evlilik nasıl bir başlangıç ?

Sosyal ağlar evlilikleri bitiriyor o kadar tehlikeli şeyler. Biz facebook kullanmayız mesela çünkü kimsenin hayatı bizi ilgilendirmiyor ve kimsede bizim özel fotolarımızı görmesin...İnsanların beyinleri sanal alemde gezdiği için gerçek hayattada hayal aleminde yaşamaya başladılar. İnternet doğru kullanıldığı sürece çok yararlı ama saptırdığında şeytan işi bildiğin. Benim sosyal paylaşım sitesi bitek burası var onun haricinde çok yararlı şeylere bakmayı, araştırmayı tercih ediyorum. Özellikle genç beyinlere çok üzülüyorum. Neyse konumuz bu değil ama sonuçta evliliklerde pc ye bağlandığı için ister istemez kaydı konu:52: Kadına çok iş düşüyor mutlu edersen mutlu olursun mantığını uygulamak gerek....
canım soylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Mesala bizim evde elektrik kesilse muhabbet ederiz kaynasırız falan .. ama elektirk olunca biri tv de biri pc basında ee herkes baska bi dunya içinde ... gerçek dunya dısında..

Merhaba ben 14 yıllık evliyim. 8ay içinde evlendik, aileler hiç sorun çıkarmadı, ne eşyaların alımında ne de gelip giderken. Benim ailem şehirde eşimin ailesi köyde yaşıyor kültür farkı var ama dengeleri iyi kurduk. Anlaşarak hatta beraber yaşayarak evlendik. Eşim değişti mi hayır, ben değiştim mi hayır hala eskisi gibi çok eğleniyoruz, aşkımız sürüyor. Pekiyi madalyonun öbür yüzü ekonomik sıkıntılar işte bunlar zaman zaman silkeledi bizi. Ama şöyle birbirimize sarılıp biz bunu aşacağız seni seviyorum dedik mi herşeyin üstesinden geliriz. Şimdi ergenlik döneminde bir kızımız var zaman zaman bizi zorluyor, başbaşa kalınca ne yapacağız bu kızla deyip, gülümsüyoruz. Sonra gidip kızımıza sarılıp Onu çok sevdiğimizi söylüyoruz. Sevgini gösterdiğin sürece evlilik mutlu geçiyor. Herşey maddiyat değil, bir ara sabah akşam menemen yediğimiz oldu, 5 yıldızlı otelde tatile çıktığımız da, menemen yerken birbirimizin yumurtasını kapmaya çalışırken de çok eğlendik, 5 yıldızlı otelin havuz kenarında kızımızı suya atarken de Allah sağlık versin yeterki. Bir de şunu ekleyeyim doğru insanı bulmak yetmiyor doğru insan olmak da önemli. Bişeyi vıdı vıdı yapmak, kıskançlıkla boğmak, ailesine karşı olumsuz duygularını sürekli önüne koymak bunlar yıpratır. Bu arada eşini d eğiteceksin, birlikte iş yapacaksınız evde, sürekli önüne getirmeyeceksin, Onun yaptığı işleri pohpohlayacaksın çocuk bakımında birlikte olacaksın. Ama evin pırıl pırıl olacak, temiz olacaksın. Mis gibi kokan bir yemeğin yanına salatayı ne kadar güzel yaptığını söyleyerek Onu da katacaksın, babası senin yedirmeni uyutmanı istiyor diye çocuğu ile bağ kurmasını sağlayacaksın, bırak o gün çocuk az yesin çünkü çabuk sıkılır erkekler olsun, öğrenecek. Sinirli olduğu zaman senin için güzel bir kahve yapayım diyeceksin. Herşey kadının elinde değil tabii erkek de dengeli olacak, ailesini asla reddeden bir erkek değil bilakis ailesine düşkün bir erkek iyi bir baba ve koca olabilir. Ama bu durumu abartmayacak işte dengeli erkek böyle biri. Ve tabii ihanet,dövme,sövme vb. ciddi durumlar olmadıkça hiç bir zaman ailenize hiç bir kavganızdan bahsetmeyecek ve en önemlisi asla ve asla kayınvalidenizin önünde küs, kavgalı olmayacaksın. Benim 14 yılımın sırrı bunlarda bir daha dünyaya gelsem yine aynı kişiyle evl:16:enirdim.

Bu yazıyı kesinlikle not almalıyım !

Keslinlikle en güzel cevap :16:

yok canım olurmu öyle şey o senin kocan olucak...
bende hep bekarken ben evlenince kocam evdeyken nasıl tuvaletimi yapıcam yada onunla nasıl duş alıcam falan diye düşünürdüm :1:
evlenince bütün bunlar puff oluyo inan utanma arlanma kalmıyo :1:

sıkılma illaki oluyor ama erkek doymuyo canım cinselliğe:1:
sıkılma değil aslında bi yorulma oluyo...
sende zevk alıyosun neden seni zevk alıp atsınki...
hatta ben bikere işimi bitirdikten sonra adama ittim yataktan sen beni kullanıp attın dedi yerlere yatmıştık gülmekten :60:
şimdide çocuk için yumurtlama günlerimiz var o günleri takip ediyorum buara daha çok demeye başladı sen beni çocuk yapmak için kullanıyosun diyo sürekli :1:
zaten aşkla sevgiyle yaşıyosun tatlım,o konuda bi şüphen olmasın yani adam zart diye gelmiyo yanına...

Ay çok hoş yaa... Bizde görebilcezmi o günleri acaba:16::16::16::16:

:)))) canım valla guzel bi site sevdimm baksana kocanda biliyor neler okuduğunu :D bari soyle evlilik tecrubelerimi yazıyorum dye :)))

yazdığımı söylemiyorum, sadece okuyor biliyor:9: genelde boşanma konuları olduğu için okuyup okuyup sorular soruyorum çaktırmadan, anlıyor tabi yine ne okudun diyor:) herkesin evliliği mutlu sürer umarım,çocuğumuzda olursa tamamlanmış olucak ailemiz :38:

Öncelikle merhaba herkese aklımda bir takım sorular var evli olan tecrubeli bayanlardan duymak istediklerim var :)
severek evlenmek nasıl? Bekarken yapılan romantiklikler o heycean o aşk tutku evlenince devam ediyor mu?
eşler değişiyor mu ?
Bekarken değişmeyeceğim evlenince seni cok mutlu edicem bunu zamanla göreceksin diyen erkekler evlenince hala aynı mı
evet bayanlar cevaplarınızı bekliyorum sabırsızlıklaaa... :)

ben 1.5 yıllık evliyim canım ve sorduğun soruya istinaden bikaç bişey yazmak istedim,görünce...

bi insan 7'sinde neyse 70'inde de odur lafını çok doğru bulurum,örneklerle tecrübelerle de sabit..ama evlenmeden önce başka,evlenince başka olan öyle görünen insanlarda olmuyo değil tabi..aslında belkide kişi hep aynı ama evlendikten sonra çıkıyo ortaya..

mesela benim eşim hiç değişmedi..bekarken neyse hala o..bu bi şans mı bilemedim ama neyse :1: bekarken kişinin birbirine tavırları,davranışları farklı evlenince farklı oluyo haliyle..tüm arkadaşların dediği gibi hem hayat şartları,hem sorumluluklar hemde eşlerin birbirine olan samimiyeti giriyo devreye..ama duyguların değiştiğini düşünmüyorum ben..çünkü duyguların bitmesi demek,o ilişkinin artık sürmeyeceği demek olur bana göre..

Merhaba ben 14 yıllık evliyim. 8ay içinde evlendik, aileler hiç sorun çıkarmadı, ne eşyaların alımında ne de gelip giderken. Benim ailem şehirde eşimin ailesi köyde yaşıyor kültür farkı var ama dengeleri iyi kurduk. Anlaşarak hatta beraber yaşayarak evlendik. Eşim değişti mi hayır, ben değiştim mi hayır hala eskisi gibi çok eğleniyoruz, aşkımız sürüyor. Pekiyi madalyonun öbür yüzü ekonomik sıkıntılar işte bunlar zaman zaman silkeledi bizi. Ama şöyle birbirimize sarılıp biz bunu aşacağız seni seviyorum dedik mi herşeyin üstesinden geliriz. Şimdi ergenlik döneminde bir kızımız var zaman zaman bizi zorluyor, başbaşa kalınca ne yapacağız bu kızla deyip, gülümsüyoruz. Sonra gidip kızımıza sarılıp Onu çok sevdiğimizi söylüyoruz. Sevgini gösterdiğin sürece evlilik mutlu geçiyor. Herşey maddiyat değil, bir ara sabah akşam menemen yediğimiz oldu, 5 yıldızlı otelde tatile çıktığımız da, menemen yerken birbirimizin yumurtasını kapmaya çalışırken de çok eğlendik, 5 yıldızlı otelin havuz kenarında kızımızı suya atarken de Allah sağlık versin yeterki. Bir de şunu ekleyeyim doğru insanı bulmak yetmiyor doğru insan olmak da önemli. Bişeyi vıdı vıdı yapmak, kıskançlıkla boğmak, ailesine karşı olumsuz duygularını sürekli önüne koymak bunlar yıpratır. Bu arada eşini d eğiteceksin, birlikte iş yapacaksınız evde, sürekli önüne getirmeyeceksin, Onun yaptığı işleri pohpohlayacaksın çocuk bakımında birlikte olacaksın. Ama evin pırıl pırıl olacak, temiz olacaksın. Mis gibi kokan bir yemeğin yanına salatayı ne kadar güzel yaptığını söyleyerek Onu da katacaksın, babası senin yedirmeni uyutmanı istiyor diye çocuğu ile bağ kurmasını sağlayacaksın, bırak o gün çocuk az yesin çünkü çabuk sıkılır erkekler olsun, öğrenecek. Sinirli olduğu zaman senin için güzel bir kahve yapayım diyeceksin. Herşey kadının elinde değil tabii erkek de dengeli olacak, ailesini asla reddeden bir erkek değil bilakis ailesine düşkün bir erkek iyi bir baba ve koca olabilir. Ama bu durumu abartmayacak işte dengeli erkek böyle biri. Ve tabii ihanet,dövme,sövme vb. ciddi durumlar olmadıkça hiç bir zaman ailenize hiç bir kavganızdan bahsetmeyecek ve en önemlisi asla ve asla kayınvalidenizin önünde küs, kavgalı olmayacaksın. Benim 14 yılımın sırrı bunlarda bir daha dünyaya gelsem yine aynı kişiyle evl:16:enirdim.

Maşallah, maşallah, maşallah. Nazar değdireceğim diye kendi kendimden korktum. İmrenerek okudum yazdıklarınızı. Öyle güzel anlatmışsınızki. İşte herkesin hayalini kurduğu bir evlilik. Oturup sızlanmakla, bana kocam istediğim evliliği versin demekle olmadığını çok güzel gösterdiniz. Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah.

Kimisine göre iyi, kimisine göre kötü bir başlangıçtır
Tek cevabı olamaz bunun

Her iki tarafında anlayışlı, sadık, sevecen olması şart mutlu olunabilmesi için
Hayat müşterek lafı lafta kalmamalı
Sorunları konuşarak çözebilmelisiniz

Tek tarafın iyi olması fedakar olması çözüm değil, bi nokta da patlar illa ki..

Eki Görüntüle 641195

İnsanlara bağlı aslında.
Çok yeni evliyim .
Ama daha önce başımdan bir evlilik daha geçtiği için çok net söyleyebilirim ki seçeceğin eşe bağlı.
Sevgi zamanla bitmez biz bitirmedikten sonra. Monotonlaşmaz , sadece eşler birbirine alışır.
Sorumluluk tavan yapar hele bir de çocuk yapınca.
Ama en güzeli herşeyi beraber yapıyor olmak. Birbirinden destek almak.
Benim eşim yemeğe temizliğe kadar bana yardım ediyor çünkü ikimizde çalışıyoruz doğru olanı bu.
Beraber yorulup beraber dinleniyoruz.
Eş seçimi çok önemli. Tabi ki değişiyor insanlar bir şekilde ama iyi yada kötü yönde olması da eşlerin elinde.

ne de güzel aciklamissin :31:

Back
X