Evlilik korkularım.

Perihosseini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2019
1.006
1.547
63
Bu kaçıncı konu iliskimle ilgili artık bende sayamadim. Bunuda yazdım yazdım sildim sevmiyorum bdv ye konu açmayı ama çok kötü hissediyorum..
Uzun sureli bir ilişkim var erkek arkadaşım artık evlenmek istiyor ama ben korkularım yüzünden istemiyorum. Sosyal fobi mı dersiniz ne dersiniz bilmiyorum. Onun ailesi ve arkadaşlarıyla görüşmek istemiyorum. Kötü insanlar değiller tamamen benden kaynaklı evlerine gitmekten çok geriliyorum bir saat otursam kalkmak istiyorum. Arkadaşları davet ettiğinde sen git diyorum ama eşi seni de davet ediyor beraber gitmeliyiz diyor. Kendi arkadaslarimla da dışarda bir çay kahve içerim o kadar evlerine gitmem kolay kolay. Gitsemde 2 saat oturur kalkarım rahat edemem. Misafir ağırlamayı çok severim o konuda sorunum yok. En iyi şekilde ağrılarım. Tek başıma yaşamaya çok alıştım herşeyimi tek yada annemle yaparım. Erkek arkadaşım biraz üstüme düşse hayatıma karışıyor gibi hissediyorum. Özgürlüğüme çok düşkünüm kimse bişeye burnunu soksun istemiyorum. Anlayacağiniz kendi yağında kavrulan biriyim. Evlenince bu huylarim yüzünden evliliğim yurumeyecek biliyorum bunu bilmek beni çok üzüyor.. en iyisi evlenip adamın hayatını mahvetmeyim diyor. İçimi dökmek istedim. Bu arada psikolojik destekte aldım bir dönem ama olmuyor. Buraya kadar okuduysaniz teşekkür ederim. İçimi dökmek istedim çünkü çözüm yok biliyorum.

Anın tadını çıkarmaya çalışsan, sevdiğini ve sevildiğini hissediyorsan korkularına yenik düşüp niye bitiresin..gez, dolaş, eğlen hayatı zindan etme kendine

Erkek arkadaşın ne diyor bu duruma onunla paylaştın mı

Evliliğin amacını anlamadan, evlenmeyişiniz yerinde bir karar.
Herşeyi annenizle ya da tek yapmaktan hoşlanıyorsanız, evlenmeyin. Anneci erkeklerden yakınan kadınlara yapıldığı gibi,haksızlık etmiş olursunuz karşı tarafa.

Bu söylediğiniz şeyler gereçekten evlilikte insanın başını çok ağrıtır. Kendinizi biliyorsanız çözümü de yoksa hiç evlenmeyin.

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Bence de evlenmeyin. Sonra benim gibi mutsuz olursunuz. Keşke hiç evlenmeseydim diyorum. Siz demeyin

Evlilik için bence acele etmemelisin ve karşındakini mutlaka iyice tanımalısın çünkü erkekler evlendikten sonra değişirler şuan sana izin verdiği herşeyi evlendikten sonra kısıtlamaya başlar bi erkeklik göstergesi içersine girerler ve üzülmemek için iyice düşün mantıklı davran evli biri olarak sana tavsiyem bu olabilir ancak

Evlenme ,hazır değilsin .Korkularında yersiz değil .İkinci evliliğim ,boşanırsam da bu saatten sonra asla evlenmem .

Benzer korkular bende de var. Özellikle aileyle görüşmek istememe. Arkadaşlarının hepsini tanıyorum, o konuda sıkıntım yok ama aile olayı çok geriyor beni.
Kendim tanışmak, ailemle tanışmaları, ev ortamı vs... Evlenmek istiyorum ama bunları düşündükçe yakalarımı yırtasım geliyor.
Kendimi bir anda evli bulmak istiyorum. Her şey ben fark etmeden olmuş bitmiş olsa keşke.

Çözümü ne bilmiyorum. Psikoloğunuz ne söyledi?

Biz o süreçlerin hepsini atlattık aslında ama atlatırken gel bana bir sor. Bugün de onlarlardaydim sırf davetini geri cevirmemek için gittim. Sıkıldıkça telefona sardım öyle zihnimi oyalamaya çalıştım. Boş boş konuştum muhabbet olsun diye. Sosyal yaşam ne zor bişey ya.

Bende de evlilik korkusu vardı ya mutsuz olursam. (nisanlıyım az Bi zaman var nikaha) neyse sonuc olarak aile içine girdikce cok da korkmamak gerektiğini düşündüm. Bir de su var ben herseyi kendim yapmaya alısmısım. Birinin desteği iyi geldi bana manevi anlamda. Sizde iyi yönlerinden bakmaya calısın. Ayrıca sosyal fobi olabilir belki bu doktora da görünün o değerlendirin.

Benzer şeyleri ben de yaşadım. Eşimin ailesi çok iyi insanlar ama ne konuşacağımı pek bilemediğimden telefonlarını bile açmıyorum çoğu zaman. Onları gerçekten seviyorum ama yoğun iletişimden hoşlanmıyorum. Evlenmeden önce görüştüğüm insanlarda bu mesele yüzünden ciddi sorunlar yaşadım ama şu an ki eşim harika bir adam ve niyetimin kötü olmadığını bildiği için hiçbir şeye zorlamaz beni. Ama "Sen benim arkadaşımla nasıl saatlerce muhabbet etmezsin" gibi saçma nedenlerden milletin dolduruşuna gelip bana saldıran adamlar da biliyorum. Sizde bir sorun yok bence, herkes sosyal ve konuşkan olmak zorunda değil. Sorun çıkıp çıkmaması adamın mizacına bağlı galiba biraz

Benimkinin bazen dolduruşa geldiğini düşünüyorum gelmiyorum diyor ama bence peri nerede niye gelmedi dediklerinde bozuluyor . Ama sorsan yooo der.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…