evlilik kararım..

AryaDemiR

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
92
47
Mrb hanımlar,eş adayını beğenmeyen,ısınmadan ne bileyim etkilenmeden evlilik kararını verip sonradan mutlu olan var mı..zamanla seversin diyorlar olur mu bole bişe yaşayanınız var mı...şimdiden teşekkürler..

Evet tam olarak öyle denebilir ,midem ağrıyo stresten,en doğrusu bu böyle mutlu olursun diyolar,26 yaşındayım,Üniversite mezunu ve işsizim..Baskı yapıyorlar,babam vefat etti,2erkek kardeşim var,ve annem artık senin sorumluluğun gitsin artık üstümden demeye getiriyor,ben de o yüzde sanırım evleneceğim,ve mutsuzum...içimi dökmek istedim ,kimseye anlatamıyorum derdimi çünkü..

çok zor be, henüz evli bile değilim ama kendinizi belki de hayatınızda bir kere olacak ve keyifle geçirilecek süreçten neden mahrum ediyorsunuz? belki de evlilik hazırlıklarını bile coşkuyla içinizden gelerek yapamayabilirsiniz. sizin adınıza üzüldüm, bu karar ne olursa olsun sizin kararınız, aileniz istiyor diye evlenmeyin. o adamla aynı eve, yatağa girecek olan sizsiniz.

Haklısınız ama benim isteğimi kimse umursamıyor,kimse yok beni anlayan,hep olumlu yönden bak böyle mutlu olursun,aşk evlilikleri daha kötü bitiyor,çevrende herkes evlendi vıdı vıdı vıdı....içime atamıyorum oda doldu artık,evet dedim ve sustum,bu mutlulukların hiç birini yaşayamayacak olmak çok kötü,her şeyi yapmam gerektiği için yapıcam,karşi tarafa istemediğimi bile yansıtamıyorum o derece,allah kimseye yaşatmasın..

Forumları okumuşsun, kadınlar sevdiği adamla evlendiğinde bile ne zorluklar yaşıyorlar. İstisnalar olabilir ama sevmeden aynı ev bir ömür zor

sevmeden çok zor canım.. bu işin hastalığı var sağlığı var en önemlisi cinselliği var bu insanla bedenini ruhunu herşeyi paylaşacaksın.. biraz zamna kazanmaya çalış ve olmuyor de karşı çık dik dur.. kabullenme hemen

Mrb hanımlar,eş adayını beğenmeyen,ısınmadan ne bileyim etkilenmeden evlilik kararını verip sonradan mutlu olan var mı..zamanla seversin diyorlar olur mu bole bişe yaşayanınız var mı...şimdiden teşekkürler..
BAKIN SEVMİYORSANIZ ZOR AYRICA ONUNHAKKINA DA GİRİYORSUNUZ.
her insanın evlilikten beklentisi vardır farklı farklı
erkek :
güzel olsun alımlı olsun huyu güzel olsun hani oturup kalkması vs düzgün edepli olsun vs.
bazıları evde iyi yemek yapsın temiz olsun titiz olsun beni yatakta memnun etsin (ki bakın mutlu demiyorum
bazısı ister anneme babama hizmet etsin onlara çocuk doğursun arada da bana baksın.
kimi erkek vardır beni sevsin çok sevsin (ki bu benim eşimdir :) hep der ailemde sevgi görmedim senden tek istediğim beni sev beni çok sev değişik bi durum ama...)
kız :
zengin olsun iyi bir işi mesleği olsun.
yakışıklı olsun karizmatik olsun .
iyi bir eş olsun iyi bir baba olsun benim anneme babama iyi davransın .
yada belki çok farklı istekleri vardır aklıma bu geldi.
siz ne istiyorsunuz sizin isteklerinize cevap verecek mi
o sizden ne istiyor siz onun isteklerine cevap verebilecek misiniz.
tanıdığım bir kadın var 50 li yaşlarında köy yerinde doğum büyüyen köy dışına çıkmamış bir kadın köye gelen öğretmenle evleniyor. diyor ki eşi" ben ev işi falan yapamam benim alacağım hanım her evişini yapsın benden beklemesin"ki evliliği boyunca da böyle bir odun kırmamış köy yerinde bir çivi çakmamış evine evin odununu dahi kadın tek başına dağdan getirtir kömür olur kömürlüğe taşır yemek çamaşır bulaşık ve erkeğin babasının tarlaları olduğu için de eşi onların köyüne bırakıp orda evinden uzak günlerce bağ bahçe tarım işlerini yapar. ve bu kadın bu adamı sevmemiş eh öğretmen rahat edeyim diye evlenmiş . evlenmiş te aklı hala bekarken konuştuğu adamda 30 yıl geçse de hala o adamın adını sayıklar kız torunu var kız torununa aşık olduğu adamın adıyla hitap eder. evliliği de zor geçmiş eş titiz gece yayına bile yatmadığı çok olmuş. hala evliler aynı evdeler torun torbaya karıştı ama sonuç ikiside bir ömür mutsuz
DEĞER Mİ Bİ RAHAT YAŞAMAK İÇİN ....Kİ BUNDA RAHATLIK TA YOK

illaki flört değil belki ama istemek sevmek çok güzell bir nimet ...
hele zamanla ısınırım diye sevmediğin biri ile evlenmek iyi cesaret ya tam tersi olurda hiç ısınamazsan...
belki de tam tersi gerçekten çok güzel bi evlilik yaşayacaksındır çok seversin tanıdıkça...
yani belirsizlik ...

Benden başka herkes çok mutlu,dakikada bir arıyorlar ne diyosun diye,ben o kişiyi sadece bir kez gördüm,hiç bişe hissetmedim,oturması konuşması haraketleri içim isınmadı hoşlanmadım ama kendisi için tam tersi,seni gördüm ve o an işte hayalim bu dedim diyor,konuşuyoruz aşık oldum diyor,ben de gönülsüzce mutlu gibi yapıyorum,annem teyzelerim yani ailem ole Bi konuşuyolar ki yok istemiyorum diyemiyorum bile,hani görücü usulü diyelim tamam belki o an o kişiden hoşlanırsın ve olur ama olmadı ilgimi çekmedi,olurundan bakayım diyorum hiç bi durum yok beni ona bağlayacak,az önce aradılar yarın yuzuk takalım istemeye gelelim diyorlar resmen emrivaki...2 hafta olcak bu çocuk beni görmeye benle konuşmaya gelmedi ben gidicektim ayağına düşünün kuzenim olmaz o gelmeli dedi.ki bu kişi kalabalıkta utanırım,pek evden çıkmam diyen birisi tam istediğimin tersi çekingen erkek,buna hayır dersem neler derler bana düşünemiyorum,bende tamam diyip susuyorum,bi şekilde olacak evlenicem,annemin evine de asla gelmicem,(sen tek evlen de gelme diyor )ben yüzü hiç gülmeyenlerdenim..karişik yazmış olabilirim saolun yorumlarınız için...

Ben daha onunla hiç konuşmadım görüşmedim diyorum,e sen görmedin mi çocuğu geldiğinde diyolar, bi 10 dakika gördüm kuzenim vardı yanımzda ole konuşabildik,bu hafta sonu istemeye geleceklermiş,şaştım kaldım bi gram yemek yiyemiyorum,işim gücüm olsa o da yok,hayatta hep bu çıkmazlar oldu bnm hayatımda hiç mi gülmez bi insan,bnm de imtihanım bı muymuş bilemiyorum..

eğer bi kez için ısınmadıysa bir daha ömürboyu ısınamazsın ailene bi şekilde anlatmaya çalış böyle olmaz ömür boyu mutluculuk oyunu oynayamazsın evlilik bambaşka bişey. eğer hayır diyemiyosan hemen evlenme görüşme süresini uzat zaman kazanmaya çalış tanıdıkçada sevmiyorsan bi bahane bul ve bitir

sakın sakın yapma böle bi hata. sevmediğini net bi şekilde söyle. gerekirse kendisine de söyle adamın. o vazgeçsin. çok benzer bi durumda teyzem kalmış 27 yıl önce hala mutsuz hala mutsuz. sakın sakın kabul etme

eğer bi kez için ısınmadıysa bir daha ömürboyu ısınamazsın ailene bi şekilde anlatmaya çalış böyle olmaz ömür boyu mutluculuk oyunu oynayamazsın evlilik bambaşka bişey. eğer hayır diyemiyosan hemen evlenme görüşme süresini uzat zaman kazanmaya çalış tanıdıkçada sevmiyorsan bi bahane bul ve bitir

Cok severek evlendim evlilik cok zor ve zor zamanlardan gectik maddi manevi bu kadar cok sevmiyo olsam katlanamazdim sevmedigin biriyle evlenme bence helede maddi gibi seylwr icin para her zaman mutluluk getirmez sonucta bi omur gecireceksiniz sevmediginiz birine nasil dokunacaksiniz iyi dusunun derim

Ben de ole yaptım yüzük takılmadan önceki akşam ben böyle yapamam,sonradan vazgeçersem daha,kötü olur ,iş ciddiye binmeden biraz daha konuşalım dedim,tamam dedi anlayışla karşiladı,ama üzüldü gibi biraz,ailesine açıklamak zorunda kaldı,onlarda tamam demişler,asıl mesele şu ki ben bu insanı aslında içten içe istemiyorum,ilk an bi hoşlantı duyamadım,ama çevremden aileler çok uygun,siz,çok yakıştınız,her şeyimiz çok uygun,her zaman mukemmeli bulamassın,sonradan pişman olursun keşke ewet deseydim diye,ve o kişinin saygılı,anlayışlı kısaca çok iyi bi insan olmasından dolayı söyledikleri şeyler beni istemsizce etkiliyor,acaba doğru olan bu mu diyorum,ama o kişiyle bi çekim olmadı bende ..kısaca mantık ve duygu arasında kaldım,ne dersiniz,işin içinden çıkamıyorum.......

Cok severek evlendim evlilik cok zor ve zor zamanlardan gectik maddi manevi bu kadar cok sevmiyo olsam katlanamazdim sevmedigin biriyle evlenme bence helede maddi gibi seylwr icin para her zaman mutluluk getirmez sonucta bi omur gecireceksiniz sevmediginiz birine nasil dokunacaksiniz iyi dusunun derim
Ewet bence de öyle kişinin her şeyi batar bana tahammül edemez mişim gibi geliyor,bi çekim hoşlantı beğeni duyamadım,ve konuşması,giyimi,davranışları beni çekmedi,ama istemiyorum diyemiyorum,ben de kendine güven yok sanırım..

eğer mümkünse nişanı evliliği falan bir kenara bırakıp bir süre tanımaya çalışın. kaç yaşındasınız ? evlilik kararı için hiçbiryaş geç değldir bence. seveceğiniz biri çıkana kadar bekleyin derim, çıkmazsa da evlenmezsiniz :)

Bir kere ısınmadın mı o adam ağzında kuş dahi tutsa sen onu sevemezsin canım.Neden bu kadar baskı halindesin anlayamadım.Evlenmiyorum de ne olacak sanki

X