Evlilik mi? Bekarlık mı?

yaşadığım bir evlilik, yiten 12 yılım..
kazandığım 2 evlat şükürler olsun,
iç dünyamın dinmek bilmeyen sessiz çığlığı, birgün annemin babamın evinde uyansam ve yaşım 17 olsa.
evlilikmi ? tövbeler tövbesi ..

Canım bence evliliğinde bekarlığında tadı ayrı:)
Evliyim ben bebişte var tabiiki özlüyorum bekarlığı Doğumdan sonra psikolojim çok bozuldu bekarlık günlerime dönsem diye insana sorumluluk ağır geliyor bazen :)
Ama senin ki mutsuz bir evlilikten çıkıp boşandığın için bekarlığın güzel olacaktır evliliği özleyeceğini düşünmüyorum
Bir gün karşına doğru insan çıktığında evliliği güzel yaşayabildiğinde anlarsın:)

Bende evliliği özleyecegimi zannetmiyorum. Evlilik özlenecek birşey gibi gelmiyor bana(dediğim gibi hernekadar uzun süre yaşamamış olsamda)
Sadece bi yaştan sonra napacagım? Coluk yok cocuk yok yan koltugumda oturan biri yok? Ömrüm olurda o kdar yaşarsam ne olacak?
İki secenekteki hayatta biraz korkunc geliyor

Evliliğim cok kısa sürdü. O kısacık sürede karşı taraf pis yüzünü gösterdi. Ne evime ne ona alışmamıştım. ne safası ne cefasını cok cok fazla göremedim. Bi boşanma aşamasının cok zor oldugunu biliyorum. Korkuyorum öyle bir insanla tekrar karşılaşmaktan hemde cok. Dediğim gibi eğer bu evliliğim uzun sürseydi bile henüz alamadığım o sorumluluklar özgürlüğümün kısıtlanması gibi şeylere yıllarca nasıl katlanacaktım bilmiyorum. O nedenle evlilik cok korkunc bişey bence . Bekarlığımda mükemmel değil ama güzel:) ki ben bu yaşlarımdan değil ilerisi için korkuyorum hic evlenmediğimi düşünürsek

Evlatlarınız olmasaydı da aynısını düşünür müydüğün peki? Allah bağışlasın buarada

valla iyi adamla evlilik yapınca gayet guzel tabi ki burda anlatılan oyle olaylar var ki kadınlar neler cekiyor tabiki oyle adamlarla evlenince mutsuz olur kadın bekarlıgı ozler..evin isi yemegi falan filan bunlar bile zevkli geliyor insana mutlu bir evlilikte iyiki evlenmisim kendi duzenim var diyorum

Bekarlik gunlerimi hic ozlemiyorum iyi bi ailem olsaydi ozlerdim herhalde
Evlilik guzel ama esinle anlasmak onemli kafa yapisinin uymasi
Bende 2 yillik evliyim bekledigim evlilik bu degildi ama seviyorum esimi bebisimde var
Bence evlilik
Heleki her yonden ortak yonleriniz varsa esinizle iate dunyadaki cennet

Genel itibariyle evlilik diyorum.genel anlamda mutluyum.11 senelik evliyim.eşimle kavga edince (tek kavga sebebimi ailesi)bekarlık gunlerimi ailemin yanindaki rahatlığımi çok özlüyorum.

bazı insanlar evlilik insanı değil bazıları ise bekarlık
burda okuyoruz hergün çeşit çeşit insan evliliği sorunlu acı çekiyor genede boşanmak istemiyor kendini bekar olarak hayal etmek zor geliyor kimiside sudan sebeplerle evliliğini bitiriyor
kişiye göre değişir

Valla ne kadar seversen sev evlilik bekarlık gibi değil. İnsan o rahatlığı özlüyor,evliliği yürütmek zor ya.

Ben korkarak evlendim.Sorumluluk ağır geliyor anne evi öyle mi oh rahat :) Eşim yardımcı olur ama yine de anne evimi arayabiliyorum.Soyadıma hala alışamadım.

Bir yandan da eşime sarıldığımda huzurluyum.Zor ya doğru insanla güzel şey evlilik ama o sorumluluğu herkes alamıyor.

Bekarkende çocuğum olsa yeter diye düşünürdüm bence ne olursa olsun evliliğin en güzel yanı,evlat.

Allah bağışlasın bebeğinizi:)
Bakalım ne olacak hayırlısı olsun. Ben cok düşünmeden oturayım bi şekilde dimi olacak olan olur zaten heralde

Bence evlilik sevdiğim adamla bir hayat sürüyor ve sürecek olmanın mutluluğu sürekli var.arada sıkıntılar oluyor herkeste olur.Sevgiyle

Aynı durumdayım, hayatımda biri olmasına rağmen evlilik fikri hala çekmiyor beni, hep böyle kalalalım istiyorum. İstediğinde yakın, istemediğinde uzak :) bekarlığı bilmem ama boşanmak baya sultanlık yahu

bekarım hiç evlenmedim bazen gerçekten hiç istemiyorum
ama iyi bir evlilik bence ... eğer kötü biriyle evliysen bekarlık .

Maşallah size ozaman.:) evet burda yazan kadınlar gibiyim bende cok zor zamanlardan gectim. Açıkçası cevremdede öyle mutlu evliliği olan pek yok. Sadece sabrediyolar. Ama herşeyleri eksik. dert yanmasa anlatmasa bile. Birşey beğeniyor kocasının izni olmadan alamıyor canı bir yemek dısarıda bir kahve cekiyor cıkamıyor. Akşam yemegini yetiştiremeyince stres oluyor. annesine cok gidemiyor. Herkesle arkadaslık edemiyor. böyle sırf kocaya bağlı hayatlar yaşıyorlar. Ama dert yanmıyorlar. herhangi birinin böyle mutlu olabilecegini düşünmüyorum ama ben. Evli kalsaydım eger bende böyle olacaktım. kendikendime başıma bir şer almışım ama allah cabuk kurtarmıs beni..
ama yaşım gecincede herkes evli coluklu cocuklu olacak. Bir ben tek. ne kalabalık bir ailem ne arayanım olacak belkide. Anneliği tadamayacagım belkide. Ne biliyim

Sizde mi boşanmıştınız ve böyle düşünüyorsunuz:)?

Bence evlilik sevdiğim adamla bir hayat sürüyor ve sürecek olmanın mutluluğu sürekli var.arada sıkıntılar oluyor herkeste olur.Sevgiyle
Maşallah allah bozmasın allah tüm isteyenlere böyle evlilik nasip etsin:)

evlilik de huzur olması icin evlenilcek kisiyi iyi analiz etmek lazım birazda sans gerekiyor tabiki..ama az cok bekarlıkta sinyal veriyorlar..bekarken sevgilisinden habersiz dısarı cıkamamasını kız beni cok seviyor ondan boyle diye algılıyor halbuki evlenince aslında cok sevdiginden degil bencilliginden ben ne dersem o olur dusuncesinden kaynaklı oldugunu goruyor ..herkes dert yanmıyor bazıları kabullenisde ailesinden boyle gordugu icin kimisde susmayı tercih ediyor ama ic dunyasında ne fırtınalar kopuyordur kimbilir..kotu bir evlilik gecirdiniz diye bir daha evlendiginizde aynı seyleri yasıycagınız anlamına gelmez belkide mutlulugu ikinci evlilikte bulacaksınız suanki psikolojide boyle dusunmeniz normal ama ilerleyen zamanlarda bunu atlatıp daha farklı bakıcaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…