• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik meselesi 2

Konu sahibi
Ben eski kafalıyım sanırım.

Bence erkek kadından maddi beklentiye girmemeli.
Evi geçindirme mecburiyetini kendinde görmeli.
Eşiyle parasının hesabını yaparken, alınganlık göstermemeli

Daha şimdiden bu konuda laf ediyorsa
İlerde çok başın ağrır.
Ya zaten o kadar okudum evde oturacak değilim ancak imalı konuşması beni üzüyor

Olabilir ama üniversiteden beri görüşüyoruz. Uzattikca araya soğukluk ve başka şeyler giriyor. Ondan böyle bir karara vardık ama sözde yani. Görüyorsun bir çok sorun var canım.
Sorun var ablacigim iste sebebi parasizlik. Sevgiliniz hamburgerci maasiyla bes kurus biriktiremez. Adam gununu anca gecirebilir. Sizin maasinizi okumadim belki yazmissinizdir ama. Parasizlikta ask olmuyor kimse kusura bakmasin. Ki is olarak kendi denginizde biriyle mutlu olabilirsiniz diye duaunuyorum. Denklik ve para yoksa o is yas. Herkes unide gorustuyle evlenmek zorunda degil,bence tekrar gozden gecirin evliligi. Adamin tek dogru soyledigi sey erteleriz demesi. Evet bu durum devam ettigi surece ertelenmeli. Taraflardan en az birinin adam gibi bir isi,bir kazanci,birikmis parasi olmadan evlenilmez. Siz bence akisina birakin. Zaman ne gosterir bilinmez. Gezin tozun yiyin icin. Ama evlenmeyi dusunmeyin su sartlarda

acık olmk lazm onunla konus sen dogru söylüyorsun . .alınacak birsey yok sende cekingen olma

22 yaşındasın. daha ortada fol yok yumurta yok, adamn kazandığı para da karışma bence.
Benim metrelerce yazmaya calistigimi zart diye yazmissin ;) konu sahibi kizacak ama. Ortada evlilik vs yok. Herkes ister atanir,ister evde oturur,ister parasini yer ister yemez yani su pozisyon bunu gerektiriyor malesef

Benim metrelerce yazmaya calistigimi zart diye yazmissin :KK66: konu sahibi kizacak ama. Ortada evlilik vs yok. Herkes ister atanir,ister evde oturur,ister parasini yer ister yemez yani su pozisyon bunu gerektiriyor malesef

ben şu ana kadar hiç bi erkek arkadaşımın maaşını/gelirini/bursunu/harçlığını vs bilmedim. millet bilmeyi geç bi de karışıyor.

2.000 alan birinin calismanizi istemesi dogal aslinda cunku o parayla ev döndurmek cok zor. Maaşı yuksek olsa bi nebze sizi anlardim ama... Şu durumda calismamaniz sıkıntı olur.

22 yaşındasın. daha ortada fol yok yumurta yok, adamn kazandığı para da karışma bence.
Canım evlenmeyi kendi istiyor bize gelip annemle babamla tanışmak istiyor gelmek isteyene nasıl yok diyeyim. onların da beklentisi var annem biliyor babam kısmen. Bayadır görüşüyoruz çünkü. Kızdığım şey şu ki madem ciddiye bindirmek istiyor tanışmak istiyor birikim yok diyip duruyor neden icraat yok. Canımı sıkan bu.

O konuna da yazdim buna da aynisini yaziyorum. Atanip is bulunca sana koca cok zaten. Atanmis öğretmenle evlenmek isteyen bir sürü erkek var. Hem de isi gucu yerinde bunun gibi savurgan olmayan.

Atam is guc sahibi ol bunu da terket. Sen de kendine atanmis maasi yerinde birini bul onla evlen. Bu da sonradan seni kacirdigina yansin

Canım evlenmeyi kendi istiyor bize gelip annemle babamla tanışmak istiyor gelmek isteyene nasıl yok diyeyim. onların da beklentisi var annem biliyor babam kısmen. Bayadır görüşüyoruz çünkü. Kızdığım şey şu ki madem ciddiye bindirmek istiyor tanışmak istiyor birikim yok diyip duruyor neden icraat yok. Canımı sıkan bu.

e zorla mı evlenceksin sanki? erken de. yok değil diyosan da kabullen.

Basbaya yok de ablacim. Her gelene heee buyur gel diyecek haliniz yok ya

Kızlar geçenlerde bir konu açmıştım sıkıntılı bir üye yüzünden kapatıldı.
Sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz ama kendisi kazandığı parayı harcıyor bende yeni mezun oldum ücretli öğretmenlik yapıyorum evlenmek için bir birikimimiz yok bunu hem dilendiriyor hemde harcamalarına dikkat etmiyor. Bende biraz içine kapanık herşeyi söyleyemeyen biriyim karşımdaki de son derece alıngan biri. Bunu söylemeye çalıştım. Hemen sorun çıktı. Alındı. Tamam genç onun da gezip tozmaya hakkı var ancak her gün de olmaz ki be kardeşim. Haftada iki gün boşluğu var mutlaka çok fazla harcamalar yapıyor AVM'de çalıştığı yerde müdür olduğu halde maaşı düşük. Söyleyince alınıyor soylemesem ben şişiyorum. Açık açık ifade etmeli miyim. Sözde evlilik isteği var ama icraat yok. Önce sen atan işini bul diyip duruyor. O zaman evlenebilirmişiz..
Önce sen atan mı wuuw

22 yaşındasınız , ikinizin de yaşı küçük. Sevgiliniz ne kazanıyor ki ne biriktirsin? Birikim yapamaz zaten. Siz de atanın siz de harcayın paranızı bir süre. Birikim işine bu yaşta girilmez. Önce bi tadını çıkartın . Sonra biriktirir evlenirsiniz.

Bana sorarsanız evet samanlık seyran deyip evlenmek şu devirde çılgınlık, geçim kısmını düşünüp işinize gücünüze göre netleştirmek tarihi en mantıklı ve sağlam adım ancak bunun ötesinde -yaşlarınız nedir bilemiyorum- belki evliliğe hazır değildir mental olarak. O yüzden bence ona evliliği gerçekten düşünüp düşünmediğini sorun, böyle bir planı varsa bunu kaç sene içerisinde planladığını sorun. Verdiği cevaplara göre gerekiyorsa ciddi ve yıkıcı bir konuşma yapabilirsiniz

Vay be.... Sen çalışmazsan evlilik olmaz demiş resmen. Ben aslında böyle (sözde) adamlara kızmıyorum, onları bu halleriyle hala koca diye alayım derdindeki kadınlara kızıyorum..

Kızlar geçenlerde bir konu açmıştım sıkıntılı bir üye yüzünden kapatıldı.
Sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz ama kendisi kazandığı parayı harcıyor bende yeni mezun oldum ücretli öğretmenlik yapıyorum evlenmek için bir birikimimiz yok bunu hem dilendiriyor hemde harcamalarına dikkat etmiyor. Bende biraz içine kapanık herşeyi söyleyemeyen biriyim karşımdaki de son derece alıngan biri. Bunu söylemeye çalıştım. Hemen sorun çıktı. Alındı. Tamam genç onun da gezip tozmaya hakkı var ancak her gün de olmaz ki be kardeşim. Haftada iki gün boşluğu var mutlaka çok fazla harcamalar yapıyor AVM'de çalıştığı yerde müdür olduğu halde maaşı düşük. Söyleyince alınıyor soylemesem ben şişiyorum. Açık açık ifade etmeli miyim. Sözde evlilik isteği var ama icraat yok. Önce sen atan işini bul diyip duruyor. O zaman evlenebilirmişiz..
sırtını senin devlette çalışmana dayıyor ya da seni oyalıyor gibi geldi.
niyetini anlamaya çalış

Back
X