Evlilik mi? Bekarlık mı?

kucukpiraye

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2016
351
212
18
Genelde evliler bekarlık günlerini özlüyor keşke bekar olsam gezsem tozsam diyor, bekarlar ise bir yuvam olsun cocuklarım olsun diye çabalıyor.
Peki sizce hangisi bayanlar?
Evlendikten sonra daha mutluyum bekarkenki günlerimden diyenler var mı aranızda?

Buarada soruyu sorma amacımı acıklayayım bide kendimi tanıtayım; 25 yaşındayım boşanma aşamasındayım. Aylardır bekar gibi yaşıyorum eşimden haberim yok. bazen diyorum ki eski soyadıma kavuşur kavuşmaz gezicem tozucam uçucam yurt dışına taşınıcam birdaha evlenmek mi?asla. zaten kısa sürmüştü evliliğim. Çilesini yada sefasını hic süremedim. bişey anlayamadan boşanma aşamasına geliverdim. Ama boşanma aşaması cok zor geldi. Baba soyadımı özledim. Diyorumki ne eşeklik etmişimde evlenmişim hiç yoktan bu kadar ugrastım durdum. Hem bir ömür o adamla gecirecektim o kadar sorumluluğun altından nasıl kalkacaktımki, bir özgürlüğümde kalmayacaktı. Asla evlenmem birdaha diyorum.
Ama bazende evlenmezsem hic, bi 50 yaşından sonra napıcam. Anneme babama bişey olursa napıcam. İyice yaşlanınca kimse kapıma gelmeyecek hic cocuk doğurmayacak mıyım.
Cok değişik bir psikolojideyim sürekli. Her boşanan bu süreci yaşıyor mu acaba merak ediyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış kişiyle evlilik yaptığın için şuan boşanıyor olmak seni rahatlatıyor olabilir teyzemden ornek veriyim hiç evlenmedi 50 yaşına girmek üzere düğün dernekte çok duygusallasiyor artık tek başına yaşam çok zor hep der bi çocuğum olsaydı keşke diye evli olupta bekar olsaydm diyenlere gelince aslında hepsi çok mutlu sadece bekarlarn yannda artistlik yapiyolar emin olabilirsin kuzenlerden biliyorum ayyy evlenmeyin bekarlık gibisi yok diyolar e madem bekarlığa meraklisin bosan diyince ay olurmu öyle yaaa oluyo yani doğru insanla evlilik olması gereken umarım bundan sonraki hayatnda doğru kişiyi bulur evlenirsin

Ben evlendim de ne oldu hala çocuk doguramiyorum bi ömür de doguramayacam o yüzden tabiki bekarlık
Bekarlık sultanlik

Kiminle ve nasıl bir evlilik yaptığına bağlı esasında. Sevginin, anlayışın olmadığı bir evlilikten iyidir bekarlık. Yada ilgisiz, sorumsuz bir erkekle evli olmaktan daha çok mutluluk getirir bekarlık.
İnsan öz anası babasından sıkılıyor bazen, farklı kültürden anlayıştan gelen bir adamla aynı evde yaşamak saydıklarım yoksa çok çok zor.
Ne bileyim en basiti bazen bayramın tamamında kendi ailenle olmak yerine başka bir aileye gitmek bile sıkıcı olabiliyor. Farklı bir aileyle akraba olmak bilmem kaç sene sonra zor, alışmak zor.
Ben açıkçası eşimden de evlilikten de memnunum, mutluyum. Ama ailelerin olduğu şehre gittiğimizde doya doya annemle kalmak yerine kayınvalidelere de gitmekten hoşlanmıyorum mesela. Çok bölüyor iki günlük tatilimizi. Yada bazen bir hafta kalmak otuz sene sonra akraba olduğun ailenin evinde kalmak da çok sıkıcı. Hani cidden sevgi olmadan katlanılmaz gibi geliyor bana.
Bu gibi ufak tefek bekarlığı aradığım yerler var dürüst olmak gerekirse. Sanırım en doğrusu gerçekten sevmeden sevildiğinden emin olmadan, adamın karakterinden emin olmadan evlenmemek.
Benim çevremde var sorumsuz ilgisiz kocalar mesela, tatile gidiyorlar adam çocuğu ve karısından kaçıp malak gibi uyuyor odada tüm tatilde. E o kadın zaten yalnız. Evlilik içinde yalnız olmaktansa bekarlık iyidir gibi geliyor.

Bekarken gezip tozuluyor da evlenince gezilemiyor diye bir algı var. Neden var anlamadım.
Ben bekarken bu kadar çok gezemiyordum. Tutucu bir ailem de yok ama her haftasonu sevgilimle minik tatillere çıkmama veya her cuma cumartesi gecesi çıkmamıza onay vermezlerdi. Ancak ayda 1-2... Şimdi kafamıza göre, canımız ne isterse... Karışan yok görüşen yok.

Tabii yanlış bir adamla evlenseydim karışabilirdi, kısıtlayabilirdi, o kısıtlamasa bile ben onunla bir şey yapmaktan zevk almazdım.

İkisini de tatmışsınız, karar vermeniz kolay aslında. Yaşınız genç (hani çocuk için endişeleniyorsanız), iki üç sene bekar takılın bir şey kaybetmezsiniz. İlla evlilik ya da illa bekarlık diye şartlanmayın, akışına bırakın.

Yanlis bir insanla evlenmiş olman evlilikten sogutmamali seni.Korkularin olacak elbet ama hepsi doğru insanla karsilasip ayakların yerden kesilinceye kadar

Ben de bosandim. Kesinlikle bekarlik diyorum.
Çünkü bilmiyorum ama bi yerden sonra evlilik b.ka sarıyor gibi geliyor. büyük sorumluluk
. Bide aşkın aptallastirmasi, kendini adaman, olmaman gereken birine dönüşMen, büyük beklentileri karşılamaya çalışırken yıpranma, ailesi, özgürlüğünün uçup gitmesi... Daha uzar bu Liste.
Ama ilk bosandigim zamanlarda bile bir gün yeniden evlenebilirim diye düşünüyordum doğru insanla.
Ne zamanki rahatlığına alıştım bekarlığın , şu aralar çok uzak geliyor evlilik. :)
İlerde tekrar bu adamla evlenirim hissini yaşatacak biri çıkarsa düşünürüm. çocuk sahibi olmak istiyorum ilerde . Bakalım daha neler yaşayıp görcez.
Geleceğimı ben de merak ediyorum :)
Sana da hayattında mutluluklar dilerim .

Ha bende bekarım bu arada. Halimden de memnunum. Çocuk hasreti duymadım hiç, bu yüzden de yaşım geçmeden çoluk çocuğa karışayım diye bir endişem de olmadı.

Eşim den Allah razı olsun hiç aratmadı bekarlık günlerimi. 7 yıl yalnız yaşadım bekarlık bana daha zor gelmişti. Eşim her anlamda işimi kolaylaştırdi. Rabbim isteyen herkese hayırlı mutlu yuvalar,üzerine titreyen eşler nasip etsin.

Sen yanlış kisi ile evlilik yaptığın icin böyle dusunuyorsun bence.
Beni sorarsan;
1. Bekarim.
2. Uzun yillar ilişkim var. Seviyorum ve seviliyorum.
3. Evlenmek istiyorum her şey tam olunca.
4. Çocuk dogurmak istemiyorum.
5. Peki neden evlenmek istiyorum ?
6. Sevdigim insanla hayatımı birleştirmek için.
7. Yalnız kalmaktan korkmuyorum.
8. Çocuklarım olsun ilerde gelsin kapımi çalsin diye hic dusunmedim.
9. Niye dusunuyim ki? Icimde hic çocuk sahibi olmak duygusu olmadi tabi hayirlisi her şeyin.
10. Sevdigim ve evlilige deger insani bulamasaydim yine evlenmezdim.
11. Bekarlik sultanliktir.
12. Evlenince esin seni sultan da yapabilir soytarida yapabilir.
13. Şans işi iyi tanimak gerek.
14. Senin basina böyle bir adam geldi diye hayaya küsme.
15. Allah bir kapiyi kapattıysa digerini daha guzellikle açar. Her şerde bir hayır vardır.

Ev isinden nefret ediyorum, yemek yapmaktan nefret ediyorum. Gezmeyi seviyorum. Ozgurlugume duskunum. Kendini hint kumasi sanan mal erkeklere tahammul edemiyorum.
Sonuc: Bekarlik evlenmeyi dusunmuyorum.

Ev işinden nefret ediyorum, yemek yapmayı seviyorum ama genelde üşeniyorum. Gezmeyi seviyorum. Özgürlüğüme düşkünüm. Kendini hint kumaşı sanan mal erkeklere tahammul edemiyorum.
Sonuç: evliyim, istediğimi yapıyor istediğimi yapmiyorum. Kendini hint kumaşı sanan mal bir adam yok hayatımda. Mutluyum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…