evlilik kader midir yoksa siz mi sansinizi yaratirsiniz? Kaderse, evde hapsolmus birisinin bile evlenmesi gerekir zamani gelince...Bence kader degil cunku herkes bulundugu cevreden birileriyle evleniyor. Gidip ta ulkenin obu ucundan biriyle yolda carpisarak karsilasmiyorlar yani...Eger ugrasmazsak evlenemiyoruz gibi bisey herhalde...ooof of
Başta evlilik olmak üzere, irademizle tercih etiğimiz her şey ihtiyari kader dahilindedir, kader Allah'ın ilmidir. Allah'ın ilminin dışı yoktur ki; ona girmeyen bir şey olsun. Mutlak kaderden maksadınız; insan iradesi karışmadan Allah kimi belirlemişse, bizde bilmecburiye gidip onunla evlenmek zorundayız, şeklinde algılıyorsanız. bu yaklaşım doğru değildir.
Zira Resulullah (a.s.m.); evlenecek kişilerin dikkat etmesi gereken hususları bir bir saymaktadır. Eş adaylarında aranması gereken vasıflar, açık bir şekilde ifade edilmektedir. Bizim de bunlara dikkat etmemiz lazım. Eğer evleneceğimiz kişi, bizim tercihimiz hesaba katılmadan daha önce belirlenmiş ise, neden Allah Resulu bu şartlara riayet etmemizi istesin.
Demek tercihi biz yaparız, Allah'ta nasip ederse evlilik tahakkuk eder. Ama Allah nasip etmezse ne yaparsak yapalım, evlilik tahakkuk etmeyecektir.
işte benimde anlatmak istediğim buydu
ve kaderdir diyenlere tekrar şunu söylemek istiyorum, siz ilk önce eşiniz olabilecek kriterlerde kişi dikkat etmeniz lazım, sonra Allahtan hayırlısını istemeniz lazım, nasip ise Mevlam o kişiyi size eş kılacaktır, değil ise ne yaparsanız yapın zaten olmayacaktır. Ama herşeyden önce siz hayırlısını isteyin bol dua edin.
size şu örnekle sormak istiyorum. Dinimizde müslüman olmayan erkek mü'min kadına haramdır. Ama etrafımızda görüldüğü üzere müslüman olmayan erkekle evlenen arkadaşlarımızda çok. Bunun hesabı elbet sorulacaktır. Peki o hesap sorulduğunda siz kaderimde varmış, Rabbim kaderimide sen mi yazdın denecek. O zaman denmez mi ben sana akıl da verdim, yasakları da belliydi biliyordun dendiğinde. Ama kaderim böylemi yazılmış denecek tekrardan. Bu bana göre bile tatmin edici cevap değil, ama Yüce Mevlamın hiç bir şeyini bilemeyiz
Sadece demek istediğim, siz yasaklara uyuyor ve duanızı ediyorsanız eşiniz olacak insan bi şekilde karşınıza elbet çıkacaktır.
Şunuda yanlış anlaşılmayım. Asla kimseye din vaazı vermek değil amacım. Sadece bu konuyu daha iyi nasıl anlatabilirim acaba diye yaptığım bi örneklemeydi, umarım art niyetli anlaşılmam
ben ınanıyorum kesınlıkle kader..yıllardır avuc içi kadar yerde yasamısız ama bır kere görmüşlüğüm yok o benı görmus daha önce ama ben tanımıyodum..kader...kısmet
evlilik kader midir yoksa siz mi sansinizi yaratirsiniz? Kaderse, evde hapsolmus birisinin bile evlenmesi gerekir zamani gelince...Bence kader degil cunku herkes bulundugu cevreden birileriyle evleniyor. Gidip ta ulkenin obu ucundan biriyle yolda carpisarak karsilasmiyorlar yani...Eger ugrasmazsak evlenemiyoruz gibi bisey herhalde...ooof of
aynen cnm bu akşam bi arkim dedi bana bunu bnde görünce yazayım ddm
bnde buldum bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?