Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
"Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık " (isra süresi)Evlilik sizce kader midir yoksa kaderi bizim seçimlerimiz mi belirler?
Kim tarafından doğacağımız belli ise evleneceğimiz kişi bellidir diyorlar"Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık " (isra süresi)
Ama sonuçta evlilik bambaşka değil mi hani kişiyi tanırsın önce ev içine girince aile tanılır eşinle anlaşırsın ama ailesiyle olmaz yani kimse kimseyi dört dörtlük tanımaz ki kimse mutsuz olmak içim ayrılmak için evlenmez kiEvlenen kadınların yüzde 95i kimle evlendiğini biliyor. Mutsuz olduğunda ben bilmiyordum, kısmetim böyle geldi, nişanlıyken böyle değildi demelerine bakmayın, sadece alttan alıyorlar, körmüş gibi davranıyorlar. Çok az kısmı gerçekten karşısındakinin iyi oynaması sonucu anlamayabilir. Yani çoğunlukla seçimdir.
Seçimlerimiz önemli diyorsunuz yaniHem kaderdir hem seçimdir. Seçimlerimiz de kaderimizin bir parçası zaten. Kader denilen şey bizim kontrolümüz dışında yaşadıklarımız değil ki sadece
Cnm seçimlerimiz kaderin birer parçasıdır, Allah ezelde zaten kimle evleneceğimizi seçimlerimizi bilir fakat seçimlerimize mudahale etmez eğer müdahale etseydi zaten cennet cehennem kavramları olamazdı, Nitekim Allahu teala Ayşe ile Ali evlensin dememiştir, Ayşe ile Alının evleneceği bilgisine önceden vakıf olmuştur, ikisi çok farklı şeyler dikkat edildiğinde..Kim tarafından doğacağımız belli ise evleneceğimiz kişi bellidir diyorlar
Hayır öyle düşünmüyorum. Evin içine girince alışkanlıklar belli olur daha çok. Ama karakter daha önceden öğrenebilinecek bir şey. Ha tamam insan nişanlıyken kv ile az görüşüyorsa onu tanımaması normal ama nişanlıyı, sevgiliyi tanımamak dediğim gibi çok az olur. Kv, aile konusunda da sorun sadece eş arayı tutamıyorsa yaranır. Bakın diyelim ki çok çirkef bir insanım ve gelinimize çektirmek istiyorum. Bunu bir kere yapabilirim ve kardeşim öyle bir tepki koyar dersimi alırım, çekilirim. Ki kesinlikle öyle biri değilim zaten ))Ama sonuçta evlilik bambaşka değil mi hani kişiyi tanırsın önce ev içine girince aile tanılır eşinle anlaşırsın ama ailesiyle olmaz yani kimse kimseyi dört dörtlük tanımaz ki kimse mutsuz olmak içim ayrılmak için evlenmez ki
İkisi de.bizimle evlenmek isteyen kişiler kader, bu kişiler arasında seçim yapmak seçimdir.hiç karşına gelmeyen insanı seçemezsin sonuçta.Evlilik sizce kader midir yoksa kaderi bizim seçimlerimiz mi belirler?
Ailemin tüm karşı çıkmalarına rağmen evlenip,8 yıl direndikten sonra çabaladıktan sonra kocamın buna değmeyecek biri olduğunu kabbullenip boşanmak da benim kaderim...Yani her zaman aileye direnip mücadele etmek karşılığını bulmuyorBen inancli biriyim ve islam inancinda evlenecwgin kişi nasibindir ve kaderinde yazılıdır diye inanırız. Ama bununla birlikte Allah biz sizin kaderinizi cabaniza bağlı kıldık diyor. Esimin karsima cikmasi belki kaderimdi ama 18 yasindan beri ailemin tum karsi cikmalarina karşın aşkımın peşinden koşmam, karsilarina dikilip ilişkimize sahip çıkmam ve calisip cabalayip maddi olarak da kazanip yuvamizi kurmamiz da bizim cabamizla kaderimizi insa etmemizdir bence.
Böyle geri kalmış, ilkel insanların yaşadığı bir ülkede buna deyebilecek erkek olduğunu düşünmeniz hata zaten.ama büyük ihtimal hayata dair umutların tükenmediği, daha tecrübesiz olduğunuz dönemdeydiniz zaten.Ailemin tüm karşı çıkmalarına rağmen evlenip,8 yıl direndikten sonra çabaladıktan sonra kocamın buna değmeyecek biri olduğunu kabbullenip boşanmak da benim kaderim...Yani her zaman aileye direnip mücadele etmek karşılığını bulmuyor
Evlilik kaderdir.Ama insanın çabasına bağlı bir kaderdir.Evlilik sizce kader midir yoksa kaderi bizim seçimlerimiz mi belirler?
Maddiyat olunca insanın gerçek yüzünü görüyorsun.Evlenen kadınların yüzde 95i kimle evlendiğini biliyor. Mutsuz olduğunda ben bilmiyordum, kısmetim böyle geldi, nişanlıyken böyle değildi demelerine bakmayın, sadece alttan alıyorlar, körmüş gibi davranıyorlar. Çok az kısmı gerçekten karşısındakinin iyi oynaması sonucu anlamayabilir. Yani çoğunlukla seçimdir.
Olsun ama o evlilik de kaderindi ve bir sekilde sen yine kadere katki saglamis oldun. Ve basindan geven her kötü olay senin icin kötülük değildir belki en nihayetinde, bilemezsin.Ailemin tüm karşı çıkmalarına rağmen evlenip,8 yıl direndikten sonra çabaladıktan sonra kocamın buna değmeyecek biri olduğunu kabbullenip boşanmak da benim kaderim...Yani her zaman aileye direnip mücadele etmek karşılığını bulmuyor