Evlilik kader mi yoksa kendi elimizde mi?

bahar2701

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
896
905
103
Merhaba hanımlar günlerdir düşündüğüm bir konuyu sizinle tartışmak istedim. Ben 33 yaşında orta güzellikte memur bir bayanım. Bu yaşıma kadar evlenmedim veya nişanlılık süreci geçirmedim. İster istemez bu yaşlarda çevre baskısı ve hormonlar nedeniyle evlilik kompleksine giriliyor. Kaç gündür bu konu hakkında kafa yoruyorum acaba evlilik kader mi yoksa benim başarısızlığım mı ? Sizce ne yapmalı akışta kalıp hayatıma girecek adamı mı beklemeli yoksa bunun için çaba mı göstermeli yada umudu kesip aşka ve evliliğe küsmeli mi?

Ben illa evlenmek için görüşmedim kimseyle. Eşimle de evlenmeyi düşünmüyordum, baktık birlikte eğleniyoruz ondan sonra evlilik düşünmeye başladık. Acaba evlenmek için şu şu kriterlerim var onun dışında kimseyle görüşmem falan diye düşünüyor olabilir misiniz?

Biri tarafından sevilmek ve sevmek istiyorum.. ayrıca mantık da benim için tabi ki önemli..

Oncelikle bunu istemen gerekiyor ve cabalamam gayret etmeden birsey olmuyor nasibinde varsa gayretsiz oluyor lakin cogu sey gayrete bakiyor evlilikte gayret meselesi bence.. Ben cok evlenmek istiyodum cook dua ettim o sene talibim cikti evlendim simdi 8 yillik. Cok duaa ediceksin. ALLAH HAYIRLI INSAN CIKARSIN KARSINA..

Duayla hiç birşey değişmiyor. Bende kaç yıldır dua ediyorum o nedenle de artık dua etmek gelmiyor içimden..

Valla hic kendinize dert etmeyin ben 38 yasina kadar evlenmeyi dusunmuyordum sonra esim karsima cikti ve cok severek evlendim 2 seneyi geride biraktik ama malesef suan bosanma konusunda bende buraya konu acmis durumdayim.Yanlis anlamayin tabiki her evlilik kotu olacak degil ama cokta dert etmeyin yani ekonomik ozgurlugunuz var rahatsiniz.Bende sizin gibiydim belli bir yastan sonra baskasinin yonetimi altina girmek gercekten zor

Bende 27 yasindayim bu ara surekli dusundugum birsey.Biriyleriyle tanisabilmek icin caba gosterdim.Ya sevgilisi cikti ya niyeti farkliydi olmadi ya birakip gitti buyu mu var uzerimde diyorum artik.Herkes cok mutlu aradigi esi bulabiliyorlar.Kimseye guvenim kalmadi resmen artik hevesim olsa bile cikabilecegine inancim kalamadi.Sanirim yanliz kalicam bu sekilde.Benzer duygulari paylasiyoruz

Tatlım ben evlilikten korkardım, kendi ailemde ve cevremde hoş bir evlilik goremedigim için... Çoğu kez kismetleirm çıktı ve ben istemediğim için olaylar öylece kaldı. Ama bir gün yine bir kaç kısmet aynı anda geldi ve herkes bana 'evlenmezsen çok pişman olacaksin' ve 'evlendikten sonra neden daha önce evlenmedim diyeceksin' dediler açıkçası aşırı ikna edici kelimeler değildi o zamanlar benim için sırf evlendirmek için söylüyorlar sandım ama evlendikten sonra hepsinin doğru olduğunu anladım.
Neyse işte ben yine de o kısmet çıkma anı 'bu sefer birini seçmeliyim yoksa bir daha kısmetim çıkmaya bilir ciksade istediğim gibi olmaya bilir ya da kısmetim çok geç cikabilir' diye düşündüğümden öğretmen arkadaşıma çok güvendiğim için onun tanidigiyla görüştüm ,anlaştım ve evlendim . Elhamdülillah çok mutlu bir evliliğin olmuş keşke daha önce evlenseymisim (esimde aynısını diyor).

Duayla hiç birşey değişmiyor. Bende kaç yıldır dua ediyorum o nedenle de artık dua etmek gelmiyor içimden..
.yani tam bosverdim tek basima dunya turu hayali kurarken tanistiktan 5 gun sonra evlenmek istedigini soyledi.dualar kabul olsa onca cocuk aglamaz tecavuze ugramazdi diye dusunuyorum

Demek ki duanizin Kabul olması için daha vakit var önemli olan sürekli sürekli aynı duayı tekrarlamak değil içten istemek..
Dua kabul edildiyse vakti gelmiş demektir, edilmediyse vakti vardır.

Bnde 27 yaşındayım ve aynı durumumuz :) hiç erkek arkadaşım olmadı, birkaç flörtüm oldu onlarda ya sevgilisi çıktı ya nişanlı çıktı yada niyeti kötü çıktı. hiç adam akıllı birine rastlamadım. acaba büyü mü var üzerimde diyorum. bazen diyorum amann boşver yanlızlık en iyisi. eve geliyorum yemek hazır, ev temiz, kıyafetlerim ütülenmiş, sorumluluk yok.. evlenince yemek derdi, temizlik derdi ha bide çocuk oldu mu hepten başa dert... boşverin evlenmeyin. özgürlüğünüzü yaşayın. ama bizim millette evlenmeyi hedef koyuyor. kariyerden önce evlilik gelir derdindeler. prof olsan bekarsın neye yarar derler. toplum baskısı işte

Bir kere bekarlık başarısızlık değildir.
Başarısızlık olması için evliliğin sırf sizin elinizde olan bir olay olması lazım.
Siz başkasının kalbine hükmedemezsiniz.Zorla kendinizi sevdiremezsiniz. O yüzden ne evlilik başarıdır ne de başarısızlıktır.
Ayrıca evlilik yaşla alakalı bir şey değil.Her yaşta evlilik olabilir.Çocuk konusu ise hayırlı olacaksa olsun.Nice hayırsız evlat var.Öyle olacaksa olmasın.
Ben zorlama çabanın evlenmeye etki edeceğini sanmıyorum.Sizi strese sevk eder başka da bir şey olmaz.
Tabi ki bir aday olursa değerlendirin; bir tanışın, bir kahve için.
Ama sırf evlenmek için zorla çabalamayın.Hele sırf evlenmek için evlenmeyin.
Burada 8 yıldır uyeyim.Nice konu okudum. Çoğu evlenmek için evlenen kişilerin hikayeleri.
O yüzden bir ortam olur tanışırsınız; o zaman çabalayın.Bir aday gelir çabalayın.Ama tek taraflı zorlamayın.Nasipte varsa oluyor.
Bu konuda ben sırf bireysel çabanın etkili olduğunu düşünmüyorum.Anca nasipte varsa çaba etkili oluyor.
Bir de olursa olur olmazsa; ben böyle de iyiyim deyin.
O zaman akışta kalırsınız.Olacağı varsa kolaylaşır..
Hakkınızda hayırlısı olsun..

Umutsuz olmayın..

Son düzenleme:

Evlilik bir basari degil. 33 yas gec de degil.
Yanlis bir erkek ile birlikte olmaktansa yapayalniz kalin daha iyi.
Insanlarin sizi negatif yonde etkilemelerine musade etmeyin. Herseyin bir zamani var. Daha degil demek ki.
Sakin ola nasilsa yasim geldi bundan daha iyisi cikmaz beklentilerimi dusureyim demeyin.
Tamam evlilik guzel sey, bekarlik ulkemizde fazla abartiliyor ama dedigim gibi dogru kisiyle olmali.
Her anlamda size denk ve merhametli biri olmali.
Acele etmeyin. Karsiniza cikan adaylari daima gözlemleyin.

Ayrica bu zamanda ne evde kalmasi Allah askina. Goruyoruz burada evli kadinlar ne konular açıyor. Siddet, aldatma, k.v , cocuk derdi. Amaaan demle cayini otur keyfine bak kardesim. Cok bilmesin herkes herseyi. Kendi hayatinizin patronu olun.

E
Evlilik aptallık bukadar....

Geçenlerde aynı konu vardı
Kader değil keder demiştim ki öyle
Yine de hakkınızda hayırlısı olsun sonuçta evlenceğimiz kişi ana rahmine düşünce yazılan birşey ne bilim çok sosyalleşmek arayış içinde olmak çabalamak değiştirir mi bilemicem
Tek bildiğim Allah’tan her zaman “en hayırlısını” istemeye devam edin doğru zamanda doğru kişi çıkar umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…