Evlilik kararı

Çok büyük sıkıntılar içindeyim bu hafta sonu erkek arkadaşım ailemle tanışmaya geliyor ama ben aşırı tedirginim, içimde korkunç bi huzursuzluk var.

8.5 aydır bi ilişkim var ayrı şehirlerdeyiz ayda bir görüştük. Kendisi memur. Ben üniversite mezunuyum ikimizde 25 yaşındayız.

Ben sebeplere bağlanarak aşık olabilen biriyim. Mantığım asla geri planda olmuyor yeni biriyle tanışırken. Serserinin teki yine de çok seviyorum durumu yok yani bende. Bu zamana kadar çok aşık olduğum bi sevgilim olmadı kısa süreli olanlar oldu onlar da beni istemedi sevmedi.

Gelelim erkek arkadaşıma aramızda mükemmel bi uyum var çoğu şeyi açıklamadan, dile getirmeden bile anlayabiliyoruz, anlaşabiliyoruz.
Çünkü çok benzer karekterlerimiz var.
Eğlenebiliyoruz, konuşabiliyoruz, çok güzel bi iletişim var, saygımız var kısa süreli de olsa ilişkimiz asla kötü söz söylemedik ben güven takıntısı olan birisiyim ve çok fazla gel gitlerim olur her seferinde beni idare etti ve konusarak sorunlarımı çözdü.
Çok sadık, anlayışlı, asla yalan söylemez.

Bunlar tamam gelelim benim beynimi kemiren tedirgin olduğum konulara;
Ailemden 4 5 saatlik uzak yere gidicem evlenince.
Ekonomik olarak sadece kendisinin memur maaşı var ailesinin durumu iyi değil. (benim ailemin iyi)
Ailem bana bi maaşla hem düğün yapıp hem çocuk büyütebilecek misin vs sorular soruyor etkileniyorum.
Korkuyorum fakirlik yaşamaktan bende çalışcam zaten ama evlilik sürecinde ya ailemden ya da benim beklentilerimden çok çok aşağı şeyler olursa.
Ve sürekli düğün masrafı ne kadar tutar nelerden vazgeçersek daha ucuza gelir hesabı yapıyorum bu benim hevesimi kırıyor stres oluyorum büyük sorumluluklar hissediyorum.
Diğer bi sebep ben giyime görünüşe takık bi insanım karşımda bakımlı görmek istiyorum onu ama maalesef yok kendine giyimine önem vermiyor buda beni çok etkiliyor yine.

Sonuç olarak bazen tamam işte bu diyorum çok mutluyum istekliyim hevesliyim. Ama bazende ufak bi şeyle karşılaşınca vazgeçesim geliyor.
Kültür olarak 26 27 yaşını bulan kıza kalmış gözüyle bakarlar ve erkek arkadaşımın karakteri de düşününce olmasını istediğim bi ilişki ama böyle ekonomik sebepler beni çok yoruyor.

Evlilik kararı için nelere dikkat edilmeli? Aşk mı? Ki aşık olabilen biri değilim(mantıkli gelen bana cazip geliyor ya da zor görünen)
Bu yaşıma kadar olmadı oturup bunu mu beklemeliyim??
Sizler nasıl evlendiniz böyle tedirginlikler yaşadınız mı mutlu mu oldunuz mutsuz mu??
Siz evlilik kararı almayın bence bu kişiyle tmm gülüp eğleniyorsun uyumlusun anlaşıyorsun ama siz çok detaycı birisiniz adam memur ailesinin durumu yok böyle hesap kitap la olmaz bu iş çok yorulursunuz yıpranırsınız....sizin beklentilerinizi ve bu kadar detaycı oluşunuzu kaldıramayabilirler..bu bile bile lades olur

Siz bir an önce bir işe girin. Düğün ve ev için ikiniz iki koldan para biriktirmeye başlayın. Bu birikim işi 2-3 seneyi kesin bulur . Bu sürede de birbirinizi daha yakından tanıyın. Çünkü 8-10 kez birini görmek değil evlilik, arkadaşlık için bile yeterli değil. Ailenizin durumu iyiyse onlar da yardım eder herhalde. Sevgili ailesini bu maddi konularda es geçin, madem maddi durumları iyi değil. Artık güçleri neye yeterse onu yaparlar.

Çocuk işini de şimdiden düşünüp dertlenmeye gerek yok. Ama gerçekten bir dertse memur olmaya bakın ki eğer ileride çocuğunuz olursa en körü ihtimalle ücretsiz izin falan kullanıp rahat edersiniz.

Giyim kuşam işi önemsiz bir detay. Sevgilinize güzelce söyleyin, düzeltir. Veya siz " şu sana çok yakışır" falan deyin.

Konunuzu okurken şunu hissettim. Bazı aileler vardır kızlarına çeyiz vermez ellerini taşın altına sokmaz ama erkek tarafına giydirdikçe giydirir. Sizde çalışmıuprsunuz ama ailem de fakirlik görmedim nasıl geçinecez diyorsunuz. Adama bir iyilik edin vazgeçin. Yazık adama. Sinir olurum böyle lan emici tiplere
Ben kan emici değilim. Çalışıyorum ayrıca evlenince de çalışacağımı belirttim ayrıca nişan, söz, kına gecesi ve ev eşyasını yarısını biz yapıyoruz. Ben düğün hazırlıklarının stresinden bahsettim evli hanımların tecrübelerini bilmek istedim

Onun ailesinin maddiyatından size ne ki?

O sizinle ailesi zengin diye evlilik düşünüyorsa hoş bir durum mu sizin için?

Memur adam diyorsun, ben de çalışacağım diyorsun...ama çok çalışmaya gönlünüz yok gibi, yoksa 2 maaşla mutlaka geçim olur.

Lüks bir düğün tek dert olsaydı, bir kerelik zengin aileniz yardım ederdi.. Evlenince evlat olmakdan çıkmıyoruz sonuçta.

Bu kadar acabanız varken 27 yaşında evde kalıyorum korkusuyla evlenmeniz doğru olmaz bence.
Ailem zengin ve yardım ediyor evet

Evlenmeyin cidden.
Evlilik iyi günde kötü günde demektir. Eşim memur. Ben işsizken hic de zorluk cekmedim. Tutumlu biriyim. Ben hicbirsey istemedikce kayinvalidem bana daha cok sey aldı :)
Siz gelir duzeyi yuksek biriyle evlenin. Prenses oldugunuz icin en iyisini hak ediyorsunuz.

Evet ben prensesim hak ediyorum aynen

Siz gerçekten istemiyorsunuz ki evliliği öyle bi yazmışsınız ki sanki evlenmiş olmak için evlenecekmişsiniz gibi 😟

Eğer evlenince çalışmayı düşünmüyorsanız eşinizin imkanlarını şimdiden kabul etmek zorundasınız ki memurmuş günümüz şartlarında orta düzey geçinirsiniz. Ama sizde çalışırsanız daha rahat olur. Maddi beklentiniz çoksa bu durum sizi ileri de mutsuz edecek mi onu düşünün. Yaşınız genç sırf evlenmek için evlenmeyin. Kıyafet konusunda belki zamanla sizi mutlu etmek için istediğiniz gibi giyinir.

Hem sofor mahali, hem cam kenari cogunlukla olmuyor.
Onceliklerinizi tesir altinda kalmadan, cok cok iyi belirleyin.
Isin sonunda beraberce mutsuz olmak da var...
Hakkinizda hayirlisini dilerim.

Evet birde sürekli evdeyim işim yok atanmaya çalışıyorum çevremde bu kadar sorunlu insan olması beni bunaltıyor mide sancıları çekiyorum sık sık
Onun bunun para hesabını yapacağına kpss ile meşgul ol.
Atanmaya bak.
7 aydır uzaktan bi ilişkim var ayda bir görüşüyoruz hatta buraya 2 kez konu açtım etkilenmedim ama çok iyi anlaştık beni çok seviyor diye zamana bırakmıştım bi çok iyi, bi içimde bi eksiklikle devam ettim genel olarak mutlu muydum? Evet. Zaman zamab ayrılmak istedim bırakmadı son zamanlarda iyiydim ama onu tarzını değiştirmiştim iyi ilerliyorduk derken sorun şurda başlıyor.

Bi gece arkadaşımda kaldık 3 kız arkadaş fake bi hesap açmışlar insanları ekleyip eğleniyorlar kendilerince bende bi tanıdığımı ekledim yazdım oda öyle ciddiye almadan dalga geçtik, eğlendik.

Sonra çocuk sardı lütfen kendi hesabından ekle çok ilgimi çektin merak ettim seni dedi hayır dedim kapattık o gece ben evime geldim.
Arkadaşım konuşmaya devam etmiş durumu anlatmış adımı da söylemiş.

Çocuk sosyal medya üzerinden yazdı çok etkilendim, lütfen tanışalım diye. Tabi biz arkadaşımla kavga ettik bunu yaptığı için çocuğada cevap vermedim.
Ama aklım karıştı sanırım çünkü uzakta değil aynı şehirdeyiz ailesini tanıyorum yıllardır vs bazı yönler ilgimi çekti.

Ben şuan çok mutsuzum erkek arkadaşım asla bunu hakketmiyor durumu anlatmayı düşünüyorum, gerçi hesabımı kapattım. Çok pişman oldum.

Ama bide bastırmaya çalıştığım iç sesim var ya doğru kişiyse bu kişi 😢

Bana bi akıl verin napayım ben şimdi erkek arkadaşımı bırakıp diğer kişiyle konuşmak istemiyorum bu kadar cesaretim yok ayrıca büyük haksızlık olur Allahtan korkarım.
Ne yapmalıyım??
Daha 2-3 ay önce başkasından etkilenmişsin.
Bu adamı sevmediğin bariz. Evlenmek için evlenme.
Bu da kul hakkı, adama yazık.

Sürekli nelerden vazgeçersem daha ucuza gelir diye düşünmek sizi yorar buna alışkın değilseniz, bence bu işe girmeyin

Back
X