Evlilik karari icin yardim

Arkadaslar lutfen yardimci olun. Suan ki erkek arkadasimla 5 aylik bi beraberligimiz var niyeti ciddi.
Fakat soyle bisey var erkek arkadasim daha once nisandan donmus bu hic onemli degil benim icin fakat ailem bu konudan cok huzursuz. Esimin annesi gorme engelli ve cok az duyuyor cok bagirmak gerekiyor birsey anlatabilmek icin.
Bi tanidigimiz nisandan donmesinin sebebinin annesi oldugunu soylemis bizimkilere onlar cok kiz istediler ama alacaklari kiz annesine ister istemez bakacagi icin kimse kabul etmedi nisanlisida bu sebepten ayrildi gibi laflar dolasiyor.
Olur da biz evlenirsek alt ust oturacagiz cunku evleri hazir. Bu durum bana ne katar benden ne goturur hic bilmiyorum. Cok korkuyorum. Hepimiz birazdan basimiza ne gelecegini bilmeden yasiyoruz klasik bi laftir hepimiz birer engelli adayiyiz Fakat bu durum beni cok korkutuyor.

Ablam bu konuyu erkek arkadasima acti benim yanimda. Annesine kimin bakacagini evlenirsek nasil yasayacagimizi sordu. Cunku ben soramiyorum cok cekiniyorum alinacak diye. O da kendisinin bakacagini detayli bi sekilde anlatti ben ednadan asla yapmayacagi birsey istemem icinden gelir hurmet ederse duasini alir gibi sozler soyledi..
Suan da yazamiyorum bile derdimi dogru anlatacak kelimeleri secemiyorum lutfen bagislayin yanlis bir ifade de bulunuyorsam.
Ailesini cok fazla tanimiyorum. Nasil insanlar bilmiyorum evlenirsem bu durumla basedebilir miyim onu da bilmiyorum. Lutfen yarcimdi olun

Sanirim soylentiler dogru, bir erkek karisi varken annesine ne kadar bakar ki ? Simdi illaki ben bakarim diyecek ama o is oyle olmaz emin ol, en basitinden kadinin gorme engeli varsa banyosu icin illaki birinden yardim aliyordur diye dusunuyorum her ne kadar gorme engelli insanlar her islerini kendileri yaopiyor olsalarda yaslilikla birlikte birde duyma yetisi cok yokmus daha cok bakima ihtiyac duyacak bir kadin olacak.
Valla henuz 5 aydir tanisiyormussunuz bence evlilik karari icin erken henuz ailesini de tanimiyorum diyorsun ama su kesin o kadina sen bakacak boyle bir sorumluluk kolay alinmaz iyi dusun derim eger kafanda en ufak bir tereddut varsada kabul etme kimsenin gelecegini tehlikeye atma.
Ha yarin bir gun saglikli anne babasi olan biriyle evlenirsin birinden biri olur digeri hastalanir bakimi sana kalir bunlar hepsi olabilecek seyler aynisi kendi annen baban icinde gecerli o durumda tabiki red edemezsin ama bu cok baska bir durum. Bunu bastan biliyor ve kabul ediyorsun ona gore zor bir evlilik olacaktir.
O yuzden iyi dusun 5 ayda zaten leyla mecnun da olmadiniz mantiginla hareket et derim cunku adamin acele ediyor olmasini ben pek hayra yormadim, oldu bittiye getirmek istiyor olabilir.

kızı neden bakmıyor ?şahsen ben annemi yengeme emanet edemem yani ne olursa olsun

Kizininda 3 cocugu var 2 si okula gidiyor. Bir de yaslilari bilirsiniz kizi bile olsa baskasinin evinde pek rahat edemezler karsilikli oldugunu dusunuyorum bakmama sebeplerinin

Zor bir karar gerçekten
Ama bu karar sırf bu yüzden ayrılma üzerine olmamalı
Ne bilim belki bir yardımcı tutulabilir bunun için veya başka kardeşi yokmu sırayla bakarlar
Bir kişinin üstüne kalmaz.Orada oturursanız mecbur bakmak zorunda kalırsınız zaten vicdanınız rahatsız olur.
Eşiniz bir yere kadar bakar işe gittikten sonra size kalır.
Tabiki herşeye hazırlıklı olun.
Ama şimdi bu yüzden ayrılıp başka bir insan ile evlenirsiniz belkide kadın kafadan kontaktır.Buda sanırım ayrı bir sorun olur.

Oyle tabiki ama benim icin zor bir karar. Hicbir zaman bu kadar buyuk bi sorumlulugun altina girmedim kendimden de korkuyorum ya basedemezsem hem onu hem kendimi uzersem diye
Tabi ki siz de haklısınız. Büyük bi sorumluluk. Ama ben hayatta hiç bi dertle sınanmamış ot gibi yaşayan biri olarak şunu düşünüyorum. Bu hayati dümdüz yaşayıp ölmek mi, yoksa birilerine fayda sağlayıp, bu dünyaya biseyler katıp, zorluklarla mücadele ederek yaşamak mı ?.. Ben ot gibi yaşadığım bu hayattan hiç bi zevk alamıyorum. Ne para ne güzellik.. Hepsi geçici.. Belki de mutluluk yaşlı bi annenin duasını almaktır, bilemezsiniz.. İnsanı insan yapan ne kadar insanlık yaptığıyla ilişkili. Her zaman böyle iyilik yapma fırsatları çıkmaz karşımıza. Tabi bu benim görüşüm. Alternatif bi bakış açısı.. Kendiniz de bu gücü bulamıyorsaniz tabiki de evlenmeyin..

ben önce annesiyle tanışır sonra karar verirdim
şu anda huyunu suyunu bilmediğin bir kişi hakkında ne karar verirsen
doğru olmayabilir
benim tanıdığım biri kızlarını verecekti kv kanser hastalığını yenmişti
araştırırken komşuları dileniyordu demişti sonra kv soruldu bir derneğe yardım topladığını söyledi
o yüzden söylenen sözleri öğrenmek için kv tanışman lazım

Zor bir karar gerçekten
Ama bu karar sırf bu yüzden ayrılma üzerine olmamalı
Ne bilim belki bir yardımcı tutulabilir bunun için veya başka kardeşi yokmu sırayla bakarlar
Bir kişinin üstüne kalmaz.Orada oturursanız mecbur bakmak zorunda kalırsınız zaten vicdanınız rahatsız olur.
Eşiniz bir yere kadar bakar işe gittikten sonra size kalır.
Tabiki herşeye hazırlıklı olun.
Ama şimdi bu yüzden ayrılıp başka bir insan ile evlenirsiniz belkide kadın kafadan kontaktır.Buda sanırım ayrı bir sorun olur.

Aslinda ayrilmayi hic dusunmuyorum. Sadece korkularim var. Ve dediginiz gibi kadini tanimiyorum dogru durust hani tanidigim cok iyi biri olsa bunlarin hic birini dert etmezdim kendime ama ya oyle biriyse diye de korkuyorum. Kolay bisey degil onun da yasadigi insanin ister istemez psikolojisini etkileyecek birsey

kendi bakabilmesi için çalışmaması gerekicek, nasıl bakmayı düşünüyor, sabah işe gitmeden tüm işlerini yapıp üstüne kapıyı kilitleyip gitmeyi mi? ben bakarım dese bile kayınvalide adayının bakımının size kalacağını bilin.
bayan sonradan görme engelli olduğundan bu duruma alışamamış olabilir, duyma problemide var.Tüm bunlar psikolojini olumsuz etkilemiştir diye düşünüyorum.O yüzden çok daha zor olacaktır bakımı, tüm bunları aşabileceğinize inanıyorsanız hayırlısı olsun

Ajitasyon kısmını bir kenara bırakırsak anneme ben bakıcam lafına inanma derim bir kere.
Bal gibi de sen bakıcaksın birde altlı üstlü evlermiş.
5 ay çok kısa değil mi benim için evlilik kararında 5 ay 5 dakika gibi bir süre.
Tabi annesi engelli diye evlenmekten vazgeçmek olmaz ama sen hiç acele etme ailene annene danış adamı çok iyi tanımaya bak ailesinin içine gir bakalım nasıl insanlar anlaşabilcen mi bunları yap ilk önce.

kadın yeni değil 5 yıldır bu durumdaymış yani zorluklarına alışmış ,bir çok şeyi düzene bindirmiştir.....bence sadece kendine güvenmen yetmez ,karşıdaki insanı da tanıman gerek, kv ve sevgilini...bu kısa süredede yeterli değildir diye düşünüyorum

Kizininda 3 cocugu var 2 si okula gidiyor. Bir de yaslilari bilirsiniz kizi bile olsa baskasinin evinde pek rahat edemezler karsilikli oldugunu dusunuyorum bakmama sebeplerinin

Ne alakası var sizin de çocuğunuz olacak.

İyi ama anlayamadığım şu.
Ev için yardımcı istemiyor, kızı da 3 çocugu var bakamıyor ve yine annede zaten bakmasını pek istemiyor.

Bu 5 yıl içerisinde kendi hiç bir işini halledemiyorsa
Tek başına nasıl başının çaresine bakabiliyor :KK64:

İllaki bakımı, temizliği, yemegi birileri tarafından karşılanıyor.
Kim bu gizli kahraman. Erkek arkadaşın mı.

şu an kim yardımcı oluyor bu kadına?

madem durumları iyi bi yardımcı bulunur
o kendi evine kabul etmiyosa sen kendine yardım için tutarsın yemekleri yapar evleri temizler

kadının kendisine banyo vs. evet insanın kendi annesi bile olsa zor.
ben bazen kendi annemin tuvalet olayından rahatsız oluyorum.
banyoda falan ihtiyacı varsa kızının yapması makul olan.

Kadın için çok üzüldüm Allah yardımcısı olsun, birde doğuştan değil sonradan gelmiş başına, Allah sabır versin. Kendimi onun yerine koyuyorum yaşadıkları o kadar zorki....

Bu kısmın harici, ortada bazı tutarsız ve sinir bozan durumlar var. Öncelikle kv bakımı sana ait olmamalı, yardımcı elbet olursun fakat kendi kızı ve oğlu varken sen geri planda kalmalısın. Kendi kızı dururken ne demek çocukları var? Varsa var yani seninde çocuğun olucak. Annesi kızının bakmamasını istiyoken sana nasl gönlü razı gelecek??

Bakıcıda istemiyormuş, ne demek istemiyor!! Bu kısmın ciddi anlamda düşünülmesi gerek,bi yardımcı tutulmalı, bu şart. Çünkü insan kimseye yük olmayı istemez öyle değil mi? Yardımcı tutulması demek, ailenin elini ayağını çekmesi demek değil.

Erkek arkadaşın ben bakıcam demiş o nasıl olucakmış, işe gittiğinde ne olucak. Bu kısım resmen sallama. Şu anda annesine kim bakıyor?? Yani sen yoksun kızı yok e bu çocukda işe gidiyordur kim ilgileniyor? Babası vefat falan mı etti o kısmı kaçırdım sanırım.

Sonuç olarak, bakmakdan ziyade biri olsa seninde hayatın aksamadan kontrol etsen, yardımcı olsan çok iyi, ama öbür türlü bütün yükü senin yüklenmen çok zor. Bütün hayatını etkiler ve bu çok ciddi bi sorumluluk. Çok iyi düşün, 5 ay inanki çok az bi zaman,

Sana baktırma gibi niyeti yoka bile illa ki bu konuda senin üzerinde bir yük ya da sorumluluk olacaktır.

Hiç sormadınız mı sen işe gidince kim bakacak diye? Ya da siz tatile gittiğinizde? Hasta ve yaşlı bakımı çok zordur. Özveri ister. Eğer kendinizden ödün vermeyeceksiniz hiç kalkışmayın bu işe. Sevaba gireyim derken günaha girersiniz. İçten gelerek yapılmadığı sürece ne size ne o kadına faydası olmaz yaptığınız iyiliğin. Hasta olmayan kayınvalidesiyle bile yakın oturmaktan dert yanıyor insanlar sizinki hem hasta hem yakın. İlerde çocuğunuz olunca ne olacak? Herşeye yetişebilecek misiniz? Kendi kızı neden hiç sorumluluk almıyor?

Maddi durumlari iyi dediniz. Sizin ayri evinizde olacak. Kim ne derse desin bu devirde mal, mulk , ev sahibi olmak cok zor. Sevgiliniz iyi bir insansa, gecim sıkıntısı cekmeyeceginizide dusunursek bunlar sizin icin avantaj.
Kadin kendi halinde, kendiyle zor ugrasiyor size pek sıkıntısı olmaz laf, söz, dedikodu duymazsiniz.
Bir bakici tutarsiniz gunduz evini temizler, yemegini yapar gider. Sizde arada kontrol edersiniz.
Benim icim acidi bu kadina ben olsam ilgilenirdim.

Bu çok ciddi bir sınav.
Eğer annesi evde tekse birlikte oturacağınız aşikar.
Şu an aşk, sevgi vs gözünü kapatıyor ama açıldığı zaman sana batacak. Artı şeytan zaten sürekli fitili verecek sana alttan alttan.
Cidden zor bir sınav. Layıkıyla yapamayacaksan ki yapman çok az bir ihtimal kimse üzülmesin bence.
yaşayan bilir di mi ipekçim

Bence bunda düşünecek birşey yok. Helal olsun o adama annesini el üstünde tutmuş nişanını atmış. Korkacak birşey de yok kadın sana ne yapabilir ki bi kap yemeğini önüne kor ihtiyaçlarını görürsün bi hayır duasını alırsın bunca yıldır görme engelli insan ona göree düzenini kurmuştur.

Evlilik iki tarafın ailelerininde rahat bıraktıgı kendi hayatınızı kurmanıza gercek anlamda izin verdigi takdirde güzel.Bu içinde bulundugunuz durum cok zor bir durum.Simdi herkes klasik olarak hepimiz engelli adayıyız vs yazmıslar buna sonuna kadar katılıyorum fakat bunun konuyla ne alakası var? Engelli veya hasta,yaşlı birine bakmak çok zordur ve sorumluluk ister fedakarlık ister.Bu fedakarlıgı yapabilecekmisiniz önce bunu düsünün.Ağır gelmez demesin kimse çünkü gelir.Yeni bir evlilik yeni bir hayat bir yuva bütün bu yeni hayatın sorumlulugu üzerine birde engelli bir kayınvalide bence çok ağır.Buna dayanabilecek gücüm var diyene ne ala..Fakat bunuda kabul edecekseniz kendinizden emin bir şekilde ileride tek OF iması dahi yapmayacagınıza eminseniz kabul edin.(Kimsenin üzülmemesi adına)

Back
X