Evlilik karariniz nasil oldu

manevi değerler anlamında tatminseniz evlenin...
mesela;
onun kişiliği,sizine uyumu,size olan sabrı,sevgisi ve tabiki saygısı...
anne ve babanıza olan tutumu...bunlarda önemli..
ilerde baba olduğunda nasıl gözüktüğünü kafanızda tasfir edin..:69:
tüm bunları düşünürken yüzünüzde bir tebessüm oluşuyorsa muhtemelen
karşınızdaki kişi "kelepir evlenilecek kişi" dir ..kaçırmayın..evlenin..:60::60::60:
sonra üzülürsünüz:2:

Ben yeni moda elektrik akımına katılmıyorum.Hele ki ilk tanışmada "evleneceğim adam" taftasının yapıştırılması da inandırıcı gelmiyor.(Gerçek aşkı ilk tanışmada bulan ve bir ömre evet diyip asla pişman olmayan arkadaşlar hariç tabii)
Tanıyarak, görerek, vakit geçirerek,paylaşarak sevmekten yanayım.
Eşimle ilk tanıştığımda fiziksel özellikleri tamam hoşuma gitti, eğitimi, işi gücü falan da yerindeydi.Hoşlandım da ama "tamam bu" diye ilk bir saatin sonunda demedim.Sonra görüştük, paylaştık, birbirimizi tanıdık, anlaştık, dinledik, konuştuk ve beş koca yılın sonunda "işte benimle hayatı, bir ömrü paylaşacak, çocuklarıma iyi bir baba olacak, kedime de iyi bir arkadaş olacak kişi" diyerek EVET dedim.
Bilmiyorum belki de ben pek arızalıyım ki 5 yıl boyunca enine boyuna tarttım, anca karar verebildim :9:

ben hayatımda SIRILSIKLAM aşık olduğum bir kişi tanıdım..
Allahımmm o nasıl bir boy,pos,surat,saçlar annnamm öldüm geberdim anlayacağınız...:52::52::52:
iki kelime bile edemiyordumm aşıktımm çok aşıktımm..:53:
farkındaysanız hep fiziksel şeyler bahsettiğim..:51:

bişekilde çıkmaya başladık..zamanla o aşık olduğum çocuk,çirkinleşti zayıfladı saçları dökülmeye başladı falan..tipi kaymıştı :27:ama onu tanıma fırsatımda olmuştu...tanıyınca daha çok sevdim
o kişi şuanda biricik eşim ...
:38:

eşimi 12-13 yaşlarındayken görümcemle birlikte motosikletle gezerlerken görmüştüm birbirlerine çok benzedikleri için kardeş olduklarını anlamıştım.aşık olmuştum ama kimdir nedir hiç bilmiyodum bidahada görmemiştim.yıllar sonra görümcem akrabamla evlendi ama ben düğüne gitmediğim için bilmiyodum.bigün bize geldiler oturmaya ben mutfaktayken görümcem yanıma gelip beni çok beğendiğini abisiyle tanıştırmak istediğini söyledi bende bu tür muhabbetleri hiç sevmediğimden olmaz dedim ısrar edip eşimin resmini gösterince görümcemi tanıdım evet bu kardeşiydi dedim tanıştık anlaştık tan benim istediğim gibi biriydi herşeyiyle oda benim için öyle düşünmüş bana 1,5ay sonunda evlenme teklif etti bende hemen kabul ettim.şuan 1,5yıllık evliyiz 4aylık hamileyim çok mutluyuz.......:21::21::21::21::21::66::66::66::66:

Ben yeni moda elektrik akımına katılmıyorum.Hele ki ilk tanışmada "evleneceğim adam" taftasının yapıştırılması da inandırıcı gelmiyor.(Gerçek aşkı ilk tanışmada bulan ve bir ömre evet diyip asla pişman olmayan arkadaşlar hariç tabii)
Tanıyarak, görerek, vakit geçirerek,paylaşarak sevmekten yanayım.
Eşimle ilk tanıştığımda fiziksel özellikleri tamam hoşuma gitti, eğitimi, işi gücü falan da yerindeydi.Hoşlandım da ama "tamam bu" diye ilk bir saatin sonunda demedim.Sonra görüştük, paylaştık, birbirimizi tanıdık, anlaştık, dinledik, konuştuk ve beş koca yılın sonunda "işte benimle hayatı, bir ömrü paylaşacak, çocuklarıma iyi bir baba olacak, kedime de iyi bir arkadaş olacak kişi" diyerek EVET dedim.
Bilmiyorum belki de ben pek arızalıyım ki 5 yıl boyunca enine boyuna tarttım, anca karar verebildim :9:

en azindan ilk bulusmada devami icin ok vermissin, ben o asamayi gecemiyorum, dis gorunuste falsolar ve davranista ta var

yok oyle degil, surekli olan sey karsima birileri cikar beni begenirler teklifle gelirler ama bana uygun olmadiklari cok asikardir yani once umut sonra hayalkirikligi, o yuzden oyle dedim ama allah var bugune kadar hic reddedilmedim...sorun benim icime sinen kisinin cikmamasi

sen nelerden muzdaripsin? ya benim durumumda olan yok mu kimse bisey anlatmamis,mutlaka vardir siz de anlatin hadi bekliyorum :)

Bir konu açtım orda yazdım birazcık mustarip olduğum konuları. İçimi forumda dökmeye çalışıyorum. Reddetmek reddilmek değil önemli olan zaten, sonuç? Elde var sıfır!

ben eşimle görücü usulü evlendim. karşıma oturup konuştuğu zaman çok beğenmiştim. dürüsttü, konuşması çok güzeldi, gerçekçiydi, ne istediğini biliyordu. evet bu benim eşim olabilir demiştim. öyle elektrik falan yoktu. şimdiki düşüncemse şu: evet bundan başkası benim eşim olamazdı. doğru insanı bulmak biraz da kısmet aslında. ben evlendikten sonra anladım eşimin benim hayallerimdeki insan olduğunu. acele etme derim. bi iki defa daha görüş sonra anlarsın zaten o kişinin evlenebileceğin insan olup olmadığını. inşallah doğru insanı bulursun.

Ben eşimle 2-3 yıl flört sonrası evlendim. Emin olduğum tek şey onun bana olan aşkı, sevgisiysi. Düzgün bir insandı, klasik kalıpta bir erkek değildi, zor değildi, hep beni mutlu etmek için uğraşıyordu...Evlendiğimdede beni mutlu edeceğine kanaat getirdim.
İlk etapta fiziksel özellikler göze çarpsada bence evlilikte en son düşünülecek konudur. Önemli olan hayata bakış açısı, yetişme tarzı, kültür uyumu v.b. şeyler olmalı. Bunu görücü usulü bir evlilik için söylüyorum tabii ki. Çünkü diğer türlü insan bunları hiiç düşünmüyor aşktan ve bazen sonu hüsran olabiliyor. Pek çok evlilikte sonradan kazanılmış çok güzel bir sevgi var, nikahta keramet var lafına inanıyorum. Evlendikten sonra eşimi bambaşka bir duyguyla seviyorum çünkü, hatta bazen önceden sevmiyormuşum ki diyorum :((

Ben eşimle 2-3 yıl flört sonrası evlendim. Emin olduğum tek şey onun bana olan aşkı, sevgisiysi. Düzgün bir insandı, klasik kalıpta bir erkek değildi, zor değildi, hep beni mutlu etmek için uğraşıyordu...Evlendiğimdede beni mutlu edeceğine kanaat getirdim.
İlk etapta fiziksel özellikler göze çarpsada bence evlilikte en son düşünülecek konudur. Önemli olan hayata bakış açısı, yetişme tarzı, kültür uyumu v.b. şeyler olmalı. Bunu görücü usulü bir evlilik için söylüyorum tabii ki. Çünkü diğer türlü insan bunları hiiç düşünmüyor aşktan ve bazen sonu hüsran olabiliyor. Pek çok evlilikte sonradan kazanılmış çok güzel bir sevgi var, nikahta keramet var lafına inanıyorum. Evlendikten sonra eşimi bambaşka bir duyguyla seviyorum çünkü, hatta bazen önceden sevmiyormuşum ki diyorum :((

merhaba, bu tur bisey yasamis biri olarak guzel tespitler yapmissin. dediklerin dogru fakat insan dis gorunusunden ilk etapta hoslanmadigi birini yani itici buldugu birini de zorla sevemez sanirim. aslinda o ilk izlenim sadece dis gorunus degil o anki davranislara da bagli, insan hic konusmazsa dis gorunusunu begenmeyebilirsin ama bi konusur oyle sicak sempatiktir ki kanin kaynar veya istedigin tarz erkek davranisini sergiler biranda gozunde baska biri olur, sen de bunu yasamissin...

ben 1 kere gorustum, zaten tatil icin gitmistim oraya, ertesi gun donuyordum ve dondum...ya aslinda ben istiyorum ki birazcik uzerime dusulsun,ben buraya geldim birtek face...ta eklemis o kadar...yani istiyorum ki karsimdaki insan etkilensin, o da iste bu kiz desin ama gunu
uzde artik erkekler boyle degil

öncelikle aşk aşk aşk:69::69: o olmadan gerisi gelmezdi kesinlikle.
sonrasında üniversite hayatım boyunca her türlü özelliğini tanımaya çalıştığım eşim. doğru bi karar verdiğimi biliyorum, mutluyum, ona çok güveniyorum. aşkla mantık bi araya gelmeden olmuyor yani.
aşık olarak evlendiğimiz için ailesini çok fazla irdeleme imkanım olmadı. onlarla biraz sorunlar yaşadım. ama mesafeli durarak onları da aşabileceğimi düşünüyorum.

uzun bir aradan sonra tekrar merhaba, malesef hicbi olumlu gelisme yok, artik bu meseleye olmayacak gozuyle bakip kafamdan bu umudu cikarmam lazim sanirim, umut yok, uzuntu yok

hayırlısı olsun canım,kısmet bu işler biliyosun.allah gönlüne göre birisini çıkarır inşallah:71:

Back
X