- Konu Sahibi gelecekkorkusu
-
evlilik kader midir yoksa siz mi sansinizi yaratirsiniz? Kaderse, evde hapsolmus birisinin bile evlenmesi gerekir zamani gelince...Bence kader degil cunku herkes bulundugu cevreden birileriyle evleniyor. Gidip ta ulkenin obu ucundan biriyle yolda carpisarak karsilasmiyorlar yani...Eger ugrasmazsak evlenemiyoruz gibi bisey herhalde...ooof of
[ı]kader degildir
allahu teala insana irade vermiştir ve evlilik insanın kendi iradesiyle olur
degişmez mutlak kader degildir
bu konuyu cok arastırdım bütün yollar bu cevaba cıktı
mutlaka allahu teala kuluna yardım eder ama secim secmek tamamen kula aittir
[/ı]
kader degildir
Allahu Teala insana irade vermiştir ve evlilik insanın kendi iradesiyle olur
degişmez mutlak kader degildir
bu konuyu cok arastırdım bütün yollar bu cevaba cıktı
mutlaka Allahu teala kuluna yardım eder ama secim secmek tamamen kula aittir
evlilik kader midir yoksa siz mi sansinizi yaratirsiniz? Kaderse, evde hapsolmus birisinin bile evlenmesi gerekir zamani gelince...Bence kader degil cunku herkes bulundugu cevreden birileriyle evleniyor. Gidip ta ulkenin obu ucundan biriyle yolda carpisarak karsilasmiyorlar yani...Eger ugrasmazsak evlenemiyoruz gibi bisey herhalde...ooof of
ben evliliğin kader olduğunu düşünmüyorum herşeyde kader faktörü var ama kesinlikle bağlı yani iradesiz olduğuna innmıyorum ki verdiğiniz hadis sahih mi çünkü kader olmadığını söyleyen hocalarımızda mevcut ve sahih olsa haberleri olmaz mı illa ki ?
ki biliyosunuzdur ki dinimizde bayanların gayrimüslümlerle evlenmesi yasak çünkü müslüman bir anneden (soy babadan ilerlediğinden )gayrimüslim bir çocuk olcak o zaman bu gayrimüslümlerle evlenenler kaderse zaten ellerinde değil elimizde olmayan bi olay nası yasak olsun bu mümkün olmaz onun için iradeye bağlı olduğunu düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?