Evlilik kader mi yoksa kendi elimizde mi?

Evlilik mi başarı?
Hangi sınavı kazanmışlar ??
Ne başarısı yapmayın ya
Bütün derdi koca bulma olan kadınların buldumcuk halleri sadece
Bekarım diye bu sitede aklınca beni aşağılamaya çalışan bir sürü kadın gördüm
Gerçek hayatta da var
O Kezban tipleri dinleseydim onlarınki gibi bir öküzle evliydim şu an
Evlilik kader mi seçim mi bilmiyorum ama
O kadar midem bulandı ki gerçekten şu tip kadınlar yüzünden evlenmeyi düşünmüyorum artık ..

Cok cabalamakla olmuyor ortaya düşüp arasan yine bulamıyorsun buluyon niyetler başka oluyor cok görüşüyorsun bu kezde adamın oynadığını anlıyorsun evleneyim artik diyorsun bu kezde adamı sevmedigim için yapamayacağına karar veriyorsun sen vazgeciyorsun bahaneler cok yani yazıldıysa birşey onu senden kimse alamaz yazılamadıysa onu sana kimse veremez vermeyince Mabud neylesin mahmut durumu yani dua et ha dersinki dua ettim ettim kabul olmuyor bilki vakti var ayrıca duaların kabul olmamasının asil nedeni gunahlardir kim haramdan sakinirsa Allah ona helalinden ummadigi yerden ummadigi zamanda istediğini verir Allahin vaadi bu sekilde

Cok cabalamakla olmuyor ortaya düşüp arasan yine bulamıyorsun buluyon niyetler başka oluyor cok görüşüyorsun bu kezde adamın oynadığını anlıyorsun evleneyim artik diyorsun bu kezde adamı sevmedigim için yapamayacağına karar veriyorsun sen vazgeciyorsun bahaneler cok yani yazıldıysa birşey onu senden kimse alamaz yazılamadıysa onu sana kimse veremez vermeyince Mabud neylesin mahmut durumu yani dua et ha dersinki dua ettim ettim kabul olmuyor bilki vakti var ayrıca duaların kabul olmamasının asil nedeni gunahlardir kim haramdan sakinirsa Allah ona helalinden ummadigi yerden ummadigi zamanda istediğini verir Allahin vaadi bu sekilde

Allah istemezse yaprak düşmezmiş.Nasipte, kısmette varsa bir şekilde oluyor.Allah nasib etmeyeceği bir şeyin isteğinide insanın kalbine düşürmüyor.Herşey vaktine esir. Vakti gelince olur hayırlısıyla inşallah.

Evlilik bir kafese benzer içerdekiler çıkmaya çalışırken dışardakiler girmeye çalışır.
Kimisi evlenemedim diye üzülür kimiside boşandım diye erik dalıyla sevinir.

Biri tarafından sevilmek ve sevmek istiyorum.. ayrıca mantık da benim için tabi ki önemli..
Bunları evlilik sağlıyor olsaydı, boşanma oranları bu kadar yükselmezdi.
Evlenmemişsiniz ve bence ne iyi etmişsiniz.
Şu sıralar tam tamına bir kadının kendini iyi tanıdığı dönemler ve o yaşa kadar evlenilmemeli diye düşünüyorum.
Kimi tanısam erken evlenen yani 25 26 da bile evlenenler, pişman.
Umarım denginiz ve istediğinizi size verebilecek biriyle karşılarsınız.

Çevremdeki evlenmek isteyip evlenemeyenlere baktığımda birisi ailesinin gizetiminden çıkamadığı için farklı ortamlarda bulunup birileri ile tanışamıyor, güzel bir kız ve yanına yakıştıramadığı için ailesinin ve çevresindekilerin bulduklarını beğenmiyor. İkisi sakin olmasın biraz eğlence sevsin istiyorlar ama bu tip adamlar da evlenmek istemiyor. Yaş ilerledikçe beklentileri de yükseliyor. Belki de önlerine çok iyi insanlar çıktı ama onun sapı bunun çöpü derken kaçırdılar. Yani evlenmek isteyen kişinin bakış açısı da önemli.

Evlilik bie başarı degil, allahin yazısı. Nasibimizde varsa olacak yoksa kendimkzi yipratsak da olmayacak. Ben de 27 yaşındayım ve gerçekten yuva kurmak istememe ragmen olmuyor. Her namazimda dua ediyorum yine de olmuyor. Sabirla beklemekten baska care de yok. Keske diyoeum biriai dese ki su yasta evleneceksin, o zaman o gunu beklersin. Ama nasibin olup olmadigini da bilmiyoruz allahim insallah hayirli yuva kurmayi en tez zamanda nasip et

Ben bazen kader olduğuna bazen elimizde olduğuna inanır oldum neden dersen erkeklere kendi teklif eden kızlar var artık mesela benim gibi karşı taraftan beklemeyen cesur kızlar kendi teklif ediyor belki rededilen de oluyordur ama nasıl çekingen kızlar varsa çekingen erkeklerde var öyle bir erkeğe denk geldi mi teklif yapan kız kapıyor çok denk geldim ve evlilikte söz sahibi kız oluyor herzaman ama benim gibi oturup beklersen kader oluyor

Elin adaminin donunu corabini yikayacagimiz bir muessesenin bu kadar abartilmasina inanamiyorum
İyide kendi donunu çorabını da yıkamıyo mu bu kadın bitek adamınkinimi yıkıyo
Hem artık makine var her evde hadi eskiden olsa tamam öyleydi tee eski türk filmlerinde minür özkulun dediği gibi sen hiç moklu don yıkayan sultan gördün mü yaa diyodu.
Herkes kendini güvende hissetmek ister yalnızlıktan korkar,evde bi ses olsun ister,ama tabi daha beter olacak insana düştünmü bunları bile mumla arasın ayrı.

Kızlar bişey aklıma takıldı. Şimdi evlilik kader ana rahmine düşünce evleneceğimiz kişinin adı alnımıza yazılır vs demişsiniz ya, imam nikahı için de geçerli olur mu bu ? Yani biriyle imam nikahımız olmuş ama resmi nikahımız olmamış olsa alnımıza yazılmış kişi oymuş diyebilir miyiz?
Ben daha evvel nişanlandım ve imam nikahım kıyıldı. Kendisi ile beraberliğimiz vardı ama aynı eve taşınma olmadan nişan bozuldu ve imam nikahından da boşandık şimdi kaderim oymuş denebilir mi yani ?

Yaş ilerledikçe onun boyu kisa eli büyuk dişleri sarı bakimsız gibi seyler yapıliyor ister istemez..
Evlilik degil de gercekten seni seveni bulmak bence kader..cünkü evlilik dişardan bir süru kisiyle evlenebilirsin cok erkek var ama senin asık olup onunda sana aşık olmasi işte bu kader..tek tarafli aşk zoraki yürür yani gityiği yere kadar..ama gercek ask evlilik ihanet siddet olmadiğı sürece ölene kadar devam eder..

budur. çok güzel açıklanmış. yok kadermiş kısmetmiş bana hikaye gibi geliyor. onun boyu kısa, o çok sessiz, onun kariyeri yok, maaşı az. evlenenlere bakıyorum. sessiz sakin efendi adamlarla da evleniyorlar, kısa şişman çirkinlerle de parası olmayanlarla da. herşeyi birada birini bulmak çok zor. bulanlar da 20 li yaşların başında denk getirirse denk getiriyor. sorun tamamen bakış açısı.

evlilik başarı veya başarısızlık değil bir tercih meselesi bence.siz evlenmek istiyorsunuz ama bende istemiyorum mesela neden istemediğim birşey için başarısız sayılayım?evlilik şansını artırmak sizin elinizde ama olup olmayacağıda kader.yeni insanlarla taşınıp evleneceğiniz kişiyi bulma ihtimalini arttırabilirsiniz ama o kişinin karşınıza çıkacağının garantisi yok.birşeyi istiyorsanız uğruna çaba harcayın bence ama b planınızda olsun.insan kendiyle mutlu olmayıda bilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…