Evlilik korkusu ve yaş farkı..kısaca duygu karmaşası...

Aslında öyle durumlar oluyor ki kadın çoluğunu çocuğunu elbette bırakmamalı ama kendisine eziyet eden,hor gören bir adama da katlanmamalı...Bu da işin başka yönü tabi....

bende onu diyorum işte bıçak kemiğe dayanmıştır belki bu sebepten kadın boşanmış eşinden kadınlar çabuk pes etmezler önce savaşırlar ne zaman yenildiklerini anlarlarsa evlerini o zaman terk ederler :5:

Şunada cok inanırım ,bır kadın erkekten ayrılıyorsa cıdden o adam

dan kımseye hayır gelmez, ama erkek uçkur keyfıne bıle karısından ayrılıyor

boşanmıs kadın yanı hatayı tekrarlamak istemez ,ama erkeklerde akıllanmak pek yok değişmezler.

Ama adam olamayan erkek her evlılığınde adam olmadığını sergıler.

Erkeklerın boşama sebeblerı su saydığınız sebeblerdır

kadının boşama nedenıyse ya kumar ya içkı ya kadın ya eve bakmamktır .

Düşün hangısı daha ofsayttır kendın karar ver :1:

Şimdi ben bu yazıyı gördümde topige girdim. konuyu okumadım bile..Klasik mesele sanırım. tebrik ediyorum altınada imzamı atıyorum bu sözlerin.

Duygusal olarak bir araya gelmek demek değil elbette ama arada çocuklar varsa sık sık görüşülmek durumunda olunacaktır..Üstelik çocuklar genellikle ne olursa olsun anne-babalarını bir arada görmek isterler..İster istemez çocuklar doldurulacaktır karşı tarafa karşı...Çok sorunlar olacağını,olduğunu gözlemledim..Kimi doğal karşılar,ben karşılayamazdım...Huzursuz olurdum...Allah dağına göre kar verir derler ya..Aynen öyle oldu...:)

Üzülme canım sık sık bır araya gelınmıyor erkek kadını boşarken yanında çocuğunuda boşuyor

tepkı olarak yazmıyorum ama , çocuk için bır araya gelmek demek

duygusal bır seyler yaşamak istemek değildir ,öyle olsalar zaten ayrılmazlardı değil mi

herkezın bakıs acısı farklı ,kımse çocuğu olduğu için pişmanlık duymak istemez de olmasında

sonucta kımse ayrılmak ıcı evlenmıyor.Çocuk için bır ara gelımek el ele romantızm yaşamakta değildır galıba

evet ama ben şahsen yine de çok kıskanırdım :63: rahtsızlık duyardım :51:

Şunada cok inanırım ,bır kadın erkekten ayrılıyorsa cıdden o adam

dan kımseye hayır gelmez, ama erkek uçkur keyfıne bıle karısından ayrılıyor

boşanmıs kadın yanı hatayı tekrarlamak istemez ,ama erkeklerde akıllanmak pek yok değişmezler.

Ama adam olamayan erkek her evlılığınde adam olmadığını sergıler.

Erkeklerın boşama sebeblerı su saydığınız sebeblerdır

kadının boşama nedenıyse ya kumar ya içkı ya kadın ya eve bakmamktır .

Düşün hangısı daha ofsayttır kendın karar ver :1:

malesef bende böyle düşünüyorum, yani bir kadın bir erkekten boşandıysa o erkekte bir problem vardır, çünkü hiçbir kadın kolay kolay boşanamaz helede yaşı büyükse...bu düşüncemi bir erkek arkadaşımla paylaşmıştım, neden öyle düşünüyosun, kadın çekilmez olamaz mı, dırdırcı olamaz mı demişti, biraz o penceredende bakmaya çalıştım, gerçekten problemli bayanda olabilir, okul ortamında iş ortamında da bunları görebiliyoruz. böyle olamaz mı arkadaşlar?

tabi gönül öyle olmasını istiyor, keşke evlenmiş ayrılmış çocuğu olmayan adam gibi adam olsun istiyorum ama karşıma böyle bir talip çıkmadı hiç :) ama eski eşinin sorun olacağınıda düşünmüyorum, bana söylediği ayrıldıktan sonra hiç yüzyüze gelmediği..birde şu var arkadaşlar, eşiyle çok iyi olsalar 20 yıl sonra boşanmazlardı herhalde...evlenmek ve eş adayı seçmek ne kadar zormuş 3 senedir ciddiye götürebileceğim bir ilişkim olmadı..demekki küçük yaşta evlenmesem bende hala bekar olurmuşum :) yaş küçük olunca daha kolay oluyor tabi ve bu kadar çok düşünmüyorsun, ayrıca şimdi şartlar çok farklı...hadi birinci kötüydü ikincidemi kötüydü derler adama...

Sanırım adam seni ikna etmiş iyice....:34:
İlk nişanlım 2 kez evlenmiş çocuğu olmayan,deli gibi çocuk isteyen biriydi..Senin bu damat adayının söylediklerine benzer gerekçeleri vardı...O zaman yaşım 32 idi..
Eşimle tanıştığımda yaşım 34 tü ve eşim daha önce hiç evlenmemiş,çocuk sahibi olmayan biriydi..
Sen henüz 27 yaşındasın..Karşıma çıkmadı henüz diyorsun ya..Beni düşün senden kaç yaş büyükken evlendim....Demek çıkabiliyor..
Ayrıca çok iyi anlaşsalardı 20 sene sonra boşanmazlardı diyorsun ya işte tam tersi adam sevmediği kadınla neden 20 sene,az buz değil 20 koca sene geçirmiş..Ondan çocuk sahibi olmuş...
Eşi sorun olmaz diyorsun,demin de yazdığım gibi bu ben ve benim gibi düşünenlere özgü bir durum..Senin için sorun yoksa önemli değil zaten....

Üzülme canım sık sık bır araya gelınmıyor erkek kadını boşarken yanında çocuğunuda boşuyor

çocuğunu boşayan adam nadirdir bence yaa..çünkü çocuğun okulu,sünneti,veli toplantısı,mezuniyeti,evliliği vs derken yine bir araya geleceklerdir....

bende onu diyorum işte bıçak kemiğe dayanmıştır belki bu sebepten kadın boşanmış eşinden kadınlar çabuk pes etmezler önce savaşırlar ne zaman yenildiklerini anlarlarsa evlerini o zaman terk ederler :5:

ya aklıma takıldı da yazmadan edemicem :)) kadınlar çabuk pes etmezler derken...ben dayak yesem ,aldatılsam çabuk pes ederim valla..o adamı kazanmak için çabam falan da olmaz....

malesef bende böyle düşünüyorum, yani bir kadın bir erkekten boşandıysa o erkekte bir problem vardır, çünkü hiçbir kadın kolay kolay boşanamaz helede yaşı büyükse...bu düşüncemi bir erkek arkadaşımla paylaşmıştım, neden öyle düşünüyosun, kadın çekilmez olamaz mı, dırdırcı olamaz mı demişti, biraz o penceredende bakmaya çalıştım, gerçekten problemli bayanda olabilir, okul ortamında iş ortamında da bunları görebiliyoruz. böyle olamaz mı arkadaşlar?

Arkadasım kadın dırdırı nedır , kadın erkeğe sorumluluklarını hatırlatırsa dır dırdır.

Eve gec gelme demesı dırdırdır, yanı tamam cok boş konusanlarda vardır belkı ama

şu erkeklerın çekılmez hallerını hangı kadın yapar , yanı genele değil istısnaya bakar

Valla cektırebılenlere hellal dıyorum :1: her yönden umursamazlığı ele almıs erkek mılletı

canları boşanmak ısteyınce dırdır edıyor dıye kadının dedıklerını duyar olmuş muş lar :1:

canları istemeyınce top atsan duymazlar

kalbin doluysa,o kalbe başka biri giremez değil mi..
hem sana yazık,hem de evlenmeyi düşünmekte olduğun kişiye haksızlık olur bence..

tabi ki olabilir hep erkekler suçlu değildir ya ama genelde çift taraflıdır bu adam hep eski eşini suçlamış kendisinin hiç mi eşine karşı yanlışı olmamış onları da dile getiseymiş ya kendini kusursuz görüyo heralde :19:

Sanırım adam seni ikna etmiş iyice....:34:
İlk nişanlım 2 kez evlenmiş çocuğu olmayan,deli gibi çocuk isteyen biriydi..Senin bu damat adayının söylediklerine benzer gerekçeleri vardı...O zaman yaşım 32 idi..
Eşimle tanıştığımda yaşım 34 tü ve eşim daha önce hiç evlenmemiş,çocuk sahibi olmayan biriydi..
Sen henüz 27 yaşındasın..Karşıma çıkmadı henüz diyorsun ya..Beni düşün senden kaç yaş büyükken evlendim....Demek çıkabiliyor..
Ayrıca çok iyi anlaşsalardı 20 sene sonra boşanmazlardı diyorsun ya işte tam tersi adam sevmediği kadınla neden 20 sene,az buz değil 20 koca sene geçirmiş..Ondan çocuk sahibi olmuş...
Eşi sorun olmaz diyorsun,demin de yazdığım gibi bu ben ve benim gibi düşünenlere özgü bir durum..Senin için sorun yoksa önemli değil zaten....

yok adam beni ikna etmedi, ben sizin düşüncelerinizi önemsiyorum ve bu birlikteliği bir adım öteye taşıyıp taşımama konusunda kararsızım, o da çok rahatsız bu durumdan ve net olmamı istiyor.. o nedenlede konuyu açtım. yaş konusunu konuştuk onunla, görünüşte gerçekten aramızda çok fark görünmüyor, giyim tarzıda bunda etkili, arkadaşlarım 35 civarı gösteriyor diyor..yapı olarak çok kıskancım sevdiğimi kimseyle paylaşamam, eski eşiyle özel görüşmesini gerektirecek bir konu olacağını sanmıyorum, oğlu evlilik çağına gelmiş, görüşmesi gerekirse ben yanındayken görüşebilir..

yok adam beni ikna etmedi, ben sizin düşüncelerinizi önemsiyorum ve bu birlikteliği bir adım öteye taşıyıp taşımama konusunda kararsızım, o da çok rahatsız bu durumdan ve net olmamı istiyor.. o nedenlede konuyu açtım. yaş konusunu konuştuk onunla, görünüşte gerçekten aramızda çok fark görünmüyor, giyim tarzıda bunda etkili, arkadaşlarım 35 civarı gösteriyor diyor..yapı olarak çok kıskancım sevdiğimi kimseyle paylaşamam, eski eşiyle özel görüşmesini gerektirecek bir konu olacağını sanmıyorum, oğlu evlilik çağına gelmiş, görüşmesi gerekirse ben yanındayken görüşebilir..

Eskiden aralarında birşeyler geçmiş ,boşanmış dahi olsalar 2 insanla aynı ortamda bulunmak beni baya zorlardı..Aklımdan neler neler geçirirdim Allah bilir..Birbirlerine nasıl baktıklarını,acaba 2 taraftan birinde hala karşı tarafa karşı birşeyler kalıp kalmadığını düşünür de düşünürdüm...Çok kıskancım sanırım...:17:
Anneannemin komşusu vardı...Adam karısından boşandı,başka kadınla evlendi...Sonra 2. karısından boşandı,tekrar eski karısı ile evlendi..
Tuna Kiremitçi de aynı şeyi yapmıştı yanılmıyorsam değil mi ???:53:

Son düzenleme:
Hakkinizda hayirlisi olsun,ben nacizane dusuncelerimiz yazmak istiyorum.Belki karar vermenizde bi faydasi olur, belki de olmaz.

Benim yakin zamanda esinden ayrilmis,bayan bir yakinim var, su anda 32 yaslarinda.Gecenlerde kendisine tanismasi icin tavsiye edilen bir beyden bahsetti.Hic evlenmemis, efendi bir bey oldugunu soyledi.

Bence evlenip ayrilmis bir bayan, kendi durumunda bir beyle evlenmeli.Malesef toplumumuzda bu konular cok onemseniyor,ilerde esinizin ailesi ile sorunlar yasamaniz olasi.Istisnai durumlar elbette ki vardir.

Sizin bahsettiginiz beyin yasida cok fazla geldi bana acikcasi.Tabi ki karar sizin ama madem sizinde aklinizda eski erkek arkadasiniz var, tamamen mantiginizi devreye koyarak yola cikmayin.Mantiginiza sorarken kalbinizi yoklamayi ihmal etmeyin.

Ayrica sunu da unutmayin,acele etmeyin.Cok gencsiniz ve cocugunuz yok.Yasiniza daha uygun,kalbinize de sicak gelen bir aday mutlaka olacaktir.

hayır soran olmadı. bana söylediği, eşini hiç sevmediği, köylük yerde erken yaşta görücü usuluyle evlendiği ve eşinin pis olduğu doğru düzgün yemek yapmayıp çocuklarını aç bıraktığı ve kavgacı bir kişiliği olduğu...

ben işe yaramaz bir adamdım,bu sebeple boşandık deme ihtimali var mı herhangi bir boşanmış erkeğin???

Son düzenleme:
Ben sunuda anlayamıyorum erkek söz konusu ise dış görünüş

olarak yasını göstermıyor dıyorsunuz ,ya dış görünüşe ne bakıyorsunuz

sizin gezmek tozmak ,istediğiniz zamanlarda adam yerınden oynayacak güçte olmaya bılır.

Cinsel anlamdada erkek yaşlandıkca çaptan düşermiş

ee bıde bunların yaşlandıkca daha aksileşenlerı var kı aman aman :1:

yani bence kadının olgunu iyidiırde erkeğin yaşlısı pek cazip gelmıyor .

ya aklıma takıldı da yazmadan edemicem :)) kadınlar çabuk pes etmezler derken...ben dayak yesem ,aldatılsam çabuk pes ederim valla..o adamı kazanmak için çabam falan da olmaz....

yok o kadarına bende sabretmem aldatılmak yada dayağın telafisi yok çok rencide etmediği aldatıp dövmediği taktirde çaba sarfederim ama olmuyosada zorlamanın anlamı yok tabi ama en ufak kavgada çekip gitmem
ama aldatılıp dayak yiyip hakarete uğrayıpta sabreden çok kadın var malesef her kadın cesaret edemiyor ne yazık ki :19:

yani bencede evleneceğin kişi, kendi yaşlarına yakın biri olsa,hatta senden accık küçük olsa daha güzel olur :86:

arkadaşlar birde bana dediki, bu eşini dinen boşamış ama resmen boşamak istememiş, ben artık evlenmeyi düşünmem o çocukların başında durur demiş.. bayanın ailesi zorlamış madem dinen boşadın resmende boşayacaksın demişler, eşide kabul etmiş boşanmışlar...bundan çıkaracağınız farklı anlamlar var mı

Back
X