Evlilik kader midir seçim mi?

Oyle insanların yaşadığı yerde seçtiğin eş adayına karsi cikan ailelerin mantıklı sebeplerle karsi çıktığını, salt olarak cocuklarinin iyiligini düşünmen de hata öyleyse. Anne babalarimiz basimizin uzerinde yerleri var, ama kiminle evlenecegimizi secme hakkina sahip degiller. Buna sahip olmaya calistiklarinda karsilarinda durulmayi, kalplerinin kırılmasını gerekirse hak ediyorlar, malesef

Kız niye hortlattınız ölmüş konuyu yine

Evlilik kaderdir.Ama insanın çabasına bağlı bir kaderdir.
Nasıl yani kaderimse ben çabalasam da cabalamasam da olmuyor mu?
Mesela doğum kader ana babani secemiyorsun ölümde kader eğer gidip intihar etmiyorsan...
Peki evlilik nasıl kader anlamaya çalışıyorum bu benimde.merak ettiğim bir konu

Evlilik sizce kader midir yoksa kaderi bizim seçimlerimiz mi belirler?
Ben de merak ediyorum bunu kaza ve kaderin Allah'tan geldiğine inanırız deniliyor dinde inancımıza göre ama ne kader ne değil bilmiyorum ve suçu kadere atıp rahatlamak istiyorum aslında...

Kesinlikle öyle bir yaş ve dönemimdeydim..kavak yelleri esiyordu ..Neyse sağlık olsun 2 oğlum oldu çok şükür bana verilen armağanlar

seçim tabi ki
burda açılan konulara bak , anlarsın
kadın mesela ev işleriyle ilgili konu açıyor diyor ki kocam herşeyi benden bekliyor hiçbir şeye elini sürmüyor
hani diyorum tanımadan mı evlenmiş bu nedir
insan tanır yani

bir tane programda adamın biri çıkmıştı. birinci ikinci üçüncü eşlerini öldürmüş filan sunucu onu da mı öldürdün diyordu adam her defasında kader olarak diyordu aklıma o geldi. :) her şeyi kadere bağlamamalıyız. bizim seçimlerimize de bağlıdır hayat. mesela eski eşim benim karşıma çıktı. bazı şeyleri görmüştüm aslında yani hissetmiştim istesem evlenmezdim. ama istedim evlendim. kader karşıma çıkardı. benim seçimim sonucunda da evlendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…