Evlilik korkusu zıt aileler

Olyndra

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2024
67
32
3
öncelikle herkese günaydıııın, ben evlilikten korkuyorum, hayatım boyunca hiç çocuk hayalim de olmadı. Hiç demeyeyim en son 9-10 yaşlarında evcilik oynarken olmuştur😅 Şuan 25 yaşındayım, ufak tefek problemler hariç güzel giden uzun bir ilişkim de var. Sevgilim eskiden evlilikten maddi kaygılar sebepli geri dururdu, çocuk oda istemiyordu hiç. Son 3 senedir evlilik fikri ona yerleşti hatta bu sene ev aldı, düğünümüz vs için birikim yapmalara başladı. Eskiden evlilik diyince gerilen adam başımda planlar yapıyor artık. Çünkü maddi anlamda kaygıları azaldı.

Fakat 1 ay kadar zamandır ilerde çocukta istediğini fark ediyorum, eskiden istemeyen adam benimle aynı düşünen adam artık evlendikten bi süre sonra bebek yapma hayalleri de kuruyor. İlk sorun bu, ben ilerde de çocuk isteyeceğimi düşünmüyorum. Ona bunu söylediğimde gelecekte fikrin değişir diyor.

İkinci sorunsa yani evlilikten korkma sebebimse bizim aile yapılarımız biraz zıt. Onun ailesi muhafazakarken benim ailem çok daha açık fikirli. Mesela yengesi evlenir evlenmez kapandı, işi bıraktı. Sonra ailesindeki hemen hemen tüm kadınlar kapalı insanlar. Sevgilimle arada alkol alıyoruz tabiki kendimizi bilecek kadar ama onun annesi, babası bunu görse hoş karşılamazlar. Benim ailem biliyor ve birşey demiyorlar. Ya da o ailesinin yanında sigara içemez bu saygı göstergesiymiş ama ben annemle, ablamla aile büyüklerimle sigara, kahve eşliğinde sohbet ederim, ailemizde bazen rakı mangal yapılır. Kimse kimsenin ne özel hayatına ne de giyimine karışır. Şuan aklıma gelmiyor ama aile yapılarımız ters işin özü. İleride bu sorun olur diye çok korkuyorum.

Son düzenleme:
Aklıma kızılcık şerbeti geldi sjsjsj evli değilim konu yukarı çıksın diye yorum yaptım :))
Biliyor musun onu izlerken benim de aklıma aynısı geliyordu. O kadar zıt olmasa da zıt iki aileye sahibiz. Sevgilim geçmişte bazı konularda beni kısıtlamaya çalışmıştı ama ben asla geri adım atmadım gerek kavgalarla gerek anlatarak anlattım biraz kendime göre yonttum diyelim🙈 Şimdi bu konularda ciddileşmeye başlayınca ben gerilmeye başlıyorum ailesi konusunda

Sorunun alası alası olur …evlililkte aileler de önemli işiniz çok zor açıkçası bazı şeylerden feragat ederim derseniz bi nebze kolay olur ama yok derseniz Allah kolaylık versin

Sorunun alası alası olur evlililkte aileler de önemli işiniz çok zor açıkçası bazı şeylerden feragat ederim derseniz bi nebze kolay olur ama yok derseniz Allah kolaylık versin
Aminn, ama edemem ben oldum olası özgürlüğüme düşkün bir insan oldum hele ki giyim tarzıma karışılmasına hiç gelemem. Geçmişte bu konuda sevgilimle çatışıp ayrılık noktasına geldiğimiz bile olmuştur bizim.

Biliyor musun onu izlerken benim de aklıma aynısı geliyordu. O kadar zıt olmasa da zıt iki aileye sahibiz. Sevgilim geçmişte bazı konularda beni kısıtlamaya çalışmıştı ama ben asla geri adım atmadım gerek kavgalarla gerek anlatarak anlattım biraz kendime göre yonttum diyelim🙈 Şimdi bu konularda ciddileşmeye başlayınca ben gerilmeye başlıyorum ailesi konusunda
Konununuz okuyunca aklıma o geldi. Ailelerle anlaşmasa da olur diyoruz ya ama öyle olmuyor ilerde onlar yüzünden huzursuzluk olur diye düşünüyorum. İyice düşünmeden evlenmeyin.

Aminn, ama edemem ben oldum olası özgürlüğüme düşkün bir insan oldum hele ki giyim tarzıma karışılmasına hiç gelemem. Geçmişte bu konuda sevgilimle çatışıp ayrılık noktasına geldiğimiz bile olmuştur bizim.
O zaman yol yakınken bırakın kimse kimseye hayatı zindan etmesin yani İkinizede yazık olur herkes dengini bulsun

Eşimle benim ailem gibi 😂
Eşiniz nasıl biri o önemli. Benim eşim muhafazakarlıktan bıkmış, dinle işi olmayan biriydi. Ailesine de düşkün değildi. 10 senedir evliyiz benim tarafıma yakınız onlara gidip gelmemiz de çok sayılıdır. Gayet ayrı bir aile kurduk yaşıyoruz.
Eşten emin olmam lazım. Eşiniz seküler bir yapıdaysa muhafazakarlık yoksa mesafe koyacaksa sorun olmaz. Denge sağlayamayan aile etkisinde kalan muhafazakar yanları olan biriyse yürümez

Eşimle benim ailem gibi 😂
Eşiniz nasıl biri o önemli. Benim eşim muhafazakarlıktan bıkmış, dinle işi olmayan biriydi. Ailesine de düşkün değildi. 10 senedir evliyiz benim tarafıma yakınız onlara gidip gelmemiz de çok sayılıdır. Gayet ayrı bir aile kurduk yaşıyoruz.
Eşten emin olmam lazım. Eşiniz seküler bir yapıdaysa muhafazakarlık yoksa mesafe koyacaksa sorun olmaz. Denge sağlayamayan aile etkisinde kalan muhafazakar yanları olan biriyse yürümez
Sevgilim seküler bir yapıda, aynı sizin eşiniz gibi. Dindar bir insan asla değil. Bizde 8 senedir beraberiz, çocukluk aşkı. Geçmişte ilk senelerimizde kıyafetlerime karışmaya çalıştığı oldu fakat başaramadı ve onu bu konuda baya yonttum diyebilirim. Yani karışma sebebi dinle alakalı değildi kendi kıskançlığındandı diyebilirim :) sizin adınıza çok sevindim, teşekkür ederim🥰

Konununuz okuyunca aklıma o geldi. Ailelerle anlaşmasa da olur diyoruz ya ama öyle olmuyor ilerde onlar yüzünden huzursuzluk olur diye düşünüyorum. İyice düşünmeden evlenmeyin.
Evet Türkiye gibi ülkelerde maalesef ailelerde evleniyor gibi birşey oluyor. Özellikle erkek anneleri beni çok geriyor

Sizin simdi diger konunuzu acma sebebinizi daha net anladim😉

Ailelerin zıt olması bir sorun ama buna gelene kadar çocuk istememe fikrinizi ileride istersin diye savuşturması bile başlı başına bir ayrılık sebebi.
İleride daha büyük üzülmek istemiyorsanız şimdi biraz üzülün ve ayrılmayı düşünün bence.

Sizde bi yaman çelişki var ama du bakalım diğer konunuzda da bambaşka şeyler yazmışsınız
Ne gibi bambaşka şeyler yazmışım, diğer konumda erkek arkadaşım evlilik istemiyor demiş miyim? Ya da cevaplarıma dikkat ederseniz son zamanlarda evlilik istediğinden bile bahsettim. Ben sadece arkadaşlarımın dolduruşuna gelmiştim ve acabalarım olmuştu. Hatta diğer konumda dâhi evlilik korkumdan bahsettim.

Ailelerin zıt olması bir sorun ama buna gelene kadar çocuk istememe fikrinizi ileride istersin diye savuşturması bile başlı başına bir ayrılık sebebi.
İleride daha büyük üzülmek istemiyorsanız şimdi biraz üzülün ve ayrılmayı düşünün bence.
savuşturmadı, sebeplerini sordu, konuştuk detay vermedim sadece ve en sonunda ilerde fikrin değişir dedi, evlilik konusunda da benim fikrim değiştiği için öyle düşünüyor. Eskiden istemiyordum şimdi istiyorum. Ayrılmayı bana büyük bir hata yapmadığı veya beni ailesine vs ezdirmeye kalkmadığı veya beni sevmediğini düşünmediğim sürece düşünmem onu seviyorum ve onun da beni sevdiğini biliyorum

Bence burda iş eşte bitiyor ya. Eğer ailesiyle aradaki dengeyi kurabilirse kendisi de seküler biriyse evlenilebilir. Olabilir yani. Benim de ailem bi tık muhafazakar eşimin ailesi daha açık görüşlü gayet idare edebiliyoruz sıkıntı olmuyor.

Biz benzer durumdayız.
Aileleri bir araya getirmiyoruz. Çocuk doğum günleri dahil.
Benim aileme yakın oturuyoruz. (bu 7 8 sene sonra oldu) eşimin ailesine bayramdan bayrama falan, hadi taş çatlasın senede 3 4 kez gidiyoruz. (onların kuralları bize garip ve absürd geliyor her an problem çıkma potansiyeli var diye kendimizi strese sokmuyoruz. Bu eşimin kendi ailesine karşı belirlediği bir tutum)
Bizde sorun yok. Eşim benim ve ailemin hayatını seviyor.
Ama her hafta anama gidicem, bu evin kuralı bu cart curt diye gezen bir adam olsaydı o iş olmazdı.

Back
X