• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik mi? Mutluluk mu?

aqua83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2008
47
0
86
Ankara
Çevrenize şöyle bir göz attığınızda göreceğiniz tablo sizi pek mutlu etmeyecektir eminim.Çünkü çoğunlukla evli ama mutsuz insanlarla dolu bir tablo olacaktır.
Bir çok genç kızın hayalidir harika bir düğünle harikulade bir gelinlik içinde eşsiz bir damat adayıyla evlenmek.Bu hayal kısmı,bir de gerçek hayatta baktığımızda böyle bir evlilik yapabilmek artık tam bir ütopya.ne yazık değil mi?Maksadım kimsenin hayallerini yıkmak umutsuzluğa itmek değil tabii ki.Tam tersi,hayallerinin her zaman takipçisi olan mutlu aşkları da,umutlu evliliğinde olabileceğinin savunucularındanım.Ama “dikkat” demek istediğim bir çok konu var.Bunlardan bir tanesi de sadece evlenmek için,sırf evlilik için yaşamımızı heba etmemiz.Mutlu olmadan ,gerçekleri görmek istemeden,doğru yorumları analiz yapmadan evlenmek.
Günümüzde ailelerin çok ama çok etkisi var.Tüm ebeveynlere göre iyi tahsil yapmış,görgülü iyi bir aileye sahip,evi,arabası, yazlığı olan her erkek ideal damat adayıdır.Yani onlara göre her şey şekilsel ve yüzeysel.Sanki kendileri bir ömür o adamla yaşayıp evli kalacaklar.Oysa ki ahlaklı,kendini yoktan her zaman var edebilen,samimi,sevecen,pozitif gibi değerlere sahip kişilerin ideal damat adayı olması gerekmez mi?Yani başına ne gelirse gelsin,ne yaşarsa yaşasın hayata mücadelesini yitirmeyecek,aşkına,eşine sahip çıkacak erkekler neden ideal damat adayı olamıyor.Söylesenize dünyada neyin garantisi var?milyarların mı?Evlerin,katların mı?Mükemmel bir kariyerin mi?tabii ki hiçbir şeyin.
Hayattaki tek ama tek gerçek olgu mutlu olduğunuz kişinin yanında olmanızdır.Bu her ne pahasına olursa olsun.Şayet yüreğinizi,aklınızı ve aynı ölçüde mutlu eden bir eş bulursanız işte o kişi sizin evleneceğiniz,yaşam eşinizdir.Rabbim bütün bekarların karşısına böyle eş çıkarsın….a.s.

dört dörtlük düğünüm oldu
sevdiğim eşim oldu
evlendikten sonra mutluluk yok olmaya gidiyor ailevi sorunlar olmasa ah ahh bekarlık günlerimm

benim çevremde evli olup aynı zamanda mutlu olan çok çift var...
bütün insanlara mutluluk diliyorum...
sevgiler...

Ewliyim ve Mutluyumda......
maddi sorunlarımız oluyorsada bazen genede çoook mutluyum çok şükür:sm_cool:

evlilikle mutluluk neden birarada olmasın ki...ben eşimle evleneceğim zaman ailem tepki gösterdi.ama evlendim..allaha şükür çok mutluyum.ama ailemin neden itiraz ettiğini şimdi daha iyi anlıyorum çok gençtik ve çok hırpalandık.ama mutlumuyuz hemde çok....anne-babalar hiç birzaman evlatlarının kötülüğünü istemez.ama ne yazıkki insan bunu anne -baba olmadan anlıyamıyor.....

hem evli hem mutlu olucam allahın izniyle buna inanıyorum:CüvCüv:

bırazz mutlulukkk bırazzz paraa bıraz degıll tam evlılıkkkk...
nerdeee :delphin:

evliyim ve mutluyum...
sorunlar oluyor üstesinden geliyoruz...
bunada şükür...

hiçbir evlilik dört dörtlük değildir
her evlilikte sorunlar olur bunları gözümüzde büyüttüğümüz sürece de asla mutlu olamayız
7 yıllık evliliğimde hem iyi hem kötü günlerim oldu
yinede mutluyum çok şükür bunu söyleyebiliyorum:1hug::asigim::asigim:

hem evlilik hem mutluluk yani mutlu bir evlilik
şu anda mutlu bir evliliğim var ama daha 1.5 senelik evliyim allah yüzümüzü kara çıkarmasın inşallah

Amin :Saruboceq:

Mutluluk önce gelir , zaten amaç mutlu olmak olduğu için evlenilir...

Mutlu bir bekar, mutsuz bir evliden yeğdir..

İllaki seçim yapacaksam mutluluk derim ; mutluluk zaten mutlu bir evliliği de beraberinde getirir yerimseniben

Back
X