Merhaba ben 14 yıllık evliyim. 8ay içinde evlendik, aileler hiç sorun çıkarmadı, ne eşyaların alımında ne de gelip giderken. Benim ailem şehirde eşimin ailesi köyde yaşıyor kültür farkı var ama dengeleri iyi kurduk. Anlaşarak hatta beraber yaşayarak evlendik. Eşim değişti mi hayır, ben değiştim mi hayır hala eskisi gibi çok eğleniyoruz, aşkımız sürüyor. Pekiyi madalyonun öbür yüzü ekonomik sıkıntılar işte bunlar zaman zaman silkeledi bizi. Ama şöyle birbirimize sarılıp biz bunu aşacağız seni seviyorum dedik mi herşeyin üstesinden geliriz. Şimdi ergenlik döneminde bir kızımız var zaman zaman bizi zorluyor, başbaşa kalınca ne yapacağız bu kızla deyip, gülümsüyoruz. Sonra gidip kızımıza sarılıp Onu çok sevdiğimizi söylüyoruz. Sevgini gösterdiğin sürece evlilik mutlu geçiyor. Herşey maddiyat değil, bir ara sabah akşam menemen yediğimiz oldu, 5 yıldızlı otelde tatile çıktığımız da, menemen yerken birbirimizin yumurtasını kapmaya çalışırken de çok eğlendik, 5 yıldızlı otelin havuz kenarında kızımızı suya atarken de Allah sağlık versin yeterki. Bir de şunu ekleyeyim doğru insanı bulmak yetmiyor doğru insan olmak da önemli. Bişeyi vıdı vıdı yapmak, kıskançlıkla boğmak, ailesine karşı olumsuz duygularını sürekli önüne koymak bunlar yıpratır. Bu arada eşini d eğiteceksin, birlikte iş yapacaksınız evde, sürekli önüne getirmeyeceksin, Onun yaptığı işleri pohpohlayacaksın çocuk bakımında birlikte olacaksın. Ama evin pırıl pırıl olacak, temiz olacaksın. Mis gibi kokan bir yemeğin yanına salatayı ne kadar güzel yaptığını söyleyerek Onu da katacaksın, babası senin yedirmeni uyutmanı istiyor diye çocuğu ile bağ kurmasını sağlayacaksın, bırak o gün çocuk az yesin çünkü çabuk sıkılır erkekler olsun, öğrenecek. Sinirli olduğu zaman senin için güzel bir kahve yapayım diyeceksin. Herşey kadının elinde değil tabii erkek de dengeli olacak, ailesini asla reddeden bir erkek değil bilakis ailesine düşkün bir erkek iyi bir baba ve koca olabilir. Ama bu durumu abartmayacak işte dengeli erkek böyle biri. Ve tabii ihanet,dövme,sövme vb. ciddi durumlar olmadıkça hiç bir zaman ailenize hiç bir kavganızdan bahsetmeyecek ve en önemlisi asla ve asla kayınvalidenizin önünde küs, kavgalı olmayacaksın. Benim 14 yılımın sırrı bunlarda bir daha dünyaya gelsem yine aynı kişiyle evl

enirdim.