evlilik kararı

ooooo bu arada sonradan gördüm kızımız mimarlık okumuş bürosunu açmış:D daha ne...maşalahhhh

Yaşlarınız gayet makul..
Neden erken ki?
İnsanlar 18 yaşında reşit olma hakkına sahip.
Ben evlendiğimde 22 yaşındaydım eşimde 26 gayette güzel bir yaştaydık ve tüm sorumluluklarımızın bilincindeydik.
Maddi manevi bekleyeceğiniz bir şey yoksa ve bu adamdan eminseniz neyi bekleyeceksiniz?
Olgunlaşmak falan derseniz o ancak 10 yılda falan fark eder yani bir iki yıl daha sizi kafa yapısı olarak çok ileriye götürmez..
Yani 24 yaşında da aynı bu gün ki gibi olursunuz..

Asıl onun yaşı çok genç, dikkat et bence. Hormonları evlen evlen diyordur :52: ama bir bak sen iyice, bir evin, evliliğin sorumluluğunu alacak olgunluk var mı arkadaşında, sonra evlendim ama eşim bekar alışkanlıklarından vazgeçmiyor diye bir konu da sen açmayasın sakın.

Mutluluklar dilerim. :16:

Bende 22 yaşında evlendim 1 yıllık evliyim şuan. Neye göre erken tartışılır.

Genç evlilik, genç anne olmak bence çok güzel şeyler. Ama ben eviliğin sorumluğuyla uğraşırken yiyiyp içip giyinip gezip eylenen arkadaşlarımı görünce özenmiyorum değil. Bizde geziyoruz ama bi bekar kadar olmuyor.

Bazı şeylerin yeterince tadına vardığını düşünüyorsan okulun askerlik vs gibi beklemenizi gerektiren durumlar yoksa çokta erken sayılmaz bence.

Bende 22 yaşında evlendim 1 yıllık evliyim şuan. Neye göre erken tartışılır.

Genç evlilik, genç anne olmak bence çok güzel şeyler. Ama ben eviliğin sorumluğuyla uğraşırken yiyiyp içip giyinip gezip eylenen arkadaşlarımı görünce özenmiyorum değil. Bizde geziyoruz ama bi bekar kadar olmuyor.

Bazı şeylerin yeterince tadına vardığını düşünüyorsan okulun askerlik vs gibi beklemenizi gerektiren durumlar yoksa çokta erken sayılmaz bence.
tamda bahsettiğim şey bu aslında... ikimizde eğlenmeye gezip dozmaya düşkünüz. birde önümüzde çok güzel bi örnek var ikimizin ortak arkadaşı geçtiğimiz sene evlendi onlarda aynı bizim gibiydiler ama evlendiklerinden beri doğru düzgün görüşemedik bile evlilik sanırım çoğu şeyi kısıtlamak demek birazda... bende sanırım bundan korkuyorum.

Konu çok yetersiz

İkinizin de iş-güç-okul durumu önemli ?
Hatta onun askerliği ne durumda ?

Nasıl bir çiftiniz vs..
Hiç birine değinilmemiş

Konu çok yetersiz

İkinizin de iş-güç-okul durumu önemli ?
Hatta onun askerliği ne durumda ?

Nasıl bir çiftiniz vs..
Hiç birine değinilmemiş

ikimizde üniversite mezunuyuz. askerliğini yaptı. ikimizinde iş durumu gayet iyi (parasal anlamda). ikimizinde kendi iş yerlerimiz var. ilişkimize gelince 2 senedir birlikteyiz. sorunlu bir ilişkimiz yok tam aksine arkadaşlarımıza göre örnek çiftiz.

ikimizde üniversite mezunuyuz. askerliğini yaptı. ikimizinde iş durumu gayet iyi (parasal anlamda). ikimizinde kendi iş yerlerimiz var. ilişkimize gelince 2 senedir birlikteyiz. sorunlu bir ilişkimiz yok tam aksine arkadaşlarımıza göre örnek çiftiz.

Olumsuz hiç bir yan yok buna göre
Kimisi e o zaman evlen niye bekliyosun diyebilir de
Ben olsam yine de 22 yaşımda evlenmek istemezdim

Evlilik güzel hoş
Belki hep beraber olma, özgür olma fikri de güzel
Ama şu an ki kadar sakin olmayabilir hayatınız
Evlilik zaten başlı başına bir sorumlulukken bir de
Aile ziyaretleri, akrabalar, düğünler-toplantılar vs. yorucu olabiliyo hem iş hem evin yanı sıra..

Bu rutine zaten gireceksiniz, o yüzden acele etmezdim ben olsam 2 yıl kadar daha ertelerdim sanırım evliliği
Mutluluklar dilerim bir ömür

Olumsuz hiç bir yan yok buna göre
Kimisi e o zaman evlen niye bekliyosun diyebilir de
Ben olsam yine de 22 yaşımda evlenmek istemezdim

Evlilik güzel hoş
Belki hep beraber olma, özgür olma fikri de güzel
Ama şu an ki kadar sakin olmayabilir hayatınız
Evlilik zaten başlı başına bir sorumlulukken bir de
Aile ziyaretleri, akrabalar, düğünler-toplantılar vs. yorucu olabiliyo hem iş hem evin yanı sıra..

Bu rutine zaten gireceksiniz, o yüzden acele etmezdim ben olsam 2 yıl kadar daha ertelerdim sanırım evliliği
Mutluluklar dilerim bir ömür
teşekkür ederim canım. benim amacımda biraz ertelemek ama gel gör ki bunu sevgilime anlatamıyorum

teşekkür ederim canım. benim amacımda biraz ertelemek ama gel gör ki bunu sevgilime anlatamıyorum

Kpss düşünür müsün ?
Dershaneye yazıl :1: sınavdan sonra vs. dersin en azından
Hem senin içinde faydalı olur

Kpss düşünür müsün ?
Dershaneye yazıl :1: sınavdan sonra vs. dersin en azından
Hem senin içinde faydalı olur
bu tür şeylere kanmıycak kadar zeki bi sevgilim var ayrıca benimde o tür şeylerle uğraşıcak bi dakikam bile yok:D kendisinin bi evi var bi evde ben istesem ondan o alana kadar zaten zaman geçer:D

bu tür şeylere kanmıycak kadar zeki bi sevgilim var ayrıca benimde o tür şeylerle uğraşıcak bi dakikam bile yok:D kendisinin bi evi var bi evde ben istesem ondan o alana kadar zaten zaman geçer:D

Bu zeki ve mikemmel çifte mutluluklar o zaman

tamda bahsettiğim şey bu aslında... ikimizde eğlenmeye gezip dozmaya düşkünüz. birde önümüzde çok güzel bi örnek var ikimizin ortak arkadaşı geçtiğimiz sene evlendi onlarda aynı bizim gibiydiler ama evlendiklerinden beri doğru düzgün görüşemedik bile evlilik sanırım çoğu şeyi kısıtlamak demek birazda... bende sanırım bundan korkuyorum.

kesinlikle kısıtlamak zorunda kalıyorsun tabiki. ama gezip tozmanında sınırı yok bunuda unutmamak lazım. bence ''hazırım ben'' diyeceğin zamanı bekle.

maddi manevi sorununuz yoksa sevgilinden eminsen
kesinlikle evlen
erken kalkan yol alır demişler
evlendikten sonra hemen çocuk yapma derdin olmaz
düzenini oturtana kadar bekleme şansın olur
evliliğin çocuksuz günleri flört gibi zaten
gezer tozarsın
herkez ilerlemiş yaşta koca bulmaya,bulduysa alelacele çocuk yapmaya çalışırken:52:
sen çocuğunu büyütmüş olur çok rahat edersin
ileri yaşlarda annelik de çok zor çok yorucu 20li yaşlar dinç olduğun için en güzeli
hakkında hayırlısı olsun

Çok güzel söylüyorsun ama konu sahibi iş güç okuldan bahsetmemiş benim anladığım kadarı ile çalışmıyor ev kızı bizim tabirimizle. Bazı kesimler böyledir biliyorsun herkes çalışacak diye birşey yok. Eğer belli bir eğitim yoksa ilkokul , ortaokul mezunu filansa (sakın yanlış anlaşılmasın küçümsemem ki benim anne babam da ilkokul mezunu) bir iş bulması zor. Bulacaksa da az maaşa daha çok ezilme formülü ile çalışacak
Eş adayına gelince 25 yaşında kendine güvenip hadi evlenelim diyorsa illaki bir işi vardır yoksa aylak aylak gezipte hadi evlenelim demez heralde.
Birde düğün için birikmiş para bu yaşta olmaz cnm. O ancak 30dan sonra evlenenler için geçerli.Aileler paşa paşa yapacaklar herşeylerini 25 yaşında birinden 50.000 tl çıkaramazsın heralde. Senin var mı birikmiş merak ettim?
Gelgelelim sonuca eğer bu düşündüklerim gerçekse evlenmek için bir sorun görünmüyor. Evlensin hrkes zamanında kursun yuvasını. Şuan geri kafalı görülüyor olabilirim ama tekrar edeyim ben 30 eşim 33yaşındaydı evlendiğimizde 2 senem dolacak.İkimizin de işi gücü var şükür.

Yeni mezunuz biz çift olarak. Benim birikimim yok ama istediğim şekilde yuvamı kuracak kadar ailemin de birikimi yok. Ayrıca evlenmeyi isteyen 25 yaşındaki bi'adamın çok ala 20 bin birikimi olabilir her ay 1 1 atsa kenarına 2senede biriktirir, benim ablam 4 ayda 4 buçuk attı kenarına demek istediğim buydu. İsterse tüm şartlar tamam olsun 22 yaş evlilik sorumluluğu için çok çok erken bi'yaş.

evet canım ben mimarlık fakültesinden yeni mezun oldum 5 ay önce büromu açtım. erkek arkadaşımında kendi iş yeri var.

Fikrim hala değişmedi yaşın evlenmek için çok çok genç. Çevremde senin gibi okulunu bitirip 22 yaşında hemen evlenen çiftlerle dolu (ablamın arkadaşları) biz gezip, eğlenirken çoğu şuan eşinin çok istemesiyle(eşler büyük 4-5 yaş) anne oldu şuan çalışmayıp bebeklerini büyütüp bize özeniyolar. Tabii her nekadar öyle olsa da bu güzel kısımdı anne oldular neticede. Bi'de 22 yaşında evlenip kaynanalarıyla uğraştılar bu aşamada da hep "siz siz olun gençliği yaşayın erken evlenmeyin neye acele ettiysek" deyip durdular. Halbuki evlenirken "ay siz de evlenin çok güzel" deyip duruyolardı.

Yanlış anlaşılmasın bu dediklerimin çok uzun ilişkileri çok severek evlendiler ama ukte kaldı içlerinde, sorumluluk fazla geldi.

Ben okumuş bi'insanın daha 22 yaşında apartopar evlenlenmesini mantıksız buluyorum. Hiç olmazsa söz, nişan, düğün aralarını çok tutun da 24-25 ol bari.

Back
X