya inmem öyle her dakika diyorum ,

bunları da biliyor ama özellikle ailesinin beni sıkmayacağını hep destek olacağını , her şeyin çok iyi olacağını düşünüyor , aynı apartman da istememin sebebi bu bırakıp gidemem diyor yoksa benim olduğum şehird ebenim istediğim ilçe de oturmayı yaşamayı kabul ediyor o da çok istiyor ama işimden dolayı diyor ,ama iştee ...

Başta kimse kartlarını açık oynamıyor maalesef.
Burada kayınvalide konusu açan gelinler de eminim başlangıçta iyi niyetliydiler.
Allahaşkına hangi erkek,ailemin sözünü dinleyeceksin,şimdiden söyleyeyim demiş ki :)

İlk başta hoşuna gider.Ne güzel beni düşünüyorlar,beni yalnız bırakmıyorlar dersin.
Sonra tam sıkılmaya başladığında iş işten geçmiş olur.Bir bakarsın sitemler,şikayetler başlar.
Eşin geldiği zamanlar,kayınvaliden onun sevdiği yemekleri yapar.Mutlaka yemeğe bekler.

Bak hepimiz annene hakverdik.Hatta belki annenin açıkça söylemediği noktalara işaret ettik.
Mesela ben herhalde annen yaşındayım.Seninle yaşıt olanlar veya abla yaşında olanlar da var.
Bunca insan,aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyor.
Bundan sonrası,hakkında hayırlısı.İnşallah mutlu olacağın bir sonuca ulaşırsınız.

Eylullcuuumm mesaj yazdim sana ama yeterli sayi olmadigindan sanirim gonderemiyorum yanlis anladin canim yaa:( ne rahatsizligi sana yazan benimm:)

Hımm anladım o zaman mesaj sayını doldurunca konuşmak istiyorum seninlee :)

sana inanamadım resmen..
annen nasıl seni düşünmüyor?
kadın en doğrusunu söylemiş.
hazır güzel bir işin var, yalnız başına değilsin, annenler yanında olacak.
eşin zaten gelicek iki ay sonra tekrar gidecek annenlerle eşinin arası bozulmaz bile
ancak sen kayınvalidenle aynı apartmana çıkıp, eşinde yokken napmayı düşünüyorsun?
dışarı çıkınca evlisin sen otur derlerse kocana mı söylüceksin kim bilir nerde olucak o
sürekli evine girip çıkacaklar.
annen seni doğup büyüten insan yeri geliyor annelerin bile söylenmesi sinir ediyor bizi, birde el olanlara bu hakkı neden veriyorsun.
anneni dinle. eşin yokken sana sahip çıkacak biri olmaz orda. yalnız olsam keşke dediğin an geri dönüşün olmucak evli olucaksın çünkü..
aşk biraz mantıkla güzel
:16:

Evett ben mantıklıyım zaten ama dediğim gibi o mantığı ta en başından göstermeyip tamam dediğim için şimdi bir şey söyleyince istemiyor beğenmiyor oluyorum ,

Keşke ilk başta tüm planları bu yönde yapmasaydım ama o zaman böyle düşünmüyordum ne var ki anlaşıp gideriz diyordum ama şimdi de erkek arkdşım ikna olmuyor ki bırakmam diyor

Başta kimse kartlarını açık oynamıyor maalesef.
Burada kayınvalide konusu açan gelinler de eminim başlangıçta iyi niyetliydiler.
Allahaşkına hangi erkek,ailemin sözünü dinleyeceksin,şimdiden söyleyeyim demiş ki :)

İlk başta hoşuna gider.Ne güzel beni düşünüyorlar,beni yalnız bırakmıyorlar dersin.
Sonra tam sıkılmaya başladığında iş işten geçmiş olur.Bir bakarsın sitemler,şikayetler başlar.
Eşin geldiği zamanlar,kayınvaliden onun sevdiği yemekleri yapar.Mutlaka yemeğe bekler.

Bak hepimiz annene hakverdik.Hatta belki annenin açıkça söylemediği noktalara işaret ettik.
Mesela ben herhalde annen yaşındayım.Seninle yaşıt olanlar veya abla yaşında olanlar da var.
Bunca insan,aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyor.
Bundan sonrası,hakkında hayırlısı.İnşallah mutlu olacağın bir sonuca ulaşırsınız.

Kimse anlamyor ki beni biliyorum farkındayım diyorum hemde çook :(

Ama erkek arkdşım farklı bir boyutu (tek bırakamam , aklım kalır) , bense farklı boyutu düşünüyoruz ( ailesiyle sorun yaşarsam , kötü olursa ) bu yüzden beni anlamıyor ki olamaz seni n düşündüğün gibi şeyler diyor,

Mesela geçen bir kaç şey almıştım çeyiz için onlar geldi , eve geldim baktım annem kutuyu açıpta kırık çıkık var mı diye bakmamış bile , merak bile etmemiş , ,sonra nasıl çok güzeller dimi dedim ehh işte idare eder dedi hep böyle kendimi bildim bileli hiç bir şeyimi beğenmemiştir :(

Yazdıklarınız beni çok etkiledi gerçekten zaten ben tozpembe görmüyorum hep farkındayım böyle olacağının ,
Bir de eşimle ayrı kalmak bana çok ağır gelecek eminim çünkü şimdi bile çok zor geliyo ayrı kalmak ( uzak bir şehirde okuyor ) ,
Ama erkek arkdşım bu yönden düşünmüyor işte anlatamıyorum hep masumane düşünüyor mutlu olacağımı düşünüyor ön yargılısın şimdi nasılda iyi olacak göreceksin diyor,
Hep düşünüyorum ya onun ailesi gibi sıkı fıkı olmadığım için ayak uyduramazsam , ya çok yanlız kalırsam ya eşim yokken her gecem ağlamakla geçerse diye :(

Erkekler hep bunları söyler, bu sözlerle kendimizi kaybeder evet deriz zaten canım.
Yalan söylüyor demiyorum, bilerek yapmıyor ama gerçekleri onlar da göremiyor
herkesin annesi kendi canına kıyamıyor ama sen el kızısın sana kıyarlar bu gerçeği unutma.
Ve hiç bir erkek uğruna anneni üzme. İnan bana değmez..

Erkek arkadasinin derdi gercekten sadece senin yalniz kalman ise, buna tek cözüm onun ailesinin

yanina gitmen degil ki? Kendi ailenin yaninda da yalniz ve tek olmazsin. Zaten insana kendi ailesinden

iyi baska kim bakar ve kol kanat gelebilir ki. Belki ailenle ayni apartmanda ev bulamazsiniz, ama bi kac sokak ötede

veya ayni mahallede bulunabilir. Evlendikten sonra esinin olmadigi dönemlerde ya kendi evinde kalirsin yada ailenle

(veya gidip gelirsin). Böylece aklinin sende kalmasina gerek olmaz ve erkek arkadasinin sorunu cözülmüs olmaz mi??

Bu söylediklerim erkek arkadasina mantikli gelmiyorsa, kendi ailenisin yaninda kalmani istemesinin tek sebebi senin

güvenligin degil gibi.

Bu konu tabi biraz da senin istegine bagli. Yani bana sanki kendi sehrinde kalmayi o kadar da cok istemiyormussun

gibi geldi, yani erkek arkadasini üzmek istemiyorsun ve onun fikrine sicak bakiyorsun gibi. Sadece biraz teredütlerin

var, o yüzden "Ya ailenle aram iyi olmazsa...." gibi seyler söylüyorsun. Hani tam emin olmayan, ama ikna olmak üzere

olan biri gibi. Öyle mi acaba?

Cünkü gercekten gitmek istemiyorsan, ona öyle seyler degil de, kendi sehrinde kalmanin daha mantikli ve avantajlari

daha cok oldugunu anlatmalisin. Mesela, önce de söyledigim gibi, sana kendi aileninde cok iyi bakabilecegini, onlarla ve

kendi cevrende (yani arkadaslarinla vs.) kendini daha iyi hissettigini (özellikle onun olmadigi dönemlerde),

kendi sehrinde iyi bi isin oldugunu, bunun senin icin önemli oldugunu ve o seferde oldugunda isinin seni oyalayacagini

ve günlerin daha cabuk ve dolu gecmesini saglayacagini söylemelisin.

Son olarak, sen onu aylarca beklemeye hazirken ve meslegini kabullenmisken, ondan ayni seyi beklemek cok mu? Yani

madem aylarca yok, ve bu fedakarlik istiyor, o da ayni fedakarligi yapacak ve seni yasayacagin sehir konusunda özgür

birakacak.

Back
X