• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş Geçen Hayat

Yani kötü niyetle söylemedi kendince iş bul düzenini oturt demeye getirdi ama çok zoruma gitti zaten kafam bozuk.
Cok sinir oldum, babamdan maas ev kalir keyfime bakarim, derdi sana mi dustu deseydin. Enerjini somuren insanlarla konusma. Tamamen kotu niyet, her dusundugun soylenmez oyle ,kimin basina ne gelecegi belli olmaz bu dunyada.

Fabrikaya başlayacağım hafta bir kurs merkezi aradı görüşmeye çağırdı. Benimde hiç içimden atmiyordu fabrika. Bende fabrikaya baslamayacagimi söyledim. Sonra görüşmeye gittim oradaki bi hoca arkadaşını tavsiye etmis onu almışlar. İşte böyle şeyler oluyor.

Daha güzel kapılar açılır inşallah...

Cok sinir oldum, babamdan maas ev kalir keyfime bakarim, derdi sana mi dustu deseydin. Enerjini somuren insanlarla konusma. Tamamen kotu niyet, her dusundugun soylenmez oyle ,kimin basina ne gelecegi belli olmaz bu dunyada.
Zaten canım sıkkın belli, bu ara gerçekten hani evde hep boşta olan herkese koşan yaşlı teyze hala olur ya öyle mi olucam moduna girdim, bu laflar da üstüne tüy dikti. İşte böyle insanlar yüzünden eski sosyalligim kalmadı. İyi olayım diye ortama giriyorum, böyle laf duyuyorum sonraki günler yine modum yerlerde.

Ben de 37 yaşındayım, hiç evlenmedim ama yarın ne olur bilinmez. Evlenip boşanmış olmak kimilerine göre daha iyi, denedim olmadı diye dusunuyorlar. Her an karşınıza yeni biri cikabilir ayrica. Ana baba olup kimseye hatta cocuklarina bile faydası olmayan biri olmaktansa çevresinin iyiliğine koşan biri olmak daha güzel değil mi? Iş basvurularinizdan yilmayin, başvurmaya devam edin sabırla. Bir kapı elbet açılacaktır. Kendinize zaman ayırın kendinizi biraz şımartın, videolar izleyin kitaplar okuyun öz şefkat ile ilgili. Yalnız değilsiniz, çağımız, ülkemizin şartları biraz böyle.

Ben de 37 yaşındayım, hiç evlenmedim ama yarın ne olur bilinmez. Evlenip boşanmış olmak kimilerine göre daha iyi, denedim olmadı diye dusunuyorlar. Her an karşınıza yeni biri cikabilir ayrica. Ana baba olup kimseye hatta cocuklarina bile faydası olmayan biri olmaktansa çevresinin iyiliğine koşan biri olmak daha güzel değil mi? Iş basvurularinizdan yilmayin, başvurmaya devam edin sabırla. Bir kapı elbet açılacaktır. Kendinize zaman ayırın kendinizi biraz şımartın, videolar izleyin kitaplar okuyun öz şefkat ile ilgili. Yalnız değilsiniz, çağımız, ülkemizin şartları biraz böyle.
Benim de hiç evlenmeyen arkadaslarimdan sen en azından bir kere evlendin diyenler oluyor ama keşke bende hiç evlenmemiş olsaydım. Evlenip ayrılınca insan kendini kötü hissediyor, bir evliliği beceremedim diye düşünüyor, seninle beraber ya da senden sonra evlenip çocuğu olan insanları görünce insanın içi sızlıyor. Bir sürü iç sızlatan anılar...

Akrabanız da Vasfiye Teyze gibiymiş =)
Şu hayatta 1 dakika sonra ne olacağını hiçbirimiz bilmiyorken böyle acıklı senaryolar kurmanın bir anlamı yok.
Ben de boşandım ve yalnız yaşıyorum, evet ara ara depresif hissettiğim oluyor, bu günlerde çok yoğun hissediyorum, 38 yaşındayım, onca sene boşa geçti, yalnız öleceğim diye geçiyor aklımdan, yalan yok. Ama bi yandan da bu düşüncelerimin çok dayanaksız temelsiz ve geçersiz olduğunu biliyorum. Zihnim olumsuz senaryolar üretiyor. Hayat neler getirir kim bilebilir ki ?
Bu düşünceler sadece geri çeker insanı.

Polyanna gibi her şey harika olacak diye ortada neşe topu gibi gezmek de böyle elimizi alnımıza koyup yalnız öleceğim diye kederlenmek de o kadar anlamsız ki.
İkisinin ortasında durmak lazım.
Ben kaderci bi insan oldum son zamanlarda.
Hayatımızda hiçbir şeyi boşuna yaşamıyoruz.
İnançlıysanız bol bol dualar ederek güne başlayın.
Allahım önce hayırlı bir iş kapısı açsın inşallah.
Sonrası sonra =)
Çoluğa çocuğa karışık olan da ömrüm sürekli başkaları için uğraşarak geçti.bir tane adam uğruna kendimi unuttum.kimbilir bekar olsam neler yapardım falan filan diye düşünüyor.bana kalırsa bu yazdıklarımın daha ideal bir hayat tarzı olduğunu bile düşünmüyorum.tek kıstas yaşlanınca yanında birinin olmasi mı yani? demem o ki insanoğlu hiçbir zaman tatmin olmuş ve tamamlanmış hissetmiyor.eee doğamız bu şekilde demek ki.

Benim de hiç evlenmeyen arkadaslarimdan sen en azından bir kere evlendin diyenler oluyor ama keşke bende hiç evlenmemiş olsaydım. Evlenip ayrılınca insan kendini kötü hissediyor, bir evliliği beceremedim diye düşünüyor, seninle beraber ya da senden sonra evlenip çocuğu olan insanları görünce insanın içi sızlıyor. Bir sürü iç sızlatan anılar...
Çok arabeske bağlamışsın....eee haksız değilsin tabi ama fazla bence.iş bulsan bu ruh halinden de çıkarsın aslında.

Akrabanız da Vasfiye Teyze gibiymiş =)
Şu hayatta 1 dakika sonra ne olacağını hiçbirimiz bilmiyorken böyle acıklı senaryolar kurmanın bir anlamı yok.
Ben de boşandım ve yalnız yaşıyorum, evet ara ara depresif hissettiğim oluyor, bu günlerde çok yoğun hissediyorum, 38 yaşındayım, onca sene boşa geçti, yalnız öleceğim diye geçiyor aklımdan, yalan yok. Ama bi yandan da bu düşüncelerimin çok dayanaksız temelsiz ve geçersiz olduğunu biliyorum. Zihnim olumsuz senaryolar üretiyor. Hayat neler getirir kim bilebilir ki ?
Bu düşünceler sadece geri çeker insanı.

Polyanna gibi her şey harika olacak diye ortada neşe topu gibi gezmek de böyle elimizi alnımıza koyup yalnız öleceğim diye kederlenmek de o kadar anlamsız ki.
İkisinin ortasında durmak lazım.
Ben kaderci bi insan oldum son zamanlarda.
Hayatımızda hiçbir şeyi boşuna yaşamıyoruz.
İnançlıysanız bol bol dualar ederek güne başlayın.
Allahım önce hayırlı bir iş kapısı açsın inşallah.
Sonrası sonra =)
Sormadan edemiycem siz ne kadar oldu bosanali, hiç görüştüğünüz biri oldu mu boşandıktan sonra ya da bosandiginiza pişman oldunuz mu hic

Böyle düşünmeyin Allah önce verip sonra yokluğu ile sınamasın hiçbir şeyin . Sağlıklısınız eliniz ekmek tutuyor şuanda psikolojik olarak zor bir dönem yaşıyorsunuz. Herşeyin zamanı vardır sizin için doğru zaman gelmemiştir belki. Bu hafta birisi ile tanıştım 40 yaşında 2 çocukla boşanmış tayin istemiş başka şehire gelmiş mesela bu insanın yerinde de olabilirdiniz öyle düşünün şuanda umutlarınız var sağlığnız var bunlar en büyük nimetler

35 yaş gözünde büyüttüğün kadar artık sıfırdan başlanmaz diye düşündüğün bir yaş değil öncelikle bunu bir kabullen. sonra önce neler yapacaksın bir liste yap kendine ve tek tek başla ( bu yönetemi bir arkadaşımda denedik ve kısa zamanda hepsine yeşil tik attı) mesela önceliğin bir iş bulmak olsun bunun niyetine gir ve öğretmenlik olmuyorsa başka iş alanlarına yönel. çok seçici olma bir yerden başla. belki de orda kısmetinde karşında çıkacak bilemezsin. arkadaşım işini buldu 36 da evlendi 37 de çocuk doğurdu. harika bir evliliği var. ayrıca senin yaşında bi arkadaşım var oda okudu çalışmıyor evlenmedi de erkek arkadaşı var şimdi ama daha erken diyor hayat dolu takmıyor bile kafasına. inan iş çocuk ev okadar yorucu ki hayat. insan olmayanı istiyor hep ama bazen de yalnız kalıp dinlenmeyi öyle çok özlüyor ki. demem o ki sen kendine bakımına hayatına dikkat et bakma millet konuşur da konuşur Allah karşına neler getirir sen bile şaşar kalırsın sadece kendini toparla ve güven.

Dün bir akrabam bak ablanlar abin evli kardeşinde yakında evlenir, Annen baban şimdi hayatta onlar ölünce ne yapacaksın dedi o anda içime bir taş oturdu.
ne mal insanlar var su dünyada ya
gerizekali kadina bak
dune kadar sen de evliydin ne olacak yani madalya mi verdiler?
kendi evli de kocasının bes seneye nallari dikmeyeceginden ya da genc kadin bulup terketmeyeceginden cok mu emin? Allahla anlasma mi yapmis?
boyle mal mal konusan herkes umarim dilinden bulur.

cocuk icin de istersen ise girdikten sonra kredi cek - devlet hastanesinde yumurta dondur. Bazi kişilere rapor cikiyor bir sansini dene. en azindan kenarda bir avuc yumurtan olsun ki yarin öbür gün sirf cocuk icin acele bir evlilik yapip pisman olma.
kkda yaptiranlar var, okuyup bilgi alabilirsin.

canım çok haklısın, bazen üst üste her şey kötü gider gibi olur ama inan geçiyor ;) sen elinden geleni yapıyorsun, biraz da hayatın dengeye gelmesini bekle; her şey bir anda değişebilir. Umudunu asla kaybetme.

Böyle düşünmeyin Allah önce verip sonra yokluğu ile sınamasın hiçbir şeyin . Sağlıklısınız eliniz ekmek tutuyor şuanda psikolojik olarak zor bir dönem yaşıyorsunuz. Herşeyin zamanı vardır sizin için doğru zaman gelmemiştir belki. Bu hafta birisi ile tanıştım 40 yaşında 2 çocukla boşanmış tayin istemiş başka şehire gelmiş mesela bu insanın yerinde de olabilirdiniz öyle düşünün şuanda umutlarınız var sağlığnız var bunlar en büyük nimetler
Amin çok teşekkür ederim 🌺

Back
X